Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego kombinezonu robi sie i spiworek i kombinezonik - http://img11.tablica.pl/images_tablicapl/121589043_3_644x461_b-cieply-kombinezon-spiwor-hm-6268-jak-74-s-idealny-chrzciny-ubranka-dla-dzieci.jpg , mozna zameczkami zlaczyc tak ze nozki sa oddzielnie
Dalam za niego 16euro juz z wysylka wiec tez kolo 60zl
Eforts, Kulka dziekiTez mi sie bardzo podoba
I wypada wiekszy niz rozmiar wskazuje wiec bedzie na dosc dlugo
-
Kiara - 3mam mocno kciuki i mam nadzieję, że lekarze będą potrafili temu zaradzić, a Ty nie będziesz się już tak męczyć! Strasznie mi Ciebie szkoda...
Dziewczynki kupujecie przepiękne rzeczy maluszkom! A my z mężem mimo, że nie jesteśmy zabobonni to wciąż się jeszcze jakoś boimy coś kupić... Może to kwestia przełamania się, sama nie wiem. -
Hahaha no wlasnie opcja z zagladaniem w gaciorki super haha
Ojej jak ja nie cierpialam tych pajacy ktore mialy zamiast rozpinania na dlugsc taka klapena pupie
Albo spiochy ktore trzeba cale sciagnac zeby zerknac co sie dzieje na dole
-
Dziewczynki zdrowka wszystkim zycze
Zaaplikowalam na noc apap i wypilam ciepla herbatke mietowa. Wlozylam waciki z denaturatem w uszy i sie wypocilam
Gardlo mnie tylko boli, ale mama kupila mi propolki, bo tantum verde nie chcialy jej sprzedac. Powiedzialy, ze to musi przepisac lekarz. Za to dzis zupe robilam na siedzaco. Tetno nadal podwyzszone, za to cisnienie nizsze niz zawsze no i mi sie w glowie kreci i slabo jak stoje. A jak sie nachyle to szumi jak w muszli z nad baltyku haha
Kiara trzymam kciuki, zeby Tobie szybko ulzyli. :-*
Bursztynka za ciebie tez trzymam :-*
Zuza i Zemraa nic sie nie odzywaja
Dzis na 16-ta jade do kosciola na slub kolezanki:-D
A z weselszych nowinek to moj ojciec zaczal w piatek jesci to calkiem calkiem. Popoludniu wuja mu przywiozl kurczaka z rozna to zjadl i wczoraj bratu powiedzial, zeby mu przywiozl. Jednak psycholog pomaga mu sie poskladac z ta nowa sytuacja
-
Cześć dziewczyny.
Wróciłam do domu, po 2tyg leżenia w szpitalu. Dzidziusie mają się dobrze, serduszka biją ale żadnych innych pomiarów niebrobilo i nie chcieli mi zdradzić jaka płeć. Muszę dużo leżeć a w domu to ciężko bo ciągle coś przydałoby się porobić. We wtorek mam wizytę u swojego lekarza, powiem mu żeby dobrze przebadal mnie i dzieciaków. Bo w szpitalu miałam też jakiś stan grzybiczny i fragment łożyska mam przodujacego. Podpytam go też co z tymi szwami i czy ewentualnie pesar można by było założyć i kiedy...
Co do przytycia, to jeśli chodzi o mnie to masakra byłam wazona ponad 2tyg temu i wtedy przybralam 9, 5kg od początku ciąży a teraz tez pewnie nie mało bo jak z luźnej koszuli w szpitalu ubralam bluzkę to coś ciasna się zrobiła. A brzuchol jest już naprawdę duuuuży.
Kiara - trzymam kciuki aby było wszystko dobrze.
Ciuszki... dopiero będę kupować od 25tyg, choć wolałabym już.
Pozdrawiameforts, Bogusiar80, Kinga.k, julianna, Bajka, lolaliciouse, Qrczak, Marimiko, Doris-83 lubią tę wiadomość
-
Bogusiu a czesto tata ma wizyty z psychologiem ? Nadal jest w szpitalu ? Jak sie goi noga ? Kiedy moze sie starac o proteze ? Strasznie mi go szkoda, ale dobrze, ze je, musi miec duzo sily.
Wkurzaja mnie aptekarze, ze nic w ciazy przepisywac nie chca, u mnie to juz calkiem...leku na zgage nawet dac nie chca, dopiero jak ide juz z nazwa i prosie o konkretny rzecz to mi sprzedaja ale tez ciezko pierw z 10 min sie nagadajaI np wmawiali mi ze za duza dawke wit D biore.... znawcy
A mimo tej dawki nadal jestem na dole normy.
-
zuza_3 wrote:Cześć dziewczyny.
Wróciłam do domu, po 2tyg leżenia w szpitalu. Dzidziusie mają się dobrze, serduszka biją ale żadnych innych pomiarów niebrobilo i nie chcieli mi zdradzić jaka płeć. Muszę dużo leżeć a w domu to ciężko bo ciągle coś przydałoby się porobić. We wtorek mam wizytę u swojego lekarza, powiem mu żeby dobrze przebadal mnie i dzieciaków. Bo w szpitalu miałam też jakiś stan grzybiczny i fragment łożyska mam przodujacego. Podpytam go też co z tymi szwami i czy ewentualnie pesar można by było założyć i kiedy...
Co do przytycia, to jeśli chodzi o mnie to masakra byłam wazona ponad 2tyg temu i wtedy przybralam 9, 5kg od początku ciąży a teraz tez pewnie nie mało bo jak z luźnej koszuli w szpitalu ubralam bluzkę to coś ciasna się zrobiła. A brzuchol jest już naprawdę duuuuży.
Kiara - trzymam kciuki aby było wszystko dobrze.
Ciuszki... dopiero będę kupować od 25tyg, choć wolałabym już.
Pozdrawiam
Foto brzuszka daj plissssNareszcie sie odezwalas, martwilysmy sie ! Dobrze, ze jestescie wszyscy cali i zdrowi
kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zuza fajnie, ze z dzieciaczkami wszystko super
A lekarze mówili na który tydzien planowane jest rozwiązanie. Moja koleżanka w ciązy trojaczej miała cc w 35 tygodniu.
Ja dzis robie na obiad szwajcary, mlode ziemniaczki z koperkiem i mizerieA na deser gniazdka z lukrem...ech, a dupa rośnie
Niespodzianek:) lubi tę wiadomość
-
Zuza super ze u Was już stabilnie!!!
Ja właśnie rozmawiałam z siostrą co musze kupić to onaeże mi wszystko odda i pewnie tylko kosmetyki i higieniczne sprawy mi zostaną. Ogólnie to się cieszę bo i oszczędze a kupię najwyżej pojedyncze rzeczy jak mi się spodobają albo już na starsze dziecko.
Ja właśnie zamówiłam jej torbę do wózka w ramach prezentu dla córy bo uznałyśmy że tego potrzebuje i bez sensu żebym kupiła jakaś pierdółkę -
Zuza dobrze, że jesteś już w domku i że się odezwałaś!
Kiara trzymaj się kochana i dawaj znać co z Tobą..
Inka mnie też rośnie, nie przejmuj się)
Któraś z was pisała o nieustępującym zmęczeniu w II trymestrze.. ja niestety też nadal czuje permanentne zmęczenie a wyniki też miałam tylko raz robione, na poniedziałkowej wizycie lekarz ma nowe zlecić. Nie wiem, może wynika to z większej ilości obowiązków bo jednak biegające tornado w postaci synka zajmuje mi cały dzień -
Lekarz prowadzący mówił, że dobrze będzie jeśli donosze do połowy listopada i żeby choć po 1,5kg miały. Ja bym chciała jak najdłużej trzymać je w brzuszku, ale czas pokaże jak to będzie.
W 35 tc, maluszki już ładnie rozwinięte są. ...
inka84, a koleżanki maluszki też sa jednojajowe?
Z tego co mi wiadomo to w jednojajowych szybciej robi się cc bo jest jedno łóżko, które szybciej się starzeje. ... -
Furia tak nadal tata w szpitalu. Noga slabo bo slabo, ale zaczyna sie goic. Psycholog jest codziennie lub co drugi dzien po godzinie u niego. Narazie mama stara sie o wozek. Ojciec musi cwiczyc kikut, zeby prosty byl jak chce proteze. No w koncu zaczal jesc, bo tak jadl malo i to tylko jak mama ciocia albo wuja mu cos wmuszali. Mama rozmawiala z lekarzem. Powiedzial, ze ogolnie mozna wszystkiego sie spodziewac, bo ma oslabiony organizm przez chorobe. No i powoli zaczely sie odlezyny i druga noga mu puchnie. Ale jest juz inny nie taki przybity a to najwazniejsze.