WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, to sporo młody musiał wyssać ;D

Idę na spacer z pieskiem :) Trzymajcie się!

Furia lubi tę wiadomość

fgplku1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynja fajnie ze juz masz stabilną sytuację z lekarzem.

Juliana wg mnie można, ja może szprotek nie jadłam ale jadam makrelę. To wg mnie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto mój maluszek:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1a04a7a9bfc0b92d.html
    oraz dowód na to, że jest stu procentowym mężczyzną:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ed57b50546676198.html
    A teraz zaczynam Was nadrabiać..

Furia, Kinga.k, inka84, kaarolaa, eforts, Marimiko, Qrczak, lolaliciouse, julianna lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wedzona rybe jadlam :P

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodziankek sliczny :) Jej dziewczyny naprawde duuuzooooo syneczkow bedzie, meska koncowka roku :)

Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpoczywam po dzisiejszej wyprawie po sklepach. Nogi to mi w tyłek chciały wejść.

ltCGp1.png HZoWp2.png

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku masz absolutny zakaz robienia czegokolwiek pod groźbą kopa od cioć forumowych!
    Dziewczyny a tak z ciekawości jak długie są wasze szyjki?
    Głowa mi pęka:(

Furia lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

gratuluję dobrych wizyt i ślicznych maluszków i brzuszków!

Piękne kocyki i te poduszki podróżne - na pewno się w taki zaopatrzę za jakiś czas - na razie miesięczny fundusz dziecięcy poszedł hen hen więc za jakieś 10-12 dni - po wypłacie może się coś dokupi :)

Ja dziś po pogrzebie - starałam się trzymać fason by nie rozryczeć się jak 5 letnie dziecko, któremu zabrano watę cukrową...na szczęście udało mi się, ale wysiłku trochę to kosztowało. Byliśmy na mszy, potem do kaplicy nie poszliśmy - bo to największy wyciskacz łez i dopiero potem na cmentarz się zjawiliśmy. Potem gadałam z mamą i ona do mnie "dobrze, że nie poszłaś do kaplicy, bo nie powinnaś była tam być". Zdziwiłam się odpowiedzią i pociągnęłam wątek i okazało się, że są jakieś pochrzanione zabobony odnośnie ciężarnej, która zobaczy nieboszczyka - wówczas dziecko urodzi się blade! NO CO ZA BZDURA - kto to wymyślił??? aż weszłam na neta i znalazłam jeszcze kilka ciekawych zabobonów, jeden lepszy od drugiego - na prawdę śmiech na sali.

A z dobrych wieści, to jak mąż skręcał komódkę dla dzidziusia, ja jak zawsze skrzętnie podaję mu części i czytam z instrukcji co gdzie powinno być i kilka razy maluch puścił bąbelki w brzuchu!!! Tak czekałam na jakiś jego ruch, trzymałam ręce na brzuchu czekając na puk puk i nic, a tu taki miły zaskok :) widać spodobał mu się fakt skręcania komódki dla niego :)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60127973/ - kupiliśmy taką ze względu na mało miejsca w sypialni. Powinna starczyć :)

Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze odnośnie kontroli ZUSU w pierwszej ciąży się stresowała, że będzie teraz również się tym stresuje pomimo tego, że początkowo powód zwolnienia był oczywisty. Natomiast nie zamierzam zamknąć się w domu na kolejne 5 m-cy bo bym oszalała... O dowodach powodu nieobecności też słyszałam, że taki trzeba posiadać ale jakoś nie widzę siebie magazynującej rachunki za chleb do grudnia... śmieszne to jest

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara kurde kiepsko :/ Niech wymysla jakieś rozwiązanie, które sprawdzi się aż do porodu.

Jedynka super wieści. Fajnie, że trafiłaś na tak świetnego lekarza :)

Furia ja się zakochałam w tych koszach Mojżesza :D Fajne rozwiązanie w początkowych miesiącach maleństwa. Można jak drugie łóżeczko potraktować albo jak się np do dziadków jedzie, to żeby maluch spokojnie i wygodnie sobie spał.

Niespodzianek super synuś :) Coraz więcej tych chłopaków mamy.
    Przyjęłam do wiadomości, że jakiekolwiek nadwyrężanie organizmu grozi mi pokniakami ;)

Milcia odpoczywaj i korzystaj póki możesz, bo to jeszcze tylko kilka miesięcy takiej możliwości mamy ;)

Juliana wydaje mi się, że wędzone ryby można jeść.

Marimiko gratuluję bąbelków. Maluszkowi chyba faktycznie spodobała się komódka dla niego :D

Marimiko lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja szyjka 5,3cm

Marimiko mam ta komode tylko kolor inny, jest fajna :) tylko te 2 szufladki u gory prawie nic nie mieszcza hehe ale na zapeczi i skarpetki bedzie chyba ok :D
    Nie lubie cmentarzy itd... U nas meza babcia chyba juz dlugo nie da rady ( jest juz jak roslinka, ma demencje i alzhaimera ) ale ja w razie czego chyba na pogrzeb nie pojde... nie jestem zabobonna, ale jakos tak poprostu czuje blokade.

tkzgeyx.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara tak sobie myślę, że na chłopski rozum zawsze można się apteką wytłumaczyć. Mogłam jechać po zwykłe witaminy, które mi się skończyły. Jakby mnie nie było w domu, to dostaję cynk i idę po witaminki, biorę paragon i gra ;)

Zaskoczyłaś mnie tym, że aż 80% kontrole miało...

• szurabura Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek te Twoje jajeczka napawają mnie optymizmem, bo jesteśmy na tym samym etapie i u mnie nie ma :D

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku, ja mam nadzieję, że piszesz do nas z pozycji leżącej tyłeczkiem w łóżeczku?

Kiara, trzymaj się tam! Kurde niech coś zrobią nieinwazyjnego! w koncu mamy XXI wiek!

Qrczak lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka a czy pół-leżąca się licz? ;)

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam szyjke 46mm a 2 tyg temu byla 35mm bo mi sie skrocila.

QRCZAk - tez mi grozi pessar. Na szczescie ns razie nie jest tak zle, mam sie oszczedzac, nie nosic i za duzo nie chodzic.Ty kochana zaloz go dla spokoju. 2 kolezanki z innego forum to mialy, tzn. jedna juz urodzila (pessar wyjeli 37tc, urodzila na koniec 39),, mowi, ze zakladanie nie boli ale zdejmowanie tak, a druga ma w brzuchu czworaczki i nadal go nosi. Ponoc jednak najwazniejsze, ze nasze.szyjki sa zamkniete.

SZURABURA- tez sie dziwilam... mowily tez, ze jak zus ich nie zastal w domu, to wstrzymywali wyplate.zasilku az do wyjasnienia. Chore te nasze panstwo...
    .

Zle sie czuje :(

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    absurd roku - leżę i przysypiam - oczy mi się zamykają - więc co -> idę spać i mam problem z zasnięciem przez 2-3 h...

jaki z tego morał? - jak chce mi się spać - trzeba spać - gdziekolwiek jestem i cokolwiek robię!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam regały w spiżarce:-) Od pół roku czekałam i dzisiaj tato z mym lubym mi niespodziankę zrobili:-)

Przy przeprowadzce zabraliśmy całą piwnicę teściówki:-) Ogóry, soki, sałatki itp. Teraz wszystko ładnie poukładane. I tak np. w tym roku nie robimy ogórków konserwowych bo mamy pół pułki:-)

Qrczak, Bogusiar80, eforts lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INKO - kochana odpisalam Ci juz, ze leze na lutyckiej. I ze sa fajne pielegniarki
    .urolog powiedzial dzis jak pytalam, ze na Polnej nie maja urologii.
    Ja tak dziwnie odpisuje bo moj telefon jest glupi :/

inka84 lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem u tesciow. Tesciu ma tantum verde. Uzylam go dwa razy po trzy psikniecia. Chyba mozna co? Nie ma ulotki. Przeplukalam sola gardlo. I boli mnie juz brzuch od kaszlu i kichania. I co po raz pierwszy popuscilam w majty jak kichalam. Caly barak pewnie slyszal bo mi prawie buzie rozerwalo ehhh. Wzielam apap i ide do wyrka grzac. Oby byla poprawa, bo nie ujade.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ