X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)

dziś rano niespodzianka mnie ogromna spotkała jak jeszcze w łóżku zalegałam, w końcu po raz pierwszy poczułam maleństwo :) poniżej pępka 3 muśnięcia po brzuchu i na pewno to nie były wzdęcia :)mam nadzieję, że teraz już się zacznie :) co do krechy na brzuchu to u mnie powoli zaczyna się pojawiać, jest mało widoczna dlatego trzeba się przyjrzeć, ale już coś tam jest.
    Dzis też zaliczyłam wc 3 razy w nocy, zwykle tylko raz wstaje i drugi rano przed budzikiem. A to wszystko przez arbuza, którym się zajadałam przed snem i poźniej mnie pogoniło, a rano nie mogłam wstać. Budzik o 8:45 wyje, a ja nieprzytomna masakra.

Zazdroszczę wizyt tym, które mają na dniach ja kolejną dopiero 30 lipca. To się naczekam ;/ no i badania musze zrobić mocz, krew, WR i HBS. A w sobotę w końcu urlop, jedziemy do rodziny w góry już się nie mogę doczekać :)

kaarolaa, HANA, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• szurabura Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, witam po dłuższej nieobecności wczasowej :) choć raz byłam i pisałam coś, to jednak nie nadrabiałam, wybaczcie :P

jadę do lekarza zaraz, liczę że poznamy płeć :o:

kaarolaa, HANA, julianna, Qrczak, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://znakiczasu.pl/historie-prawdziwe/182-uratowana-w-lonie tu kobiecie tez wody sie saczyly, ponoc pecherz moze sie zasklepic.

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukomola no niestety nie wiadomo co nam pisane, różne przypadki chodzą po ludziach, a patologie w ciązy sie zdarzają. Szwy o których piszesz domniemam ze chodzi o szwy zakładane na szyjke macicy, nie na pęcherz płodowy. Zawsze moze sie cos wydarzyć, ale myślmy pozytywnie i cieszmy sie tym ze jest teraz dobrze.

karola i furia ja ide teraz w masę :D a dzidziak mały, wiec jeszcze jest czas na brzuch. Teraz dopiero zaczniemy robic sie stodoły, bo dzieciaki beda nam rosły w oczach :D Bedziemy sie licytowac która szersza i której paluchy bardziej popuchły.

Pisałam kilka stron wczesniej ze u mnie w rodzinie jest chudo, chudo, na ostatniej prostej siostra i mama mialy obrzeki i po 30kg ważyły. Figury mamy podobne :D Mam nadzieje ze mnie to ominie

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja linii też nie mam. A co do picia wody/płynów to jak pije 1,5 - 2l to byłby cud....Jakoś tak nie mam ochoty - bo leci ze mnie jak przez sito - łyk wody -> siku...i tak all the time. Przy 4l mogłabym zamieszkać w WC.

Mysiok lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2014/07/10/8153ccb3008a5c01069968b4064ae8f8.jpg

Taka bylam z mlodym napuchnieta :P

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurubura kciuki za wizyte i byc moze za płec :)
    u mnie juz niezle widac, zwlaszcza wieczorami to az sie boje co bedzie w 9 miesiacu...siostra przybrala nie duzo bo jakies 12-15 kg ale mama za to sporo zawsze przybierala czesto ponad 20 kg...i sie boje, ze ja tez tak bede miala

• julianna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    http://wrzucaj.net/images/2014/07/10/8153ccb3008a5c01069968b4064ae8f8.jpg

Taka bylam z mlodym napuchnieta :P
    no .. robi wrażenie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Marimiko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia - O.o.O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 14:06

Furia lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Furia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest 20 kg :D Bede sie cieszyc jak tylko tyle przybiore :) Naprawde bede sie cieszyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 14:06

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wystarczy 15 kg na plusie...ale jak juz mam 3 do przodu to do konca jak nic bedzie wiecej...

• Furia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak ja mam juz 6 to sie boje co to bedzie, ehhh byle nie znowu 32kg...

tkzgeyx.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejho, u mnie dziś deszczowo i ponuro. Ale mogę jakoś oddychać. Poszłam na ciuchy ale nic nie kupiłam. Dobrze że ostatnio nabyłam te małe śliczności. Potem żałowałam, że może za wcześnie. Ale teraz widzę że nie zawsze można tak trafić, żeby były ładne i niezniszczone.

Nie było mnie pół dnia a tu tyle stron.

Poranne ptaki za oknem i kosiarki... Ja dziś przez sen wstałam i zrobiłam mężowi kanapki i wpakowałam obiad do pojemnika do pracy i wróciłam do łóżka. I chciałam usnąć z powrotem, ale nie dość że jakieś wrony krakały jak najęte to jeszcze traktory i koparki jechały, bo robią chodnik przy bloku. I tak mówię do męża: nie dość że te buldożery warczą to jeszcze te ptaki ćwierkają. A mąż w śmiech: chyba raczej kraczą :D mi tam było obojętne, aby się zamknęły. Kotu też nie dawały spać.

Nawadnianie: to ja mam problem z niegazowaną. Po prostu no rzygać mi się po niej chce. Mam odruch wymiotny. Także piję taką otwartą gazowaną. Wypijam około jednej butelki 1,5 litra dziennie. Więcej nie dam rady. A i plus duża szklanka mleka, bo ostatnio mam wielką chcicę na mleko, a przed ciążą to wogóle mnie nie ciągnęło.

Kinga to mały kociak musi być prześlicznusi. Dasz radę fotkę wrzucić?

Kreskę mam taką z włosków ciemnych. Urosły mi te włoski jakoś niedawno i tworzą właśnie taką linię pionową. DO tego odkryłam, że albo one nie wyrosły idealnie po środku, albo mam pępek nie symetryczny :D Pępek nie leży na linii tych włosków!

Brodawki też mam mega ciemne i dwa razy większe niż przed ciążą. W końcu wyglądają kobieco :D

Bóle miesiączkowe zauważyłam, że mam zawsze na początku miesiąca. Tak jakby wtedy wypadałby mi okres.

Ruchów nie czuję, gin mówił że koło 20 tygodnia. Muszę koniecznie zapytać przy kolejnym usg gdzie mam łożysko. Pewnie na brzuchu i dlatego nic a nic nie czuję.

Paula84 gratuluję ruchów, ja wizytę mam dzien po tobie 31.07. Buuuu będę ostatnia co pozna płeć...

pytanie Czy też tak macie że szybko łapie was zadyszka? Dziś zauważyłam, że pomimo braku upału to jak wchodzę np. po schodach to potem się czuję jakbym na kasprowy właziła. No i prawie na każdych ciuchach po paru minutach było mi duszno. Wcześniej tak nie miałam.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestańcie z tą wagą......bo się załamię. Ja już gruba jestem.....

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj weszłam na wage.... 63.500 w ciuchach i butach, no ale że to letnie to moze te pół kg wazyły... w kazdym razie mam na pewno 5kg na plusie.

jak juz wspomniałam, pytałam lekarza o te wody, mam nadzieję, że z Zemraa bedzie inaczej, że uda się uratowac jej malństwo, bo to co powiedział lekarz nie było zbyt budujące, na tym etapie raczej trudno jest dziecko uratowac, bo jak wody mocno się sączą to wkrada sie bakteria jakas. Mam nadzieję, że u Niej było to tylko minimalne i juz jest lepiej...chociaż bardzo niepokoi mnie Jej milczenie... ciągle o Niej myśle, o Zuzie też, ale w końcu Zuza to combo mama i jak poleży to spokojnie donosi ciaże, w końcu to nie codziennośc miec trojaczki!!! :) <3

4dbc34fc83.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadwagę z 7-8 kg dlatego gin mi pozwolił przytyć tylko 8 kg.. marzenie :> chciałabym max 10 kg przytyć bo i tak wtedy bede ważyć już ponad 90kg...

a z sutkami to też mi pociemniały i powiększyły się - mąż się śmieje, że są wielkie jak wentyle od Stara :D

kaarolaa, Ewka89, Doris-83 lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Hejho, u mnie dziś deszczowo i ponuro. Ale mogę jakoś oddychać. Poszłam na ciuchy ale nic nie kupiłam. Dobrze że ostatnio nabyłam te małe śliczności. Potem żałowałam, że może za wcześnie. Ale teraz widzę że nie zawsze można tak trafić, żeby były ładne i niezniszczone.

Nie było mnie pół dnia a tu tyle stron.

Poranne ptaki za oknem i kosiarki... Ja dziś przez sen wstałam i zrobiłam mężowi kanapki i wpakowałam obiad do pojemnika do pracy i wróciłam do łóżka. I chciałam usnąć z powrotem, ale nie dość że jakieś wrony krakały jak najęte to jeszcze traktory i koparki jechały, bo robią chodnik przy bloku. I tak mówię do męża: nie dość że te buldożery warczą to jeszcze te ptaki ćwierkają. A mąż w śmiech: chyba raczej kraczą :D mi tam było obojętne, aby się zamknęły. Kotu też nie dawały spać.

Nawadnianie: to ja mam problem z niegazowaną. Po prostu no rzygać mi się po niej chce. Mam odruch wymiotny. Także piję taką otwartą gazowaną. Wypijam około jednej butelki 1,5 litra dziennie. Więcej nie dam rady. A i plus duża szklanka mleka, bo ostatnio mam wielką chcicę na mleko, a przed ciążą to wogóle mnie nie ciągnęło.

Kinga to mały kociak musi być prześlicznusi. Dasz radę fotkę wrzucić?

Kreskę mam taką z włosków ciemnych. Urosły mi te włoski jakoś niedawno i tworzą właśnie taką linię pionową. DO tego odkryłam, że albo one nie wyrosły idealnie po środku, albo mam pępek nie symetryczny :D Pępek nie leży na linii tych włosków!

Brodawki też mam mega ciemne i dwa razy większe niż przed ciążą. W końcu wyglądają kobieco :D

Bóle miesiączkowe zauważyłam, że mam zawsze na początku miesiąca. Tak jakby wtedy wypadałby mi okres.

Ruchów nie czuję, gin mówił że koło 20 tygodnia. Muszę koniecznie zapytać przy kolejnym usg gdzie mam łożysko. Pewnie na brzuchu i dlatego nic a nic nie czuję.

Paula84 gratuluję ruchów, ja wizytę mam dzien po tobie 31.07. Buuuu będę ostatnia co pozna płeć...

pytanie Czy też tak macie że szybko łapie was zadyszka? Dziś zauważyłam, że pomimo braku upału to jak wchodzę np. po schodach to potem się czuję jakbym na kasprowy właziła. No i prawie na każdych ciuchach po paru minutach było mi duszno. Wcześniej tak nie miałam.

Bursztynka ja mam nadzieję, że na nastepnej wizycie doktorek potwierdzi płeć, bo tak to jeszcze nic na 100% nie wiadomo. Poki co wyglada na dziewczynkę, ale za 3 tyg może ptaszek wyrosnąć :)

Zmieniłam przy okazji swój suwaczek na właściwy. Po raz drugi zaczynam ten sam tydzień ehehe ;)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia nieźle 32 kg to spooooro, ale z tego co widze szybko udało Ci sie zrzucic nadbagaz, bo gdyby nie te pare kg teraz na plusie to szkapinka z Ciebie szczupła :)
    Bursztynka, zadyszka owszem. wzoraj weszłam do teściów na 3 piętro i zanim sie przywitałąm to musiałam złapac oddech. normalnie jak parówóz.. tak samo jak ide na spacer, za duzo łazic nie moge bo zaraz zadyszka, dobrze że ktoś wymyślił samochody :P

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Ja mam nadwagę z 7-8 kg dlatego gin mi pozwolił przytyć tylko 8 kg.. marzenie :> chciałabym max 10 kg przytyć bo i tak wtedy bede ważyć już ponad 90kg...

a z sutkami to też mi pociemniały i powiększyły się - mąż się śmieje, że są wielkie jak wentyle od Stara :D
    moje tez pociemnialy bardzo mocno i te zylki, zwlaszcza wieczorem sa mocno widoczne, a dzisiaj nawet w prawym sutku woda sie pokazala...to nie za szybko?? troche mnie to zdziwilo...

a z tym tekstem to jakbym mojego slyszala :D ma takie same poczucie humoru :)

Marimiko lubi tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia mam pytanie głównie do Ciebie bo dotknął Cie problem Zusu...
    Dostałam dzisiaj jakąś 1/3 wypłaty z mojej firmy i okazało się, że resztę ma wypłacić mi ZUS ponieważ minęło te 31 dni. To jest wypłata za czerwiec więc orientujesz się może do jakiego czasu ZUS ma czas na przelanie reszty środków? Oczywiście ja już się zdążyłam zestresować i poryczeć zanim pomyślałam co się mogło stać...:(

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ