Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.
Ja dziś znów się nie wyspałam. Nie mogłam długo zasnąć, a od 5 już nie śpięDo tego głowa mnie rypie niemiłosiernie
Nie wiem, czy to przez zamartwianie się tymi moimi wynikami, czy co.
Za to teściowa właśnie wyjechałaI nie będzie jej prawie 3 tygodnie
Trochę spokoju będzie. Ale oczywiście na odchodne musiała mi jeszcze ciśienie podnieść
Przed każdym jej wyjazdem jest to samo - mówi mi co gdzie jest, szykuje tysiąc pięćset rzeczy (pościel, ręczniki, ścierki i inne pierdoły) jakbym była niepełnosprawna i nie potrafiła tego sama zrobić
No co ja poradzę, że do niej nie dociera, że takie rzeczy powinny leżeć gdzieś we wspólnym miejscu, a nie kitra to po wypraniu u siebie w pokoju a potem dziwi się, że ja się wściekam jak czegoś potrzebuję. Eh mieszkanie z teściową
Chyba kupię ten drugi wózek, o którym wczoraj pisałam. Kasa nie jest duża, wygląda na zadbany, choć opinie na necie ma przeróżne. Jeszcze wypytam siostrę, czy ta koleżanka była zadowolna z niego, czy narzekała na coś. Pewnie sama by mi nie powiedziała, ale jak to baby między sobą pewnie plotkowały o wózkach co i jakNosidełko chyba nie ma pasów, ale i tak chcę nowe kupić lub pożyczę od siostry, bo po Waszych opiniach już wiem na co zwracać uwagę
Używany z niepewnego źródła odpada
Ten wózek:
-
Bursztynka nic dziwnego, że spać nie moglaś zdala od domu. Dobrze, że cały czas coś sprawdzają, oby jak najszybciej znaleźli przyczynę.
Lola zazdroszczę wycieczkiMy chyba dziś idziemy na grilla do mojej koleżanki. Oby tylko pogoda dopisała. W nocy lało ale dzięki temu jest przyjemnie i chłodniej. Tylko niech już nie pada, przynajmniej do wieczora ;0
Milcia panieński się udał? Pisz szybko, jakie atrakcje przygotowałyście dla Panny Młodej?
Idę pod prysznic, może ból głowy zelży.
lolaliciouse lubi tę wiadomość
-
Qurczak za te pieniądze myślę że warto oczywiście o ile wózek się sprawdzi bo jak masz zaraz drugiego szukać to już kiepsko
najwyżej później kupisz sobie fajną spacerówkę tak jak dziewczyny mówiły.
Bursztynka fajnie że podeszli do Ciebie na poważnie. Miejmy nadzieje, ze to tylko skomplikowana reakcja orgsnizmu na ciążę nie żadne wady serduchaMoże zrobię sobie nadprogramową morf i mocz
Lola szacunek za horror a do tego w kinie!!! Te efekty dźwiękowe ochhh myślę że zostałabym wyproszona po 15 min, nie oglądam takich filmów a jak już mi się zdarzyło to normalnie krzyk i wierzganie nogami, mogę koleżanki nie lubiły ze mną oglądać bo straszyłam bardziej niż film
a kanapa co do infekcji to ja miałam tylko wydzielinę bez brzydkiego zapachu, swędzenia i lekarz dal mi globulki na gezyba i bakterie żebym na zmianę stosowała, trochę się zmartwiłam że aż tyle ale powiedział że działają miejscowo i wczoraj oglądałam wypowiedź jakiegoś lekarza o basenie to nawet zalecał profilaktyczne stosowanie globulek na grzyba, laski w necie też piszą że stosują czasem profilaktycznie
bursztynka a mierzylaś sobie w domu ciśnienie??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 09:53
lolaliciouse, Qrczak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry laseczko
Bursztynka szpital moze wydawac sie nieciekawy i ciezko w nim zasnac. Ale ja po pierwszej nocy spalam juz pozniej normalnie. Najwazniejsze, ze lekarze szukaja, badaja, pobieraja krew i wymazy.
Qrczak o ten wozek bardziej mi sie podoba, ja tez raczej bede miala zielony.
A tak mielismy jechac dzisiaj do Gizycka na pokazy wojskowe i piknik rodzinny ale jak zaczelo padac w nocy tak do tej pory leci z nieba i raczej bedzie po pikniku.Qrczak lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Bursztynko dobrze, że lekarze od razu się Tobą zajęli na poważnie, bo różnie to bywa w szpitalach. Odpoczywaj!
Lola po Twoim opisie zachciało mi się obejrzeć ten film, ale podobnie jak eforts nie umiem oglądać horrorów bo później przez miesiące nie potrafię w domu spać sama:p Taki tchórz ze mnie:D
Bogusia jak samopoczucie?
Ja za chwilę lecę na zakupy aaa dziwna rzecz mi się dzisiaj w nocy przydarzyła coś ok 5 rano poczułam okropny ból w dole brzucha po prawej stronie i trwał chyba z godzinę taki tępy, kłujący w jednym miejscu..
Miłego dnia:)lolaliciouse lubi tę wiadomość
-
OOOO qrczak wozek fajny, ten mi sie podoba
Bursztynka wspolczuje klucia w nadgarstki, ja tam wenflony mialamMam nadzieje ze dzisiaj dojda to przyczyny problemu.
WItam 20 tcI Was tez witam
Julianna brzuciek jaki mini mini slodkiQrczak, eforts, Kiara, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość
-
Eforts, mierzylam w domu codziennie. Gin. Po pierwszej wizycie u niego mi zalecil, bo w gabinecie miałam wysokie. Do tej pory miałam niskie i tętno podwyższone się nie przekraczalo 100. W sumie od poniedziałku ciśnienie mi trochę wzrosło za to puls pogalopowal. Największy zmierzony miałam 153
eforts lubi tę wiadomość
-
Heloooł!
Qrczak - wózek fajny, ale kolor dla mnie nie jest fajny. Mam obrzydzenie do zielonego, bo jakże moja super mamusia miała kiedyś fazę i ciągle mnie ubierała w zielone ciuchy. Dlatego proszę nie sugerować sie moimi pierdami.
Mam pytanie, widząc, że lista jest dość spora, może byśmy zrobiły ''rachunek sumienia'', aby lista zawierała osoby, które faktycznie biorą czynny udział. Po prostu dlatego, aby było mniej a konkretniej. Co Wy o tym myślicie??Furia, eforts, Niespodzianek:), Bajka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaga.just wrote:Kiara u Olci w zaczętym 18 tyg 223 g to mało? Litości
http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,miary-i-wagi-plodu.html#kalkulatormiaryNo to tak normalnie raczej, u mnie było podobnie, nieco więcej dosłownie
Bursztynka - dobrze, że się Tobą zajęli... to Tobie się tak zaczęło dopiero teraz, tak? Pierwszy raz? Myślałam, że tak Ci się powtarza co jakiś czas jak u mnie. Ja mam tak, że mnie bierze, trwa kilka godzin, nawet ciężko się przez to oddycha jak lezę czy cokolwiek robię i później ustaje. Kurcze, ale u Ciebie nie przechodzi.. no i ja miałam cały czas w ciąży niskie ciśnienie, tylko raz podwyższone, ale podejrzewam, że to przez schody po których wchodziłam a gorąco było. Nie dobrzeMam nadzieję, że szybko znajdą przyczynę i tak jak dziewczyny piszą okaże się, że Twój organizm tylko tak nietypowo reaguje na wysiłek jakim jest sama ciąża!
Ważne, że mimo to z Twoim maluszkiem wszystko okMorfologię faktycznie bardzo dawno miałaś.
eforts - jakbyś potrzebowała znowu jakiegoś preparatu profilaktycznie TAM, np. przed basenem to polecam Provag żel - on jest bezpieczny w ciąży, na mnie bardzo dobrze działa
Milcia - ogarniasz może czy na Polnej mają urologów??
Wczoraj miałam kolkę nerkową i stan podgorączkowy (po paracetamolu nawet) i w nocy znowu mnie nerka zaczęła bolec
Na szwajcarskiej mają dobra urologię, ale tam nie mają ginów z kolei a wolałabym być pewna, że to nie wpływa na dzieciaczka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 10:41
-
Qrczak mi tez wozek sie podoba
a tymbardziej jak za male pieniadze i nie zniszczony to bym kupila ;P
Niespodzianek mnie tez wczoraj strasznie bolal brzuch, wzielam no spe i troche przeszlo, ale trwal on od 13 do 21! Myslalam, ze zwariuje! Na szczescie jest u mnie kuzynka, ktora tez jest w ciazy i mi powiedziala, ze mam sie tym nie martwic, jesli nie plamie to wszystko powinno byc ok, bo ona tez tak czesto mato sie uspokoilam ;P
Dziewczyny mam dzis taka ochote na kapusniak, ze zaraz zwariuje!
Aaa i wczoraj wieczorem, jak polozylam sie na boku to wydawalo mi sie, ze poczulam 3 pukniecia w brzuchchyba to dzidzi, chociaz dalej nie daje konkretnych sygnalow, ze tam jest
Qrczak lubi tę wiadomość
-
Hej Mamuśki!
Bursztynka - mam nadzieję, że lekarze raz-dwa dojdą o co chodzi i szybciutko wrócisz do domku, do mężusia i kociaka (o ile dobrze pamiętam). Najważniejsze, że z maleństwem wszystko w porządku!
Zemra, Zuza - dajcie znać co u Was, cały czas o Was myślę i modlę się, żeby wszystko było ok z Waszymi maluszkami...
Bogusia - jak zdróweczko? Mam nadzieję, że czujesz się dzisiaj znacznie lepiej!
Karola - zmienił mi się termin na 28 grudnia i będzie chłopak
Wczoraj się napracowałam w domu a w nocy śniły mi się koszmary,że z mojej głupoty i przemęczenia coś się stało synkowi. Mam nadzieję, że to tylko głupotki i nie warto o nich rozmyślać...!Bursztynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczęt
bursztynko musisz dać radę, lepiej pobyć w szpitalu pod kontrolą niż się stresować w domu,
ja zakupiłam sobie używane książki "w oczekiwaniu na dziecko" do tego drugi tom "pierwszy rok zycia" i jeszcze dostalam jakies diwe jeszcze,
ja na wózkach kompletnie się nie znam, jak Ci się podoba to najważniejsze,
a zmartwiłam się laski jak mi mówicie, że mam taki mały brzuch, ja poza tym od jakiegoś tygodnia już doczekać się nie mogę wizyty, boję się tak bardzo już czy jest wszytsko ok ;/ nie mam detektora nie sprawdzę...ech jak ja wytrzymam 4 dni, niby czuję się ok, nie mam objawów negatywnych, czasmi bóle podbrzusza, które zazwyczaj co jakiś czas każda z Was ma..
ja właśnie wszamałam jabłko i zabieram się za sprzątanie, miałam wrażenie że czuję coś w prawym boku jakby bąbelki, ale kurcze może to po prostu jelitka:)
-
nick nieaktualny
-
Kiara, to życzę szybkiego przyjęcia na oddział, fachowców i zdrowia.
Mi się porobiło tak nagle, nazwali to tachykardią. Rano zrobili mi badania i jak na razie nic się nie dzieje i nudy, no a w domu mąż i kotek
Czy wy dziewczyny robicie morfologię raz na miesiąc? Mnie tu nastraszyli właśnie ze w maju to dawno. Ale na szczęście wyszła dobra i tsh wzorcowe.