Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Olcia to super że wszystko ok
moje dziecię na ostatniej wizycie ważyło 227 i odpowiadało 18i1
życzę cierpliwości do następnej
Oglądałam z ciekawości wózki używane na tablicy i stwierdzam że niektórym ludziom to naprawdę w tyłkach się poprzewracało!!! Większości to za darmo bym nie wzięła a życzą sobie........ -
właśnie zrobiłam szybki przegląd wstawianych fotek, zawsze czytam forum w pracy i mam wersję okrojoną ;/ przez blokady, no i moje wnioski..
lola ... wow, masz niezły brzucholek, tez bym stawiała na ciążę mnogą,
kiara doznałam szoku, masz juz tak dużą wyprawkę, a ja ostatnio naszlo mnie i kupiłm body rozm 62 w zwierzątka z CA za 18zł, i 4 body z pepco po 5 zł, a tk to nic nie mam kompletnie nic, jak na razie dopóki nie mam 2 potwierdzenia płci wstrzymuje sie z zakupami, no i jak już będę na l4 to bardziej się rozkręcę, ale zakładam, że szał zacznę od września, chyba, że wychaczeę wyprzedaże..
karola malutki brzucholek..a no i furia też Ciebie widziałam tez fajny okrąglutki i już dośc duzy, generalnie nr 1 zostala lola, 2 furia, a karola 3,no to też wyślę siebie
Kiara, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjulianna wrote:kiara doznałam szoku, masz juz tak dużą wyprawkę, a ja ostatnio naszlo mnie i kupiłm body rozm 62 w zwierzątka z CA za 18zł, i 4 body z pepco po 5 zł, a tk to nic nie mam kompletnie nic, jak na razie dopóki nie mam 2 potwierdzenia płci wstrzymuje sie z zakupami, no i jak już będę na l4 to bardziej się rozkręcę, ale zakładam, że szał zacznę od września, chyba, że wychaczeę wyprzedaże..
Ja miałam już 2 potwierdzenia
Siusiak jest taki i jajeczka, że nie ma opcji żeby to znikło.
Mam już dużo rzeczy. 90% wyprawki 0-3 miesiąceNa dalszy etap tak po trochu też mam.Do tego trochę rzeczy do szpitala, trochę takich do domu jak przewijak itd. Mi to bardzo szybko leci... "zaraz" będzie sierpień, szkoła rodzenia, wrzesień i dużo pracy TŻ i takich naszych spraw, przeprowadzka, z od października chcę zacząć kolejne studia, także już nie będzie czasu na zakupy
natomiast w listopadzie mogę już rodzić...
olcia23 wrote:Cześć jestem po wizycie - Rozczarowana. Myślałam, że dowiem się na 100% a tu maluszek nie chciał się ujawnić. Choć dr powiedziała, że jak na ten etap widzi coś odstającego, ale na prącie jest zbyt małe i możliwe, że to dziewczynka:))
Wg wielkości mam 18 tydzień i 223 gMogła małe obudzić, popukać Cię, kazać pokaszleć, pochodzić, poschylać się... ehh szkoda. Ale lekkie te Twoje małe, więc może faktycznie dziewczyna będzie
Kiedy następna wizyta?
olcia23 wrote:Lekarka mi dziś powiedziała, że jeżeli ma się niską hemoglobinę to jeść dużo wytaminy C, bo przyspiesza przyswajanie Żelaza i słodycze odstawić, bo zmniejszają pochłanianie żelaza.
Bursztynka wrote:Masakra, nigdy nie byłam w szpitalu. Pakuje się właśnie. Będzie mi się tęsknić za kotkiem, buuu. Gin powiedział że na 3-5 dni.
Tak chodzi o kołatanie. W gabinecie miałam ciśnienie mierzone na początek i koniec wizyty. Za każdym razem powyżej 140/90. No i tętno 158 a na koniec 138.
Także poznam szpital przed porodem. Aaaa i miałam takie dokładne usg. Z przelaczeniem na 3d. I chyba jest dziewczynkaTętno to jedno ale ciśnienie groźniejsze i nie fajnie
u mnie ostatnio tętno było 148 i tez myślałam, że już zejdę... wtedy nawet ciężko sie mówi do lekarza, nie?
będzie dobrze :* Ja też tak miałam, raz przez to dlatego straciłam przytomnośc, karetką zawieźli mnie do szpitala a po 1 dobie już było ok... później to wróciło, ale lekarz mówi, że sporo ciężarówek ma takie kłopoty jak tachykardia...
Gratuluję córci :*
kaarolaa wrote:wiesz co przypomnialas mi czasy technikum4 klasa...3 dziewczyny w klasie 10 chlopakow...i tak jakos raz byla gatka o bloku czekoladowym, chlopaki by sobie zjedli jakis dobry...wiec zaoferowalam sie, ze im zrobie...kupili mi mleko, herbatniki a na drugi dzien dostali tortownice z ciastem i tak srednio raz na 2 tyg robilam im blok
zawsze mowili ze moj jest najlepszy
a smaki z dziecinstwa hmmmm zsiadłe mleko, swieze zimniaki, koperek i jajka a i jeszcze mizeria z ogorkow...wszystko ze swojej zagrodyw miescie tego nie dostane wiec jak jestem w domu to zawsze zapowiadam, ze chce ten zestaw
Kinga.k wrote:Jak oni sobie tak wyliczyli 7 w 1 t ja też mam 7 w 1, również dostałam to wszystko w zestawie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 20:38
-
Och powiem, że strasznie, gdy była temperatura do 20 stopni było całkiem wydajnie z mojej strony, robilam efektywnie do 14 potem 1,5 h juz się męczyłam, miałam problem z wysiedzeniem, też często bolą mnie plecy na dole,
a teraz w te upaly bylo koszmarnie, już od 11 było mega ciężko, ale co zrobić chodzilam grzecznie i robiłam swoje, planuję od polowy przyszłego tygodnia chorobowe, więc musze się uporać z papierami
-
Co do Graco Symbio widziałam go siedząc na starówce w gdańsku. Od groma wózków i dużo fanie się prezentowalo, wracajac do wózka symbio, ładnie wygląda, ale jak mieli podpiętą gondolę to latala na wszystkie strony. Do przodu, do tylu, dziecko skakalo. Wiec z przyszla tesciowa stwierdzilysmy, że jest baaaardzo niestabilny. Moze tylko gondola. Za to super się prezentował, ten bebetto o który jakis czas temu było głośno.
-
eforts wrote:Natomiast ja poszukam tej
jak chcesz mam wersję ebook jeśli chcesz na czytnik czy komputer to mogę wysłać mailem
Dziewczyny ja ze słodyczy uwielbiam lodytuczące ale cóż
eforts lubi tę wiadomość
-
Kiara u Olci w zaczętym 18 tyg 223 g to mało? Litości
http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,miary-i-wagi-plodu.html#kalkulatormiary
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 21:00
-
Bursztynka- teraz doczytałam- wszystko będzie dobrze,idź spokojnie do szpitala-będziesz czuła się bezpieczniej!Wracaj szybciutko!
Olcia- gratki udanej wizyty,szkoda że maluch sie nie pokazał i rzeczywiście lekarka mogła troszkę sie wysilić ..
Ja mówiłam o wózku Bebetto
lecę zaraz do kina:D mam nadzieję że młody polubi horrory jak mamcia heheWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 21:03
-
aga.just wrote:Kiara u Olci w zaczętym 18 tyg 223 g to mało? Litości
http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,miary-i-wagi-plodu.html#kalkulatormiary
Moje dziecko jest długości banana i waży tyle co dwie nektarynkilolaliciouse, Niespodzianek:), Furia lubią tę wiadomość
-
michaga82 wrote:Hej ja też poproszę te książki
michaga napisz mi swój adres mailowy
Eforts ja też Was lubie
Julianna jaki słodki brzuszek taki nie dużyale zaokrąglony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 21:38