X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak ja też tak mam:-) I czasami tak jakby mnie coś skrobało od środka.
    Wczoraj czułam jak mi się mięśnie naciągają...nie było to zbytnio przyjemne.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coraz czesciej czuje babelki w brzuchu ;)

34bw43r836g6ojbx.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj pogryzły biedronki.. byliśmy na działce u teściów i co spojrzałam na nogi, to biedronka. Jeszcze nigdy tak nie miałam.

Bolą mnie dzisiaj jajniki, o ile nadal są w tym samym miejscu. Bo jeśli to nie one, to nie wiem, co mnie tak boli.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak tak moze byc, ja tez nie czuje babelkow, w zadnej ciazy nie czulam, tylko od rozpychania sie zaczynalo, puk puk to czulam kilka razy a potem cisza, musialam sie zdrowo wsluchac, a rozpychanie coraz czesciej :)

Milcia mi przypomniala inwazje biedronek sprzed 2 i 3 lat, byla tez u Was? Inwazja w sensie, ze jak sie wyszlo na minute z mieszkania to sie wracalo z 10 biedronkami na ubraniu. Jak wychodzilam z małą "na dół" do krawcowej to malutka byla cala lekko ubrana, a buzie miala owinietą pieluszką tetrową, bo w oczy właziły. W rogach okien on strony dworu siedzialo po kilkadziesiąt biedron. I byly one strasznie gryzące. Takie inwazje przezylam dwie i trwalu od 1 do 2 dni każda. Jak sie pod slonce patrzylo to jakby latalo ich tysiące.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja odwiedziłam rodzicow na pare dni, dlatego i moja aktywnosc forumowa bedzie mniejsza:)

ewka - u mnie w rodzinie tez jest mlody ze stycznia i dziwne uczucie to jest jak on juz moczy sobie nozki w jeziorku a nasze bable w brzuchach.

Marimiko, Zuza - super brzuchole;))!!!!

Marimiko, podobalo mi sie Twoje zdjecie w wesji pin'up. (sexi mamuska)

buziaki

Marimiko lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak zdrowko dochodzi do siebie chyba. Goraczki nie ma. Wczoraj czulam sie juz extra. A dzis jak tylko wstalam to z nosa mi lecialo i co chwila. Masakra a potem jeszcze kichanie. Nos juz mnie boli.. I co? W zwiazku z tym moje malenstwo od tych moich zerwan tak jakby sie jemu odbijalo, a potem hasalo w brzuszku. Nawet synek widzial. Mowie patrz male bobo juz podakakuje haha. Teraz juz bede go czuc wiecej. :-D
    Za grzybami nie przepadam. Zjem pieczarki i grzybki w occie mojej mamy. Mama i ojciec sie znaja na grzybach. A grzybow dzieciom bodajrze do 13-ego roku zycia sie nie podaje, bo ich watroba nie moze ich przemielic. I dlatego dorlsli sie nie truja a dzieci czasami tak. Jak sie poslucha w wiadomosciach.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana:-)
    Jeszcze bym z chęcią pospała ale dzisiaj mam troszkę spraw do załatwienia. Wycieczka po urzędach....uwielbiam to. No ale jak trzeba to trzeba.

Cały czas czekam na solidne ruchy maleństwa. Czekam cierpliwie:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze w lab ale naszczescie tylko dwie osoby przede mna wiec szybko pojdzie :) a juz czuje glodek :) no i po weekendzie nastala ladna pogoda :) milego dnia

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myslalam, ze juz dobrze ehhh wstalam dzis okolo 6-ej i zaczelam pokaslywac. Ale teraz bylam przeplukac sobie gardlo woda utleniona to jakas masakra. Niby mi sie chcialo tam cos urwac, ale w rzeczyswistosci dostawalam odruch wymiotny ble. Jakas masakra. Ale mam gardlo zawalone na zilono. Im mocniej kaszle tym wiekszy odruch wymiotny.
    Ide zrobic mleka z miodem i maslem.
    Stawiam - zdrowie dla Wszystkich :-)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!

wstała- śniadanie jadła- idzie po kawę ;)

Kciuki trzymam za wszystkie dzis wizytujące!!Oby dzieciaczki pokazały co tam między nogami mają:P

Ja mam już stressssa przed jutrzejszym Półówkowym!!! AAAAAA :D i do tego dopiero na 16:40 uuu ale się naczekam!Idziemy razem z G <3

Doris- taak, ja tez uwielbiam po urzędach latać...
    Ja w tym tygodniu musze skoordynować nowe opiekunki dla mojej chorej babci. Tez mam trochę latania :/

Furia lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam zaplanowaną rundę po sklepach, bo po piątkowym panieńskim jestem załamana. Jeszcze dwa tygodnie temu przymierzałam sukienkę, która wydawała się być dobra na wesele. I co? Za ciasna jest. Nic mi nie pasowało. Muszę uzupełnić garderobę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry:)

Milcia ja też dziś z rana lecę do sklepów kupic sobie jakąś sukienkę :)jadę wczesniej bo jest mało ludzi w sklepach :D i więcej miejsca do parkowania :D

buziaki

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Ita Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całą deszczową sobotę spędziłam w galerii i nic nie udało mi się kupić :/ Wszystko już przebrane :(
    Milcia mam ten sam problem w coraz mniej rzeczy się wciskam a w t-shirtach to zaczynam wyglądać jak parówka w osłonce.
    hahaha od tego tygodnia zaczynają mi się różne biznesowe spotkania - Ciekawe w czym się Panom w Garniturach zaprezentuję... w dresiku? w-czapce.gif

Ewka89, eforts, Qrczak, Bajka lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zaliczylam badania krwi, potem ortodonta i tez wybieram sie na zakupy, bo tylek mi tak urosl ze szok! Kurde, a jak tak patrze po typowych nowych ciuchach dla ciezarnych to ceny tez sa dobijajace, bluzka ciazowa kosztuje wiecej niz zwykla bluzka, a ile w tych ciazowych ciuchach chodzic bedziemy ;/ A zwykla bluzke czesciej wykorzystamy... Jeszcze nie mam nikogo kto moglby mi takie ubrania odsprzedac, a w sh nie moge przebywac dluzej niz 5 min! Ten specyficzny zapach tam mnie zabija...
    34bw43r836g6ojbx.png

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    11.30 wizyta:) a mnie się nie chce tyłka ruszyć, żeby głowę umyć, heh..

lolaliciouse, eforts, Furia lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek! MARSZ do łazienki - ja tez ide, bo strach się ludziom pokazać :P ja dzis mam zamiar (z przypływu energii) powywalac niepotrzebne graty z pokoju... zapowiada sie pracowity poniedziałek :P

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!
    niespodzianek powodzenia :) Ja wizytuje jutro.

Bajka lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wizytujących :))

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek trzymam kciuki! :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek powodzenia :)

ja też dzisiaj i to na połówkowe, to chyba najważniejsze badanie w ciąży co ??

Ita myślę że wywarłabyś niesamowite wrażenie w tym dresie :D

Furia, Ita, Niespodzianek:), Qrczak, Bajka, lolaliciouse lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ