WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super :)
    Nam sie przy przeprowadzce stłukło duze lutro i nie bardzo mam w czym fotke strzelic, bo lazienkowe troche wysoko... Moze spróbuję jak mnie najdzie :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka a em nie moze zrobic??

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO! i gadały tu wszystkie że mam brzuch największy hihihi
    Karola88- biękniasty brzucho- ps-też mam zeberkę :P

Te rozpychania w brzuchu to na pewno dzidzioki:)- dziś takie rozpychanko pierwszy raz zakończone u mnie kopniakiem z poruszeniem brzucha! :D

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mojego M jest tyle w domu, ze nawet o nim nie pomyslalam hehe :) wychodzi o 5 wraca pozno, weekendy czesto tez go nie ma :( Jako sie postaram :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola no fajny ten Twój brzucholek !!! taki jak piłeczka okrąglutki

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumei to Wam zazdroszczę tych dużych brzuszków, ja mam wrażenie i starch, że skoro mój taki mały to może być coś nie tak, albo mało wód ... bo niby gdzie mi się ten dzidziuch tam mieści :D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez swędzą najbardziej wieczorem w okolicach sutków... ale jak posmaruje kremem to przechodzi :) do dnia następnego rzecz jasna :/

zobaczcie co kupilam :P
    21abc8a1a8551111med.jpg

P.S Furia ten pierwszy kocyk skradł moje serce <3

olcia23, Qrczak, Niespodzianek:), lolaliciouse, Bogusiar80, Furia, HANA, Kulka41, eforts, Marimiko, julianna, Paula84 lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa, ale przestronne mieszkanko :-)

U mnie w szpitalu dziś ruch w interesie. W końcu poniedziałek. Lekarzy mnóstwo i ordynator. Myślę że nadal nic nie odkryli. Znowu mnie dziś pokłuli. Ja się czuję lepiej. Pewnie mnie lada chwila wypiszą z zaleceniem leżenia i jak coś się będzie działo to do lekarza.

Niestety moja współlokatorka z sali ma znacznie gorzej. Wczoraj przyjechała, właśnie zaczęła 8 miesiąc ale jej łożysko się już zestarzalo i nie i odżywia córci w brzuszku. Przed chwilą pojechała na cesarkę. Mała waży tylko 1300 gram. Taka kruszynka...

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juliana, maly brzuch nie nic wspolnego z nieprawidlowowsciami. Nieprawidlowosci mają kobiety i z małym i ze średnim i z duzym brzuszkiem. Taka Twoja natura i juz :) Nie zamarwtaij sie niepotrzebnie.

Ewka sliczne. Gdzie nabyłas? :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ale brzuchol!!! jaaaaki fajny :) też tak chce! :)
    Lola faktycznie konkurencja Ci rośnie- dosłownie mówiąc :P

Inka zaopatruje się narazie w tesco dopóki są przeceny, dostałam za 9.80 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 13:49

4dbc34fc83.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie troszkę mniejszy, ale też się pochwalę:)
    803890eb2e085e1emed.jpg

lolaliciouse, Niespodzianek:), Bogusiar80, jedynka, kaarolaa, Ita, Bursztynka, HANA, Kulka41, eforts, Marimiko, Bajka, julianna, Paula84, Qrczak lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Karolaa, ale przestronne mieszkanko :-)

U mnie w szpitalu dziś ruch w interesie. W końcu poniedziałek. Lekarzy mnóstwo i ordynator. Myślę że nadal nic nie odkryli. Znowu mnie dziś pokłuli. Ja się czuję lepiej. Pewnie mnie lada chwila wypiszą z zaleceniem leżenia i jak coś się będzie działo to do lekarza.

Niestety moja współlokatorka z sali ma znacznie gorzej. Wczoraj przyjechała, właśnie zaczęła 8 miesiąc ale jej łożysko się już zestarzalo i nie i odżywia córci w brzuszku. Przed chwilą pojechała na cesarkę. Mała waży tylko 1300 gram. Taka kruszynka...
    och to straszne

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, ale tak mnie lekarz zestresował na początku, że nawet sobie dzidziusia nie pooglądałam... Zbadał mnie na samolocie i pyta czy miałam problemy ze skracającą się szyjką w poprzedniej ciąży ( miałam ok 30 tygodnia i kazał mi wredy jak najwięcej leżeć i nic nie robić bo była za krótka jak na ten tydzień ciąży ) więc mówi, że zmierzymy na usg na szczęście okazało się, że ok i tak tylko wyglądało "na oko" natomiast w związku z tym, że poprzednio był problem to teraz mam dmuchać na zimne i nie podnosić itd itd ( ciekawe jak to zrobić przy małym dziecku..) W każdym razie maluch robił minki na usg 4d i pokazał rączke więc później wrzuce zdjęcie:) Potwierdzony chłopiec, widziałam kuleczki:))

julianna, Ewka89, Furia, Bogusiar80, lolaliciouse, kaarolaa, Kulka41, Marimiko, Bajka, Paula84 lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę do gina. Trzymajcie kciuki :)

julianna, olcia23, Ewka89, Niespodzianek:), Furia, lolaliciouse, inka84 lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niespodianek gratki jeszcze raz kuleczek:)
    lece robic buleczki z jagodami:)
    ja dzis sobie troszke pospalam bo do 12 i pewnie jeszcze bym spala gdyby nie em;/
    teraz nadrabiam przedpoludnie, wstawilam 2 pranie posciel juz wywieszona obiadek zrobiony i zabiram sie za buleczki hihi takiego mam dzis powera:)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochałam się w innym wózku -> http://www.bumptobabyuk.com/wp-content/uploads/2013/09/1358174778-97134900.jpg

julianna lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha połówkowe mam 1.08 a kolejna wizyta 11.08 więc sobie co 2 tygodnie będę spokojnie Kropeczka oglądała:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek, to już nie Kropeczek tylko Kuleczek :)

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wypluwam pluca ehhh. Plukam sobie woda utleniona. A teraz jestem u tesciowej to potem woda z sola. I propolki biore.
    Dziewczyny a nie myslalyscie, aby kupic sobie masc pentanol na swedzace brodawki. Taka masc stosowalam po porodzie jak mnie maly zle chwytal. A to przez to, ze mialam nie wyciagniete to bolalo. Poczatki karmienia musialy byc z nakladkami. Mama mi potem wlasnie powiedziala, ze zapomniala mi powiedziec, ze mam sobie cwiczyc po kapieli recznikiem :-) teraz nie bedzie z tym problemu bo mam bardzo wyciagniete. A cwiczyc z trzy tygodnie wczesniej czy jakos tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 14:05

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciężarówki! :)

Karola88, piłeczka śliczna! :) Olcia23, Twoja też! Tak mi się skojarzył wierszyk z dzieciństwa: "Baloniku nasz malutki, rośnij duży, okrąglutki..." :)

Qrczak, kciuki trzymam. Ale i za mnie trzymajcie, bo ja dziś też mam wizytę, pierwszą u nowego ginekologa. Bardzo jestem ciekawa.

Podzielę się z Wami brzuszkowym spostrzeżeniem. Mianowcie, od czwartku czuję takie dziwne sensacje w podbrzuszu. Ból to nie jest. Takie niby ściskanie, niby pływanie, czasem czuję, jak się przemieszcza. Najczęściej wieczorami, i to czasem tak, że aż muszę usiąść z wrażenia. Podejrzewam, że to dzidziuś. Dobrze podejrzewam? :) Oczywiście dopytam dziś o to lekarza. Ciekawe, czy będzie dysponował dobrym sprzętem. U poprzedniej pani doktor można było co najwyżej zarysy dzidzi zobaczyć, o płci mowy być nie mogło.

julianna lubi tę wiadomość

fgplku1.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ