X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola ja bym sezonu bez boczniakow nie przezyla, a to duze grzyby i same blachy :P No i ich sie obroce nie podda, bo robie a'la schabowe :D Mniammm :D

Qrczak lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    ja uwielbiam las zwłaszcza jak nie jest bardzo zarośnięty:) dla mnie zbieranie grzybów to bardziej spacerek :) i świeże powietrze :)gdyby nie te kleszcze okropne i komary a teraz niczym się smarować nie wolno więc gryzą :/
    No właśnie zastanawiałam się nad tym, nie możemy nic stosować??

U mnie cała rodzina grzybowa po za mną. Ale ja nawet ogórki w occie zaczęłam jeść dopiero na studiach :) mama zawsze narzekała ze trzeba dwa obiady przeze mnie robić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 20:46

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na skóre nic nie uzywam przeciw komarom, bo nawet jak w ciazy nie bylam to wyprobowałam wszystko chyba i komary jak się we mnie kochały tak sie kochały i niczym ich spławic nie mogłam.

Natomiast w sypialni mamy bros elektro, a w drugiej czesci mieszkania bros elektro dla dzieci, ani jednego komara nie mamy odkąd są włączone, w eszlym roku tez zdaly egzamin. Pytalam lekarza czy jest bezpieczny w ciazy, powiedzial zeby nie popadac w skrajnosci, okna są pootwierany, drzwi tez, nie zamykam sie z tym w szczelnym pomieszczeniu 5x5 m2 i są to produkty moze nie ekologiczne, ale muszą byc bezpieczne dla ludzi skoro są dopuszczone do uzytku i producent nie zabrania ich uzywania. Wyjątkiem są chyba dzieci ponizej roku (o ile dobrze zapamietalam w zeszlym roku jak czytalam).

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę sobie.

dobranoc.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko oj...zajarzylam, ze chyba cos przegapilam, wybacz :* Brzusio sliczny i jakby podobny do mojego, nie wiem skąd takie przekonanie, ale tak mi sie wydaje :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    lola ja bym sezonu bez boczniakow nie przezyla, a to duze grzyby i same blachy :P No i ich sie obroce nie podda, bo robie a'la schabowe :D Mniammm :D
    Napisałam,że nie zbieram- nie, że nie kupuję;)
    Boczniaki uwielbiam!!!!

eforts- mozna się smarowac przeciw komarom olejkiem waniliowym!

marimiko-?? Ja do ikei wybieram się we środę - w tym samym "komodowym" celu :P
    Rośniesz:D

eforts lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mój trojaczkowy brzuszek. :)

http://wrzucaj.net/images/2014/07/13/20140713190726.jpg

Niespodzianek:), eforts, ewelinka_shn, inka84, Furia, Qrczak, Kiara, kanapa, Doris-83, Bursztynka, Kinga.k, olcia23, Bogusiar80, lolaliciouse, HANA, Ita, Milatka :), julianna, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, Marimko brzuszki śliczne:)
    Ja dzisiaj cały dzień poza domem, zabraliśmy małego do ZOO i w sumie nie wiem kto jest bardziej zmęczony, ja czy on, padam..
    Widzę, że jutro sporo wizyt się szykuje, w tym również moja więc mam nadzieje, że maluszki pięknie się ułożą do zdjęć i ciotki będą miały co oglądać:)
    Dziewczyny, które kupują komody w Ikei czy mogę poprosić was o wrzucenie linku do nich? Byłam tam dzisiaj szukać łózka dla małego, ale byłam już tak padnięta, że nie miałam siły na szukanie komody... A i wogóle nie widziałam mebli dla dzieci z tej serii dla dzieci mamut..
    Bursztynka ja potrafię ryczeć na wizycie u lekarza jak mam grypę bo tak się rozklejam ( u mnie to objaw choroby od małego ) a jak urodziłam małego to też ryczałam bo nienawidzę szpitali chociaż poza jednym razem i porodem nigdy nie byłam tam długo..
    Dobranoc, muszę się zawlec do łazienki:(

eforts, inka84 lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola wiem, ale ja i zbieram i kupuje :P hehe Mniam mniam...trza sie udac do marketu po kilka "blaszakow" :D

zuza ja bym nie powiedziala, ze trojaczkowy, zgrabny bardzo , serio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 21:43

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60239273/ o tej była mowa ja się zastanawiam jeszcze nad tą http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10214557/
    Ale chyba wybiorę tą pierwszą bo to dostawka do naszej sypialni a jak dziecko kiedyś dostanie swój pokój to i w meble będzie trzeba się zaopatrzyć :)

Zuza chyba widać że jest więcej niż jedno co?

Ale zgrabnie rosniecie dziewczyny obie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 21:44

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza a masz jakies fotki z usg 3 maluszkow? :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimko ładnie rośniesz:) podziwiam, że wytrzymałaś impreze na stojąco.
    Zuza domek niezły, chyba mniej wiecej wielkością podobne macie z lolą :) może Ona też coś więcej tam skrywa? :P

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie widze zdjecia Marmiko :( tylko zuze widze :) i sliczny brzucho ma

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara musisz się cofnąc stronke lub dwie w tył ;) jak się czujesz?

4dbc34fc83.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko za Wami nadrobić...

Zuza- super, że z dzieciaczkami wszystko w porządku i ładnie rośniesz :)

Marimiko, z tymi infekcjami to nie znasz dnia ani godziny kiedy Cię dopadnie :/ trzeba trzymać rękę na pulsie... śliczny brzusio :) muszę i ja się obfotografować i wrzucić coś tutaj :)

Zemra, strasznie mi przykro i potwornie Ci współczuję, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak się czujesz.... :(

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Qrczak mowilam o normac ft4 a nie tsh :) przy tsh ciezarne maja inne normy niz podane przez labo, bo oni podaja dla nieciezarnych; chorujace ciezarne to wedlug endo i ginow norma 1-2, a ciezarnr zdrowe 1-2,5:) wiec kolezanka ma ok. Odnosnie ft4 to tak jak piasalam trocheglupota robic tylko ft4 skoro ona nie ma nic juz zdiagnozowane. Obnizone ft4 generalnie m.in. moze wskazywac na niedoczynnosc tarczycy, ale ona ma tsh ok... dlatego diagnozujac robi sie komplet: tsh, ft3, ft4, anty-TPO i niekiedy anty-TG. To daje obraz na sytuacje, a sam jeden wynik nie bardzo... z jakiego powodu robila ft4? Miala jakies objawy czy tak po prostu?
    Kiara nie pamiętam właśnie jakie ona tam miała normy podane, ale jeśli dobrze zapamiętalam to FT4 wynosiło coś koło 0,47. Chyba, że coś źle zapamiętałam ;) Nie było czasu na długie rozmowy, bo ona już w aucie do Niemiec siedziala, więc tak w skrócie wszystko mówiła. Takie dostała zalecenie od lekarza. Nie wiem, czy coś poza tymi dwoma miała badane. Muszę do niej chyba napisać, żeby mi podała to wszystko, co tam miała na wynikach.

Inka kocham boczniaki i kanie <3 To są najlepsze "schabowe" :D

Zuza pięknie wyglądasz :D Ciekawi mnie jaki brzchol będziesz miała pod koniec ciąży ;)

Niespodzianek my tu chyba najwięcej polecałyśmy komody z serii MALM. Tylko niestety nie ma z tej serii szaf, więc trzeba dobierać coś innego.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam mecz....sama nie wiem po co:-) Chyba mnie spacer zmęczył.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, zapomniałabym... czy też czujecie kłucie w pachwinie? mnie od wczoraj tak kłuje właśnie, nie jest to stały ból ale taki "napadowy"- zakłuje mocno i cisza... myślałam, że to może element stawiania się brzucha ale nie... i co dziwne tylko w lewej pachwinie tak mam. potwornie irytujące i bolesne to jest :/

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60239273/ o tej była mowa ja się zastanawiam jeszcze nad tą http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10214557/
    Ale chyba wybiorę tą pierwszą bo to dostawka do naszej sypialni a jak dziecko kiedyś dostanie swój pokój to i w meble będzie trzeba się zaopatrzyć :)
    Odwrotnie mi się linki wkleily tak jak Qurczak mówi malm jest ta polecana :)

Qrczak lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coś czasami kłuje, a dziś za to takie ugniatanie jakbym czuła w brzuchu. Czy to mógł być Maluch? Możliwe, żebym czuła właśnie takie rozpychanie zamiast bąbelków, czy łaskotania?

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ