Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGratuluje wizyt!
Karola - super brzucho, ogromniasty juz,.rzeczywiscie pobilas lole
Olcia - rosniecie ladnietylko nie uciskaj maluszka zbyt ciasnymi gatkami...
mi tez sie robily za.ciasne, dlatego wymienilam na wieksze.
Bursztynka - to.dobrze,.ze niedlugo wychodzisz :e ) pewnie to tylko tachykardia ciazowa. Moze dadza.Ci leki w razie napadow, mi takie endo-gin wypisala jak jej powiedzialam o problemie,.tyle,.ze jestem osiol i zgubilam recepte :p
Nera mnie boli, przeziebiona jestem do tego. Nic nie wiem, bo nadal czekam na konsultacje,.zapieprz maja -
nick nieaktualny
-
Karola jaki brzuchol boski
moj chyba tez coraz bardziej widać bo dzis Pani w sklepie powiedziala ze coraz ladniej wygladam z brzuszkiem
Olcia tez pieknioch
Ja czuje takie napiecie w brzuchu i myslalam ze to cos zlego a to mogl byc moj Synus? Ja zaczelam brac na to więcej magnezu hihi -
nick nieaktualnyczesc kochane ja nie bede miala przez ten tydzien za duzo czasu i napewno nie bede na bierzaco...dzisiaj sprobuje wejsc jeszcze wieczorem zeby wiedziec jak dziewczyny po wizytach
trzymam mocno kciuki za udane podgladanie
a tak to jestem u rodzicow do niedzieli i bede rzadko bardzo zagladała... -
Jejciu tez bym juz chciala wiedziec co bede miec ;P i zaczac dzidziusiowe zakupy, bo dalej nie mam nic
Dziewczyny w orsayu sa fajne spodenki na gumce i to tylko za 40 zl! Ja tez wam pokaze mojego giganta... Wydaje mi sie, ze ciagle nie rosnie, ale czuje juz coraz czesciej bulgotanie w brzuchu wiec wiem ze tam jest! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e6a89691ea2855f.html
troche slonko zaswiecilo, ale widac
Mnie tez sutki strasznie swedzaale to chwila i na szczescie przestaja
Marimiko lubi tę wiadomość
-
bogusiar to znaczy jak cwiczyc te brodawki?mnie brodawki nie swedz tylko piersi. ja przy karmieniu mim extra dlugim bo tygodniowym stosowalam bepanten, mialam bardzo popekane sutki i bardzo bolaly a mala jeszcze jak gryzla mnie to juz bylo apogeum bolu
kiara kuruj sie kochana
karolaa milego pobytu u rodzicow
ewelinka coraz bardziej u wszystkich widac, u mnie co prawda juz od dawien dawna widac i wszyscy stawiaja na faceta bo wyladnialam:P a niby dziewczynki zabieraja mamie urode:)
aaa i czuje ze zaraz pepek mi wyskoczy bo juz jest na rowni z brzuchem, opuszek palucha wchodzi tylkoMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Mam L4 od dziś
ale trąba jestem, bo mam wypisane na adres zameldowania... A z moim adresem zameldowania póki co łączy mnie tyle, że mam go w dowodzie. Będę tam mieszkać, mam nadzieję, że jeszcze w tym roku, dlatego po ślubie zmieniałam dowód i zmieniłam od razu meldunek, a mieszkamy gdzie indziej.
Zestresowałam się sytuacją znów, a myślałam, że gdy już będę mieć L4 to przestanę się stresować pierdołami związanymi z pracą... Jak widać nie da się
Kolejne L4 za 3 tyg poproszę na adres zamieszkania, w razie jakiejś kontroli... a póki co teściowie będą utrzymywać wersję, że tam mieszkam. Mam chodzące, więc mogę jechać do apteki, czy na zakupy... Mam nadzieję, że nie będzie z nowym L4 na inny adres problemu i że tymi zmianami nie ściągnę na siebie kontroli. Bo teraz adres zameldowania, później adres zamieszkania, a pod koniec ciąży jak uda nam się skończyć remont znów zameldowania.
-
nick nieaktualnydzieki
moj tez jest spory i sie dziwie, ze mnie tak szybko wywaliło, siostra miala brzuch tak widoczny duzo pozniej, kolezanke wywaliło w 6 miesiacu dopiero a ja zaczelam tak szybko....pewnie to od umiejsowienia dziecka zalezy i wielu innych czynnikow...
a moj sie wypycha w tym momencie jak szalony, jak uderzy w brzuch to az ciarki mnie przechodzato takie niesamowite i jednoczesnie dziwne uczucie
-
tak straszą tymi kontrolami, a w sumie żadna z koleżanek nie miała. Pewnie inaczej jest gdy ma się leżące? Bo na chodzącym mam prawo wyjść i mogą mnie nie zastać, a mój Mąż mówi, że czekać na mnie nie będą na pewno...
U mojej mamy w pracy podobno dziewczyny miały kontrole (nie wiem czy leżące czy chodzące), ale podobno częściej przy 2 dziecku dopiero kontrolują nie wiedzieć czemu...
-
Mnie nawet lekarka dziś powiedziała, że jako powód L4 wpisuje mi w dokumentacji bóle w podbrzuszu, bo musi być jakaś podkładka pod zwolnienie i w razie kontroli żebym tego się trzymała. Czyli z tego wynika, że nawet przy chodzącym ta kontrola teoretycznie jest możliwa.
-
Karola88 cwiczenie polega na tym, ze po kapieli mamy nasze brodawki pocierac, zeby one sie hartowaly i wychodzily do przodu. Co by dzidzius zalapal cyca
mozna nawet palcami sobie cyciagac. Duzo dziewczyn przy pierwszym dziecku szczegolnie ma z tym problemy. A nie w kazdym szpitalu polozne sa mile. Niektore dziewczyny zas sie denerwuja i przy tym dziecko tez. Ale nie stresowac sie dziecko bodajze przez dobe nie potrzebuje wcale ani mleka ani cyca. Moje prawie przez dobe nie dostalo, bo nie moglam sobie poradzic z wyciagnieciem brodawki. Potem mama przywiozla nakladki i jakos sie powoli uczylam.
-
julianna wrote:a jak sprawdzić czy l4 jest leżące czy chodzące
julianna lubi tę wiadomość
-
na zwolnieniu kazdym moga byc kontrole ale ciezarnych zazwyczaj nie kontroluja chociaz tez to sie zdarza. ja jeszcze nie mialam a to moja 2 ciaza
julianna tam masz taka cyferke. lekarz wpisuje 1 albo 2 na kzdym zwolnieniu masz na dole napisane taki maly spis tresci:P
bogusia to nie wiedzialam ale super ze mowisz. ja mam sutki normalne wystajace natomiast jak robi sie cieplo i te brodawki tak sie powiekszaja to sutki sa razem z cyckami, nie wiem czy dobrze to opisalam:P
wiem ze ciagniecie i szczypanie sutkow powoduje skurcze i spinanie sie macicy wie cnarazie tego nie robie natomiast przed porodem na pewno to uskutecznie
jagodzianki sobie rosna zaraz beda pieczone. juz sie nie moge doczekac czy wogole ciasto wyrosnie bo to moj 1 raz:) (nie bolalo:P)Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm