Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny genialne
https://www.youtube.com/watch?v=_0LN8RpOo68
i druga część
https://www.youtube.com/watch?v=O7kyzrncHLM
pośmialiśmy się z mężemWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 21:41
-
Dziewczyny znalazłam kolejny wózek
Tym razem siostry koleżanka sprzedaje. Taki: http://allegro.pl/bebetto-aquarius-3w1-poznan-i4393371914.html - kolor zielony/seledyn za 350 zł. Jeszcze w styczniu był na gwarancji, nie wiem jak teraz. Jutro może zadzwonię i się dowiem. Chciałam pokazać go TŻowi, ale najpierw nie mogłam znaleść, a teraz on padł na filmie i nie mam sumienia go budzić
Poczekam aż sam wstanie, to go napadnę z wózkiem
-
Bursztynka w szpitalu się Tobą na pewno zajmą i sprawdzą co się dzieje więc spokojnie, proszę się nie stresować dla córuni, gratuluje:)
Olcia szkoda, że na 100% nie poznałaś płci, ale dobrze, że wszystko ok!
Dziewczyny jeszcze tak odnośnie znieczulenia w czasie porodu nie słuchajcie opowieści dziwnej treści o krwawych i bolesnych scenach w czasie porodu.. To jak będziemy odczuwały ból i zniesiemy ten trudny ale piękny moment zależy od wielu rzeczy w tym nastawienia więc od dzisiaj wszystkie nastawiamy się na maksymalnie godzinny piękny poród a później tulenie maleństwa:)
W poprzedniej ciąży przez całe 9 m-cy nie myślałam że coś będzie bolało i zlewałam kobitki, które chciały straszyć jakie to okropne. Oczywiście jak odeszły wody to ryczałam pod prysznicem, że jak nie chce i się boję a jak przyszły bóle parte to chciałam znieczulenie, ale i tak było cudownie:))
eforts, Paula84, lolaliciouse, Kiara lubią tę wiadomość
-
Olcia szkoda, że nie poznałaś na 100% płci
Za to dzieć już duuuży
Ważne, że wszystko w porządku
Płeć poznasz na pewno następnym razem. Ale wiem, że chciałabyś już
Mi się przed ciążą wydawało, że nie będę chciała znać płci, ale jak tylko zobaczyłam dwie kreski na teście, to zaczęłam się zastanawiać, kto tam zamieszkał
Ciekawe ile moje Maleństwo będzie ważyło na poniedziałkowej wizycie. Bo chyba gin już też będzie sprawdzał wagę.
Mam nadzieję, że przepisze mi jakieś leki na zbicie tego TSH. A zwykły gin też może takie leki przepisać, czy tylko gin-endo?olcia23 lubi tę wiadomość
-
Jutro napiszę więcej co i jak, na razie nic nie wiadomo. Badają i kluja.
Dziewczynka nie jest na sto procent, ale fajnie by było jakby jednak dziewczynka byłaa i waży 258 g
wszystko na usg pomierzone dokładnie było i jest w porządku. W szpitalu miałam ktg pierwszy raz. Fajnie tak posłuchać bicia serducha.
Aaa i warunki w szpitalu bardzo dobre. Sala dwuosobowa. Toalety nowe i czyściutkie. Tylko jak tu usnąć, bez męża i kotka....Kiara, Kinga.k lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny*
eforts 1 grudni/27 listopad
synek
*aniar 1 grudnia
coreczka
*Mamax 2 grudnia
*Kulka41 2 grudnia
synek
*KKK 2 grudnia
*Kiara 5 grudnia/29 listopad
synek
*HANA 3 grudnia
coreczka
*Oliwia85 4 grudnia
*lolaliciouse 4 grudnia
synek
*Paulina85 5 grudnia
*Milcia 5 grudnia
coreczka
*Furia 6 grudnia
*Ita 7 grudnia
*Kasandra 7 grudnia
*madzialena 7 grudnia
*dynamiczna 7 grudnia
synek
*Bursztynka 7 grudnia
*Ewelina22 8 grudnia
*Anna_84 8 grudnia
*maria.sm 8 grudnia
synek
*Paula84 10 grudnia
coreczka
*aga.just 11 grudnia
*karola88 11 grudnia
coreczka
*Kor_a 12 grudnia
*Milatka:) 12 grudnia
*kanapa 14 grudnia
coreczka
*Militta110816 15 grudnia
*williams1 15 grudnia
synek
*Kosmitka 15 grudnia
*Mama19 15 grudnia
*ewelinka_shn 16 grudnia
*Marimiko 17 grudnia
synek
*anuszka1986 17 grudnia
*Ewka89 18 grudnia
synek
*olcia23 18 grudnia
coreczka
*michaga82 18 grudnia
synek
*kaarolaa 19 grudnia
*Kinga.k 19 grudnia
*kittykate 20 grudnia
coreczka
*Bajka 20 grudnia
synek
*Magdalenna 21 grudnia
*Martynaaa 21 grudnia
synek
*paulinaw 22 grudnia
*Wanes 23 grudnia
*ulaa8 23 grudnia
*zokeia 23 grudnia
*Kasienka89 23 grudnia
*Bukumola 23 grudnia
synek
*julianna 24 grudnia
coreczka
*saprist88 24 grudnia
*Doris-83 24 grudnia
*Ikusia1221 24 grudnia
coreczka
*inka84 24 grudnia
synek
*szurabura 25 grudnia
*Qrczak 26 grudnia
synek
*Biszkopcik 26 grudnia
synek
*zuza_3 27 grudnia
3 coreczki
*Niespodzianek:) 27 grudnia
synek
*Nati89 28 grudnia
*NaamaH6669 28 grudnia
synek
*Mysiok 28 grudnia
*jedynka 28 grudnia
*AsiaCh 28 grudnia
synek
*lithe123 29 grudnia
*kurka 29 grudnia
*XYZ 29 grudnia
*Bogusiar80 29 grudnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 23:14
-
nick nieaktualny
-
Qrczak wrote:Olcia szkoda, że nie poznałaś na 100% płci
Za to dzieć już duuuży
Ważne, że wszystko w porządku
Płeć poznasz na pewno następnym razem. Ale wiem, że chciałabyś już
Mi się przed ciążą wydawało, że nie będę chciała znać płci, ale jak tylko zobaczyłam dwie kreski na teście, to zaczęłam się zastanawiać, kto tam zamieszkał
Ciekawe ile moje Maleństwo będzie ważyło na poniedziałkowej wizycie. Bo chyba gin już też będzie sprawdzał wagę.
Mam nadzieję, że przepisze mi jakieś leki na zbicie tego TSH. A zwykły gin też może takie leki przepisać, czy tylko gin-endo?
Teraz już sprawdza się wagę(tak mi się wydaję) No cóż, nauczę się przez tą ciążę cierpliwości. Moja ginka nie jest endo i mi przepisała euthyrox 25. Także spokojnie kochana.
Bursztynka, tzymam kciuki, aby wszystko było jak najlepiej.!Super, że z maleństwem wszystko dobrze:) Troszke sie pomeczysz, ale jak pozniej bedzie przyjemnie Ci polozyc sie kolo meza:))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 23:14
-
Ide sie wygrzac. Lal zjadlam bulke. Chyba bedzie poprawa. Wzielam apap i do obydwu uszu wlozylam waciki z denatem, ale grzeje. Zapach lepszy niz gnoj za oknem.
Bursztynka bedzie dobrze
Dzis rano kuzyna zona urodzila synka Zbyszek Michalpierwsze po dziadku drugie po tacie.
Dobranoc i zdrowka wszystkim zycze. -
Nie pamiętam z którą z Was pisałam o przykrym zapachu intymnym ale u mnie okazało się to początkiem infekcji grzybiczej więc lepiej nie lekceważyć żadnej zmiany w obrębie dróg rodnych. Lekarz mi powiedział, że w tym stanie w jakim się obecnie znajdujemy taka infekcja może się wziąć znikąd
zmiany hormonalne, itd a jeszcze pogoda nie jest sprzyjająca (gorąco, parno) i grzybek gotowy
a miałam ZERO objawów, tylko zapach zmieniony...
-
Jakoś średnio mi się tu śpi. W nocy nie mogłam usnąć i chyba do 1ej się męczyłam a obudziłam się o 5ej.
Wczoraj miałam wejście pobraną krew plus mocz. Przyszła pani kardiolog i gin dyżurna. Zmierzyły ciśnienie, dalej wysokie. Wypytaly od kiedy co i jak i poszły. Mama mówi że gadaly na korytarzu że nie wiadomo co. Potem przyszli pobrać mi krew z tętnicy na nadgarstku. Jakby któraś miała kiedyś taką przyjemność - to boli! Po 23 jak już usypialysmy z koleżanką obok to wpadło do mnie 5 osób z jakimś nowym lekarzem, chyba ważnym. Podłączyli palca chyba do jakoś pulsometru i tak stali. Podobno to z tętnicy badanie nie wyszło dobrze. To była bodajże geometria. I jeszcze mnie ten ważny gin wziął na usg. Także znowu widziałam malucha i słyszałam serducho.
Mówili że z dzieckiem wszystko w porządku. U mnie na razie podejrzewają jakaś infekcję, stan zapalny. Z rana mam siku na posiew moczu i wymazy z gardła, nosa, pochwy. Niech szukają, bo niestety w nocy też czułam serce za mocno bijące.
A może mam jakąś wadę serca, która się teraz ujawniła? W szpitalu jest milion myśli...
Uważajcie na siebie. Mnie ochrzanili, że skoro źle się czułam od poniedziałku to dlaczego dopiero w piątek do lekarza poszłam. Ja myślałam że to taka pogoda i mi przejdzie, pozatym oni sobie chyba nie zdają sprawy, że to nie jest takie hop siup dostać się do gina. I jeszcze to że morfologię miałam ostatnią w maju. No kurcze lekarz nie kazał co miesiąc robić. Teraz miałam na koniec lipca zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 05:40
-
Bursztynka najwazniejsze, ze z dzieckiem wporzadku
do reszty napewno dojda
Moj brat kiedys trafil do szpitala majac jakies 22 lata, bo koledzy dosypali jemu amfy do coli. Chcieli zobaczyc jak zareaguje, bo on nie bral. Prawie sie przekrecil. A wszpitalu milion badan i co sie okazalo, ze ma wade wrodzona serca i astme. I tyle lat zylismy z nieswiadomoscia.
Takze w szpitalu dojda od czego napewno, dadza leki i bedzie dobrze. Moze tez masz wade? -
dzień dobry dziołszki!
Bursztynka- dzień dobry!- ja też w szpitalu nigdy spać nie potrafiłam:/
Miałas pewnie robiona Gazometrię
Rzeczywiście,to fakt, mozesz mieć infekcję bezobjawowo w sensie organizmu,odpowiada na nią tylko układ krwionośny.
Trzymam kciuki za szybkie wyłapanie problemu i mądrych lekarzy!!
Ja właśnie wstałam:DPoszłam spac po 2 w nocy. Film w kinie suuuuuuuuuuuppppppppeeeeeeeeeerrrrrrr!! Polecam naprawdę - tym bardziej,że na faktach.I nie takie głupie straszydło, tylko ciągła akcja+strach.
dzis jedziemy z tesciami na wycieczkę do Pszczyny:) Młoda chce na "zamek księzniczki"
Miłego dnia!!! -
Ja właśnie wstałam po panieńskim siostry. Późno wróciłam, ale o dziwo spać mi się nie chciało.
Bursztynka, ja byłam w szpitalu mając siedem lat. Nie wspominam tego dobrze. Czasy się zmieniły, a będąc dzieckiem to też się wszystko inaczej odbiera. Dobrze, że jesteś teraz pod opieką.