X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuję jutro, połówkowe usg

Furia, lolaliciouse lubią tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia wizytujacym :) Zazdroszcze :) Ja jeszcze cale 10 dni :( Nooo bz 2h :P

Mmmm boczniaki <3

Wczoraj podczas meczu tak sie wsciekalam ze moje dziecie chyba chcialo niemcom pokazac jak sie kopie, i pieknie 3 razy zasadzilo matce kopa :D

Wypralam material z dzidziowego fotelika samochodowego, poskladalam go... i moj 2 latek od rana wchodzi do niego i sie buja jak w bujawce :D :P

eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizytach w urzędach i po zakupach......ludzie mnie wkurw.....dwa razy w tyłek od faceta dostałam wózkiem.Nic się nie odezwałam. Za trzecim razem jak mnie trącił to się odwróciłam i powiedziałam Przepraszam. Na co wysztapirowana paniusia w wieku 70 powiedziała: Pani mnie też trąciła! Miałam nic nie mówić ale hormony wzięły górę.....i powiedziałam,że bardzo Pani miła jest i uprzejma ale mój wózek prowadzi teściowa i raczej to nie jest możliwe żebym to ja kogoś trąciła:-)

Wrrrrryyyyyyyyy kiedy w Polsce ludzie staną się milisi ,uśmiechnięci......chyba jeszcze długo poczekamy:-)

Milatka :) lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łazienka zaliczona:) Doris nie denerwuj się, tak to już jest z naszym społeczeństwem czasami..
    Do później mamusie:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris - albo i się nie doczekamy.

Ostatnio teściowa mi opowiadala, ze byla z dzieciakami (2kl podst) na wycieczce. Pojechali sobie na Hel do fokarium, wiadomo jak jest z maluchami, ale zdążyli na czas. Ku zaskoczeniu jej juz bylo troszke ludzi i wycieczka jakas z starszymi ludzmi, i zapytala sie, czy moga Panie przepuscic dzieciaczki do przodu, bo niestety nic nie widza. Wiadomo, ze jakby puscili maluchy to i tak sami by widzieli, no ale babka parsknela 'trzeba bylo sobie 30 min wczesniej byc'ehh

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Milatka :) Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piękny poniedziałkowy dzień :)))
    Doris-83 - trącanie wózkami w hipermarketach to nieodzowny element zakupów ZAWSZE.

IVF- kwalifikacja 10.2013r.
    22.03.2014r. - punkcja; 27.03.2014r. - transfer; 07.04.2014r. - HCG 66, 81 :))))

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • Milatka :) Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MArimiko i Zuza-3 śliczne macie brzuszki! Cholerka tylko gdzie mój brzuch? heheh Teściowa z mamą powtarzają "czekaj czekaj, jak nagle wyskoczy to jeszcze bedziesz miala go dosyc" :P

IVF- kwalifikacja 10.2013r.
    22.03.2014r. - punkcja; 27.03.2014r. - transfer; 07.04.2014r. - HCG 66, 81 :))))

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trącanie wózkami to chyba jedna z najbardziej irytujacych rzeczy i przepychanie się w sklepach... noszę ciuszki w ktorych widac ze mam brzucha, a wczoraj w tesco zaliczyłam takie trącenie z bara przez faceta ze mnie prawie odwróciło... oczywiście z moją niewyparzoną gębą zaraz zareagowałam na chama :P niestety że to sklep w ktorym pracuję to i tak się pohamowałam na tyle ile hormony mi pozwoliły:P
    a co do wózków to jak ktoś zostawia wózek sklepowy w przejściu i idzie sobie w półki pooglądac to zdaza mu się czesto tego wózka szukac hehe wiem wredna jestem ale przynajmniej sobie ulżę :P

4dbc34fc83.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, Inka - znaczy, że tak może być, że żadnych bąbelków, smyrania tylko od razu rozpychanie? muszę dziś koniecznie spytac o to gina, o ile nie zapomnę :P

Milcia ten ból to niekoniecznie muszę być jajniki, teraz ponoć bolą nas bardziej więzadła a ten ból można porównać do bólu jajników. No chyba, że to faktycznie jajniki ;)

Milcia, Ita, Kinga i pozostałe dziewczyny - przypominam Wam, że jesteśmy w ciąży, więc rośniemy ;) Ja też mam problem z garderobą, ale na szczęście stare ciuchy z czasów Big-Qrczaka wytargałam i jeszcze mam w czym chodzić ;) Ale i tak kupiłam w sh kilka letnich sukienek odcinanych po biustem, spokojnie jest miejsce na brzuch więc luz :)

inka84 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    a co do wózków to jak ktoś zostawia wózek sklepowy w przejściu i idzie sobie w półki pooglądac to zdaza mu się czesto tego wózka szukac hehe wiem wredna jestem ale przynajmniej sobie ulżę :P
    hehe Ewka dobre :D Chyba też zastosuję tę metodę następnym razem :P

Kupiłam dziś w biedronce grubszy koc z mikrofibry 130x170, taki milusi :) Oczywiście na wyprzedaży ;) Nie było zbytnio kolorów, tylko róż i błękit, więc wzięłam błękit z myślą o Maluchu i śmiałam się do mamy, że zaraz po wizycie będę leciała wymieniać na róż jak się okaże, że jednak dziewczynka :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Ewka :D :D :D

Ja tez pierw czulam rozpychanie, potem kopniaki, nic mi nie babelkowalo ani w tej ani w poprzedniej ciazy. W sumie ciekawe co to za uczucie :P

Ja mam kocyk upatrzony juz i dla dziewczynki i dla chlopca i zakochana w nich jestem :P

Wlasnie kawusie spijam bo az mi w glowie szumi taka jakas zmeczona jestem. Cisnienie kiepskie, zaraz chyba lac bedzie.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia ja od 4 dni kiepsko sypiam i męczę się z bólem głowy. Ale nie jest aż tak mega uciążliwy, żebym brała prochy. Za to kawusia też już wypita, w te upały obowiązkowo mrożona :)
    Pochwal się jaki masz ten kocyk upatrzony?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie czulam ani rozpychania ani babelkow, tylko takie plywanie, jakby mi tam cos chodzilo - podpbne uczucie jest w czasie gastroskopii :p pozniej pukanie i teraz czuje zawsze mocne pukanie, takie solidne + jak maly wypycha glowke albo tylek, no i czuje tez jak sie obraca - to tak troche gilgocze :) oraz jak plywa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 11:29

• Ita Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts zaciskam kciuki &&&&&&& :)

Furia u mnie 8dni! Zleci nam szybciutko:)

Qrczaku - hahaha! No o tym, że jesteśmy w ciąży to właśnie nam przymałe ciuszki przypominają ;)
    Ja nie miałabym ciuchowego problemu gdyby nie praca :/ bo jednak z gołym pępkiem jakoś tak głupio :P

Qrczak, eforts lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, niespodzianek kciuki zaciśnięte :) piszcie jak po wizytach:)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czułam od 15 tyg takie bąbelki teraz coraz mocniejsze ale bardziej takie tykanie i co najlepsze nie jak leżę tylko częściej jak siedzę :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa- nie wiem czy jeszcze tu zagladasz ale jesli tak to wiedz, ze naprawde strasznie mi przykro z powodu Twojej straty, nie ma takich slow, ktore by wyrazaly to, jak wielka to strata... Musisz byc dzielna I znalezc w sobie sily zeby sobie z tym poradzic, kiedys los na pewnie Ci ta strate wynagrodzi, zobaczysz. Wspolczuje i sciskam choc sie nie znamy jestem z Toba calym sercem.

Powiem Wam ze ja chyba wczoraj pierwszy raz poczulam swojego maluszka, choc wciaz nie jestem pewna i rozum podpowiada ze to za wczesnie troche.. Po tym jak przez ostatnie 2 tyg odczuwalam takie rozpychanie, zero babelkow, wczoraj rano poczulam takie dwa pukniecia jakby od srodka.. to chyba musi byc dziecko bo co innego?? Mialyscie tak na poczatku?

Wlasnie sie dzis rano zwazylam i wyglada na to ze od poczatku ciazy przybylo mi rowno 3kg wiec chyba w normie.. ale i tak juz sie w zadne ciuchy nie mieszcze :)
    Jejku, jeszcze 2 tyg i upragnione L4, juz nie wyrabiam w tej pracy 8 godzin za biurkiem...Podziwiam dziewczyny ktore pracuja do 7 albo 8 miesiaca ciazy naprawde, teraz dopiero rozumiem jakie to trudne :)

A powiedzcie mi, bo nie sledze tez watku od samego poczatku, byla tu gdzies zamieszczana jakas lista- taki niezbednik wyprawki? w sensie co trzeba kupic itd? bo to moje pierwsze dziecko i zielona jestem w temacie a patrzac na ceny rzeczy dla dzieci trzeba powoli zaczac zbierac zeby rodzinny budzet sie nie zalamal :)
    Pozdrowienia dla wszystkich brzuchatek :)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszy raz na leżące, ale od następnego dnia na siedząco - najczęściej w tramwaju lub w pracy :D

A wczoraj w nocy jak się układałam do snu to dostałam takiego kopa w prawe biodro, że aż podskoczyłam. Ciekawe czy maluch tak kopie nóżką czy boksuje rączką (bo nie wiem czy szykować się na piłkarza czy na boksera :D)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 11:42

Ewka89 lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola wrote:
    Jejku, jeszcze 2 tyg i upragnione L4, juz nie wyrabiam w tej pracy 8 godzin za biurkiem...Podziwiam dziewczyny ktore pracuja do 7 albo 8 miesiaca ciazy naprawde, teraz dopiero rozumiem jakie to trudne :)

U mnie też 8 godzin za biurkiem lub wyjazdy służbowe na cały dzień (co jest chyba gorsze, bo jak głupia latam do kibelka i ciągle jestem nienażarta!)
    i tak dobrze, że odpadły mi dłuższe tj. kilkudniowe wyjazdy.
    Sama nadal mam zamiar pracować tak do początku/połowy października czyli do 8 miesiąca, ale musze powiedzieć, że nabrałam jeszcze więcej podziwu dla pracujących ciężarówek.
    Mi już teraz ciężko czasami wyrobić... ból pleców, nudności teraz zastąpił pęcherz i ciagłe zmęczenie i rozkojarzenie.

atdck6nlmznf5qze.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde dziewczyny strasznie Wam zazdroszczę, coś czasami czuję, ale to bardziej jelita. Może mam zaćmienie mózgu i tego nie wyłapuję?

f2w33e3kpfaf4vhi.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ