Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiara wrote:ale jesteś tarczycowcem czy nie?
To jest norma niby dla osób chorujących na tarczycę, ja się leczę od lat. Mam niedoczynnośc i Hashimoto.
Jednakże tak czy siak endo mi mówiła, że u zdrowych osób najlepiej w ciązy TSH trzymać do 2,5, jak jest wyżej to włącza się dla bezpieczeństwa letrox albo euthyrox w małej dawce czyli 25.
Spokojnie, raz dwa to obniżyszTo nie jest trudna sprawa, szczególnie jak się zaczyna leczyć
-
nick nieaktualny
-
Karola, chudzielec ma brzuszek
piękny
co do ubranek z biedry czy z lidla to normalnie oszaleje!! gdzie Wy macie te sklepy, bo u mnie nigdy nic nie ma! pisałyście kiedys o ciuchach ciążowych z biedry, u mnie nie było, potem ciuchy z lidla, znowu u mnie pustki... chyba jakies totalne zadupie u mnie jest...kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyQrczak wrote:Nie leczyłam się nigdy na tarczycę. W 28dc robiłam TSH i wynik był 2,49 i gin mówił, że jest OK, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży.
Akurat do 2,5 zaleca się staraczkom
ale w ciąży może być tak że TSH własnie idzie do góry, dlatego nawet zdrowe osoby muszą to sprawdzać. Pewnie dostaniesz lek skoro masz teraz aż 3,17ale nie martw się, bo naprawdę to da się szybko zbić.
Ja ciuszki muszę kupować, bo dużo nie dostanę :)dostanę za to wanienkę, termometr bezdotykowy, łóżeczko. -
Karola zgrabniutki masz ten brzuś no i nie idzie Ci póki co w noc więcej
W olsztynie są trzy szpitale w każdym jest znieczulenie. Moja siostra ta co rodzi teraz to w Suwałkach i tam nie ma (kobiety jeżdżą do olecka) poprzedni poród miała w sejnach i też bez znieczulenia a druga siostra rodziła w toruniu (aż dziw bierze) i to właśnie tam położna powiedziała że laski tak szybko nie mdleją
Kiara no nieźle, mi sprawia radość oglądanie i planowanie na zakupy bardzo się nie rwę
Qurczak ja w 4 tc (nie wiedziałam że jestem) miałam coś pod 2,5 i dwóch lekarzy nie widziało w tym nic złego, jak robiłam tsh już ok 8 tg to miałam mniej niż 1,5 wiec jeszcze się nie stresuj, fakt że nie mam o tym pojęcia ale może są czynniki które wpływają na wynik i trzeba powtarzać?? Normalnie na wynikach jest normą do 4,2 tylko tak jak Kiara mówiła (juz drugi raz się na Ciebie powołuje) inne normy dotyczą kobiet lecxonych na tarczycę.
-
nick nieaktualnyo prosze takie małe olecko i tam rodza
moze warto sprawdzic ten szpital, od ełku mam do olecka jakies 30 km...
chociaz ja mysle, ze w ełku bedzie dobrze, w koncu ten szpital zajmuje 13 miejsce w ogolopolskim rankingu szpitali najbardziej przyjaznych pacjentom -
nick nieaktualnyeforts no nie wiem czy tylko brzuch, cyc mam 2 rozmiary wiekszy z B weszlam w D
a to sa moje ostatnie dziny, w ktore wchodze, reszte oddalam siostrze
wiec biodra tez sie rozeszły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 14:28
eforts lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeforts - kochana na TSH nic innego niż tarczyca nie wpływa
Też kiedyś myślałam, że jest inaczej, bo bardzo szybko mi się zmieniło, ale lekarz upewnił mnie, że tak nie jest.
Tak jak pisałam - normalnie nawet i 3,17 byłoby ok, nie jest to ani choroba ani nic (jedynie taka uwaga, że przy staraniach z uwagi na póxniejsza ciążę oraz po prostu łatwiejsze zajście zaleca się tez do 2,5), ale w ciąży i dla tarczycowców i dla zdrowych są inne normy, niższe. Tarczycowcy według mojej endo (a raczej ona jest prof. endo-gin, pracuje w szpitali ginekologicznym własnie) i dla mojego ginka prywatnego powinni mieć 1-2, a "normalne" osoby do 2,5 najlepiejNa wizażu na listopadówkach własnie sporo dziewczyn miało powyżej 2,5 choć wcześniej nie chorowały i im lekarze też włączyli euthyrox/letrox w tej minimalnej dawce.
-
aaaa jutro rano jedziemy z mężem koczowac do galerii pomorskiej w Bydoszczy bo są te konsultacje medyczne, USG 3d/4d za darmoche, jakies sesje zdjęciowe itd. ciekawe czy się dopchniemy o czegokolwiek
chciałabym zobaczyc Naszego Kruszynka, w sumie to chciałabym oglądac Go codziennie
Kiara, kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość
-
Milatka :) wrote:Qrczak a co to za "siateczka do podawania pokarmów":>?
Chodzi o to, żeby przy wprowadzaniu dzieciaczkom stałych pokarmów Maluch nie zadławił się np dużym kawałkiem jabłuszka.
-
Qrczak wrote:Milatka to takie cudo jest: http://allegro.pl/siateczka-do-podawania-pokarmow-karmienia-canpol-i4385803287.html
Chodzi o to, żeby przy wprowadzaniu dzieciaczkom stałych pokarmów Maluch nie zadławił się np dużym kawałkiem jabłuszka.
-
Bursztynka wrote:Moje tętno dziś szaleje, od 95 do 118. Źle się czuję przez to, jest mi duszno no i czuje jak mi serce łomocze. Nie ma różnicy czy siedzę czy chodzę. Znaczy jak chodzę i siądę to czuję najgorzej.
Czemu to serducho mi tak napitala?
Bursztynka my mamy podobnie,juz kiedys pisałam. Pytałam lekarza dlaczego takie tetno skoro od dawna sie lecze na nadcisnienie i biore dopegyt w ciazy. Powiedzial, ze tetna w ciazy sie nie wyreguluje, ze podstawa to kontrolowac cisnienie, bo nad nim da sie zapanowac, a z tetnem sie nie zrobi w ciązy nic.
-
Kiara wrote:eforts - kochana na TSH nic innego niż tarczyca nie wpływa
Też kiedyś myślałam, że jest inaczej, bo bardzo szybko mi się zmieniło, ale lekarz upewnił mnie, że tak nie jest.
Tak jak pisałam - normalnie nawet i 3,17 byłoby ok, nie jest to ani choroba ani nic (jedynie taka uwaga, że przy staraniach z uwagi na póxniejsza ciążę oraz po prostu łatwiejsze zajście zaleca się tez do 2,5), ale w ciąży i dla tarczycowców i dla zdrowych są inne normy, niższe. Tarczycowcy według mojej endo (a raczej ona jest prof. endo-gin, pracuje w szpitali ginekologicznym własnie) i dla mojego ginka prywatnego powinni mieć 1-2, a "normalne" osoby do 2,5 najlepiejNa wizażu na listopadówkach własnie sporo dziewczyn miało powyżej 2,5 choć wcześniej nie chorowały i im lekarze też włączyli euthyrox/letrox w tej minimalnej dawce.
Ok