WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w końcu czegoś dowiedziałam. Będę miała echo serca prawdopodobnie jutro. Kardiolog dziś na wizycie jak mnie osluchiwal to coś tam mu się nie spodobało. Wolałabym żeby to echo jednak dobrze wyszło.....

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku ważne ze z synkiem wszystko dobrze :)

Jakby nie było pesar nie zaszkodzi a może pomóc, teraz tylko błogie lenistwo i czekasz na grudzień :) oszczędzaj się koniecznie i dont stress :)

W 13 t ciąży lekarz powiedział mojemu mężowi wie pan nawet jezeli jest tu jakiś zaczatek penisa to ma z 1 mm wiec trzeba poczekać; iw sumie nie wiem czy to była teoria czy rzeczywiście coś widział ale nie chciał wyrokować bo nie musiało to świadczyć o chłopaku i w 18t powiedział ze on już widzi i żebyśmy sami zobaczyli a my nawet nie wiedzieliśmy gdzie patrzeć :)

bursztunka coby do jutra!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 18:28

Qrczak lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Qrczak a podal ile ma szyjka ? Pessar tez slyszalam ze to nic strasznego, ot taki gumek :) Musisz za to placic ? Bedzie dobrze :) Ale tych jajek grudniowych bedzie duzo ! :)

Ja jeszcze 10 dni.... chce juzzzz :/

Ale mi zyla na piersi wystaje :O i na dloni mi zyle wywalilo...

Furia ja jestem blondynka o mlecznej cerze, w ciązy wyglądam jak niebieska mapa autostrad Europy :/

eforts, Furia, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka bede trzymala kciuki za ladne echo :*

Bursztynka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutki komplecik :)
    http://wrzucaj.net/images/2014/07/14/DSC0005.jpg

Furia, Qrczak, Bogusiar80, Kinga.k, julianna, Kulka41, lolaliciouse, Marimiko, Niespodzianek:), Bursztynka, olcia23 lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka haha :D Fajnie musisz wygladac :D

Bajka piekny :)

Bajka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie nadrabiam zaległości :)

Eforts cieszę się bardzo że z maluszkiem wszystko w porządku:)najważniejsze, że nie musisz się martwić niczym :)

Niespodzianek super że synuś :) będziemy miały małych mężczyzn :)

Dziewczyny brzuszki maci cudne, Julianna ja też się bałam że mój za mały ale może faktycznie taki nasz urok :)

eforts, julianna lubią tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka również trzymam kciuki! :)

Bajka uroczy komplecik <3

Qrczak to miałaś badanie "dowcipne" skoro gin ocenił długość szyjki? Bo ja teraz mam tylko przez brzuch więc myślę sobie, że jakby coś było nie tak, to pewnie by nie było widać nawet?

Bajka, Bursztynka lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiedział jaka jest długa/krótka.
    Pokazywał wszystko na samolocie przy użyciu kamerki z lupą ;) Tłumaczył tylko, że powiększenie na monitorze jest 12-krotne i żeby sobie wyobrazić jaka jest krótka skoro przy takim powiększeniu jest jej mało.
    Jak się rozwierała, to oprócz maaaasy śluzu było widać coś zielonego i powiedział, że to są właśnie wody płodowe. Ale nie wyciekające tylko w pęcherzu ;)
    No i z racji niskiego umiejscowienia synka odczuwam szybciej jego ruchy.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak mojej kuzynce zakladali niedawno pesera na szyjke. Troche polezala w szpitalu bo miala skurze i trzeba je bylo zatrzymac. Koszt tego to 200 zl musiala kupic. Ponoc nfz tego nie refunduje. I to uzywa tylko jedna kobieta, bo bedzie potrzebne na nastepna ciaze. Ale absolutnie nic nie rob, nie dzwigaj i duzo lez. Bedzie ok

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Bursztynka również trzymam kciuki! :)

Bajka uroczy komplecik <3

Qrczak to miałaś badanie "dowcipne" skoro gin ocenił długość szyjki? Bo ja teraz mam tylko przez brzuch więc myślę sobie, że jakby coś było nie tak, to pewnie by nie było widać nawet?

szurabura w 2 ciązach mialam badania "dowcipne" szyjki, a w trzeciej ciazy lekarz tylko bach-wziernik, luka do srodka i mowi "ładnie". Na ostatniej wizycie zapytalam czy nie sprawdza szyjki, odpowiedzial, ze przez usg robi sie to precyzyjniej i pokazal mi wszystko na usg. Potem przy biurku pokazal mi, ze w swoich notatkach ma zapisana dlugosc szyjki i zawsze wie czy cos sie z nia nie dzieje. Takze nie ma powodu do obaw, ze lekarz Cie zaniedbuje :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi praktycznie na każdej wizycie sprawdza szyjke. Poki co tfu tfu jest dluga i zamknięta.

Qrczak i ten pessar juz do konca ciazy?
    Boli zakladanie go?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaczku tez słyszałam ze pesar to nic takiego ale pewnie Cię nastraszył tą szyjką, hmm za bardzo nie dał Ci wyboru jeśli chodzi o niego :/ mam nadzieję, że wszystko dalej się wyjaśni a kazał Ci kiedy założyć ten pesar ? najważniejsze, ze z synkiem wszystko w porządku

Qrczak lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    szurabura w 2 ciązach mialam badania "dowcipne" szyjki, a w trzeciej ciazy lekarz tylko bach-wziernik, luka do srodka i mowi "ładnie". Na ostatniej wizycie zapytalam czy nie sprawdza szyjki, odpowiedzial, ze przez usg robi sie to precyzyjniej i pokazal mi wszystko na usg. Potem przy biurku pokazal mi, ze w swoich notatkach ma zapisana dlugosc szyjki i zawsze wie czy cos sie z nia nie dzieje. Takze nie ma powodu do obaw, ze lekarz Cie zaniedbuje :)
    Uspokoiłaś mnie, że przez brzuszne USG można to ocenić :)

Własnie gadam z koleżanką, kazała jej lekarka leżeć bo szyjka jej się skróciła za bardzo w ciągu 2 tyg. Pięknie... :(

• Bajka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez za każdym razem sprawdza szyjkę i na samolocie i usg najpierw przez brzuch później dowcipne i mówi, ze tym 2gim sposobem lepiej widać wszystko

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widac co lekarz to inna metoda :) Najwazniejsze by spelnil nasze oczekiwania, czyli zebysmy donosily i urodzily zdrowe maluszki :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, koszt pesara to 200 zł, ale co mi tam, bezpieczna ciąża ważniejsza niż jakiekolwiek pieniądze. Mam od dziś przez 3 dni brać globulki i w czwartek na 12:30 idę na założenie. Gin mówił, że najchętniej już dziś by mi założył ale dla bezpieczeństwa mam brać te globulki, żeby zapobiec jakiejś infekcji i w czwartek przyjść do niego. Siostra miała ściągnięty pesar jakoś pod sam koniec ciąży dopiero i powiedział jej, że teraz w każdej chwili może urodzić. I chyba w ciągu tygodnia albo i mniej urodziła. Koleżanka też mi mówiła, że to można sobie po porodzie zostawić i mieć już w razie potrzeby przy kolejnej ciąży.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak pewnie Maluszek jest wart każdych pieniędzy.

Qrczak lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura ja też się martwiłam że gin ma w poważaniu moja szyjkę bo nigdy nie byłam nawet na samolocie ale w 18 t jak miałam wizytę to dowcipnym sprawdzał szyjkę. A już się zastanawiałam jak by się upommieć :)

Bajka to prawda, sweet komplecik :)

Furia a te kocyki to jakieś fajne czy tak poprostu wpadły Ci w oko? Ew gdzie je nabyć?

Qurczaku tylko obiecaj że umrzesz z lenistwa do czwartku??!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 19:08

Bajka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia mkocyki super i taki grubszy lepszy materiał, chyba akurat jak nam się dzieci urodzą w grudniu to taki grubszy lepiej kupić?
    Ja myślałam o śpiworku cały czas dziś w smyku oglądałam śpiworki ale bez rękawków były więc na zimę chyba średnio i 40 zł :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ