Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Biszkopciku
szczęśliwa mamo chyba setnego na tym forum synka
Faktycznie wątków tu troche jest, każda co jakis czas wstawia fotkę swojego brzuszka, Naszych dzieciaczków (USG) i zdobytych/zakupionych rzeczy dla Szkrabów. Także czytajac forum dowiesz się dużo ciekawych rzeczyBiszkopcik, Furia, Bursztynka lubią tę wiadomość
-
uwaga
relaje powizytowe:
Wszystko w jak najlepszym porządku, wszelkie organy,przepływy,wymiary itp.
Chłop jak dąbhehe
waga 332g
ja mam łożysko na przedniej ścianie, dośc nisko, jak to lekarz określił-rożnie z dołu-ytam o przodujące- powiedział że nie ma mowy o przodującym na takim etapie ciąży.Ma prawo dźwigac się -uwaga-do 30tc.
Jestem b szczęśliwa:D:D:D
Jutro ogarnę fotki, to wam pokażę jajca :
Niespodzianek- cielęcinę przyrządzam z cebulką dymką (duzo), masłe klarownym, solą pieprzem i mlekiem.inka84, Qrczak, Niespodzianek:), Marimiko, HANA, julianna, eforts, Kinga.k, kaarolaa, Bursztynka, Bogusiar80 lubią tę wiadomość
-
Normalnie do mnie nie dociera, ze moj lokator to chłop
Od pozytywnego testu ciązowego byłam pewna, ze bedzie pipka
Na niczym niebieskim oka nawet nie zawiesiłam
Glos rozsądku podpowiadał by nie kupowac tez różowego hehe. Mi to w sumie wszystko jedno, parke mam w domu, wiec co za roznica, ale mąz i syn beda przeszczesliwi, ale ja nie moge wyjsc z podziwu jak mnie moja podobno wybitnie wrażliwa intuicja porobiła w balona
Chlopakom na razie nic nie mówie, bo jednak lekarz nie dał jeszcze gwarancji, wiec poczekam z wiadomością. Ściemniłam, ze sie źle ustawiło i niewiadomo
Biszkopcik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKochane, oczywiscie, ze dzwonilam.do mamy. Niestety akurat ona zna tylko 1 urologa. Konsultowala soe z nim, ale problem w tym, ze choc prosilam uro tutaj nie.chcieli zmierzyc kielichow i miedniczki nerki, wiec mama i jej znajomy na podstawie samego okreslenia "duzy zastoj moczu" nie sa w stanie powiedziec jak zle jest, o ile gorzej i jakie rokowania..
jedno co znajomy potwierdzil to to, ze kolka nerkowa powtarzajaca sie moze powodowac przedwczesny porod... i to jest wazne. Aa no i to ze jwst tez ten.cewnik.w.wersji dla osob ktore maja miec go dluo tj. silikonowy. Niestety nikt nie przewidxi czy w ogole zabieg sie uda z uwagi na moja specyficzna budowe moczowodu,.a.dwa z uwagi na powiekszona macice. A takze czy beda tym razem skutki uboczne (krwiomocz, bole podbrzusza) czy nie...
Moj gin akurat wyjechal na planowy urlopale rozmawialam z.ordynatorem i obiecal mikutro konsultacje tutejszej pani ginekolog (nie tego gina nie fajnego). Mam do niej milion pytan...
Tez kwestia tego, ze przez swoje zachowanie urolodzy ktorzy mieliby wykonac zabieg nie wzbudzili mojego zaufania a przez to niepewnosc, strach i stres sa wieksze...
Juz nawet nie pisze o takich pierdolach typu to, ze.dzis.nagle zemdlalam (w czasie rozmowy z.lekarka) albo ze moje zyly nie wytrzymuja wkluc i co.rusz wymieniaja mi wenflon..
Dzis mi tak jedna wbila, ze igle mialam 1,5 cm od lokcia, dziekuje bardzo za przekluwanie w tak grubym miejsc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 20:38
-
Witaj Biszkopcik
Ja też mam termin na 26.12 i też będzie synuś
Lola super wieściNie ma jak grudniowa klątwa jajeczna
Furia trafiła idelanie z tym określeniem
Inka musisz się z tym pogodzićKlątwa dopadła i Ciebie
Ja tak bardzo liczyłam na małą Olę, a tu Olek będzieBiszkopcik, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Biszkopcik witamy:)
Lola gratuluje, super, że wszystko jest ok:))
Inka ja miałam nadzieje na dziewczynkę bo chciałam mieć parkę, ale z grudniową klątwą jajeczną nie wygrasz:D trza się było na innym forum udzielać:pFuria, Biszkopcik lubią tę wiadomość
-
Biszkopcik wrote:Dziewczyny muszę ogarnąć tą stronkę
gdzie się ustawia ten suwaczek?
Biszkopcik lubi tę wiadomość
-
Kiara Kochana nawet sobie nie wyobrażam jak się czujesz. Tulę Cię mocno, bądź dzielna i niestety musisz dokonać wyboru....pytaj lekarzy o wszystko. A może zmiana szpitala nawet o innego miasta?
Biszkopcik witamy.
Ja też jestem głodna tylko nie wiem co bym zjadła...Biszkopcik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluje dziewczyny wizyt, ciesze sie, ze jest tylu chlopcow
i ze juz tyle z nas czuje ruchy! To cudowne.
Ja jestem ciekawa ile moj przybralniech rosnie i nabiera sily.
Ciesze sie, ze tak czesto go teraz czuje, jakos mi razniej, nie jestem tu sama... -
Kiara brzmi to przerażająco dla mnie. Bardzo Ci wspolczuje. A na kiedy przewidują Ci ten zabieg? Kiedy musisz dokladnie podjac decyzje?
Qrczak nie musze sie godzic, ze wydam na świat chłopaNie jest mi z tym źle, bardziej nie moge z szoku wyjsc jaką mam bystrą intuicję
-
No wlasnie nie
Mialam wiekszą lub mniejszą. Z synem (pierwszy) nawet juz kupowalam niebieskie zanim wiedzialam
Z córką nie wiedzialam czy to bardziej pragnienie posiadania parki czy jednak intuicja, ale gdy gin mi w 17 tc powiedzial "raczej chlopak" to takze nie wierzylam, w sumie to w ogole nie wierzylam, no i sie okazalo na nastepnej wizycie ze siusiak odpadł
A teraz podobnoe jak z synem mialam 100% pewnosci, ale z racji na wiele poznanych w miedzyczasie kobiet, ktorym usg jednak sprawilo psikusa to nie kupowalam niczego pod płec, ale i tak bardziej upartywalam dziewczece
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 21:18