X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    SZURABURA- tez sie dziwilam... mowily tez, ze jak zus ich nie zastal w domu, to wstrzymywali wyplate.zasilku az do wyjasnienia. Chore te nasze panstwo...
    Najlepiej wegetować w domu całe 9 m-cy. Państwo będzie zadowolone :p

• szurabura Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia Tantum Verde można z tego co czytałam na forach, nie bezpośrednio z samej ulotki, ale myślę, że to sprawdzone info.

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara oby Ci tam szybko ulzyli :-)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia Ty idź do lekarza, bo to przeziębienie nic Ci nie przechodzi, a lepiej żeby się nie przerodziło w coś groźnego. Są antybiotyki bezpieczne w ciąży, może warto spróbować.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta panstwo jest zawsze zadowolone jak im dajemy nigdy jak bierzemy ;-)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak jak mi nie przejdzie jutro to w srode pojde. Przy okazji z malym do pediatry zachacze. A w pierwszej ciazy tez jakos w lipcu sie pochorowalam z goraczka prawie 40 stopni. Wtedy wzielam tydzien wolnego w pracy i w aptece bez problemu sprzedala mi jakies leki bezpieczne w ciazy :-)
    Wiec obstawiam, ze pewnie jak urodze znowu bedziemy tydzien lezec w szpitalu. Tak mialam z Seba.

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam pd prysznic i jeszcze poczytam:-) Tylko mi małżonek to uniemożliwia bo w moim brzuchu maleństwa nasłuchuje:-) Zaraz pierdne to szybko ucieknie:-) Wiem wredna jestem:-)

olcia23, Qrczak, eforts, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    INKO - kochana odpisalam Ci juz, ze leze na lutyckiej. I ze sa fajne pielegniarki
    .urolog powiedzial dzis jak pytalam, ze na Polnej nie maja urologii.
    Ja tak dziwnie odpisuje bo moj telefon jest glupi :/

Oj to przeproaszam. Czytam wszystko, ale widzę, ze moja cociążowa pomroczność ciemno-jasna rośnie w siłe wraz z każdym tygodniem :/
    O lutyckiej nie slyszalam dobrych opinii w kwestii personelu, wiec super, ze masz spoko pielegniarki :) Choc tyle w tej calej sytuacji.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padłam po kilku stronach, jutro reszte nadrobie.!

Suuuper kocyki, Dobrej!

HANA lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga Uwaga!Pierwsze kopniaki sa widoczne!!!!

Wczoraj sobie leżałam patrze na brzuch a tu pyk wybrzuszenie, pyk wybrzuszenie przekret, i pyk wybrzuszenie po innej stronie. Myslałam ze mam omamy poleciałam po telefon żeby upamietnic tą podniecajaca mnie chwile i utrwalilam ostatnie "pierwsze cztery pukniecia" :D. Babelki przy tym sa słabo wyczuwalne ale rozumiem juz o co z nimi chodzi. Teraz tez sie rusza moja ksiezniczka!!! To jest niesamowite,mąż dzisiaj tez patrzył i widział te wybrzuszenia znowu :D Ale sie unosi no niesamowite! Ona tam jest!

21tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 07:18

Doris-83, Qrczak, eforts, lolaliciouse, Furia, Niespodzianek:), Bogusiar80, olcia23, Kulka41, Bursztynka, Kinga.k, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana...ja też chcę:-) Czekam cierpliwie na spore kopniaki.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ja sama myslałam ze sie nie doczekam,a ten olbrzym tam siedzi i mnie zaczepia :D Jej niesamowite cos sie rusza w człowieku i nie jest to jedzeniem :D A bąbelki dla mnie sa nadal nie do rozpoznania

• eforts Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Hana że się doczekałaś do tego od razu tak efektownie dla obojga rodziców :)

Kisra ja mam 4 cm szyjkę i lekarz mówiłeże ok no tylko nie wiem czy ta wartość stoi w miejscu, pewnie 31 się dowiem. A Ty się trzymaj!!!!

Miłego dnia :)

HANA lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inko- na chirurgow absolutnie nie moge narzekac, sa sympatyczni i probuja pomoc, tylko jeden nieprzyjemny. Wczoraj nawet nakrzyczeli na urologow,ze olewaja sprawe, a jak przyjeli taka dziewczyne w nocy i byla glodna, to powirdzial chirurg ze zaraz.skombinuja jakies jedzienie i faktycznie pielegniarka przyniosla. Takze oni sa ok. Niestety urolog (facet, bo podobno jest dwoch, moze dzis bedzie t akobieta) i gin sa nie fajni i nie chce im sie pracowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 08:02

inka84 lubi tę wiadomość

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! I jak ja mam was nadrobić??

Eforts, Niespodzianek- gratuluje udanych wizyt!!(przepraszam,jesli kogoś pominełam:(

Kiara- ból Ci troche ustąpił? Dziś będziesz mieć dalsze badania?

Hana- Gratuluję widowiskowych kopniaków!! Też to wczoraj przeżyłam ;)

Przepraszam kochane,że nie odniosę się do całości wczorajszej dyskusji.

Siedzę już jak na szpilkach- a do 16:40 jeszcze tyyyyyyyyyyyle czasu!
    Cierpliwości - dajcie mi cierpliwości!!

Ktoś tu polecał sprzedwacę na all.flaming24
    kupiłam u niego butelki, zestaw do paznokci i łapki niedrapki- rzeczywiście szybko i solidnie!

Idę tradycyjnie po kawke:)

HANA, eforts, kaarolaa lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara zawsze się jakies obiboki znajdą z pretensjami do całego świata, ale wazne, ze wiekszość jest fajna. Zawsze to inaczej ten czas płynie jak sie ma na kogo liczyc :)

A ja dzis WIZYTUJE !!!!!!!!!! :D Gin na 13:20. Oczywiscie troche dupką trzęsę, ale mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok i dowiem sie czy intuicja mnie myli czy nie myli i odskoczę od grudniowej męskiej normy, zapewniając Waszym kawalerom żone na przyszlosc, bo co te biedne chlopy by bez nas kobiet poczeli? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 08:52

Qrczak, HANA, eforts, lolaliciouse, kaarolaa lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalam dzis z okresowym bolem, i nie przechodzi :/

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie znowu wybrzuszyło :) chyba mała się przeciąga w brzuchu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:) kiara mam nadzieje ze ktoś w końcu Ci pomoże.. Bursztynka a jak u Ciebie? Kurcze ja po tabletce obudzilam sie z bólem Glowy mdlosciami i zawrotami...normalnie jak w pierwszym trymestrze:( Furia a bralas no spe? Moja szyjka ma 3.5 cm gin powiedział ze od 2 cm zaczynaja sie martwic wiec mam nadzieje ze sie nie skróci. Hana gratuluje kopniaków:) powodzenia dla wizytujacych:))

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia życzę wizytującym, ja wybieram się jutro rano ..

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ