X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, to sporo młody musiał wyssać ;D

Idę na spacer z pieskiem :) Trzymajcie się!

Furia lubi tę wiadomość

fgplku1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynja fajnie ze juz masz stabilną sytuację z lekarzem.

Juliana wg mnie można, ja może szprotek nie jadłam ale jadam makrelę. To wg mnie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto mój maluszek:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1a04a7a9bfc0b92d.html
    oraz dowód na to, że jest stu procentowym mężczyzną:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ed57b50546676198.html
    A teraz zaczynam Was nadrabiać..

Furia, Kinga.k, inka84, kaarolaa, eforts, Marimiko, Qrczak, lolaliciouse, julianna lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wedzona rybe jadlam :P

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodziankek sliczny :) Jej dziewczyny naprawde duuuzooooo syneczkow bedzie, meska koncowka roku :)

Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpoczywam po dzisiejszej wyprawie po sklepach. Nogi to mi w tyłek chciały wejść.

ltCGp1.png HZoWp2.png

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku masz absolutny zakaz robienia czegokolwiek pod groźbą kopa od cioć forumowych!
    Dziewczyny a tak z ciekawości jak długie są wasze szyjki?
    Głowa mi pęka:(

Furia lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

gratuluję dobrych wizyt i ślicznych maluszków i brzuszków!

Piękne kocyki i te poduszki podróżne - na pewno się w taki zaopatrzę za jakiś czas - na razie miesięczny fundusz dziecięcy poszedł hen hen więc za jakieś 10-12 dni - po wypłacie może się coś dokupi :)

Ja dziś po pogrzebie - starałam się trzymać fason by nie rozryczeć się jak 5 letnie dziecko, któremu zabrano watę cukrową...na szczęście udało mi się, ale wysiłku trochę to kosztowało. Byliśmy na mszy, potem do kaplicy nie poszliśmy - bo to największy wyciskacz łez i dopiero potem na cmentarz się zjawiliśmy. Potem gadałam z mamą i ona do mnie "dobrze, że nie poszłaś do kaplicy, bo nie powinnaś była tam być". Zdziwiłam się odpowiedzią i pociągnęłam wątek i okazało się, że są jakieś pochrzanione zabobony odnośnie ciężarnej, która zobaczy nieboszczyka - wówczas dziecko urodzi się blade! NO CO ZA BZDURA - kto to wymyślił??? aż weszłam na neta i znalazłam jeszcze kilka ciekawych zabobonów, jeden lepszy od drugiego - na prawdę śmiech na sali.

A z dobrych wieści, to jak mąż skręcał komódkę dla dzidziusia, ja jak zawsze skrzętnie podaję mu części i czytam z instrukcji co gdzie powinno być i kilka razy maluch puścił bąbelki w brzuchu!!! Tak czekałam na jakiś jego ruch, trzymałam ręce na brzuchu czekając na puk puk i nic, a tu taki miły zaskok :) widać spodobał mu się fakt skręcania komódki dla niego :)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60127973/ - kupiliśmy taką ze względu na mało miejsca w sypialni. Powinna starczyć :)

Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze odnośnie kontroli ZUSU w pierwszej ciąży się stresowała, że będzie teraz również się tym stresuje pomimo tego, że początkowo powód zwolnienia był oczywisty. Natomiast nie zamierzam zamknąć się w domu na kolejne 5 m-cy bo bym oszalała... O dowodach powodu nieobecności też słyszałam, że taki trzeba posiadać ale jakoś nie widzę siebie magazynującej rachunki za chleb do grudnia... śmieszne to jest

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara kurde kiepsko :/ Niech wymysla jakieś rozwiązanie, które sprawdzi się aż do porodu.

Jedynka super wieści. Fajnie, że trafiłaś na tak świetnego lekarza :)

Furia ja się zakochałam w tych koszach Mojżesza :D Fajne rozwiązanie w początkowych miesiącach maleństwa. Można jak drugie łóżeczko potraktować albo jak się np do dziadków jedzie, to żeby maluch spokojnie i wygodnie sobie spał.

Niespodzianek super synuś :) Coraz więcej tych chłopaków mamy.
    Przyjęłam do wiadomości, że jakiekolwiek nadwyrężanie organizmu grozi mi pokniakami ;)

Milcia odpoczywaj i korzystaj póki możesz, bo to jeszcze tylko kilka miesięcy takiej możliwości mamy ;)

Juliana wydaje mi się, że wędzone ryby można jeść.

Marimiko gratuluję bąbelków. Maluszkowi chyba faktycznie spodobała się komódka dla niego :D

Marimiko lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja szyjka 5,3cm

Marimiko mam ta komode tylko kolor inny, jest fajna :) tylko te 2 szufladki u gory prawie nic nie mieszcza hehe ale na zapeczi i skarpetki bedzie chyba ok :D
    Nie lubie cmentarzy itd... U nas meza babcia chyba juz dlugo nie da rady ( jest juz jak roslinka, ma demencje i alzhaimera ) ale ja w razie czego chyba na pogrzeb nie pojde... nie jestem zabobonna, ale jakos tak poprostu czuje blokade.

tkzgeyx.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara tak sobie myślę, że na chłopski rozum zawsze można się apteką wytłumaczyć. Mogłam jechać po zwykłe witaminy, które mi się skończyły. Jakby mnie nie było w domu, to dostaję cynk i idę po witaminki, biorę paragon i gra ;)

Zaskoczyłaś mnie tym, że aż 80% kontrole miało...

• szurabura Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek te Twoje jajeczka napawają mnie optymizmem, bo jesteśmy na tym samym etapie i u mnie nie ma :D

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku, ja mam nadzieję, że piszesz do nas z pozycji leżącej tyłeczkiem w łóżeczku?

Kiara, trzymaj się tam! Kurde niech coś zrobią nieinwazyjnego! w koncu mamy XXI wiek!

Qrczak lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka a czy pół-leżąca się licz? ;)

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam szyjke 46mm a 2 tyg temu byla 35mm bo mi sie skrocila.

QRCZAk - tez mi grozi pessar. Na szczescie ns razie nie jest tak zle, mam sie oszczedzac, nie nosic i za duzo nie chodzic.Ty kochana zaloz go dla spokoju. 2 kolezanki z innego forum to mialy, tzn. jedna juz urodzila (pessar wyjeli 37tc, urodzila na koniec 39),, mowi, ze zakladanie nie boli ale zdejmowanie tak, a druga ma w brzuchu czworaczki i nadal go nosi. Ponoc jednak najwazniejsze, ze nasze.szyjki sa zamkniete.

SZURABURA- tez sie dziwilam... mowily tez, ze jak zus ich nie zastal w domu, to wstrzymywali wyplate.zasilku az do wyjasnienia. Chore te nasze panstwo...
    .

Zle sie czuje :(

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    absurd roku - leżę i przysypiam - oczy mi się zamykają - więc co -> idę spać i mam problem z zasnięciem przez 2-3 h...

jaki z tego morał? - jak chce mi się spać - trzeba spać - gdziekolwiek jestem i cokolwiek robię!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam regały w spiżarce:-) Od pół roku czekałam i dzisiaj tato z mym lubym mi niespodziankę zrobili:-)

Przy przeprowadzce zabraliśmy całą piwnicę teściówki:-) Ogóry, soki, sałatki itp. Teraz wszystko ładnie poukładane. I tak np. w tym roku nie robimy ogórków konserwowych bo mamy pół pułki:-)

Qrczak, Bogusiar80, eforts lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INKO - kochana odpisalam Ci juz, ze leze na lutyckiej. I ze sa fajne pielegniarki
    .urolog powiedzial dzis jak pytalam, ze na Polnej nie maja urologii.
    Ja tak dziwnie odpisuje bo moj telefon jest glupi :/

inka84 lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem u tesciow. Tesciu ma tantum verde. Uzylam go dwa razy po trzy psikniecia. Chyba mozna co? Nie ma ulotki. Przeplukalam sola gardlo. I boli mnie juz brzuch od kaszlu i kichania. I co po raz pierwszy popuscilam w majty jak kichalam. Caly barak pewnie slyszal bo mi prawie buzie rozerwalo ehhh. Wzielam apap i ide do wyrka grzac. Oby byla poprawa, bo nie ujade.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ