Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Qrczaku ładny brzusio
faktycznie karnacja godna podziwu (mówi to córka młynarza, wiecznie biała)
Co do tych siusiaków, to od wczoraj mam wątpliwości... Znajoma urodziła dziecko pare dni temu, więc pogratulowałam Jej synka, bo ciągle gadała że będzie synuś, a tu się okazuje że wyszła córeczka!!! Więc jeśli siusiaki odpadają to chyba przy porodzieQrczak, eforts, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja mam dola:( po dzisiejszym usg i kolejnej konsltacji uro dostalam ultimatum: zgadzam sie na zabieg albo w czw mnie wypisuja i musze podpisac, ze nie wyrazam zgody na zabieg...
A ja sie boje. Nie o siebie, tylko o dziecko oczywiscie.znieczulenie ogolne lub podpajeczynowkowe - jak to powiedziala lekarka nie ma badan jak wplywa takie cos na.dziecko na tym etapie...
Boje sie tez, ze nawet jesli to pojdzie ok, to znowu bede miala problemy pozniej i po 1,5 tyg beda mi to zdejmowac...i ze znowu nabawie sie zakaznia ktore bede miesiac leczyc.
Boje sie tez tego jak to wplynie na maluszka....
Nie wiem co robic... -
Kiara, rozumiem że to "decyzja" urologa. a co na to Twój ginekolog ?
P.S. jak chcesz zasięgnąc opinii kilku ginekologów, to polecam Ci stronę: http://portal.abczdrowie.pl/ciaza
Ja jak mam jakies wątpliwości i chce dowiedziec się cos więcej na temat, albo zasiegnac opinii po prostu innego lekarza to tam pisze. zazwyczaj odpowiedz jest w ten sam dzien, czasem na nastepny. ale zawsze rzetelne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 16:40
-
Kiara, słuchaj, Ty z tego co kojarzę masz mamę lekarza. Nie mogłaby ona zrobić jakiegoś rozeznania wsród znajomych lekarzy? Kurcze, bo sama nie wiedziałabym co w takiej sytuacji zrobić i chyba radziłabym się wszystkich lekarzy, z jakimi udałoby mi się skontaktować...
A tak ogólnie, to niepokoją mnie moje odczucia. Od 2-3 dni mam wrażenie, że kilka razy dziennie mam skurcze jakby macicy lub szyjki (sama nie wiem), krótkie są niby i "ból" do wytrzymania, ale co one mogą oznaczać? Czuję te chyba skurcze w środku, a nie np. w pachwinach. 2 tygodnie temu byłam u gina i wtedy oglądał mi szyjkę i wszystko było w porządku, długość 4 cm. -
Asia u mojej koleżanki szyjka 2 tyg temu była ok, a wczoraj kazała jej leżeć, bo za bardzo się skróciła w te 2 tyg. Kiedy masz kolejną wizytę?
Inna koleżanka z kolei odczuwała skurcze, lekarka aż się wystraszyła, bada jej szyjkę przez to na każdej wizycie i jest ok. Po prostu tak ma...
-
Grudniowa klątwa jajeczna:-) Ja niestety nie wiem co pod sercem noszę .....może 24.07 się dowiem....aczkolwiek me dziecię zawsze nam tyłek pokazuje:-)
Ja dzisiaj razem z psem na kanapie zalegam i tylko jem. Sodam na pomidorową.
Kiara koniecznie skonsultuj się z ginekologiem i może innym urologiem. -
hej dziewczyny co u was? Ja juz jestem po remoncie kuchni, trwalo to 3 tyg ... myslalam, ze wykorkuje, balagan brud i kurz, gdyby nie mama nie dalabym sobie rady tego wszsytkiego ogarnac. Bylam u gin tydzie temu, ale niestety jeszcze nie znam plci, kolejna wizyta 5 sierpnia, zastanawiam sie czy czuje ruchy czy to cos innego, to takie malo przyjemne ciagniecie pukanie.. hm nie wiem czy to juz to