Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka wrote:ja uwielbiam las zwłaszcza jak nie jest bardzo zarośnięty:) dla mnie zbieranie grzybów to bardziej spacerek
i świeże powietrze :)gdyby nie te kleszcze okropne i komary a teraz niczym się smarować nie wolno więc gryzą
U mnie cała rodzina grzybowa po za mną. Ale ja nawet ogórki w occie zaczęłam jeść dopiero na studiachmama zawsze narzekała ze trzeba dwa obiady przeze mnie robić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 20:46
-
Ja na skóre nic nie uzywam przeciw komarom, bo nawet jak w ciazy nie bylam to wyprobowałam wszystko chyba i komary jak się we mnie kochały tak sie kochały i niczym ich spławic nie mogłam.
Natomiast w sypialni mamy bros elektro, a w drugiej czesci mieszkania bros elektro dla dzieci, ani jednego komara nie mamy odkąd są włączone, w eszlym roku tez zdaly egzamin. Pytalam lekarza czy jest bezpieczny w ciazy, powiedzial zeby nie popadac w skrajnosci, okna są pootwierany, drzwi tez, nie zamykam sie z tym w szczelnym pomieszczeniu 5x5 m2 i są to produkty moze nie ekologiczne, ale muszą byc bezpieczne dla ludzi skoro są dopuszczone do uzytku i producent nie zabrania ich uzywania. Wyjątkiem są chyba dzieci ponizej roku (o ile dobrze zapamietalam w zeszlym roku jak czytalam). -
inka84 wrote:lola ja bym sezonu bez boczniakow nie przezyla, a to duze grzyby i same blachy
No i ich sie obroce nie podda, bo robie a'la schabowe
Mniammm
Boczniaki uwielbiam!!!!
eforts- mozna się smarowac przeciw komarom olejkiem waniliowym!
marimiko-?? Ja do ikei wybieram się we środę - w tym samym "komodowym" celu
Rośniesz:Deforts lubi tę wiadomość
-
Hej
Mój trojaczkowy brzuszek.
http://wrzucaj.net/images/2014/07/13/20140713190726.jpgNiespodzianek:), eforts, ewelinka_shn, inka84, Furia, Qrczak, Kiara, kanapa, Doris-83, Bursztynka, Kinga.k, olcia23, Bogusiar80, lolaliciouse, HANA, Ita, Milatka :), julianna, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Zuza, Marimko brzuszki śliczne:)
Ja dzisiaj cały dzień poza domem, zabraliśmy małego do ZOO i w sumie nie wiem kto jest bardziej zmęczony, ja czy on, padam..
Widzę, że jutro sporo wizyt się szykuje, w tym również moja więc mam nadzieje, że maluszki pięknie się ułożą do zdjęć i ciotki będą miały co oglądać
Dziewczyny, które kupują komody w Ikei czy mogę poprosić was o wrzucenie linku do nich? Byłam tam dzisiaj szukać łózka dla małego, ale byłam już tak padnięta, że nie miałam siły na szukanie komody... A i wogóle nie widziałam mebli dla dzieci z tej serii dla dzieci mamut..
Bursztynka ja potrafię ryczeć na wizycie u lekarza jak mam grypę bo tak się rozklejam ( u mnie to objaw choroby od małego ) a jak urodziłam małego to też ryczałam bo nienawidzę szpitali chociaż poza jednym razem i porodem nigdy nie byłam tam długo..
Dobranoc, muszę się zawlec do łazienki:(eforts, inka84 lubią tę wiadomość
-
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60239273/ o tej była mowa ja się zastanawiam jeszcze nad tą http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10214557/
Ale chyba wybiorę tą pierwszą bo to dostawka do naszej sypialni a jak dziecko kiedyś dostanie swój pokój to i w meble będzie trzeba się zaopatrzyć
Zuza chyba widać że jest więcej niż jedno co?
Ale zgrabnie rosniecie dziewczyny obie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 21:44
Niespodzianek:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciężko za Wami nadrobić...
Zuza- super, że z dzieciaczkami wszystko w porządku i ładnie rośniesz
Marimiko, z tymi infekcjami to nie znasz dnia ani godziny kiedy Cię dopadnietrzeba trzymać rękę na pulsie... śliczny brzusio
muszę i ja się obfotografować i wrzucić coś tutaj
Zemra, strasznie mi przykro i potwornie Ci współczuję, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak się czujesz.... -
Kiara wrote:Qrczak mowilam o normac ft4 a nie tsh
przy tsh ciezarne maja inne normy niz podane przez labo, bo oni podaja dla nieciezarnych; chorujace ciezarne to wedlug endo i ginow norma 1-2, a ciezarnr zdrowe 1-2,5:) wiec kolezanka ma ok. Odnosnie ft4 to tak jak piasalam trocheglupota robic tylko ft4 skoro ona nie ma nic juz zdiagnozowane. Obnizone ft4 generalnie m.in. moze wskazywac na niedoczynnosc tarczycy, ale ona ma tsh ok... dlatego diagnozujac robi sie komplet: tsh, ft3, ft4, anty-TPO i niekiedy anty-TG. To daje obraz na sytuacje, a sam jeden wynik nie bardzo... z jakiego powodu robila ft4? Miala jakies objawy czy tak po prostu?
Nie było czasu na długie rozmowy, bo ona już w aucie do Niemiec siedziala, więc tak w skrócie wszystko mówiła. Takie dostała zalecenie od lekarza. Nie wiem, czy coś poza tymi dwoma miała badane. Muszę do niej chyba napisać, żeby mi podała to wszystko, co tam miała na wynikach.
Inka kocham boczniaki i kanieTo są najlepsze "schabowe"
Zuza pięknie wyglądaszCiekawi mnie jaki brzchol będziesz miała pod koniec ciąży
Niespodzianek my tu chyba najwięcej polecałyśmy komody z serii MALM. Tylko niestety nie ma z tej serii szaf, więc trzeba dobierać coś innego. -
A właśnie, zapomniałabym... czy też czujecie kłucie w pachwinie? mnie od wczoraj tak kłuje właśnie, nie jest to stały ból ale taki "napadowy"- zakłuje mocno i cisza... myślałam, że to może element stawiania się brzucha ale nie... i co dziwne tylko w lewej pachwinie tak mam. potwornie irytujące i bolesne to jest
-
eforts wrote:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60239273/ o tej była mowa ja się zastanawiam jeszcze nad tą http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10214557/
Ale chyba wybiorę tą pierwszą bo to dostawka do naszej sypialni a jak dziecko kiedyś dostanie swój pokój to i w meble będzie trzeba się zaopatrzyć
Odwrotnie mi się linki wkleily tak jak Qurczak mówi malm jest ta polecana
Qrczak lubi tę wiadomość