X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    ale jesteś tarczycowcem czy nie?
    To jest norma niby dla osób chorujących na tarczycę, ja się leczę od lat. Mam niedoczynnośc i Hashimoto.
    Jednakże tak czy siak endo mi mówiła, że u zdrowych osób najlepiej w ciązy TSH trzymać do 2,5, jak jest wyżej to włącza się dla bezpieczeństwa letrox albo euthyrox w małej dawce czyli 25.
    Spokojnie, raz dwa to obniżysz :) To nie jest trudna sprawa, szczególnie jak się zaczyna leczyć :)
    Nie leczyłam się nigdy na tarczycę. W 28dc robiłam TSH i wynik był 2,49 i gin mówił, że jest OK, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Milatka :) Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa śliczny brzusio!!
    Qrczak a co to za "siateczka do podawania pokarmów":>?

kaarolaa lubi tę wiadomość

IVF- kwalifikacja 10.2013r.
    22.03.2014r. - punkcja; 27.03.2014r. - transfer; 07.04.2014r. - HCG 66, 81 :))))

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje tsh zawsze bylo w granicach 2,3 do 2,5 ale chyba jak do rodzicow pojade w poniedzialek to powtorze wyniki bo juz 2 miesiace jak robilam ostatnio...

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, chudzielec ma brzuszek :) piękny :)

co do ubranek z biedry czy z lidla to normalnie oszaleje!! gdzie Wy macie te sklepy, bo u mnie nigdy nic nie ma! pisałyście kiedys o ciuchach ciążowych z biedry, u mnie nie było, potem ciuchy z lidla, znowu u mnie pustki... chyba jakies totalne zadupie u mnie jest...

kaarolaa lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Nie leczyłam się nigdy na tarczycę. W 28dc robiłam TSH i wynik był 2,49 i gin mówił, że jest OK, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży.
    tak, bo przed ciążą taki wynik byłby w normie. :) Akurat do 2,5 zaleca się staraczkom :)
    ale w ciąży może być tak że TSH własnie idzie do góry, dlatego nawet zdrowe osoby muszą to sprawdzać. Pewnie dostaniesz lek skoro masz teraz aż 3,17 :) ale nie martw się, bo naprawdę to da się szybko zbić.

Ja ciuszki muszę kupować, bo dużo nie dostanę :)dostanę za to wanienkę, termometr bezdotykowy, łóżeczko.

• eforts Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola zgrabniutki masz ten brzuś no i nie idzie Ci póki co w noc więcej :)

W olsztynie są trzy szpitale w każdym jest znieczulenie. Moja siostra ta co rodzi teraz to w Suwałkach i tam nie ma (kobiety jeżdżą do olecka) poprzedni poród miała w sejnach i też bez znieczulenia a druga siostra rodziła w toruniu (aż dziw bierze) i to właśnie tam położna powiedziała że laski tak szybko nie mdleją :/

Kiara no nieźle, mi sprawia radość oglądanie i planowanie na zakupy bardzo się nie rwę :)

Qurczak ja w 4 tc (nie wiedziałam że jestem) miałam coś pod 2,5 i dwóch lekarzy nie widziało w tym nic złego, jak robiłam tsh już ok 8 tg to miałam mniej niż 1,5 wiec jeszcze się nie stresuj, fakt że nie mam o tym pojęcia ale może są czynniki które wpływają na wynik i trzeba powtarzać?? Normalnie na wynikach jest normą do 4,2 tylko tak jak Kiara mówiła (juz drugi raz się na Ciebie powołuje :) ) inne normy dotyczą kobiet lecxonych na tarczycę.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o prosze takie małe olecko i tam rodza :) moze warto sprawdzic ten szpital, od ełku mam do olecka jakies 30 km...

chociaz ja mysle, ze w ełku bedzie dobrze, w koncu ten szpital zajmuje 13 miejsce w ogolopolskim rankingu szpitali najbardziej przyjaznych pacjentom :)

• eforts Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś dzisiaj pisał o tych tygodniach ciąży to generalnie intetnet :) podaje 5 msc od 18 t a belly tydzień wcześniej. Ja mam taką książkę która miesiące liczy co cztery ale wtedy w ciąży chodzi się 10 msc :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts no nie wiem czy tylko brzuch, cyc mam 2 rozmiary wiekszy z B weszlam w D :) a to sa moje ostatnie dziny, w ktore wchodze, reszte oddalam siostrze :) wiec biodra tez sie rozeszły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 14:28

eforts lubi tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama mówi że to jest liczone fazami księżyca, czyli co 28 dni wchodzi kolejny miesiąc.

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts - kochana na TSH nic innego niż tarczyca nie wpływa :) Też kiedyś myślałam, że jest inaczej, bo bardzo szybko mi się zmieniło, ale lekarz upewnił mnie, że tak nie jest.
    Tak jak pisałam - normalnie nawet i 3,17 byłoby ok, nie jest to ani choroba ani nic (jedynie taka uwaga, że przy staraniach z uwagi na póxniejsza ciążę oraz po prostu łatwiejsze zajście zaleca się tez do 2,5), ale w ciąży i dla tarczycowców i dla zdrowych są inne normy, niższe. Tarczycowcy według mojej endo (a raczej ona jest prof. endo-gin, pracuje w szpitali ginekologicznym własnie) i dla mojego ginka prywatnego powinni mieć 1-2, a "normalne" osoby do 2,5 najlepiej :) Na wizażu na listopadówkach własnie sporo dziewczyn miało powyżej 2,5 choć wcześniej nie chorowały i im lekarze też włączyli euthyrox/letrox w tej minimalnej dawce.

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa jutro rano jedziemy z mężem koczowac do galerii pomorskiej w Bydoszczy bo są te konsultacje medyczne, USG 3d/4d za darmoche, jakies sesje zdjęciowe itd. ciekawe czy się dopchniemy o czegokolwiek :) chciałabym zobaczyc Naszego Kruszynka, w sumie to chciałabym oglądac Go codziennie :P

Kiara, kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milatka :) wrote:
    Qrczak a co to za "siateczka do podawania pokarmów":>?
    Milatka to takie cudo jest: http://allegro.pl/siateczka-do-podawania-pokarmow-karmienia-canpol-i4385803287.html ;) Chodzi o to, żeby przy wprowadzaniu dzieciaczkom stałych pokarmów Maluch nie zadławił się np dużym kawałkiem jabłuszka.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara dzięki wielki za info :) Już zdążyłam się zorientować, że co 2 tydzień przyjmuje w sąsiedniej miejscowości jakaś dobra Pani doktor endokrynolog. Do tej pory tylko w Krakowie leczyła, a teraz też i u nas, więc chyba się do niej wybiorę.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tętno dziś szaleje, od 95 do 118. Źle się czuję przez to, jest mi duszno no i czuje jak mi serce łomocze. Nie ma różnicy czy siedzę czy chodzę. Znaczy jak chodzę i siądę to czuję najgorzej.

Czemu to serducho mi tak napitala?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milatka :) Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Milatka to takie cudo jest: http://allegro.pl/siateczka-do-podawania-pokarmow-karmienia-canpol-i4385803287.html ;) Chodzi o to, żeby przy wprowadzaniu dzieciaczkom stałych pokarmów Maluch nie zadławił się np dużym kawałkiem jabłuszka.
    ooo super pomysł, kurcze tyle fajnych nowosci, jak my bylysmy male to tego nie było...:)

IVF- kwalifikacja 10.2013r.
    22.03.2014r. - punkcja; 27.03.2014r. - transfer; 07.04.2014r. - HCG 66, 81 :))))

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka ja też dzisiaj miałam tętno 99 i zaczyna mnie to trochę martwić bo często to powoduje uczucie jakby poddenerwowania/lęku mimo że wcale się tak nie czuję!! Kiedy masz lekarza? :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Moje tętno dziś szaleje, od 95 do 118. Źle się czuję przez to, jest mi duszno no i czuje jak mi serce łomocze. Nie ma różnicy czy siedzę czy chodzę. Znaczy jak chodzę i siądę to czuję najgorzej.

Czemu to serducho mi tak napitala?

Bursztynka my mamy podobnie,juz kiedys pisałam. Pytałam lekarza dlaczego takie tetno skoro od dawna sie lecze na nadcisnienie i biore dopegyt w ciazy. Powiedzial, ze tetna w ciazy sie nie wyreguluje, ze podstawa to kontrolowac cisnienie, bo nad nim da sie zapanowac, a z tetnem sie nie zrobi w ciązy nic.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    eforts - kochana na TSH nic innego niż tarczyca nie wpływa :) Też kiedyś myślałam, że jest inaczej, bo bardzo szybko mi się zmieniło, ale lekarz upewnił mnie, że tak nie jest.
    Tak jak pisałam - normalnie nawet i 3,17 byłoby ok, nie jest to ani choroba ani nic (jedynie taka uwaga, że przy staraniach z uwagi na póxniejsza ciążę oraz po prostu łatwiejsze zajście zaleca się tez do 2,5), ale w ciąży i dla tarczycowców i dla zdrowych są inne normy, niższe. Tarczycowcy według mojej endo (a raczej ona jest prof. endo-gin, pracuje w szpitali ginekologicznym własnie) i dla mojego ginka prywatnego powinni mieć 1-2, a "normalne" osoby do 2,5 najlepiej :) Na wizażu na listopadówkach własnie sporo dziewczyn miało powyżej 2,5 choć wcześniej nie chorowały i im lekarze też włączyli euthyrox/letrox w tej minimalnej dawce.

Ok :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam okazję kupić wózek. O taki:
    10525701_563083997147255_4740690457759833600_n.jpg
    Cena 500 zł. Niby po dwójce dzieci, ale fotelik ponoć nie używany w ogóle no i drugie dziecko urodziło się w grudniu, a już sprzedają, więc za długo w nim nie pojeździło. Co myślicie? Warty tej ceny?

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ