WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla przyszłych Mam chłopczyków znalazłam takie coś w necie..oferta chyba niezła może ktoś skorzysta..
    http://olx.pl/oferta/spiworek-62-CID88-ID5xBPn.html

ja nie wiem jeszcze kto mieszka w brzuszku :)

89b74e6224.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Olcia juz pokazywalam , ale wkleje :) Jest bialutki firmy H&M
    http://wrzucaj.net/images/2014/07/12/57.jpg

Maria ja tez 6kg na plusie juz mam.

Furia, śliczy

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Furia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego kombinezonu robi sie i spiworek i kombinezonik - http://img11.tablica.pl/images_tablicapl/121589043_3_644x461_b-cieply-kombinezon-spiwor-hm-6268-jak-74-s-idealny-chrzciny-ubranka-dla-dzieci.jpg , mozna zameczkami zlaczyc tak ze nozki sa oddzielnie :)
    Dalam za niego 16euro juz z wysylka wiec tez kolo 60zl :)

Eforts, Kulka dzieki :) Tez mi sie bardzo podoba :) I wypada wiekszy niz rozmiar wskazuje wiec bedzie na dosc dlugo :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara - 3mam mocno kciuki i mam nadzieję, że lekarze będą potrafili temu zaradzić, a Ty nie będziesz się już tak męczyć! Strasznie mi Ciebie szkoda... :(

Dziewczynki kupujecie przepiękne rzeczy maluszkom! A my z mężem mimo, że nie jesteśmy zabobonni to wciąż się jeszcze jakoś boimy coś kupić... Może to kwestia przełamania się, sama nie wiem.

860ianliz3s2rxlo.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia kombinezon super. Podoba mi sie opcja rozpinania od dołu. Mozna suptelnie zerknąć czy od stópek ciepło i czy pampers nienabombany bez rozpinania od strony klatki piersiowej. Rewelacja!

Furia lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha no wlasnie opcja z zagladaniem w gaciorki super haha :D Ojej jak ja nie cierpialam tych pajacy ktore mialy zamiast rozpinania na dlugsc taka klapena pupie :D Albo spiochy ktore trzeba cale sciagnac zeby zerknac co sie dzieje na dole :P

tkzgeyx.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zdrowka wszystkim zycze :-) Zaaplikowalam na noc apap i wypilam ciepla herbatke mietowa. Wlozylam waciki z denaturatem w uszy i sie wypocilam :-D Gardlo mnie tylko boli, ale mama kupila mi propolki, bo tantum verde nie chcialy jej sprzedac. Powiedzialy, ze to musi przepisac lekarz. Za to dzis zupe robilam na siedzaco. Tetno nadal podwyzszone, za to cisnienie nizsze niz zawsze no i mi sie w glowie kreci i slabo jak stoje. A jak sie nachyle to szumi jak w muszli z nad baltyku haha
    Kiara trzymam kciuki, zeby Tobie szybko ulzyli. :-*
    Bursztynka za ciebie tez trzymam :-*
    Zuza i Zemraa nic sie nie odzywaja :-(
    Dzis na 16-ta jade do kosciola na slub kolezanki:-D
    A z weselszych nowinek to moj ojciec zaczal w piatek jesc :-D i to calkiem calkiem. Popoludniu wuja mu przywiozl kurczaka z rozna to zjadl i wczoraj bratu powiedzial, zeby mu przywiozl. Jednak psycholog pomaga mu sie poskladac z ta nowa sytuacja :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kg sie nie przejmujcie ja mam 7 do przodu na wadze juz 85 przy wzroscie 170 no stres ;-)

• zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Wróciłam do domu, po 2tyg leżenia w szpitalu. Dzidziusie mają się dobrze, serduszka biją ale żadnych innych pomiarów niebrobilo i nie chcieli mi zdradzić jaka płeć. Muszę dużo leżeć a w domu to ciężko bo ciągle coś przydałoby się porobić. We wtorek mam wizytę u swojego lekarza, powiem mu żeby dobrze przebadal mnie i dzieciaków. Bo w szpitalu miałam też jakiś stan grzybiczny i fragment łożyska mam przodujacego. Podpytam go też co z tymi szwami i czy ewentualnie pesar można by było założyć i kiedy...
    Co do przytycia, to jeśli chodzi o mnie to masakra byłam wazona ponad 2tyg temu i wtedy przybralam 9, 5kg od początku ciąży a teraz tez pewnie nie mało bo jak z luźnej koszuli w szpitalu ubralam bluzkę to coś ciasna się zrobiła. A brzuchol jest już naprawdę duuuuży.
    Kiara - trzymam kciuki aby było wszystko dobrze.
    Ciuszki... dopiero będę kupować od 25tyg, choć wolałabym już.
    Pozdrawiam

eforts, Bogusiar80, Kinga.k, julianna, Bajka, lolaliciouse, Qrczak, Marimiko, Doris-83 lubią tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiu a czesto tata ma wizyty z psychologiem ? Nadal jest w szpitalu ? Jak sie goi noga ? Kiedy moze sie starac o proteze ? Strasznie mi go szkoda, ale dobrze, ze je, musi miec duzo sily.

Wkurzaja mnie aptekarze, ze nic w ciazy przepisywac nie chca, u mnie to juz calkiem...leku na zgage nawet dac nie chca, dopiero jak ide juz z nazwa i prosie o konkretny rzecz to mi sprzedaja ale tez ciezko pierw z 10 min sie nagadaja :P I np wmawiali mi ze za duza dawke wit D biore.... znawcy :P A mimo tej dawki nadal jestem na dole normy.

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza_3 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Wróciłam do domu, po 2tyg leżenia w szpitalu. Dzidziusie mają się dobrze, serduszka biją ale żadnych innych pomiarów niebrobilo i nie chcieli mi zdradzić jaka płeć. Muszę dużo leżeć a w domu to ciężko bo ciągle coś przydałoby się porobić. We wtorek mam wizytę u swojego lekarza, powiem mu żeby dobrze przebadal mnie i dzieciaków. Bo w szpitalu miałam też jakiś stan grzybiczny i fragment łożyska mam przodujacego. Podpytam go też co z tymi szwami i czy ewentualnie pesar można by było założyć i kiedy...
    Co do przytycia, to jeśli chodzi o mnie to masakra byłam wazona ponad 2tyg temu i wtedy przybralam 9, 5kg od początku ciąży a teraz tez pewnie nie mało bo jak z luźnej koszuli w szpitalu ubralam bluzkę to coś ciasna się zrobiła. A brzuchol jest już naprawdę duuuuży.
    Kiara - trzymam kciuki aby było wszystko dobrze.
    Ciuszki... dopiero będę kupować od 25tyg, choć wolałabym już.
    Pozdrawiam

Foto brzuszka daj plissss <3 Nareszcie sie odezwalas, martwilysmy sie ! Dobrze, ze jestescie wszyscy cali i zdrowi :)

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze teraz temat kombinezonow jest poruszony. Ja nie kupuje bo wiem ze siostra ma kilka sztuk.

Ale sie objadlam, az mi teraz niedobrze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza witamy i niech maluszkidalej sobie ladnie.rosna i przestana straszyc rozicow i nas tutaj na forum.

zuza_3 lubi tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza fajnie, ze z dzieciaczkami wszystko super :) A lekarze mówili na który tydzien planowane jest rozwiązanie. Moja koleżanka w ciązy trojaczej miała cc w 35 tygodniu.

Ja dzis robie na obiad szwajcary, mlode ziemniaczki z koperkiem i mizerie :P A na deser gniazdka z lukrem...ech, a dupa rośnie :/

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza super ze u Was już stabilnie!!! :)

Ja właśnie rozmawiałam z siostrą co musze kupić to onaeże mi wszystko odda i pewnie tylko kosmetyki i higieniczne sprawy mi zostaną. Ogólnie to się cieszę bo i oszczędze a kupię najwyżej pojedyncze rzeczy jak mi się spodobają albo już na starsze dziecko.

Ja właśnie zamówiłam jej torbę do wózka w ramach prezentu dla córy bo uznałyśmy że tego potrzebuje i bez sensu żebym kupiła jakaś pierdółkę :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza dobrze, że jesteś już w domku i że się odezwałaś!
    Kiara trzymaj się kochana i dawaj znać co z Tobą..
    Inka mnie też rośnie, nie przejmuj się:))
    Któraś z was pisała o nieustępującym zmęczeniu w II trymestrze.. ja niestety też nadal czuje permanentne zmęczenie a wyniki też miałam tylko raz robione, na poniedziałkowej wizycie lekarz ma nowe zlecić. Nie wiem, może wynika to z większej ilości obowiązków bo jednak biegające tornado w postaci synka zajmuje mi cały dzień:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz prowadzący mówił, że dobrze będzie jeśli donosze do połowy listopada i żeby choć po 1,5kg miały. Ja bym chciała jak najdłużej trzymać je w brzuszku, ale czas pokaże jak to będzie.
    W 35 tc, maluszki już ładnie rozwinięte są. ...
    inka84, a koleżanki maluszki też sa jednojajowe?
    Z tego co mi wiadomo to w jednojajowych szybciej robi się cc bo jest jedno łóżko, które szybciej się starzeje. ...

46aa9802c2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia tak nadal tata w szpitalu. Noga slabo bo slabo, ale zaczyna sie goic. Psycholog jest codziennie lub co drugi dzien po godzinie u niego. Narazie mama stara sie o wozek. Ojciec musi cwiczyc kikut, zeby prosty byl jak chce proteze. No w koncu zaczal jesc, bo tak jadl malo i to tylko jak mama ciocia albo wuja mu cos wmuszali. Mama rozmawiala z lekarzem. Powiedzial, ze ogolnie mozna wszystkiego sie spodziewac, bo ma oslabiony organizm przez chorobe. No i powoli zaczely sie odlezyny i druga noga mu puchnie. Ale jest juz inny nie taki przybity a to najwazniejsze.

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zjadłam właśnie galaretkę z octem i przegryzłam milkiwayem:)) jESTEM SZCZĘŚLIWA:)))

eforts, kaarolaa, lolaliciouse, Qrczak lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, super że się odezwałaś i że jesteś już w domku.
    Kilogramami się nie przejmuj, w końcu masz aż tróję się w brzuszku

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ