Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Marimiko - na zgagę ponoć z naturalnych metod dobre są migdały. Ja próbowałam i muszę przyznać, że trochę pomaga, ale tylko do następnego posiłku
Z leków na własną rękę nic bym nie brała, lepiej zapytaj lekarza, bo nie wszystkie z nich są dozwolone w ciąży.Marimiko lubi tę wiadomość
-
No więc powiem tak.. Szczęście w nieszczęściu, że to krwawienie się pojawiło. Okazało się, że kosmówka zaczęła się odklejać Powiedziała, że nie musiała tego spowodować tego kąpiel. Mogło być tak, że bym nie krwawila, poszłabym do pracy, a na następnej wizycie by się okazało, że jest po wszystkim. A tak możemy wcześnie zareagować. Mam zwolnienie do następnej wizyty, do 13 maja. Najbliższy tydzień tylko leżeć i wstawać na siku. Żadnego współżycia, większa dawka luteiny
A teraz trochę tych dobrych wiadomości. Malec ma się dobrze. Serduszko bije. Mały urósł przez niecały tydzień z 0.54 cm do 1.26 cm Gin mówi, że jest dobrej myśli i jak poleżę, to mi na dobre wyjdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2014, 17:37
Camille87, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Milcia no to masz leżakowanko. Domyślam się że dla Ciebie nie jest to tak fajna wizja jak się to wydaje osobom zapracowanym, które z checią by sobie odpoczęły, ale dla dobra fasolki trzeba będzie się poświęcić. Ale maluch duży już
Mi lekarz powiedział, że jeśli dobrze się czuję to mam chodzić do pracy żeby być aktywnym. No dobra to jeszcze pochodzę
Dziewczyny, jakie macie zdanie na temat badań prenatalnych? -
Milcia - odpoczywaj teraz koniecznie. Tak jak wspomniałas dobrze że tak wyszło bo przynajmniej mogłaś zareagować
Wszystkim grudniowym mamuśkom życzę Radosnych Świąt Wielkiej Nocy, oby nasz fasolki pięknie rosły i się rozwijaly:)
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualnyMilcia - słyszałam, że kosmówka się czasami odkleja właśnie. To leż i nie waż się ruszać! :* Maluch ogromny, rzeczywiście ciąża jest starsza
A ja dziś przyznaję się, że za dużo żarcia pochłonęłam 1 dzień bez mdłości i chyba chciałam skorzystać z okazji, że w końcu jedzenie jakoś smakuje...
grr jutro muszę się pilnować -
Milcia, będzie dobrze.
Dla mnie jest to bardzo stresujący tydzień, poprzednią ciążę straciłam właśnie w 8 tc. Siedzę więc jak na szpilkach i czekam na kolejny tc. Chyba będzie mi łatwiej psychicznie. Staram się myśleć pozytywnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaarolaa mamy zbliżony termin mi ovu licząc od ostatniej owulacji wyznacza na 20 grudnia a jeśli licząc od ostatniej miesiączki 16 grudnia
w sumie cieszył by mnie bardzo termin 16 grudnia ta liczba jest szczęśliwa w naszym związku z nią wiąże się wiele dobregokaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc! Niesmialo dopisuje sie do grudniowych mamusiek. Wg daty ostatniej @ termin mam na 21go grudnia.
Wytlumaczcie mi prosze, jesli ciaze liczymy od daty ostatniej @, jak to mozliwe, ze ciaza okazuje sie starsza/mlodsza?
Z gory dziekuje za odpowiedz i spokojnych Swiat zycze:) -
To zależy kiedy była owulacja. Jeśli szybko, to ciąża będzie starsza, a jeśli późno to młodsza. Zazwyczaj bierze się pod uwagę owulację w 14 dc, ale wiadomo że rzadko która kobieta ma książkowe cykle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2014, 20:06