Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A oto mój maluszek:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1a04a7a9bfc0b92d.html
oraz dowód na to, że jest stu procentowym mężczyznąhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ed57b50546676198.html
A teraz zaczynam Was nadrabiać..Furia, Kinga.k, inka84, kaarolaa, eforts, Marimiko, Qrczak, lolaliciouse, julianna lubią tę wiadomość
-
Hej,
gratuluję dobrych wizyt i ślicznych maluszków i brzuszków!
Piękne kocyki i te poduszki podróżne - na pewno się w taki zaopatrzę za jakiś czas - na razie miesięczny fundusz dziecięcy poszedł hen hen więc za jakieś 10-12 dni - po wypłacie może się coś dokupi
Ja dziś po pogrzebie - starałam się trzymać fason by nie rozryczeć się jak 5 letnie dziecko, któremu zabrano watę cukrową...na szczęście udało mi się, ale wysiłku trochę to kosztowało. Byliśmy na mszy, potem do kaplicy nie poszliśmy - bo to największy wyciskacz łez i dopiero potem na cmentarz się zjawiliśmy. Potem gadałam z mamą i ona do mnie "dobrze, że nie poszłaś do kaplicy, bo nie powinnaś była tam być". Zdziwiłam się odpowiedzią i pociągnęłam wątek i okazało się, że są jakieś pochrzanione zabobony odnośnie ciężarnej, która zobaczy nieboszczyka - wówczas dziecko urodzi się blade! NO CO ZA BZDURA - kto to wymyślił??? aż weszłam na neta i znalazłam jeszcze kilka ciekawych zabobonów, jeden lepszy od drugiego - na prawdę śmiech na sali.
A z dobrych wieści, to jak mąż skręcał komódkę dla dzidziusia, ja jak zawsze skrzętnie podaję mu części i czytam z instrukcji co gdzie powinno być i kilka razy maluch puścił bąbelki w brzuchu!!! Tak czekałam na jakiś jego ruch, trzymałam ręce na brzuchu czekając na puk puk i nic, a tu taki miły zaskokwidać spodobał mu się fakt skręcania komódki dla niego
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60127973/ - kupiliśmy taką ze względu na mało miejsca w sypialni. Powinna starczyćNiespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
A jeszcze odnośnie kontroli ZUSU w pierwszej ciąży się stresowała, że będzie teraz również się tym stresuje pomimo tego, że początkowo powód zwolnienia był oczywisty. Natomiast nie zamierzam zamknąć się w domu na kolejne 5 m-cy bo bym oszalała... O dowodach powodu nieobecności też słyszałam, że taki trzeba posiadać ale jakoś nie widzę siebie magazynującej rachunki za chleb do grudnia... śmieszne to jest
-
Kiara kurde kiepsko
Niech wymysla jakieś rozwiązanie, które sprawdzi się aż do porodu.
Jedynka super wieści. Fajnie, że trafiłaś na tak świetnego lekarza
Furia ja się zakochałam w tych koszach MojżeszaFajne rozwiązanie w początkowych miesiącach maleństwa. Można jak drugie łóżeczko potraktować albo jak się np do dziadków jedzie, to żeby maluch spokojnie i wygodnie sobie spał.
Niespodzianek super synuśCoraz więcej tych chłopaków mamy.
Przyjęłam do wiadomości, że jakiekolwiek nadwyrężanie organizmu grozi mi pokniakami
Milcia odpoczywaj i korzystaj póki możesz, bo to jeszcze tylko kilka miesięcy takiej możliwości mamy
Juliana wydaje mi się, że wędzone ryby można jeść.
Marimiko gratuluję bąbelków. Maluszkowi chyba faktycznie spodobała się komódka dla niego
Marimiko lubi tę wiadomość
-
moja szyjka 5,3cm
Marimiko mam ta komode tylko kolor inny, jest fajnatylko te 2 szufladki u gory prawie nic nie mieszcza hehe ale na zapeczi i skarpetki bedzie chyba ok
Nie lubie cmentarzy itd... U nas meza babcia chyba juz dlugo nie da rady ( jest juz jak roslinka, ma demencje i alzhaimera ) ale ja w razie czego chyba na pogrzeb nie pojde... nie jestem zabobonna, ale jakos tak poprostu czuje blokade. -
Kiara tak sobie myślę, że na chłopski rozum zawsze można się apteką wytłumaczyć. Mogłam jechać po zwykłe witaminy, które mi się skończyły. Jakby mnie nie było w domu, to dostaję cynk i idę po witaminki, biorę paragon i gra
Zaskoczyłaś mnie tym, że aż 80% kontrole miało...
-
nick nieaktualnyja mialam szyjke 46mm a 2 tyg temu byla 35mm bo mi sie skrocila.
QRCZAk - tez mi grozi pessar. Na szczescie ns razie nie jest tak zle, mam sie oszczedzac, nie nosic i za duzo nie chodzic.Ty kochana zaloz go dla spokoju. 2 kolezanki z innego forum to mialy, tzn. jedna juz urodzila (pessar wyjeli 37tc, urodzila na koniec 39),, mowi, ze zakladanie nie boli ale zdejmowanie tak, a druga ma w brzuchu czworaczki i nadal go nosi. Ponoc jednak najwazniejsze, ze nasze.szyjki sa zamkniete.
SZURABURA- tez sie dziwilam... mowily tez, ze jak zus ich nie zastal w domu, to wstrzymywali wyplate.zasilku az do wyjasnienia. Chore te nasze panstwo...
.
Zle sie czuje -
absurd roku - leżę i przysypiam - oczy mi się zamykają - więc co -> idę spać i mam problem z zasnięciem przez 2-3 h...
jaki z tego morał? - jak chce mi się spać - trzeba spać - gdziekolwiek jestem i cokolwiek robię!
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
A ja mam regały w spiżarce:-) Od pół roku czekałam i dzisiaj tato z mym lubym mi niespodziankę zrobili:-)
Przy przeprowadzce zabraliśmy całą piwnicę teściówki:-) Ogóry, soki, sałatki itp. Teraz wszystko ładnie poukładane. I tak np. w tym roku nie robimy ogórków konserwowych bo mamy pół pułki:-)Qrczak, Bogusiar80, eforts lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jestem u tesciow. Tesciu ma tantum verde. Uzylam go dwa razy po trzy psikniecia. Chyba mozna co? Nie ma ulotki. Przeplukalam sola gardlo. I boli mnie juz brzuch od kaszlu i kichania. I co po raz pierwszy popuscilam w majty jak kichalam. Caly barak pewnie slyszal bo mi prawie buzie rozerwalo ehhh. Wzielam apap i ide do wyrka grzac. Oby byla poprawa, bo nie ujade.