Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo..co do wózków..
z własnego doświadczenia zgadzam się z twierdzeniem, że parasolka albo lekka spacerówka nie jest najlepszym rozwiązaniem..Synka przesadziłam do spacerówki koło 4-5 msc. Dla takiego dzieciaczka spacerówka musi być stabilna, dość masywna, dobrze wyważona i najważniejsze..jej oparcie musi się rozkładać ZUPEŁNIE na płasko.
Z tego względu jestem za optymalną opcją 2w1 (gondola + spacerówka) + wybrany fotelik najważniejsze żeby z atestami i nie powypadkowy (w przypadku kupowania od obcych jest to raczej ciężkie do sprawdzenia stąd wtedy lepiej jednak nowy bo to jednak chodzi o bezpieczeństwo)..chyba że dla opcji 3w1 jest właśnie fotelik z atestami to też ok..
Parasolkę czyli lekką spacerówę kupiłam jak mały miał jakoś rok i 2 msc a i tak przez jakiś czas korzystaliśmy jeszcze z obydwu na zmianę..
Jeśli chodzi o cc..cóż ja rodziłam naturalnie 9 godz..nie udało się..szpital w którym rodziłam na szczęście zainterweniował szybko i dlatego z dzieciaczkiem wszystko ok choć na początku dostał 8 ptk bo już był mocno wymęczony...i powiem tak..mając porównanie to jednak ból po cc i dojście do siebie dla mnie był niczym w porównaniu z tymi 9 godzinami.. tak więc ileo sób tyle opinii.. -
Bursztynka wrote:Skierowanie do szpitala
na ginekologię z konsultacją kardiologiczną.
Bogusia daj znać co wyszło. Ja bylam krotko po komplecie badan jak zaszlam w ciaze i nic mi nie stwierdzono procz obciążen genetycznych, wiec moze dlatego masz skierowanie.
-
Właśne zakupiłam na allegro "ciężarówką przez 9 miesięcy: ma bardzo dobre opinie - bede sie edukowac :]] z wysyłką 34 zł to chyba w miare dobra cena:)
-
Masakra, nigdy nie byłam w szpitalu. Pakuje się właśnie. Będzie mi się tęsknić za kotkiem, buuu. Gin powiedział że na 3-5 dni.
Tak chodzi o kołatanie. W gabinecie miałam ciśnienie mierzone na początek i koniec wizyty. Za każdym razem powyżej 140/90. No i tętno 158 a na koniec 138.
Także poznam szpital przed porodem. Aaaa i miałam takie dokładne usg. Z przelaczeniem na 3d. I chyba jest dziewczynka -
Bursztynka dobrze ze lekarz zareagowała,odpoczniesz kilka dni, oswoisz się ze szpitalem jeszcze przed porodem
będzie gut! brzuszek do góry!!!
))
-
Bursztynka nic się nie martw. Wszystko będzie dobrze. Całe szczęście, że zdecydowałaś się na tą dodatkową wizytę. Niech cię przebadają wzdłuż i wszerz
, byleby znaleźli przyczynę tych kołatań.
My będziemy tu czekać na Ciebiea Ty jak tylko będziesz mogła, to zdawaj nam relację, co u Was
-
Oj Bursztynka to odpoczywaj w szpitalnych pieleszach, dobrze ze poszlas na ta wizyte.
Ja mam wozek spacerowy lekki ale nie parasolke, bardzo stabilny
Ojj slodycze slodycze, do 16 tc nie moglam na nie patrzec a teraz... pieterko ptasiego mleczka wlasnie wszamalameforts, Milatka :) lubią tę wiadomość
-
Cześć jestem po wizycie - Rozczarowana. Myślałam, że dowiem się na 100% a tu maluszek nie chciał się ujawnić. Choć dr powiedziała, że jak na ten etap widzi coś odstającego, ale na prącie jest zbyt małe i możliwe, że to dziewczynka:))
Wg wielkości mam 18 tydzień i 223 g
Co do TSH - ja mialam na poczatku 2.800 i biore leki.
Lekarka mi dziś powiedziała, że jeżeli ma się niską hemoglobinę to jeść dużo wytaminy C, bo przyspiesza przyswajanie Żelaza i słodycze odstawić, bo zmniejszają pochłanianie żelaza.
AA i myślałam, że przytyłam z 5 kilo, a okazało się, że 0,5 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 18:35
eforts, Bogusiar80, Kinga.k, julianna, lolaliciouse, Niespodzianek:), kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość