X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja slyszalam, ze dziewczynki w brzuchu sa bardziej ruchliwe niz chlopcy ;) Chlopaki sa bardziej leniwe i zadziej oddaja kopniaki, a dziewczynki praktycznie ciagle czuc ;P Nie wiem, czy to prawda, ale pewnie sie o tym zaniedlugo przekonamy ;)
    Ewka masz taki fajny brzuszek ;) zazdroszcze!

34bw43r836g6ojbx.png

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa śliczny brzuszek, wesolutki:))
    Bursztynka uszy do góry:) dzidiol już niedługo zacznie mocniej dawać o sobie znać, ma jeszcze trochę czasu. A Ty się nie stresuj!!!

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn w brzuchu wiecznie planował jak mnie wykończyć :P Czasem miałam łzy w oczach tak mi dawał po żebrach i narządach. Raz sie posikałam na ulicy po kopniaku w pecherz. Chwialmi mialam wrazenie, ze otworzy sobie brzuch i krzyknie "ta daaaaaaa!"

lolaliciouse, Ewka89, Bursztynka, Qrczak, Doris-83, Lavendula, olcia23, julianna lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia była takim wiercipiętkim w brzuchu- pozostało jej to do teraz hehe
    idąc tym tropem mój synuś będzie spokojny :D:D

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka PADŁAM ! D

4dbc34fc83.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj czuje nie najlepiej. W nocy co chwilę się budziłam. Jestem teraz niewyspana. Brzuch mnie boli na dole, do tego głowa i milion myśli dotyczących przyszłości...

ltCGp1.png HZoWp2.png

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj inka to ja się chyba cieszę, że mój synuś był w brzuchu spokojny:) Moja mama całą ciąże się zachwycała jaki to on będzie spokojny i grzeczny i co? Mam małego kochanego diabełka:D

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mojej Mamie tak dałam popalić, ze podobno wyła z bólu. Widziałam jakie jej żylaki powychodzily na podbrzuszu i udach, miliony czerwonych i sinych żyłek. I to moja zasługa była :/ A ogolnie jako dziecko byłam i nadal jestem spokojna. Nie sprawialam zadnych problemów, dawalam sie wyspac itd. Wiec chyba sie wyszalam w zyciu plodowym :P

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, ze po moim urodzeniu moi rodzice przezywali horror, ciagle sie darlam, noc to byl koszmar... Nie wiedzieli co ze mna robic, zebym nie plakala, a nie moglam sie tak drzec, bo mialam przepukline pepkowa. Moja mama mi mowi, ze jak moje dziecko bedzie takie jak ja to ona wyprowadza sie z domu ;P Przynajmniej na ten poczatkowy okres ;P

34bw43r836g6ojbx.png

• inka84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga hahahahahaha :P Moja siostra taka była. Byla pierwszym dzieckiem, rodzice jeszcze pomieszkiwali kątem u dziadkow od strony mamy. Podobno moja siostra stawiała na nogi całą kamienice przez wszystkie noce. Ojciec byl jeszcze w wojsku, mama cale zycie powtarzala, ze to niesamowite, ze czlowiek moze nie spac pół roku i nadal oddychać :P

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja się dzisiaj czuje nie najlepiej. W nocy co chwilę się budziłam. Jestem teraz niewyspana. Brzuch mnie boli na dole, do tego głowa i milion myśli dotyczących przyszłości...
    Milcia- ja też dziś tak się czuję.Głowa od wczoraj mi pękała, dzis niewytrzymałam i wziełam tabsy..
    Wiem,że to banał, ale trzeba myślec poztytwnie. Każdy ma swoje górki i dołki- npiszę Ci mój ulubiony cytat: Nie mamy wpływu na wiatr, ale możemy odpowiednio ustawić żagle(...)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia przytulam:* niektóre Twoje posty odbieram jakbym ja je pisała bo też mam napady myśli pt co będzie dalej,jak dam radę itd itd itd... Prześpij się, zabierz męża na spacer i mniej myśl banalne, ale na pewno wszystko będzie dobrze!

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemra nie wiem co napisać... trzymaj się...

Zuza dbaj o Was :*

Ewka boski brzuch ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Ja jak zwykle weekend pełen gości :-)Tak to już jest odkąd przeprowadziliśmy się na wieś :-)Grill i spacer z psem(od nadmiaru kiełbasy) o 2.00 ale pospałam do 9.00.Wszyscy dawno wstali ale "ciężarówce" dali pospać.

A teraz ja na necie śmigam, a reszta jakiś film ogląda :-)

eforts lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris a co film nudny, ze po necie smigasz? ;-)
    Kobiety znacie jakas firme, uczciwa, co by mozna cos sobie porobic w domu? Jakies skladanie albo skrecanie czegos? Przydaloby sie cos dorobic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 14:20

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris zazdroszczę Ci domu na wsi....:)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka jaki fajniutki duzy okrąglutki brzuszek:) wow, a ja myślałam, że mam spory jak na 4 miesiąc :)

Mnie dziś naszłą ochota na ruskie pierożki z cebulką i 3 godziny od rana lepiłam aż poczułam mój biedny kręgosłup :/ ale pierożki wyszły mega :) zrobiłam też z ziemniakami i zółtym wędzonym serem jeszcze smaczniejsze... a maż wrócił z lasu naprzynosił mnóstwo kurek i zjadł prawie wszystkie pierogi:/ 3 godziny pracy w niecałe 15 minut i po wszystkich:) padam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 15:34

eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • HANA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie straszne rzeczy tutaj.

Zemra: wyrazy współczucia, bądź dzielna

Bustrzynka i Kiara trzymam kciuki za szybki powrót do domu.

• Furia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka brzucho piekne :)
    Bajka tez chce pierogow ! I grzybkow tez :P Glodna jestem :P

Kiara jak nerka ?
    Bursztynka spokojnie, wazne ze z maluszkiem jest ok, a ze ruchow nie czujesz to dosc normalne, to twoja 1 ciaza :)

Bogusiu tez bym chcetnie w domu dorobila, juz myslalam o robieniu bizuterii ale tu u mnie to chyba nieoplacalne

Ogladacie dzisiaj mecz ? :D

Bajka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mecz bede ogladac :-D niech wygra lepszy haha

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ