X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny genialne :D

https://www.youtube.com/watch?v=_0LN8RpOo68

i druga część

https://www.youtube.com/watch?v=O7kyzrncHLM

pośmialiśmy się z mężem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 21:41

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam kolejny wózek :D Tym razem siostry koleżanka sprzedaje. Taki: http://allegro.pl/bebetto-aquarius-3w1-poznan-i4393371914.html - kolor zielony/seledyn za 350 zł. Jeszcze w styczniu był na gwarancji, nie wiem jak teraz. Jutro może zadzwonię i się dowiem. Chciałam pokazać go TŻowi, ale najpierw nie mogłam znaleść, a teraz on padł na filmie i nie mam sumienia go budzić ;) Poczekam aż sam wstanie, to go napadnę z wózkiem :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka w szpitalu się Tobą na pewno zajmą i sprawdzą co się dzieje więc spokojnie, proszę się nie stresować dla córuni, gratuluje:)
    Olcia szkoda, że na 100% nie poznałaś płci, ale dobrze, że wszystko ok!
    Dziewczyny jeszcze tak odnośnie znieczulenia w czasie porodu nie słuchajcie opowieści dziwnej treści o krwawych i bolesnych scenach w czasie porodu.. To jak będziemy odczuwały ból i zniesiemy ten trudny ale piękny moment zależy od wielu rzeczy w tym nastawienia więc od dzisiaj wszystkie nastawiamy się na maksymalnie godzinny piękny poród a później tulenie maleństwa:)
    W poprzedniej ciąży przez całe 9 m-cy nie myślałam że coś będzie bolało i zlewałam kobitki, które chciały straszyć jakie to okropne. Oczywiście jak odeszły wody to ryczałam pod prysznicem, że jak nie chce i się boję a jak przyszły bóle parte to chciałam znieczulenie, ale i tak było cudownie:))

eforts, Paula84, lolaliciouse, Kiara lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak poczytaj sobie opinie o nim, jeśli będą dobre to ja bym go kupiła szczególnie w tej cenie:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia szkoda, że nie poznałaś na 100% płci :( Za to dzieć już duuuży :) Ważne, że wszystko w porządku :D Płeć poznasz na pewno następnym razem. Ale wiem, że chciałabyś już ;)
    Mi się przed ciążą wydawało, że nie będę chciała znać płci, ale jak tylko zobaczyłam dwie kreski na teście, to zaczęłam się zastanawiać, kto tam zamieszkał ;)
    Ciekawe ile moje Maleństwo będzie ważyło na poniedziałkowej wizycie. Bo chyba gin już też będzie sprawdzał wagę.

Mam nadzieję, że przepisze mi jakieś leki na zbicie tego TSH. A zwykły gin też może takie leki przepisać, czy tylko gin-endo?

olcia23 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro napiszę więcej co i jak, na razie nic nie wiadomo. Badają i kluja.

Dziewczynka nie jest na sto procent, ale fajnie by było jakby jednak dziewczynka była :-) a i waży 258 g :-) wszystko na usg pomierzone dokładnie było i jest w porządku. W szpitalu miałam ktg pierwszy raz. Fajnie tak posłuchać bicia serducha.

Aaa i warunki w szpitalu bardzo dobre. Sala dwuosobowa. Toalety nowe i czyściutkie. Tylko jak tu usnąć, bez męża i kotka....

Kiara, Kinga.k lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka dasz radę. Grunt, że jesteś pod kontrolą lekarzy. Niech badają i kłują jak trzeba. Im szybciej ustalą przyczynę tym szybciej wrócicie do domu ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    * <3 eforts 1 grudni/27 listopad <3 synek
    * <3 aniar 1 grudnia <3 coreczka
    * <3 Mamax 2 grudnia
    * <3 Kulka41 2 grudnia <3 synek
    * <3 KKK 2 grudnia
    * <3 Kiara 5 grudnia/29 listopad <3 synek
    * <3 HANA 3 grudnia <3 coreczka
    * <3 Oliwia85 4 grudnia
    * <3 lolaliciouse 4 grudnia <3 synek
    * <3 Paulina85 5 grudnia
    * <3 Milcia 5 grudnia <3 coreczka
    * <3 Furia 6 grudnia
    * <3 Ita 7 grudnia
    * <3 Kasandra 7 grudnia
    * <3 madzialena 7 grudnia
    * <3 dynamiczna 7 grudnia <3 synek
    * <3 Bursztynka 7 grudnia
    * <3 Ewelina22 8 grudnia
    * <3 Anna_84 8 grudnia
    * <3 maria.sm 8 grudnia <3 synek
    * <3 Paula84 10 grudnia <3 coreczka
    * <3 aga.just 11 grudnia
    * <3 karola88 11 grudnia <3 coreczka
    * <3 Kor_a 12 grudnia
    * <3 Milatka:) 12 grudnia
    * <3 kanapa 14 grudnia <3 coreczka
    * <3 Militta110816 15 grudnia
    * <3 williams1 15 grudnia <3 synek
    * <3 Kosmitka 15 grudnia
    * <3 Mama19 15 grudnia
    * <3 ewelinka_shn 16 grudnia
    * <3 Marimiko 17 grudnia <3 synek
    * <3 anuszka1986 17 grudnia
    * <3 Ewka89 18 grudnia <3 synek
    * <3 olcia23 18 grudnia <3 coreczka
    * <3 michaga82 18 grudnia <3 synek
    * <3 kaarolaa 19 grudnia
    * <3 Kinga.k 19 grudnia
    * <3 kittykate 20 grudnia <3 coreczka
    * <3 Bajka 20 grudnia <3 synek
    * <3 Magdalenna 21 grudnia
    * <3 Martynaaa 21 grudnia <3 synek
    * <3 paulinaw 22 grudnia
    * <3 Wanes 23 grudnia
    * <3 ulaa8 23 grudnia
    * <3 zokeia 23 grudnia
    * <3 Kasienka89 23 grudnia
    * <3 Bukumola 23 grudnia <3 synek
    * <3 julianna 24 grudnia <3 coreczka
    * <3 saprist88 24 grudnia
    * <3 Doris-83 24 grudnia
    * <3 Ikusia1221 24 grudnia <3 coreczka
    * <3 inka84 24 grudnia <3 synek
    * <3 szurabura 25 grudnia
    * <3 Qrczak 26 grudnia <3 synek
    * <3 Biszkopcik 26 grudnia <3 synek
    * <3 zuza_3 27 grudnia <3 3 coreczki
    * <3 Niespodzianek:) 27 grudnia <3 synek
    * <3 Nati89 28 grudnia
    * <3 NaamaH6669 28 grudnia <3 synek
    * <3 Mysiok 28 grudnia
    * <3 jedynka 28 grudnia
    * <3 AsiaCh 28 grudnia <3 synek
    * <3 lithe123 29 grudnia
    * <3 kurka 29 grudnia
    * <3 XYZ 29 grudnia
    * <3 Bogusiar80 29 grudnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 23:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka bedzie dobrze, lekarz przytomnie sie zachowal kierujac Cie do szpitala :)

Julianna ładny, malusi brzuszek...moj juz nawet rano jest wiekszy, a co dopiero wieczorkiem...

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Olcia szkoda, że nie poznałaś na 100% płci :( Za to dzieć już duuuży :) Ważne, że wszystko w porządku :D Płeć poznasz na pewno następnym razem. Ale wiem, że chciałabyś już ;)
    Mi się przed ciążą wydawało, że nie będę chciała znać płci, ale jak tylko zobaczyłam dwie kreski na teście, to zaczęłam się zastanawiać, kto tam zamieszkał ;)
    Ciekawe ile moje Maleństwo będzie ważyło na poniedziałkowej wizycie. Bo chyba gin już też będzie sprawdzał wagę.

Mam nadzieję, że przepisze mi jakieś leki na zbicie tego TSH. A zwykły gin też może takie leki przepisać, czy tylko gin-endo?

Teraz już sprawdza się wagę :) (tak mi się wydaję) No cóż, nauczę się przez tą ciążę cierpliwości. Moja ginka nie jest endo i mi przepisała euthyrox 25. Także spokojnie kochana.

Bursztynka, tzymam kciuki, aby wszystko było jak najlepiej.!:) Super, że z maleństwem wszystko dobrze:) Troszke sie pomeczysz, ale jak pozniej bedzie przyjemnie Ci polozyc sie kolo meza:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 23:14

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam nadzieję, że i mój lekarz mi przepisze bez konieczności wizyty u endokrynologa.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide sie wygrzac. Lal zjadlam bulke. Chyba bedzie poprawa. Wzielam apap i do obydwu uszu wlozylam waciki z denatem, ale grzeje. Zapach lepszy niz gnoj za oknem. ;-)
    Bursztynka bedzie dobrze :-)
    Dzis rano kuzyna zona urodzila synka Zbyszek Michal ;-) pierwsze po dziadku drugie po tacie.
    Dobranoc i zdrowka wszystkim zycze.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy Bogusia :) Kuruj się kochana, oby szybko ci przeszło.

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś ma jakieś zdjęcie genitaliów do porównania, to sobie podejrzyjcie: http://baby2see.com/gender/external_genitals.html

Dobrej nocy :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam z którą z Was pisałam o przykrym zapachu intymnym ale u mnie okazało się to początkiem infekcji grzybiczej więc lepiej nie lekceważyć żadnej zmiany w obrębie dróg rodnych. Lekarz mi powiedział, że w tym stanie w jakim się obecnie znajdujemy taka infekcja może się wziąć znikąd :/ zmiany hormonalne, itd a jeszcze pogoda nie jest sprzyjająca (gorąco, parno) i grzybek gotowy :/ a miałam ZERO objawów, tylko zapach zmieniony...

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś średnio mi się tu śpi. W nocy nie mogłam usnąć i chyba do 1ej się męczyłam a obudziłam się o 5ej.

Wczoraj miałam wejście pobraną krew plus mocz. Przyszła pani kardiolog i gin dyżurna. Zmierzyły ciśnienie, dalej wysokie. Wypytaly od kiedy co i jak i poszły. Mama mówi że gadaly na korytarzu że nie wiadomo co. Potem przyszli pobrać mi krew z tętnicy na nadgarstku. Jakby któraś miała kiedyś taką przyjemność - to boli! Po 23 jak już usypialysmy z koleżanką obok to wpadło do mnie 5 osób z jakimś nowym lekarzem, chyba ważnym. Podłączyli palca chyba do jakoś pulsometru i tak stali. Podobno to z tętnicy badanie nie wyszło dobrze. To była bodajże geometria. I jeszcze mnie ten ważny gin wziął na usg. Także znowu widziałam malucha i słyszałam serducho.

Mówili że z dzieckiem wszystko w porządku. U mnie na razie podejrzewają jakaś infekcję, stan zapalny. Z rana mam siku na posiew moczu i wymazy z gardła, nosa, pochwy. Niech szukają, bo niestety w nocy też czułam serce za mocno bijące.

A może mam jakąś wadę serca, która się teraz ujawniła? W szpitalu jest milion myśli...

Uważajcie na siebie. Mnie ochrzanili, że skoro źle się czułam od poniedziałku to dlaczego dopiero w piątek do lekarza poszłam. Ja myślałam że to taka pogoda i mi przejdzie, pozatym oni sobie chyba nie zdają sprawy, że to nie jest takie hop siup dostać się do gina. I jeszcze to że morfologię miałam ostatnią w maju. No kurcze lekarz nie kazał co miesiąc robić. Teraz miałam na koniec lipca zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 05:40

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka najwazniejsze, ze z dzieckiem wporzadku :-D do reszty napewno dojda ;-)
    Moj brat kiedys trafil do szpitala majac jakies 22 lata, bo koledzy dosypali jemu amfy do coli. Chcieli zobaczyc jak zareaguje, bo on nie bral. Prawie sie przekrecil. A wszpitalu milion badan i co sie okazalo, ze ma wade wrodzona serca i astme. I tyle lat zylismy z nieswiadomoscia.
    Takze w szpitalu dojda od czego napewno, dadza leki i bedzie dobrze. Moze tez masz wade?

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziołszki!

Bursztynka- dzień dobry!- ja też w szpitalu nigdy spać nie potrafiłam:/
    Miałas pewnie robiona Gazometrię:)
    Rzeczywiście,to fakt, mozesz mieć infekcję bezobjawowo w sensie organizmu,odpowiada na nią tylko układ krwionośny.
    Trzymam kciuki za szybkie wyłapanie problemu i mądrych lekarzy!!

Ja właśnie wstałam:DPoszłam spac po 2 w nocy. Film w kinie suuuuuuuuuuuppppppppeeeeeeeeeerrrrrrr!! Polecam naprawdę - tym bardziej,że na faktach.I nie takie głupie straszydło, tylko ciągła akcja+strach.

dzis jedziemy z tesciami na wycieczkę do Pszczyny:) Młoda chce na "zamek księzniczki";)

Miłego dnia!!!

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, tak to gazometria była, jest w porządku. Teraz miałam wymazy zewsząd :-) i crp. Szukają infekcji.

Pogoda istnie łóżkowa, ciągle leje.

lolaliciouse lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wstałam po panieńskim siostry. Późno wróciłam, ale o dziwo spać mi się nie chciało.
    Bursztynka, ja byłam w szpitalu mając siedem lat. Nie wspominam tego dobrze. Czasy się zmieniły, a będąc dzieckiem to też się wszystko inaczej odbiera. Dobrze, że jesteś teraz pod opieką.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ