X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saprist88 tak to mój piesiak w avatarze ;) śmieję się, że to mój pierworodny :P wabi się Yogi :)

saprist88 lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • aniar Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka ja tak miałam już przed ciążą :P bez skarpet na nogach nigdy nie usypiam, nawet w upały

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny. Gratuluję wszysktim udanych wizyt ;)

Marimiko, ja mam tak samo z głodem, wcześniej jadłam trzy posiłki dziennie, a teraz głodna robię się po godzinie. Jak tak dalej pójdzie to za tydzień będę miała widzoczny brzuszek, ale z powodu ciąży spożywczej ;)

Marimiko lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, ja wzięłam właśnie ciepłą kąpiel i mi lepiej :) Od razu cieplej :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nama, ja nie badałam (ani w szpitalu mi nie badali) drugi raz progesteronu, zrobiłam tylko 1x 7 czy 8dpo i tyle. Nikt nie widział potrzeby robić jeszcze raz, dostałam dalej luteinę i tyle.
    Myśle, że nie masz się czym przejmować, bo progesteron to hormon zmienny z godziny na godzinę, ze względu na to, że jest wydzielany pulsacyjnie. Bardzo mozliwe, że akurat drugie badanie robiłaś w takim "dołku" i stąd ta różnica. Luteina dowcipna na pewno nie zaszkodzi, ale ja bym się tym jakoś szczególnie nie przejmowała :)

Mi tez zimno, ale w całe ciało pod wieczór.
    W ogóle tak się przeziębiłam, że zdycham totalnie.. do tego zjadłam normalną kolację i teraz żałuje, bo mi siedzi na żołądku, cofa się do gardła co rusz :/ mdli mnie strasznie, a zwymiotować nie mogę... męczące jest te jedzenie w ciąży...
    z jednej strony jestem strasznie głodna częśto, a z drugiej mam silne mdłości i wymioty, nie moge jeść. Paranoja

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    z jednej strony jestem strasznie głodna częśto, a z drugiej mam silne mdłości i wymioty, nie moge jeść. Paranoja

Dzisiaj tak miałam ;) Żołądek mi z głodu przyrastał do kręgosłupa, ale zupę męczyłam 15 minut, bo mi w gardle stawała ;)

Co do zimna, to ja zawsze byłam zmarzluch, więc teraz nie widzę różnicy.

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co jeszcze nie wymiotowałam, ale mdli mnie co dziennie tylko na chwilę. Czuję w kościach, że mnie też dopadnie powitanie z klozetem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!

Przede wszystkim chciałam nam tu wszystkim życzyć pięknych słonecznych Świąt Wielkiej Nocy,aby każdy dzień zaczynał i kończył sie uśmiechem,aby noce świeciły milionami gwiazd a Zmartwychwstały dawał nadzieję na lepsze jutro!
    Wesołych i Alleluja dziewczynki!!

Piszecie o zimnie- mnie podobnie jak Kairę bierze "po całości" ostatnio w swetrze spałam :P

Głodna też jestem ciągle, ale nic mi nie smakuje, na nic ochoty nie mam:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2014, 06:59

Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • saprist88 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    saprist88 tak to mój piesiak w avatarze ;) śmieję się, że to mój pierworodny :P wabi się Yogi :)

Śliczny jest :) Ja mam Lunę, ale ona to już babcia, 12 lat w styczniu skończyła ;)

Nie wiem czy mogłam, ale dopisałam się do tabelki.

• mimika1986 Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) widzę że problem z zimnymi nogami to nie tylko ja mam:)myślałam że coś mi się poprzestawiało w organizmie że mam zimne stopy, a jednak to chyba normalne przy ciąży:):):)

Z jedzeniem też u mnie różnie...rano mi się wogole nie chce jeść więc muszę na siłę coś przekąsić bo tabletki trzeba wziąść...

W których dniach zaczynają się mdłości??

mimika1986
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie mdłości pierwszy raz złapały dopiero w Wielki Czwartek co ciekawe to moja trzecia ciąża, a mdłości pierwszy raz :)

qbxwkvq.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sobie przedobrzyłam wczorajszą kąpielą w wannie.. Po 1,5 h plamienie czerwoną krwią :( Skojarzyłam, że poprzednio też to się stało po kąpieli. Tamta była bardziej gorąca i dłuższa, a ta była ciepła i krótka. Ale jak widać, ja nie mogę się wylegiwać w wannie, choć jak byłam wtedy na IP, to lekarz powiedział, że to nie od tego. Ale to raczej nie jest zbieg okoliczności. Tak więc mi pozostałe tylko prysznic, bo po nim się nic nie dzieje.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara- dzięki za odpowiedz. Spróbuje sie nie martwić. A we wtorek pierwsza wizyta :)

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia mam nadzieję, że to ustąpi Kochana, a nie wybierasz się do lekarza ? kiedy masz wizytę następną Kochana?

no i kąpiele gorące nie są wskazane w ciąży wogóle ponieważ mogą wywołać właśnie krwawienie, nawet gorący prysznic nie jest wskazany.... ja uwielbiam gorącą wodę, ale wiem, że w ciąży muszę z tego zrezygnować....

być może właśnie lepiej, żebyś nie brała kąpieli tylko prysznic....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2014, 09:31

Kiara lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkiej Nocy czas nadchodzi,
    cały dzień się każdy głodzi,
    by móc jutro o poranku,
    siąść za stołem przy śniadanku.
    Zjeść kosz cały z jajeczkami,
    zającami i kaczkami.
    A już następnego ranka,
    wiadrem wody zlać baranka ;)

Wesołych Świąt Mamuśki :*

Marimiko, lolaliciouse lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra, lekarza mam dopiero 13 maja, ale już napisałam do mojej gin co i jak. Dzisiaj jest już tego mniej i ciemniejsze. Ja też uwielbiam gorące kąpiele, ale wiem, że nie są wskazane, dlatego wodę miałam taką w sam raz, ale najwyraźniej nawet w takiej wodzie nie mogę się kąpać. Gorąca woda rozszerza naczynka, dlatego mogła się pojawić krew. Tylko dlaczego podczas brania prysznica jest ok?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin odpisała właśnie, że mam leżeć i wstawać tylko do toalety i żadnych więcej kąpieli w wannie.
    Jadę do gin na 14 na usg, więc się dowiem, czy wszytko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2014, 10:23

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola - dziękuję za życzenia :* hehe ja śpię pod 2 kołdrami :D
    co do jedzenia - ja mam tak, że nic nie ma smaku :O np. myślę sobie, że coś tam byłoby pyszne, po czym jak to jem to bleee to jest bezsmakowe... :P także mam taki wieczny niedosyt czegos smacznego :)

Milcia - rany, to Ty się kąpiesz? Kochana, nie wolno! U mnie to było jedno z pierwszych zaleceń jakie dostałam - żadnych kąpieli, tylko szybki prysznic i w niezbyt gorącej wodzie. Leż, leż i niech Ci tam TŻ pomaga teraz, wstawaj tylko do wc!
    Podczas brania prysznica jest ok, bo nie zanurzasz się w tej wodzie, nie ogrzewa Cię stale, tylko po Tobie spływa...
    trzymam kciuki, musi być dobrze!

Nama - to powodzenia na wizycie :) i zdaj relację!

Pismak - :*

Spokojnych Świąt kochane! <3

Ja się obudziłam bez mdłości, myslałam, że te cukierki imbirowe co teraz mam tak pomagają... a tu dupa, bo godzinę później mdłości wróciły.
    Wczoraj rano nie wymiotowałam, ale wieczorem tak :|
    Niestety dalej jestem chora, także łóżko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2014, 10:35

• Milcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam na izbie, to lekarz mi powiedział, że to nie od tego. Ja się często nie kąpię w wannie, ale od czasu do czasu lubię. Ale już trzeci raz tego nie zrobię. Zobaczymy co tam na usg słychać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Co do zimna, to ja do zmarźluchów nie należe - stopy mam ciągle zimne i to mi pasuje. O dziwo teraz mam tak, że wieczorem jest mi zimno a nad ranem jest mi zbyt gorąco - stopy mam za ciepłe i cale ciało jest za ciepłe dla mnie i przez to nie mogę zbyt długo spać.

Dzisiaj wstałam w nocy siku (oczywiście), potem pies o 6:30 mnie obudził na spacer. Wróciłam się położyć dalej spać i nagle ogromne ssanie, uniemożliwiające pójscie spać. No to co? przed 7 do kuchni i zjadłam 2 kanapki i było już w porządku. Ale o 10 gdy chciałam zjeść śniadanie (dostałam od teściowej śledzie w śmietanie mmniam ) to okazało się, że nie był to dobry pomysł...Teraz zdycham dosłownie. Jest mi tak słabo i tak nie dobrze,jeszcze ta zgaga, że ledwo chodze i ryczeć mi się chce z tej bezsilności:(

Powiedzcie mi czy w tym stanie możemy brać coś na zgage? np. manti lub controloc control, rennie?

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ