WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was była niedawno w Pradze. My się chyba wybierzemy za tydzień na kilka dni. Jeżeli można wiedzieć, to gdzie nocowaliście?

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałbym pojechać do pragi przez Wrocław ale niby dobrze się czuję a potrafię po pół godz w aucie już narzekać to na ból pleców to na tamto także mój mąż obawia się mnie zabierać w dalekie trasy :/ nic nadrobimy z maluszkiem :) ja w pradze byłam bez noclegu ale polecam ta stronę booking jak byliśmy w styczniu w Berlinie to mieliśmy noclegi po 50 zl od głowy :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza koleżanka z tego co kojarze miala dziewczynki jednojajowe, a chlopiec "oddzielny" i najsłabszy. A Ty masz jednojajowe? Wooow! Ja pozno dołączyłam na wątek to nie wiem, bo nie czytalam wszystkich 500 stron :P Ale fajnie, wszystkie 3 takie same, mozna sie rozczulic na samą mysl, choc roboty bedzie ze ho ho, ale czas tak szybko płynie, widze po swoich. Młdego ledwo rodziłam, a tu juz 5 klasa hehe :)

Niespodzianek ja mialam takie permamentne zmeczenie, chodz teraz jakby jest lekka poprawa. Jednak "załamanie" o godzinie 16 nadal trwa i jak sie na 15 minut nie poloze to robi mi sie słabo ze zmeczenia.

Wyszlo mi 25 gniazdek, zaraz je bede smazyc :D

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co cala ciaze mam spokojna i jakos bardziej zmeczona niz przed nie jestem. Mam nadzieje zetak juz bedzie do konca. Mamy dzisiaj zaproszenie do znajomych na pizze swojej roboty, tylko musze pomoc z ciastem bo kolezanka za bardzo nie umie robic do pizzy.

inka84 lubi tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21kh014.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 14:40

kaarolaa, Furia, Niespodzianek:), julianna, Bogusiar80, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kamien do pieczenia pizzy, wychodzi jak z pizzerii. Jest juz lekko przepieczony, wiec daje aromat z pieca. No i robi w 4 minuty :D Mniam. Uwielbiam pizze

kaarolaa lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka pysznie wygladaja ;-) mniammm

• inka84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola...sępy już krążą :P U mnie Panowie nie lubią słodkiego, ale jak gniazdka widzą to są w stanie się o nie bić. Daje tylko ciutke lukru przez co są mało słodkie, co nie znaczy, ze mało kaloryczne :/

kaarolaa lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts , dzięki za info

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • julianna Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza odpoczywaj i trzymajcie się razem jak najdłużej ;)
    inka podeślij przepis na gniazdka, smakowicie wyglądają, sama nigdy nie robilam,

inka84 lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam poniższą ofetę. Może któraś mamuśka chłopczyka będzie zainteresowna

http://olx.pl/oferta/okazja-mega-zestaw-chlopiecy-60-szt-r-68-CID88-ID5F28t.html#74361f8cab

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    zuza odpoczywaj i trzymajcie się razem jak najdłużej ;)
    inka podeślij przepis na gniazdka, smakowicie wyglądają, sama nigdy nie robilam,

Ja robie tak (i zawsze wychodzą) :
    250 ml wody,
    150 gram masła
    szczypta soli
    300 gram mąki tortowej
    5 jajek.

Olej do smażenia
    Papier do pieczenia.

Cukier puder do lukru.

Na lukier jak kto woli, z sokiem z cytryny lub na samej gorącej wodzie.

Wode z masłem i szczyptą soli zagotować az sie rozpusci masło (musi byc gorące), zmniejszyc gaz na mały i wrzucic na raz całą mąke, bardzo szybko wymieszac najlepiej taką trzepaczką do mieszania. Zrobi sie dosc mocno zbita jednolita "klucha". Zostawic na jakies 20-30 min do lekkiego przestygniecia, nastepnie wbijając po jednym jajku miksować. Po wrzuceniu juz wszystkich jajek i rozmiksowaniu masy na gładką przygotować papier do pieczenia.
    Papier pociąć w kwadraty ok 10x10 cm (ok 25 sztuk takich kwadracikow)
    Na każdy kwadrat papieru wyciskać gniazdko (podwojne, czyli jedno kolko i od razu drugie)o srednicy jakis 5-6 cm - zalezy jakiej wielkosci sie chce. Chodzi o to by kwadraty z papieru byly wieksze i nie moczylo sie palcy w oleju przy wkladaniu ich na patelnie.
    Nalac na patelnie olej na wysokosc przynajmniej 3 cm (gniazdka muszą plywac inaczej spalą sie od gorącego dna patelni). Rozgrzac. Odpowiednią temperaturę sprawdzam wrzucając "szczypte" surowego ciasta na cieply olej, jak nie opada i od razu plywa po powieszchni rosnąc to jest ok.
    Każdy kwadracik odwrocic do góry nogami tak by ciasto bylo zanużone w oleju, potrzymac kilka sekund i delikatnie odhaczac widelcem od papieru. Smazyc z jednej i z drugiej strony na zloty kolor.
    Po usmazeniu poczekac az ostygną i polac lukrem (w ilosci jak kto lubi).

Wydaje sie duzo pracy, ale robi sie bardzo szybko.
    Ciasto to jest ciastem na ptysie i eklery takze wychodzą bardzo dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 15:51

julianna lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka super przepis na pewno wykorzystam :) wygląda przepysznie

Zuza jak dobrze, że napisałaś i ze z Wami wszystko w porządku, dbajcie tam o siebie, u mnie ostatnio moja gin cos mówiła, ze łożysko jest na razie nisko i stąd te plamienia były :/

nie wiem czy niskie łożysko to to samo co przodujące ?

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo na ptysie też mam ochotę mmmniam :)

jeszcze Zemra nam została, oby wszystko było w porządku.

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wycwaniłam, bo ciasto na eklery/ptysie czesto nie wychodzi w piekarniku. Nie wiem dlaczego. Znajoma co robi w cukiernictwie mówi, ze to trudny rodzaj ciasta do pieczenia, wiec ptysie i eklery jak robie to tez smaze na oleju tylko inne ksztalty nadaje :)
    Jak olej jest dobrze rozgrzany to ciasto nie pije tłuszczu i w ogole go nie czuc. U mnie zostalo juz tylko 5 gniazdek, zjadłam 5, mala 2, syn 7,a mąż 6. I najgorsze jest, ze są tak lekkie ze chce sie wiecej hehe :P

A ja juz odliczam do wizyty wtorkowej. Oby wszystko bylo ok. Dobrze, ze mam detektor inaczej bym na glowe dostala.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) narazie nie mam siły nadrabiac czytania wiec napisze tylko że byłam dzis na tej akcji z "mamo to ja" świetna sprawa. nie zrobili Nam 4D bo to dopiero od 26 tygodnia, ale zrobili normalne z pełnymi pomiarami, także Nasze szczęście ma 215 g. i nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale 16 cm, to troche duzo jak na ten tydzien, ale moze sie przesłyszałam.
    2b889be7ad0c8919med.jpg
    Płec niby potwierdzil chłopca, ale 100% pewności nie miał.
    Ogólnie fajna sprawa takie akcje szczegolnie dla debiutantek w temacie. Mój Mąż uczył się kąpac dziecko i dostał w prezencie ręczniczek kąpielowy. ja dostałam wkładki laktacyjne, smoczek, próbki mleka od 6 m-ca i jeszcze pare różnych rzeczy :) jestem zadowolona ale nieziemsko wymęczona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 18:24

inka84, Furia, Kinga.k, Bogusiar80, lolaliciouse, Niespodzianek:), kaarolaa, julianna, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczny maluszek i jaki duzy:) Fajna akcja, nawet o niej nie slyszalam, tez bym skorzystala :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka a skąd jesteś?

inka84 lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w razie co jest jeszcze szansa dla mieszkających blisko , Rumia 30 sierpnia...
    http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/strefa-rodzinna/szczesliwa-mama/

Marimiko lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna taka akcja ;) szkoda, ze nie ma takiej u mnie w okolicy ;P

34bw43r836g6ojbx.png

‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ