X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagladam i ja :) pewnie w sobote do Was dołacze :) moja beta z wczoraj 529,1 :)

Kasandra, blue00, Ewelcia, Kiara, Camille87, Marimiko, lolaliciouse, Ita, Magdalenna lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    zagladam i ja :) pewnie w sobote do Was dołacze :) moja beta z wczoraj 529,1 :)

witamy witamy po fioletowej stronie mocy :)

qbxwkvq.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w grudniu tsh miałam 2.0 i lekarka powiedziała że ok.
    Mam dziś szperacza na 16tą..
    Ale najpierw jeszcze muszę iść do pracy :-\

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola witam czekałam na ciebie z nadzieja ze sie uda !!:)

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milicia a jak tan u ciebie? Ja biore ładnie luteine i narazie brak plamien oby tak dalej :) ile w Polsce Placilas za luteine ? Bo tu u mnie dałam 350zl za 3 opakowania:/

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia :O 350zł?!!!! Ja za luteinę 50 płacę za 1 op. 3,5zł (około), luteina 100 tak samo. Nierefundowana luteina 100 to koszt 52zł, ale ja mam wszystkie na recepty refundowane.

Milcia - teraz? No przecież teraz nie wiem ile mam, po to mam zbadać! Ostatnio miałam 1,8 na lekach. Od stycznia miałam takie wahania: 1,6 -> 0,2 -> 2,13 -> 1,8.

widzę, że nie cieszycie sie z mojej wczorajszej wizyty :P

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara super :) ja się bardzo cieszę :) większość z nas ma już serduszkowe wizyty za sobą? o cieszę się, że torbiele się zmniejszyly oby tak dalej :) termin Tobie zmienić czy poczekamy na następne USG ?

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a ja dopiero doczytalam twoja wizyte Kiara, swietnie, ze wsio ok :) , ewelcia duzo sil do dalszej walki zycze, trzymaj sie cieplutko

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :* po takim usg człowiek od razu lepiej się czuje :)

Kasandra nie zmieniaj na razie, to się pewnie jeszcze poprzesuwa :)

aniar lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnie pytanie na tym forum bo nie będę Wam zaśmiecała forum postami o moich problemach.

Polecicie jakiegoś endo z Warszawy? Przeraża mnie myśl że teraz będę latami regulowała tarczycę, a latka lecą nieubłaganie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na listopadowkach tez dzis dziewczyna sie z nami pozegnala :(

• oliwia85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara no ja tez mAm luteine 100:/ mieszkam w Szwecji tu Jak
    Stosujesz dłużej dany lek to przy następnym zakupie masz 50 procent taniej potem 80 procent a na końcu za darmo . Ale troche cena jest wysoka jak na pierwszy raz! Bo np jak kupowałam norpolac na Prolaktyne to Placilam 150 zł za opak to podobnie jak w Polsce potem juz mnie śmieszne grosze norpolac kosztował .

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia, ja za jedno opakowanie płaciłam 9,33. U mnie póki co spokój.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja już po wizycie.

Sama nie wiem co myśleć :/
    Jest pęcherzyk ciążowy 15 mm i pęcherzyk żółtkowy ale nie widać zarodka. Gin powiedział żeby się nie przejmować bo mógł się przytulić tak do pęcherzyka żółtkowego i dlatego go nie widać, a sprzęt w tej przychodni nie jest rewelacyjny. Dodał też że ciąża może być młodsza ale raczej nie bo nie wskazuje na to pęcherzyk ciążowy. Mam brać leki i przyjść za tydzień to będzie już wiadomo co i jak. A dzisiaj mam zrobić betę.

ahhh....

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak - będzie dobrze! Mój maluszek też wędruje po pęcherzyku i tydzień temu choć był ponad 2x mniejszy, to go było lepiej widac, a wczoraj się chował na ściance i cześciowo za pęcherzykiem żółtkowym. Na pewno u Was też tak jest :* Bądźmy dobrej myśli, tym bardziej, że sama mówisz, iż sprzęt nie jest za dobry!

dziewczyny, co polecacie na przeziębienie? Mnie od 3 dni bolało gardło, a dziś doszedł jeszcze spory ból głowy i katar :/ Jestem zdechła...

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara - dobre wieści! Super, bardzo się cieszę.

Pismak - nie martw się na zapas. Napewno jest tak jak mówi lekarz.

Kaarolaa - zapraszamy serdecznie

A co do usg z serduszkiem - mi jeszcze nie było dane zobaczyc ani zarodka ani serduszka:( next time.

Kasandra, kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pismak trzymaj się i nic się nie martw :) ja Wam powiem, że te nasze Maleństwa to się lubią chować i przytulać ;) mój też taki przytulony do macicy ;) teraz Dzidziusie zaczną już fikać, więc będzie lepiej :)

pismak proszę wdrożyć pozytywne myślenie :) nic się nie martw marny sprzęt już może takiego przytulańca nie zobaczyć :)

Kiara lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Kiara - dobre wieści! Super, bardzo się cieszę.

Pismak - nie martw się na zapas. Napewno jest tak jak mówi lekarz.

Kaarolaa - zapraszamy serdecznie

A co do usg z serduszkiem - mi jeszcze nie było dane zobaczyc ani zarodka ani serduszka:( next time.

next time :)

Marimiko lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro potwierdzimy jeszcze jedna betka i wtedy oficjalnie wpadam do Was :) jestem happy, ze akurat trafiłam na grudniowki :)

Oliwka liczyłam ze tutaj sie znajde :)

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ