X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • mimika1986 Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny:):)jak dobrze znaleść się tutaj:)z moich obliczeń termin tez wypada na grudnia

Magdalenna lubi tę wiadomość

mimika1986
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, też mam takie głodki. Mam zawsze w pracy na wszelki wypadek banana i jabłko.

U mnie wszystko w normie pan doktor powiedział. Zarodek ma 7mm, pęcherzyk żółtkowy 0,39. Serduszko bije 120/min. Wiek ciąży 6t 4d.

Ale byłam szczęśliwa. Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać czy brać dalej duphaston a wizytę następną mam na 22.05. Hmm...

A i sierota zapomniałam zapytać na kiedy planowany termin :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 18:05

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka - super wieści!:)

Mimika1986- witamy:)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • saprist88 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko mam dokładnie tak samo:) dzisiaj w pracy o 12 juz nie miałam co jesć, dobrze, że dużo cukierków dla klientów było ;)

W avatarze to Twój piesek? Też mam shih tzu :)

A wiecie może, czy jak miałam owulację w 10dc to powinnam sobie dodawać 4 dni do wieku ciąży? Bo przeciętnie jest 14 i tak liczą. Dziwnie mi wygląda ten podpis z 3 tygodniami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 18:40

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

Saprist ja miałam w 9 dniu cyklu owulację i ustawiłam suwaczek właśnie według tej owulacji nie miesiączki i jak byłam na USG to się potwierdziło co do dnia zresztą u mnie nie mogło się nie potwierdzić bo było tylko jedno serducho w tym cyklu :)

saprist88 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• saprist88 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam bardzo krótki cykle 22-23 dni, więc też jestem raczej pewna co do terminu owu. Zrobię tak jak Ty i ustawię suwaczek wg owu :)

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko mam z głodem tak jak ty tylko ze ja nie mogę dopuścić do głodu bo zaraz mnie strasznie mdli wiec staram się co 1,5 -2 godz zjadać albo kromkę albo owoc albo coś w tym rodzaju i zmniejszyłam regularne posiłki czyli obiad kolację i śniadanie bo jak bym jadła tak jak wcześniej plus te przekąski to chyba bym przytyła do grudnia ze 30 kg hehe

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka kochana, super wieści! :)

Pismak - musi być dobrze! Beta z czasem wolniej przyrasta.

U mnie owulacja była 12dc :)

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i wyczytałam na USG że planowany termin to 07.12.2014

Nie wiem co z tym duphastonem zrobić. Nie wystarczy mi do 22 maja tych tabletek. Że ja sierota zapomniałam zapytać czy go brać dalej, no ale chyba brać. Myślicie że lekarz rodzinny może mi go przypisać?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może. Ja jakiś czas temu też prosiłam o nową receptę rodzinnego. Tylko musisz iść z pustym opakowaniem od lutki, żeby miał potwierdzenie, że brałas.

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dzięki Kiara. To już przestaję się zamartwiać :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saprist88 wrote:
    Marimiko mam dokładnie tak samo:) dzisiaj w pracy o 12 juz nie miałam co jesć, dobrze, że dużo cukierków dla klientów było ;)

W avatarze to Twój piesek? Też mam shih tzu :)

A wiecie może, czy jak miałam owulację w 10dc to powinnam sobie dodawać 4 dni do wieku ciąży? Bo przeciętnie jest 14 i tak liczą. Dziwnie mi wygląda ten podpis z 3 tygodniami...

Ja jak zaczynałam, to miałam 3 tydz. i 4 dzień, więc nic nie jest dziwnego w takim podpisie :)

saprist88 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, dziś nie miałam za bardzo czasu żeby zajrzeć więc nadrobie niedługo.
    W skrócie - beta dzisiejsza ładnie przyrosła do 267,9, ale progesteron spadł do 46,25 nmol/L :/ Umówiłam się do mojej ginki prywatnej na wtorek, ale pisałam do niej z wynikami i chyba włączymy do 3x1 dupka jeszcze luteinę dowcipną. No zobaczymy, może coś zobaczę w ten wtorek.
    Napiszcie proszę jak tam wygląda Wasz progesteron, bo trochę się martwię

• Milcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badałam tylko po owulacji, potem już nie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopisujcie się i uaktualniajcie listę :)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AuVpO91briVHdHBlbG9WVGctVlI4bTB4NU1xYnNmVEE&usp=sharing#gid=0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 20:52

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko z glodem mam tak samo, tylko ja się nie hamuje, objadam się jak głupek. Cały czas boli brzuszek, już czasem nie rozróżniam kiedy z glodu, a mdłości bo najczęściej mam wszystko na raz..... Ale dzidzia glodna wiec ją karmię ;)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja:)

gratuluje wszystkim pieknych serduszek pieknych pecherzykow i duzych bet.
    ewelcia trzymaj sie kochana, dostaniesz leki i sobie wszystko unormujesz
    gratuluje nowym ciezarowkom i trzymam kciuki za fasolki

ja dzis umowilam sie na wizytke do gina na nfz do szpitala gdzie chyba chcialabym rodzic i. i widzimy sie 15 maja. to juz serducho bedzie napewno tzn jak bedzie fasolka bo narazie sam pecherzyk. nic mi niedolega oprocz czestych bolow brzucha i jak szybciej wstane albo sie przeciagam to strasznie kluje. do prywatnego gin mam wizyte 9 maja. juz sie nie moge doczekac

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z cyklu: czy też tak macie... Że marzną wam stopy? Ej nie wiem czy to ma coś wspólnego z ciążą, ale ostatnio strasznie marzną na lód moje nogi. Teraz na przykład leżę pod grubym kocem i mam dwie pary grubych skarpet. I jak się zagrzeją to mam takie uczucie szczypania.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka ja mam to samo. dzisiaj nawet wyciągnęłam grube zimowe kapciochy, bo normalnie lody mam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, ja mam na sobie jedne wełniane i drugie puchate. Owinięte kocem i przy tym kot. Widzę że nie jestem sama z lodami. Idę do rodzinnego lekarza we wtorek zapytać co to może być.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ