WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie podpisuje w 100% pod wypowiedzia EFORTS - sutkow w ciazy bron Boze noe wolno hartowac, meczyc!!! Po takim gdzialaniu nasz organizm zaczyna wytwarzac oksytocyne, co oznacza tyle na tym.etapie ciazy, ze moze dojsc do skurczu i przedwczesnego porodu! Do 38tc sutkow nie meczymy :)

Odnosnie L4 i ZUS - ja pisze tez na innym forum i tam sa dziewczyny w zaawansowanych juz ciazach oraz po porodzie, 80% z nich miala kontrole ZUS mimo zwolnien chodzacych. Kontrola przyszla, zobaczyla czy w ciazy, czy nie dorabia w domu, zadali ze 2 pytania odnosnoe zwolnoenia i kazali sie podpisac pod dokumenetem ze zastali ja w domu. Jak nie bylo jej, to albo czekali godzine albo przysykali list, ze jej nie zastali i ma za 3 dni stawic sie w siedzibie zus celem wyjasnienia. Dla mnir to oczywiscie bzdura przy l4.2.ale podobno pluli sie jak nie mialo si epowodu typu apteka,.szpital,.lekarz,.sklep i jakiegos.dowodu.

• Furia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts w sumie moga byc i jako wyscielenie lozeczka tylko ten 75x100 nie bedzie na cala dlogosc bo lozeczka maja 120-140 cm, chyba ze kupujesz mniejsze :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byl przed chwila urolog i robil usg. Za duzo sie nie.dowiedzialam, jutro jeszcze raz usg... byl niemily i koniec koncow stwierdzil, ze on nie wie czy zastoj jest przez moje predyspozycje w ciazy i uciskajaca macice czy tez przez cos innego. Zastanawia sie czy znowu niezrobici zabiegu i sie wsadzic wewnetrznego cewnika pig tail, ale on moze byc we mnie tylko 6 tyg takze to zadne rozwiazanie do tegp ostatnim razem jak go mialam, to byla nietolerancja i sikanie krwia przez co po 1.5 tyg mi go wyjeli.
    Ja tego nie chce bo to sie.zaklada w.znieczuleniu ogolnym lub podpajeczynowkowym, a to szkodzi maluszkowi :(

• eforts Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Eforts w sumie moga byc i jako wyscielenie lozeczka tylko ten 75x100 nie bedzie na cala dlogosc bo lozeczka maja 120-140 cm, chyba ze kupujesz mniejsze :)

Nie no takie standardowe, chodziło mi o ten kocyk 100x135, żeby ten cieplejszy który mógłby służyć jako mata wziąć wlasnie w takim rozmiarze ale wtedy będzie za duży do przykrycia? :( a cienszy 75x100 do przykrycia
    no i maz wrócił do tego tyle analizy :( pewnie Was zanudzilam, wybaczcie

o w mordę Kiara współczuję!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 20:11

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Eforts dzidzia szybko rosnie wiec duzy sie przyda a jako mata extra ze duzy !

Kiara ojej ale sie narobilo :/ mam nadzieje ze cos innego wymysla :/

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara to spory problem :( Nawet nie wiem co napisac :( Wspolczuje bardzo. A ja pytalam kilka stron wstecz czy na Polnej lezysz (?)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka komplecik cudowny,
    Kiara masakra się narobiła, oby wymyślili i zastosowali metodę dla Was obojga najlepszą,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się taki podoba:)
    http://allegro.pl/kocyk-ocieplany-bawelna-minky-75x100-cm-i4382287661.html

julianna, eforts lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara współczuje, wymęczą się tam :(

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka piekny ! uwielbiam kotki :D

Bajka lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko sporo kosztuje :( poszukam czegos tańszego bo to ten mniejszy rozmiar

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno wróciłam z wizyty :)

Kocyki śliczne, będą miały dzidzie wygodnie :)

Qrczaku, dobrze będzie, jesteś zaopiekowana, wiesz, co masz robić, nie denerwuj się. Synka masz pięknego :)

Kiara, trzymam kciuki, żeby wszystko się wyklarowało i żebyś znów szybko była zwykłą "ciężarówką", bez dodatkowych problemów.

Mnie w sumie lekarz nie powiedział niczego nowego. Szyjkę sprawdził, krótka jest, ale zamknięta i trzyma się dobrze, więc orzekł, że nie trzeba szwu. Mam się zgłosić za miesiąc. Dał zalecenia odnośnie zdrowego trybu życia. Kazał chodzić na basen X) Odpowiedziałam, że w te upały z przyjemnością X) No i stwierdził, że za wcześnie na czucie ruchów w pierwszej ciąży. Opowiedziałam mu o tych dziwnych sensacjach w podbrzuszu, powiedział, że jeśli podczas badania wszystko będzie w porządku, to skłonny będzie uwierzyć, że to dzidzia. Z tego wszystkiego zapomniałam go spytać po badaniu, co sądzi teraz X) Ale nieważne, dał mi numer telefonu i powiedział, żeby dzwonić, jeśli coś by się działo. Tego mi bardzo, bardzo brakowało u poprzedniej pani doktor.
    Najfajniejsze jest to, że od razu po wizycie udało mi się wejść do endokrynologa. Po prostu poszłam się umówić w recepcji i powiedziano mi, że mogę wejść teraz, bo ktoś odwołał wizytę. Dostałam skierowanie na badania, nie, że dzidzi coś grozi, ale pani doktor chce ustalić przyczynę tego nieprawidłowego początkowego TSH. Zwiększyła mi też dawkę Euthyroxu.
    Generalnie wszystko w porządku, wiec się cieszę.

Bogusiar80, Bajka, julianna, Qrczak, kaarolaa, Marimiko, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

fgplku1.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy mozna jesc wedzone szprotki ...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisalyscie ze draznienie sutkow recznikiem itd jest teraz niebezpieczne bo moze doprowadzić do skurczy itd. A co z pieszczotami piersi? Również unikać? Maz byłby niepocieszony szczególnie teraz jak tak urosly :D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedynka fajnie trafiłaś z lekarzami ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka ja nie wiem hahaha ale ja moich dotknac nie dam bo mnie bola okrutnie :P :P :P

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny majace juz dzieci, kolezanka organizuje konkurs i ponoc super nagrody beda ( kupon na buciki, posciel itp ) wiec jesli macie ochote to tu macie link https://www.facebook.com/175365275957103/photos/a.175829112577386.1073741826.175365275957103/308440852649544/?type=1&theater

tkzgeyx.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wiem, że córci nie będzie, więc odpuszczam aukcję ;). Ale może któraś się skusi: http://allegro.pl/cudny-kosz-lezaczek-mothercare-mata-ubranka-pozy-i4405366162.html

Furia lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna, szczęście jakieś miałam :D

A cycki... chyba, jeśli nie jest to jakieś BDSM, to można? Tak na zdrowy rozum? XD Moje przyszłe-za-tydzień męże też się zachwyca moimi XD Uświadomiłam mu, że one za około rok, półtora wrócą do normalnego rozmiaru, na co on stanowczo: Nie wrócą! Ja, zdziwiona: A czemu tak myslisz? Odpowiedź: Bo ci zrobię nastepne dziecko!
    I weź tu gadaj z facetem XD

Qrczak, eforts lubią tę wiadomość

fgplku1.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak jakaí w tej aukcji ten kosz jest cudny !

Hahaha jedynka :D Moj chyba woli jak moje sa mniejsze, bo wiecie, po karmieniu mlodego mama cycki z rodzaju USZY JAMNIKA i w obecnym rozmiarze baz stanika leza mi na brzuchu :P

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ