Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa sie podpisuje w 100% pod wypowiedzia EFORTS - sutkow w ciazy bron Boze noe wolno hartowac, meczyc!!! Po takim gdzialaniu nasz organizm zaczyna wytwarzac oksytocyne, co oznacza tyle na tym.etapie ciazy, ze moze dojsc do skurczu i przedwczesnego porodu! Do 38tc sutkow nie meczymy
Odnosnie L4 i ZUS - ja pisze tez na innym forum i tam sa dziewczyny w zaawansowanych juz ciazach oraz po porodzie, 80% z nich miala kontrole ZUS mimo zwolnien chodzacych. Kontrola przyszla, zobaczyla czy w ciazy, czy nie dorabia w domu, zadali ze 2 pytania odnosnoe zwolnoenia i kazali sie podpisac pod dokumenetem ze zastali ja w domu. Jak nie bylo jej, to albo czekali godzine albo przysykali list, ze jej nie zastali i ma za 3 dni stawic sie w siedzibie zus celem wyjasnienia. Dla mnir to oczywiscie bzdura przy l4.2.ale podobno pluli sie jak nie mialo si epowodu typu apteka,.szpital,.lekarz,.sklep i jakiegos.dowodu.
-
nick nieaktualnyU mnie byl przed chwila urolog i robil usg. Za duzo sie nie.dowiedzialam, jutro jeszcze raz usg... byl niemily i koniec koncow stwierdzil, ze on nie wie czy zastoj jest przez moje predyspozycje w ciazy i uciskajaca macice czy tez przez cos innego. Zastanawia sie czy znowu niezrobici zabiegu i sie wsadzic wewnetrznego cewnika pig tail, ale on moze byc we mnie tylko 6 tyg takze to zadne rozwiazanie do tegp ostatnim razem jak go mialam, to byla nietolerancja i sikanie krwia przez co po 1.5 tyg mi go wyjeli.
Ja tego nie chce bo to sie.zaklada w.znieczuleniu ogolnym lub podpajeczynowkowym, a to szkodzi maluszkowi -
Furia wrote:Eforts w sumie moga byc i jako wyscielenie lozeczka tylko ten 75x100 nie bedzie na cala dlogosc bo lozeczka maja 120-140 cm, chyba ze kupujesz mniejsze
Nie no takie standardowe, chodziło mi o ten kocyk 100x135, żeby ten cieplejszy który mógłby służyć jako mata wziąć wlasnie w takim rozmiarze ale wtedy będzie za duży do przykrycia?a cienszy 75x100 do przykrycia
no i maz wrócił do tego tyle analizypewnie Was zanudzilam, wybaczcie
o w mordę Kiara współczuję!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 20:11
-
Niedawno wróciłam z wizyty
Kocyki śliczne, będą miały dzidzie wygodnie
Qrczaku, dobrze będzie, jesteś zaopiekowana, wiesz, co masz robić, nie denerwuj się. Synka masz pięknego
Kiara, trzymam kciuki, żeby wszystko się wyklarowało i żebyś znów szybko była zwykłą "ciężarówką", bez dodatkowych problemów.
Mnie w sumie lekarz nie powiedział niczego nowego. Szyjkę sprawdził, krótka jest, ale zamknięta i trzyma się dobrze, więc orzekł, że nie trzeba szwu. Mam się zgłosić za miesiąc. Dał zalecenia odnośnie zdrowego trybu życia. Kazał chodzić na basen X) Odpowiedziałam, że w te upały z przyjemnością X) No i stwierdził, że za wcześnie na czucie ruchów w pierwszej ciąży. Opowiedziałam mu o tych dziwnych sensacjach w podbrzuszu, powiedział, że jeśli podczas badania wszystko będzie w porządku, to skłonny będzie uwierzyć, że to dzidzia. Z tego wszystkiego zapomniałam go spytać po badaniu, co sądzi teraz X) Ale nieważne, dał mi numer telefonu i powiedział, żeby dzwonić, jeśli coś by się działo. Tego mi bardzo, bardzo brakowało u poprzedniej pani doktor.
Najfajniejsze jest to, że od razu po wizycie udało mi się wejść do endokrynologa. Po prostu poszłam się umówić w recepcji i powiedziano mi, że mogę wejść teraz, bo ktoś odwołał wizytę. Dostałam skierowanie na badania, nie, że dzidzi coś grozi, ale pani doktor chce ustalić przyczynę tego nieprawidłowego początkowego TSH. Zwiększyła mi też dawkę Euthyroxu.
Generalnie wszystko w porządku, wiec się cieszę.Bogusiar80, Bajka, julianna, Qrczak, kaarolaa, Marimiko, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny majace juz dzieci, kolezanka organizuje konkurs i ponoc super nagrody beda ( kupon na buciki, posciel itp ) wiec jesli macie ochote to tu macie link https://www.facebook.com/175365275957103/photos/a.175829112577386.1073741826.175365275957103/308440852649544/?type=1&theater
-
julianna, szczęście jakieś miałam
A cycki... chyba, jeśli nie jest to jakieś BDSM, to można? Tak na zdrowy rozum?Moje przyszłe-za-tydzień męże też się zachwyca moimi
Uświadomiłam mu, że one za około rok, półtora wrócą do normalnego rozmiaru, na co on stanowczo: Nie wrócą! Ja, zdziwiona: A czemu tak myslisz? Odpowiedź: Bo ci zrobię nastepne dziecko!
I weź tu gadaj z facetemQrczak, eforts lubią tę wiadomość
-
Qrczak jakaí w tej aukcji ten kosz jest cudny !
Hahaha jedynkaMoj chyba woli jak moje sa mniejsze, bo wiecie, po karmieniu mlodego mama cycki z rodzaju USZY JAMNIKA i w obecnym rozmiarze baz stanika leza mi na brzuchu
eforts lubi tę wiadomość