Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTadaam ^^ dziękuję Qrczaku
a no własnie a propo wózków, macie jakiś specjalny model na oku? wiem, że to chyba za wcześnie na zakupy, ale wolałabym być przygotowana. Jeśli ma być taka zima jak w zeszłym roku, to mi pasuje :)Ja dzis przeszperałam rózne fora nt wózków i mam parę faworytów pojazdowychQrczak lubi tę wiadomość
-
Kiara tak bardzo Ci współczuję! Kurcze...i co zrobisz? Ku czemu się bardziej skłaniasz?
Dziewczyny pisałam Wam dzisiaj, że zaniepokoiły mnie skurcze bądź kłucie (ciężko mi to nazwać) mam wrażenie że w pochwie/ szyjce macicy. 2 tygodnie temu byłam na wizycie i moja szyjka wynosiła 4 cm i była zamknięta. Kontaktowałam się dzisiaj z moją panią doktor smsowo i ona do końca miesiąca jest na urlopie, a ja wizytę mam 1 sierpnia. Opisałam jej swoje odczucia, na co ona mi napisała, że takie bóle są zwykle fizjologiczne. Kurcze, a ja się boję że coś się dzieje z szyjką, że się skraca lub nie daj Boże rozwiera. Wzięłam dzisiaj nospę i pomogło. Najchętniej pobrałabym jeszcze luteinę, ale ostatnio dostałam po niej podrażnienia i musiałam odstawić z dnia na dzień. Poradźcie co robić? -
nick nieaktualnyAsia ja mam to samo, to podobno normalne takie kłucia, rozciąganie, w którym tyg jestes? Mozna brac nawet 4 nospy dziennie. Czy któras z was bierze duphaston? albo może już nie musi i chce odsprzedac? moja lekarka tez obecnie na urlopie...;/ w takiej chwili a oni na wakacjach
Asia jesli cos Cie niepokoi lepiej nie czekac, isc do jakiegokolwiek lekarza, bedziesz spokojniejsza. Ja w zeszlym roku straciłam ciąże w 21 tygwłaśnie przez "cichego zabójcę" jak nazwał to moj lekarz-rozwierającą się bezobjawowo szyjkę...
-
Asia no wlasnie "takie bole sa ZWYKLE fizjologiczne". Zwykle, ale to nie regula. Sam fakt, ze sie niepokoisz powinien Twoją gin sklonic to skierowania Cie na kontrolne badanie. Troche jestem zdziwiona, ze Ci tego nie poleciła. Srodowisko lekarzy się zna, kazdy gin ma kogos znajomego, do kogo czasem kieruje swoje "przypadki". W poprzedniej ciazy jak moj gin byl na urlopie, a ja bardzo zle sie czulam i go poinformowalam dal mi namiar na innego gina i kazal dzwonić powołując sie na niego.
Jak sie martwisz umów sie jutro do gina, tkory Cie od reki przyjmie, ostatecznie jedz na IP. Z szyjką nie ma żartów. -
Furia jeśli ból nie będzie mijał, to może faktycznie jedź na IP. Chyba, że coś się mocniej rozciaga akurat, albo maluch tak sie ułożył, że na coś napiera i stąd te bóle.
Asia nie panikuj tak z tą szyjką. To, że mi się skraca nie oznacza, że każdej z Was to groziMoże to faktycznie fizjologia i np więzadła Cię bolą, bo macica się rozciąga. Poza tym, nie wiem, czy luteina pomogłaby Ci na skracającą się szyjkę.
Ale jeśli nie daje Ci to spokoju, to może też się wybierz na IP niech zobaczą, co się dzieje. -
Milcia wrote:To ja widzę, że zaliczam się tutaj do nielicznych mam dziewczynek. A niby u nas w kraju przypada więcej kobiet na jednego chłopa.
Wiecej kobiet na jednego na jednego chlopa? Ha! No to jeszcze zobaczymy po Nowy Roku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 21:36
Qrczak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Inka masz rację, ja też się zdziwiłam i liczyłam na jakiś kontakt, bo przecież na oko ciężko stwierdzić o co chodzi. Jutro na pewno podjadę do jakiegoś gina, zaraz odpalę znanylekarz.pl i poszukam kto ma jutro wolny termin.
Biszkopcik, a co ile miałaś wizyty w zeszłej ciąży? Ile trwało rozwieranie się szyjki aż nastąpił moment krytyczny? boję się
-
nick nieaktualny
-
Biszkopcik wrote:Zwariowałas! badac samemu szyjkę?
to może doprowadzić do infekcji, a przez to tylko tok od rozwarcia, wlaśnie min przez infekcje się tak dzieje.
Asiula marsz do lekarza, bedziesz spokojniejsza, zobaczyszbędzie dobrze
Mozna zerknąć na szyjke samemu pod warunkiem zachowania higieny i nie robiąc tego często, tylko w wyjątkowych przypadkach. Ja tak wybadałam rozwarcie na początku 8 ms z synem. Dodam, ze npr-em interesowalam sie od 15-go roku zycia, a rozwarcie robilo sie bezobjawowo (!) Zaniepokoilo mnie wtedy, ze macica stawia sie co kilka minut przez 3-4 godziny. Miesiąc wyciszali mi skurcze w szpitalu. Skurcze, ktorych nie czulam, a ktore byly
Furia lubi tę wiadomość
-
Jestem już po dzisiejszej wizycie i USG. Dzidziusie rozwijają się prawidłowo. I najważniejsze na 90% będą trzy dziewczynki. Chyba podniosę tą wiadomością statystyki narodzin dziewczynek w grudniu.
Qrczak, Niespodzianek:), Milcia, inka84, Marimiko, olcia23, lolaliciouse, Kinga.k, eforts, kanapa, kaarolaa, Bursztynka, Kulka41, jedynka, Bogusiar80, Nati89, julianna lubią tę wiadomość
-
hahah Zuza nadrabiasz swoimi dziewczynkami
Bajka ja zaczęłam brać Pregnę, bo przyjaciółka w ciąży wypytywała w aptece i podobno to jedne z niewielu, które mają dha i wszystko co potrzeba. Więc na tym się skupiłam i zaufałam jej i tej pani farmaceutce. A że czuję się po nich dobrze, to biorę. Dorzucę magnez do tego i będzie dobrze