X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka ja miałam raz robioną morfologią po pierwszej wizycie u gina dostałam skierowanie robiłam wyniki rownież w maju, miałam wtedy taki duży pakiet badń.. jak są wyniki ok, to po co je tak często powtarzać

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo aktywności i pomyslu selekcji.. heh to ja się nie wypowiem, bo ja jak na razie jestem aktywna z doskoku, więc pewnie byłabym też wykreślona :D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka ja robiłam dwa razy w zasadzie co dwa miesiące. To chyba dostaniesz leki i będzie git? :)

Kiara współczuję Ci i zarazem podziwiam jak Ty to wszystko ogarniasz!!! Daj znać co Ci powiedzą w szpitalu.
    Do profilaktyki to chciałam kupić ten żel na przed i po basenie ale nie było to kupiłam jakiś inny z kwasem mlekowym. A globulki to doraźnie profilaktycznie nie będę tam nic wkładać :)

Z tą listą można by tak zrobić będzie lepszy pogląd :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    apropo aktywności i pomyslu selekcji.. heh to ja się nie wypowiem, bo ja jak na razie jestem aktywna z doskoku, więc pewnie byłabym też wykreślona :D

Myślę że byś nie była :)

Furia lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna jestes, piszesz nikt Cie nie wykresli...

ja morfologie i siuski robilam raz chyba z miesiac temu, wyszło ok wiec narazie nie powtarzamy, chyba ze zleci na polowkowych...

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:

Chodziło mi o osoby, które już od kilku miesięcy się nie wypowiadały i ani slychu ani widu po nich ;))

Furia, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 3 tygodnie i póki co musiałam przynosić co 2. wizytę, czyli co 6 tygodni. Jednak lekarz zastrzegł, ze w II polowie ciązy bedzie juz wymagał co wizyte.
    W kazdej poprzedniej ciązy lekarze wymagali morfologii i moczu co wizyte - zawsze.
    Bursztynka pewnie skonczysz z dopegytem jak ja, to taki jakby standardzik przy wysokim cisnieniu w ciązy.

Kiara powodzenia! Ja mialam z nerkami kłopoty w pierwszej ciazy mimo młodego wieku, na szczescie nie bylo to nic powaznego i przeszlo wraz z zakonczeniem ciazy, wiec obys miala podobnie.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam morfologie robiona co 1,5-2mce a mocz co miesiąc no i ja dodatkowo co miesiąc robie ft4. Teraz na kolejna wizytę gin kazal mi tez hiv zrobić.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mnie tez prosze dopisac termin mi sie przesunal na 8 grudnia i tez bedzie chlopczyk:)
    a z innej beczkie czy ktoras z was w 2 trymestrze ma nadal mdlosci i wzmozona sennosc bo mnie to martwi . We wczesniejszych ciazach mialam tak ze jak skonczyly sie dolegliwosci z 1 trmestru w 2 tryskalam energia ...teraz ciagle chodze snieta i brak mi sil...badan dawno nie robilam lekarka mi nie zleca bo niby 3 ciaza poczatkowe badania wyszly wzorowo i tak sie zastanawiam czy to normalne czy moze jednak cos w organizmie jest nie tak...
    a 3 sprawa czy ktoras z mam wie ile kosztuje teraz prywatnie robienie badania grupy krwi bo chyba w zadnym szpitalu odpisu nie dostane a w swojej teczce nie moge ich znalesc:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 12:09

maria.sm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam jeszcze aż TŻ wróci, zaraz ma być... boli jak cholera :( Jestem już spakowana, czekam tylko na niego, bo nie będę tej torby przecież dzwigać.

inko, u mnie to poważna sprawa, bo ja jestem po 2 operacjach na nerkę właśnie tę która mnie boli, mieli mi ją wycinać, ale moja mama sie nie zgodziła, a że jest lekarzem to ja teraz też się sprzeciwiłam. Ja mam wszczepione takie coś co mi wspomaga moczowód, z tym, że to coś 8 miesięcy temu zaczęło się psuć i od tamtej pory jest kłopot :( Były juz różne problemy w tym czasie... teraz jak miałam kolkę 2 tyg. temu to usg wykazało, że niestety w ciąży mi się pogorszyło i lekarze nie wiedzą jak bardzo źle będzie jak dziecko urośnie mocno, bo wszystko tam na nerkę naciska - ja mam ją inaczej nieco położoną nić normalny człowiek, co tylko potęguje sytuację.

• inka84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara to współczuje bardzo. U mnie to tylko w ciazy pierwszej duzo sie osadu robilo i mialam przez to zle wyniki moczu i zagrozenie kamieniami w ciązy. Dosc mocno mnie lekarze nastraszyli wtedy i pilam duzo moczopednych napojow. Prawie z wc nie wychodzilam, a pierwsze wyniki moczu miesiac po urodzeniu byly juz idealne. Ale to w porownaniu z Tobą to jak katar.

Daj znac co wyszlo :*

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze 1 pytanie czy ktoras z was przytyla dosc sporo tzn ja przybralam juz 6 kg i to mnie martwi..ciaza jeszce nie na polmetku a ja tyle kilosow do przodu ;) biny jestem wysoka 175 cm Waga wyjsciowa byla 60 -teraz 66:-/

maria.sm
  • Furia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu gratuluje syna :)

Kiara daj znac co z nerka :/

No wlasnie tez mysle ciagle o Zuzie i Zemrze ... :/

Przyszdl kombinezonik dla maluszka, jest piekny i zupelnie jak nowy :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, poooookaż!!

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia juz pokazywalam , ale wkleje :) Jest bialutki firmy H&M
    http://wrzucaj.net/images/2014/07/12/57.jpg

Maria ja tez 6kg na plusie juz mam.

eforts, julianna, Niespodzianek:), Bajka, Qrczak lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria my robiliśmy w tym tyg grupę krwi męża (trochę go postępem wzięłam bo pojechaliśmy ze mną do lab :) ) to 50 zł zapłaciliśmy

nie martw się wagą ja mam 168 cm a reszta tak jak Ty :)

:) uwielbiam oglądać ciuszki jak wrzucacie!! Furia zamawialas przez neta bo nie pamiętam, śliczny jest

Kiara powodzenia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 12:27

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja morfologie, mocz, grupe krwi robilam po 1 wizycie, a teraz znow... Lekarz mi powiedzial, ze nie musze co wizyte...
    maria.sm ja placilam za grupe krwi 35 zl

34bw43r836g6ojbx.png

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Furia a on ma dziurke na pasy bezp. w opcji gdy jest śpiworkiem? też taki sobie upatrzyłam ale chyba nie ma, co?:(

Kiara trzymam kciuczki mocno!!

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze jak moge spytac to duzo dalas? ja uzywany znalazlam za 69 zl+przesylka..nie wiem czy to duzo...

89b74e6224.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka - trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego. Ważne, że trafiłaś na sensownych lekarzy

Kiara - powodzenia i współczuję takich problemów

Qrczak - nie wiem jakie ten wózek ma opinie, ale z wyglądu jest ok. I mnie akurat podoba się ten kolor. I cena też dobra wg mnie

Qrczak lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ