Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztynka ja tak miałam już przed ciążą bez skarpet na nogach nigdy nie usypiam, nawet w upały
-
Witam nowe dziewczyny. Gratuluję wszysktim udanych wizyt
Marimiko, ja mam tak samo z głodem, wcześniej jadłam trzy posiłki dziennie, a teraz głodna robię się po godzinie. Jak tak dalej pójdzie to za tydzień będę miała widzoczny brzuszek, ale z powodu ciąży spożywczej
Marimiko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNama, ja nie badałam (ani w szpitalu mi nie badali) drugi raz progesteronu, zrobiłam tylko 1x 7 czy 8dpo i tyle. Nikt nie widział potrzeby robić jeszcze raz, dostałam dalej luteinę i tyle.
Myśle, że nie masz się czym przejmować, bo progesteron to hormon zmienny z godziny na godzinę, ze względu na to, że jest wydzielany pulsacyjnie. Bardzo mozliwe, że akurat drugie badanie robiłaś w takim "dołku" i stąd ta różnica. Luteina dowcipna na pewno nie zaszkodzi, ale ja bym się tym jakoś szczególnie nie przejmowała
Mi tez zimno, ale w całe ciało pod wieczór.
W ogóle tak się przeziębiłam, że zdycham totalnie.. do tego zjadłam normalną kolację i teraz żałuje, bo mi siedzi na żołądku, cofa się do gardła co rusz mdli mnie strasznie, a zwymiotować nie mogę... męczące jest te jedzenie w ciąży...
z jednej strony jestem strasznie głodna częśto, a z drugiej mam silne mdłości i wymioty, nie moge jeść. Paranoja -
Kiara wrote:z jednej strony jestem strasznie głodna częśto, a z drugiej mam silne mdłości i wymioty, nie moge jeść. Paranoja
Dzisiaj tak miałam Żołądek mi z głodu przyrastał do kręgosłupa, ale zupę męczyłam 15 minut, bo mi w gardle stawała
Co do zimna, to ja zawsze byłam zmarzluch, więc teraz nie widzę różnicy.
-
Hej dziewczynki!
Przede wszystkim chciałam nam tu wszystkim życzyć pięknych słonecznych Świąt Wielkiej Nocy,aby każdy dzień zaczynał i kończył sie uśmiechem,aby noce świeciły milionami gwiazd a Zmartwychwstały dawał nadzieję na lepsze jutro!
Wesołych i Alleluja dziewczynki!!
Piszecie o zimnie- mnie podobnie jak Kairę bierze "po całości" ostatnio w swetrze spałam
Głodna też jestem ciągle, ale nic mi nie smakuje, na nic ochoty nie mam:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2014, 06:59
Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny:) widzę że problem z zimnymi nogami to nie tylko ja mam:)myślałam że coś mi się poprzestawiało w organizmie że mam zimne stopy, a jednak to chyba normalne przy ciąży:)
Z jedzeniem też u mnie różnie...rano mi się wogole nie chce jeść więc muszę na siłę coś przekąsić bo tabletki trzeba wziąść...
W których dniach zaczynają się mdłości??mimika1986 -
No i sobie przedobrzyłam wczorajszą kąpielą w wannie.. Po 1,5 h plamienie czerwoną krwią Skojarzyłam, że poprzednio też to się stało po kąpieli. Tamta była bardziej gorąca i dłuższa, a ta była ciepła i krótka. Ale jak widać, ja nie mogę się wylegiwać w wannie, choć jak byłam wtedy na IP, to lekarz powiedział, że to nie od tego. Ale to raczej nie jest zbieg okoliczności. Tak więc mi pozostałe tylko prysznic, bo po nim się nic nie dzieje.
-
Milcia mam nadzieję, że to ustąpi Kochana, a nie wybierasz się do lekarza ? kiedy masz wizytę następną Kochana?
no i kąpiele gorące nie są wskazane w ciąży wogóle ponieważ mogą wywołać właśnie krwawienie, nawet gorący prysznic nie jest wskazany.... ja uwielbiam gorącą wodę, ale wiem, że w ciąży muszę z tego zrezygnować....
być może właśnie lepiej, żebyś nie brała kąpieli tylko prysznic....Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2014, 09:31
Kiara lubi tę wiadomość
-
Wielkiej Nocy czas nadchodzi,
cały dzień się każdy głodzi,
by móc jutro o poranku,
siąść za stołem przy śniadanku.
Zjeść kosz cały z jajeczkami,
zającami i kaczkami.
A już następnego ranka,
wiadrem wody zlać baranka
Wesołych Świąt Mamuśki :*Marimiko, lolaliciouse lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Kasandra, lekarza mam dopiero 13 maja, ale już napisałam do mojej gin co i jak. Dzisiaj jest już tego mniej i ciemniejsze. Ja też uwielbiam gorące kąpiele, ale wiem, że nie są wskazane, dlatego wodę miałam taką w sam raz, ale najwyraźniej nawet w takiej wodzie nie mogę się kąpać. Gorąca woda rozszerza naczynka, dlatego mogła się pojawić krew. Tylko dlaczego podczas brania prysznica jest ok?
-
nick nieaktualnylola - dziękuję za życzenia :* hehe ja śpię pod 2 kołdrami
co do jedzenia - ja mam tak, że nic nie ma smaku np. myślę sobie, że coś tam byłoby pyszne, po czym jak to jem to bleee to jest bezsmakowe... także mam taki wieczny niedosyt czegos smacznego
Milcia - rany, to Ty się kąpiesz? Kochana, nie wolno! U mnie to było jedno z pierwszych zaleceń jakie dostałam - żadnych kąpieli, tylko szybki prysznic i w niezbyt gorącej wodzie. Leż, leż i niech Ci tam TŻ pomaga teraz, wstawaj tylko do wc!
Podczas brania prysznica jest ok, bo nie zanurzasz się w tej wodzie, nie ogrzewa Cię stale, tylko po Tobie spływa...
trzymam kciuki, musi być dobrze!
Nama - to powodzenia na wizycie i zdaj relację!
Pismak - :*
Spokojnych Świąt kochane!
Ja się obudziłam bez mdłości, myslałam, że te cukierki imbirowe co teraz mam tak pomagają... a tu dupa, bo godzinę później mdłości wróciły.
Wczoraj rano nie wymiotowałam, ale wieczorem tak
Niestety dalej jestem chora, także łóżko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2014, 10:35
-
Dzień dobry!
Co do zimna, to ja do zmarźluchów nie należe - stopy mam ciągle zimne i to mi pasuje. O dziwo teraz mam tak, że wieczorem jest mi zimno a nad ranem jest mi zbyt gorąco - stopy mam za ciepłe i cale ciało jest za ciepłe dla mnie i przez to nie mogę zbyt długo spać.
Dzisiaj wstałam w nocy siku (oczywiście), potem pies o 6:30 mnie obudził na spacer. Wróciłam się położyć dalej spać i nagle ogromne ssanie, uniemożliwiające pójscie spać. No to co? przed 7 do kuchni i zjadłam 2 kanapki i było już w porządku. Ale o 10 gdy chciałam zjeść śniadanie (dostałam od teściowej śledzie w śmietanie mmniam ) to okazało się, że nie był to dobry pomysł...Teraz zdycham dosłownie. Jest mi tak słabo i tak nie dobrze,jeszcze ta zgaga, że ledwo chodze i ryczeć mi się chce z tej bezsilności:(
Powiedzcie mi czy w tym stanie możemy brać coś na zgage? np. manti lub controloc control, rennie?
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci