WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chlopak na grudzien 2014... dlaczego mnie to nie dziwi :P

Furia, Ewka89, Biszkopcik, Qrczak, Niespodzianek:), olcia23, Martaaa lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin to aptekarz ostatnio polecil mi za 30 zl Vita-miner prenatal + dha. Maja calkiem dobry sklad ale nietety sa dwie tabletki jedna z witaminami i kapsułka z DHA.

kGAop1.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Biszkopciku :) szczęśliwa mamo chyba setnego na tym forum synka ;)
    Faktycznie wątków tu troche jest, każda co jakis czas wstawia fotkę swojego brzuszka, Naszych dzieciaczków (USG) i zdobytych/zakupionych rzeczy dla Szkrabów. Także czytajac forum dowiesz się dużo ciekawych rzeczy :)

Biszkopcik, Furia, Bursztynka lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów to dziewczyny tutaj nieźle szaleją. Buszuja po sklepach necie i lumpeksach. Ja jeszcze nic nie mam ani skarpetki ale obczajam temat wózków bo to chyba największy i najpoważniejszy zakup.

kGAop1.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwaga :D relaje powizytowe:

Wszystko w jak najlepszym porządku, wszelkie organy,przepływy,wymiary itp.
    Chłop jak dąb :P hehe
    waga 332g
    ja mam łożysko na przedniej ścianie, dośc nisko, jak to lekarz określił-rożnie z dołu-ytam o przodujące- powiedział że nie ma mowy o przodującym na takim etapie ciąży.Ma prawo dźwigac się -uwaga-do 30tc.

Jestem b szczęśliwa :D:D:D:D
    Jutro ogarnę fotki, to wam pokażę jajca ::P

Niespodzianek- cielęcinę przyrządzam z cebulką dymką (duzo), masłe klarownym, solą pieprzem i mlekiem.

inka84, Qrczak, Niespodzianek:), Marimiko, HANA, julianna, eforts, Kinga.k, kaarolaa, Bursztynka, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie do mnie nie dociera, ze moj lokator to chłop :P Od pozytywnego testu ciązowego byłam pewna, ze bedzie pipka :P Na niczym niebieskim oka nawet nie zawiesiłam :) Glos rozsądku podpowiadał by nie kupowac tez różowego hehe. Mi to w sumie wszystko jedno, parke mam w domu, wiec co za roznica, ale mąz i syn beda przeszczesliwi, ale ja nie moge wyjsc z podziwu jak mnie moja podobno wybitnie wrażliwa intuicja porobiła w balona :)
    Chlopakom na razie nic nie mówie, bo jednak lekarz nie dał jeszcze gwarancji, wiec poczekam z wiadomością. Ściemniłam, ze sie źle ustawiło i niewiadomo :P

Biszkopcik lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola super :) Gratuluje ! :D

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę ogarnąć tą stronkę :) gdzie się ustawia ten suwaczek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, oczywiscie, ze dzwonilam.do mamy. Niestety akurat ona zna tylko 1 urologa. Konsultowala soe z nim, ale problem w tym, ze choc prosilam uro tutaj nie.chcieli zmierzyc kielichow i miedniczki nerki, wiec mama i jej znajomy na podstawie samego okreslenia "duzy zastoj moczu" nie sa w stanie powiedziec jak zle jest, o ile gorzej i jakie rokowania.. :/ jedno co znajomy potwierdzil to to, ze kolka nerkowa powtarzajaca sie moze powodowac przedwczesny porod... i to jest wazne. Aa no i to ze jwst tez ten.cewnik.w.wersji dla osob ktore maja miec go dluo tj. silikonowy. Niestety nikt nie przewidxi czy w ogole zabieg sie uda z uwagi na moja specyficzna budowe moczowodu,.a.dwa z uwagi na powiekszona macice. A takze czy beda tym razem skutki uboczne (krwiomocz, bole podbrzusza) czy nie...
    Moj gin akurat wyjechal na planowy urlop :( ale rozmawialam z.ordynatorem i obiecal mikutro konsultacje tutejszej pani ginekolog (nie tego gina nie fajnego). Mam do niej milion pytan...
    Tez kwestia tego, ze przez swoje zachowanie urolodzy ktorzy mieliby wykonac zabieg nie wzbudzili mojego zaufania a przez to niepewnosc, strach i stres sa wieksze...

Juz nawet nie pisze o takich pierdolach typu to, ze.dzis.nagle zemdlalam (w czasie rozmowy z.lekarka) albo ze moje zyly nie wytrzymuja wkluc i co.rusz wymieniaja mi wenflon..
    Dzis mi tak jedna wbila, ze igle mialam 1,5 cm od lokcia, dziekuje bardzo za przekluwanie w tak grubym miejsc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 20:38

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Biszkopcik :)
    Ja też mam termin na 26.12 i też będzie synuś :D

Lola super wieści :D Nie ma jak grudniowa klątwa jajeczna :D Furia trafiła idelanie z tym określeniem :)

Inka musisz się z tym pogodzić ;) Klątwa dopadła i Ciebie :P :P :P
    Ja tak bardzo liczyłam na małą Olę, a tu Olek będzie :P

Biszkopcik, kaarolaa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik witamy:)
    Lola gratuluje, super, że wszystko jest ok:))
    Inka ja miałam nadzieje na dziewczynkę bo chciałam mieć parkę, ale z grudniową klątwą jajeczną nie wygrasz:D trza się było na innym forum udzielać:p

Furia, Biszkopcik lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara - jak ja Ci współczuję :(((

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik wrote:
    Dziewczyny muszę ogarnąć tą stronkę :) gdzie się ustawia ten suwaczek?
    Biszkopcik kliknij w suwaczek którejś z nas to przekieruje Cię na stronę, gdzie stworzysz swój własny suwaczek. A potem skopiowany link suwaczka wklej w Ustawienia->Społeczność->Twój podpis na forum (w prawym górnym rogu strony).

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara Kochana nawet sobie nie wyobrażam jak się czujesz. Tulę Cię mocno, bądź dzielna i niestety musisz dokonać wyboru....pytaj lekarzy o wszystko. A może zmiana szpitala nawet o innego miasta?

Biszkopcik witamy.

Ja też jestem głodna tylko nie wiem co bym zjadła...

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka ja też biorę Ladee Vit, ma jeden z najlepszych składów. Ale ostatnio też była niedostępna w aptece, w której zamawiam leki, więc wzięłam inne witaminy.
    A ile zwykle płaciłaś za Ladee Vit?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie naszła ochota na chili con carne i dziś zrobiłam :D Już od dawna za mną chodziło, ale jakoś nie chciało mi się robić. No ale skoro teściowa wyjechała i nikt nie krząta mi się po kuchni, to postanowiłam zrobić.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny wizyt, ciesze sie, ze jest tylu chlopcow :) i ze juz tyle z nas czuje ruchy! To cudowne.

Ja jestem ciekawa ile moj przybral :) niech rosnie i nabiera sily.
    Ciesze sie, ze tak czesto go teraz czuje, jakos mi razniej, nie jestem tu sama...

• inka84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara brzmi to przerażająco dla mnie. Bardzo Ci wspolczuje. A na kiedy przewidują Ci ten zabieg? Kiedy musisz dokladnie podjac decyzje?

Qrczak nie musze sie godzic, ze wydam na świat chłopa :P Nie jest mi z tym źle, bardziej nie moge z szoku wyjsc jaką mam bystrą intuicję :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Qrczak nie musze sie godzic, ze wydam na świat chłopa :P Nie jest mi z tym źle, bardziej nie moge z szoku wyjsc jaką mam bystrą intuicję :)
    A w poprzednich ciążach intuicja Cię nie zawiodła?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie :P Mialam wiekszą lub mniejszą. Z synem (pierwszy) nawet juz kupowalam niebieskie zanim wiedzialam :)
    Z córką nie wiedzialam czy to bardziej pragnienie posiadania parki czy jednak intuicja, ale gdy gin mi w 17 tc powiedzial "raczej chlopak" to takze nie wierzylam, w sumie to w ogole nie wierzylam, no i sie okazalo na nastepnej wizycie ze siusiak odpadł :P
    A teraz podobnoe jak z synem mialam 100% pewnosci, ale z racji na wiele poznanych w miedzyczasie kobiet, ktorym usg jednak sprawilo psikusa to nie kupowalam niczego pod płec, ale i tak bardziej upartywalam dziewczece :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 21:18

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ