WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia to super że wszystko ok :) moje dziecię na ostatniej wizycie ważyło 227 i odpowiadało 18i1 :) życzę cierpliwości do następnej :)

Oglądałam z ciekawości wózki używane na tablicy i stwierdzam że niektórym ludziom to naprawdę w tyłkach się poprzewracało!!! Większości to za darmo bym nie wzięła a życzą sobie........

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zrobiłam szybki przegląd wstawianych fotek, zawsze czytam forum w pracy i mam wersję okrojoną ;/ przez blokady, no i moje wnioski..
    lola ... wow, masz niezły brzucholek, tez bym stawiała na ciążę mnogą :),
    kiara doznałam szoku, masz juz tak dużą wyprawkę, a ja ostatnio naszlo mnie i kupiłm body rozm 62 w zwierzątka z CA za 18zł, i 4 body z pepco po 5 zł, a tk to nic nie mam kompletnie nic, jak na razie dopóki nie mam 2 potwierdzenia płci wstrzymuje sie z zakupami, no i jak już będę na l4 to bardziej się rozkręcę, ale zakładam, że szał zacznę od września, chyba, że wychaczeę wyprzedaże.. ;D
    karola malutki brzucholek..a no i furia też Ciebie widziałam tez fajny okrąglutki i już dośc duzy, generalnie nr 1 zostala lola, 2 furia, a karola 3, :) no to też wyślę siebie

Kiara, kaarolaa lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    540617718067fef9m.jpg

Kinga.k, Niespodzianek:), Bogusiar80, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    540617718067fef9med.jpg to my :D

eforts, Kiara, Qrczak, Paula84, Marimiko lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana ladnie się zaokrągla :)

Powiedz jak Ci sie pracuje w takie upaly?
    Mi cos od kilku dni nawet n kanapie nie wygodnie :( cos kluje mnie w plecach, do tego odzyywaja sie moje bole cos jak rwa kulszowa:(

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    kiara doznałam szoku, masz juz tak dużą wyprawkę, a ja ostatnio naszlo mnie i kupiłm body rozm 62 w zwierzątka z CA za 18zł, i 4 body z pepco po 5 zł, a tk to nic nie mam kompletnie nic, jak na razie dopóki nie mam 2 potwierdzenia płci wstrzymuje sie z zakupami, no i jak już będę na l4 to bardziej się rozkręcę, ale zakładam, że szał zacznę od września, chyba, że wychaczeę wyprzedaże.. ;D
    masz młodsza ciażę, także spokojnie :) Ja miałam już 2 potwierdzenia :) Siusiak jest taki i jajeczka, że nie ma opcji żeby to znikło.
    Mam już dużo rzeczy. 90% wyprawki 0-3 miesiące :) Na dalszy etap tak po trochu też mam.Do tego trochę rzeczy do szpitala, trochę takich do domu jak przewijak itd. Mi to bardzo szybko leci... "zaraz" będzie sierpień, szkoła rodzenia, wrzesień i dużo pracy TŻ i takich naszych spraw, przeprowadzka, z od października chcę zacząć kolejne studia, także już nie będzie czasu na zakupy :) natomiast w listopadzie mogę już rodzić... :)
    olcia23 wrote:
    Cześć jestem po wizycie - Rozczarowana. Myślałam, że dowiem się na 100% a tu maluszek nie chciał się ujawnić. Choć dr powiedziała, że jak na ten etap widzi coś odstającego, ale na prącie jest zbyt małe i możliwe, że to dziewczynka:))
    Wg wielkości mam 18 tydzień i 223 g :)
    to się lekarka trochę nie popisała :/ Mogła małe obudzić, popukać Cię, kazać pokaszleć, pochodzić, poschylać się... ehh szkoda. Ale lekkie te Twoje małe, więc może faktycznie dziewczyna będzie :) Kiedy następna wizyta?:)
    olcia23 wrote:
    Lekarka mi dziś powiedziała, że jeżeli ma się niską hemoglobinę to jeść dużo wytaminy C, bo przyspiesza przyswajanie Żelaza i słodycze odstawić, bo zmniejszają pochłanianie żelaza.
    z ta wit. C to się zgadzam, ale udowodniono, że wbrew temu, co kiedyś myślano nie jest taka obojętna dla organizmu... nadmierne jej spożywanie przyczynia sie do powstawania kamieni na nerkach, dlatego nie powinno się jej przyjmować cały czas w postaci tabletek, bezpieczniej dostarczac ją z pożywieniem.
    Bursztynka wrote:
    Masakra, nigdy nie byłam w szpitalu. Pakuje się właśnie. Będzie mi się tęsknić za kotkiem, buuu. Gin powiedział że na 3-5 dni.

Tak chodzi o kołatanie. W gabinecie miałam ciśnienie mierzone na początek i koniec wizyty. Za każdym razem powyżej 140/90. No i tętno 158 a na koniec 138.

Także poznam szpital przed porodem. Aaaa i miałam takie dokładne usg. Z przelaczeniem na 3d. I chyba jest dziewczynka :-)
    ciśnienie faktycznie niedobre :/ Tętno to jedno ale ciśnienie groźniejsze i nie fajnie :/
    u mnie ostatnio tętno było 148 i tez myślałam, że już zejdę... wtedy nawet ciężko sie mówi do lekarza, nie? :/
    będzie dobrze :* Ja też tak miałam, raz przez to dlatego straciłam przytomnośc, karetką zawieźli mnie do szpitala a po 1 dobie już było ok... później to wróciło, ale lekarz mówi, że sporo ciężarówek ma takie kłopoty jak tachykardia... :/
    Gratuluję córci :*
    kaarolaa wrote:
    wiesz co przypomnialas mi czasy technikum :) 4 klasa...3 dziewczyny w klasie 10 chlopakow...i tak jakos raz byla gatka o bloku czekoladowym, chlopaki by sobie zjedli jakis dobry...wiec zaoferowalam sie, ze im zrobie...kupili mi mleko, herbatniki a na drugi dzien dostali tortownice z ciastem i tak srednio raz na 2 tyg robilam im blok :) zawsze mowili ze moj jest najlepszy :)

a smaki z dziecinstwa hmmmm zsiadłe mleko, swieze zimniaki, koperek i jajka a i jeszcze mizeria z ogorkow...wszystko ze swojej zagrody :) w miescie tego nie dostane wiec jak jestem w domu to zawsze zapowiadam, ze chce ten zestaw
    to dawaj przepis! Na co czekasz :D :D
    Kinga.k wrote:
    Mi podoba sie ten wozek chyba najbardziej http://ekowozki.pl/Wozki-wielofunkcyjne/Wozek-Graco-Symbio-7w1-GO.html
    ale nowy jest dosc drogi, a uzywane leca za 1000 zl, a jak mam dac 1000 zl za uzywany to doloze 200-300 zl i mam nowy... Jeszcze musze sie zastanowic :P

34bw43r836g6ojbx.png
    ale cena... można zemdleć :P Jak oni sobie tak wyliczyli 7 w 1 t ja też mam 7 w 1, również dostałam to wszystko w zestawie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 20:38

• julianna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och powiem, że strasznie, gdy była temperatura do 20 stopni było całkiem wydajnie z mojej strony, robilam efektywnie do 14 potem 1,5 h juz się męczyłam, miałam problem z wysiedzeniem, też często bolą mnie plecy na dole,
    a teraz w te upaly bylo koszmarnie, już od 11 było mega ciężko, ale co zrobić chodzilam grzecznie i robiłam swoje, planuję od polowy przyszłego tygodnia chorobowe, więc musze się uporać z papierami

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Graco Symbio widziałam go siedząc na starówce w gdańsku. Od groma wózków i dużo fanie się prezentowalo, wracajac do wózka symbio, ładnie wygląda, ale jak mieli podpiętą gondolę to latala na wszystkie strony. Do przodu, do tylu, dziecko skakalo. Wiec z przyszla tesciowa stwierdzilysmy, że jest baaaardzo niestabilny. Moze tylko gondola. Za to super się prezentował, ten bebetto o który jakis czas temu było głośno.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiara, rzeczywiście dobrze robisz, ja wlaśnie wszystko odłożyłam bo jeszcze pracuję, a jak już zejdę na chorobowe to mam laby, tylko ewentualne prace w domu, nudzenie się, czytanie i tyle,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Natomiast ja poszukam tej :)

jak chcesz mam wersję ebook jeśli chcesz na czytnik czy komputer to mogę wysłać mailem :)

Dziewczyny ja ze słodyczy uwielbiam lody :) tuczące ale cóż

eforts lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara u Olci w zaczętym 18 tyg 223 g to mało? Litości :D

http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
    http://www.ciazowy.pl/kalkulator,miary-i-wagi-plodu.html#kalkulatormiary

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 21:00

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna tak jutro miedzy 11 a 16.30 w galerii pomorskiej. tu masz wszystkie informacje : http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/bydgoszcz-12-lipca/#more-2196

julianna lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga popieram :)

Bajka cudownie :) napiszę Ci meila, dziękuje!!!! *:

aga.just lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka- teraz doczytałam- wszystko będzie dobrze,idź spokojnie do szpitala-będziesz czuła się bezpieczniej!Wracaj szybciutko!

Olcia- gratki udanej wizyty,szkoda że maluch sie nie pokazał i rzeczywiście lekarka mogła troszkę sie wysilić ..
    Ja mówiłam o wózku Bebetto ;)

lecę zaraz do kina:D mam nadzieję że młody polubi horrory jak mamcia hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 21:03

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Aga popieram :)

Bajka cudownie :) napiszę Ci meila, dziękuje!!!! *:

napisz mi na FB :) proszę bardzo :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Kiara u Olci w zaczętym 18 tyg 223 g to mało? Litości :D

http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
    http://www.ciazowy.pl/kalkulator,miary-i-wagi-plodu.html#kalkulatormiary

Moje dziecko jest długości banana i waży tyle co dwie nektarynki :D

lolaliciouse, Niespodzianek:), Furia lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts 2 książki Ci wysłałam "w oczekwianiu na dziecko" i "od poczęcia do narodzin" :)

eforts lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Eforts 2 książki Ci wysłałam "w oczekwianiu na dziecko" i "od poczęcia do narodzin" :)

Moje dziecko już Cię lubi teraz jeszcze mąż Cię polubi za oszczędzanie budżetu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 21:30

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też poproszę te książki :P

kGAop1.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaga82 wrote:
    Hej ja też poproszę te książki :P

michaga napisz mi swój adres mailowy :)

Eforts ja też Was lubie :)

Julianna jaki słodki brzuszek taki nie duży :) ale zaokrąglony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 21:38

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ