WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara biedulko trzymaj sie :(

Witaj Biszkopcik :)

Caly dzien mnie pobolewa, nie tak jak rano, ale jednak. Jak rano bedzie dalej bolalo to jak maz wstanie po nocce to chyba do szpitala pojedziemy :/

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadaam ^^ dziękuję Qrczaku :)
    a no własnie a propo wózków, macie jakiś specjalny model na oku? wiem, że to chyba za wcześnie na zakupy, ale wolałabym być przygotowana. Jeśli ma być taka zima jak w zeszłym roku, to mi pasuje :)Ja dzis przeszperałam rózne fora nt wózków i mam parę faworytów pojazdowych ;)

Qrczak lubi tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia lepiej dmuchac na zimne. Jak nie przejdzie to jedź. Oby bylo w porządku wszystko.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara tak bardzo Ci współczuję! Kurcze...i co zrobisz? Ku czemu się bardziej skłaniasz?

Dziewczyny pisałam Wam dzisiaj, że zaniepokoiły mnie skurcze bądź kłucie (ciężko mi to nazwać) mam wrażenie że w pochwie/ szyjce macicy. 2 tygodnie temu byłam na wizycie i moja szyjka wynosiła 4 cm i była zamknięta. Kontaktowałam się dzisiaj z moją panią doktor smsowo i ona do końca miesiąca jest na urlopie, a ja wizytę mam 1 sierpnia. Opisałam jej swoje odczucia, na co ona mi napisała, że takie bóle są zwykle fizjologiczne. Kurcze, a ja się boję że coś się dzieje z szyjką, że się skraca lub nie daj Boże rozwiera. Wzięłam dzisiaj nospę i pomogło. Najchętniej pobrałabym jeszcze luteinę, ale ostatnio dostałam po niej podrażnienia i musiałam odstawić z dnia na dzień. Poradźcie co robić?

860ianliz3s2rxlo.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiach mnie boli tak okresowo dzis i sobie zmacalam szyjke i ona miekka jest co mnie martwi :/

Inka oby przeszlo bo jak mnie w szpitalu zostawia to kto z moim malym zostanie :/

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja mam to samo, to podobno normalne takie kłucia, rozciąganie, w którym tyg jestes? Mozna brac nawet 4 nospy dziennie. Czy któras z was bierze duphaston? albo może już nie musi i chce odsprzedac? moja lekarka tez obecnie na urlopie...;/ w takiej chwili a oni na wakacjach ;)
    Asia jesli cos Cie niepokoi lepiej nie czekac, isc do jakiegokolwiek lekarza, bedziesz spokojniejsza. Ja w zeszlym roku straciłam ciąże w 21 tyg :( właśnie przez "cichego zabójcę" jak nazwał to moj lekarz-rozwierającą się bezobjawowo szyjkę...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja widzę, że zaliczam się tutaj do nielicznych mam dziewczynek. A niby u nas w kraju przypada więcej kobiet na jednego chłopa.

inka84 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia no wlasnie "takie bole sa ZWYKLE fizjologiczne". Zwykle, ale to nie regula. Sam fakt, ze sie niepokoisz powinien Twoją gin sklonic to skierowania Cie na kontrolne badanie. Troche jestem zdziwiona, ze Ci tego nie poleciła. Srodowisko lekarzy się zna, kazdy gin ma kogos znajomego, do kogo czasem kieruje swoje "przypadki". W poprzedniej ciazy jak moj gin byl na urlopie, a ja bardzo zle sie czulam i go poinformowalam dal mi namiar na innego gina i kazal dzwonić powołując sie na niego.
    Jak sie martwisz umów sie jutro do gina, tkory Cie od reki przyjmie, ostatecznie jedz na IP. Z szyjką nie ma żartów.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • AsiaCh Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16t2d, kurcze jutro rano muszę podzwonić po przychodniach i popytać o jakiegoś lekarza...
    Furia ja nie potrafię sobie zbadać szyjki, a po ostatniej infekcji to aż się boję sama pchać tam paluchy :(

Kulka41 lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Milcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię się chyba uaktywniło wieczorową porą. Mąż pierwszy raz poczuł jak mała się rozpycha. Kulka znowu wyskoczyła :)

Qrczak, Biszkopcik, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia jeśli ból nie będzie mijał, to może faktycznie jedź na IP. Chyba, że coś się mocniej rozciaga akurat, albo maluch tak sie ułożył, że na coś napiera i stąd te bóle.

Asia nie panikuj tak z tą szyjką. To, że mi się skraca nie oznacza, że każdej z Was to grozi ;) Może to faktycznie fizjologia i np więzadła Cię bolą, bo macica się rozciąga. Poza tym, nie wiem, czy luteina pomogłaby Ci na skracającą się szyjkę.
    Ale jeśli nie daje Ci to spokoju, to może też się wybierz na IP niech zobaczą, co się dzieje.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    To ja widzę, że zaliczam się tutaj do nielicznych mam dziewczynek. A niby u nas w kraju przypada więcej kobiet na jednego chłopa.

Wiecej kobiet na jednego na jednego chlopa? Ha! No to jeszcze zobaczymy po Nowy Roku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 21:36

Qrczak lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariowałas! badac samemu szyjkę?:( to może doprowadzić do infekcji, a przez to tylko tok od rozwarcia, wlaśnie min przez infekcje się tak dzieje.
    Asiula marsz do lekarza, bedziesz spokojniejsza, zobaczysz :) będzie dobrze

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka masz rację, ja też się zdziwiłam i liczyłam na jakiś kontakt, bo przecież na oko ciężko stwierdzić o co chodzi. Jutro na pewno podjadę do jakiegoś gina, zaraz odpalę znanylekarz.pl i poszukam kto ma jutro wolny termin.

Biszkopcik, a co ile miałaś wizyty w zeszłej ciąży? Ile trwało rozwieranie się szyjki aż nastąpił moment krytyczny? boję się :(

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z tym duphastonem? brała któras z was może?

• inka84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik wrote:
    Zwariowałas! badac samemu szyjkę?:( to może doprowadzić do infekcji, a przez to tylko tok od rozwarcia, wlaśnie min przez infekcje się tak dzieje.
    Asiula marsz do lekarza, bedziesz spokojniejsza, zobaczysz :) będzie dobrze

Mozna zerknąć na szyjke samemu pod warunkiem zachowania higieny i nie robiąc tego często, tylko w wyjątkowych przypadkach. Ja tak wybadałam rozwarcie na początku 8 ms z synem. Dodam, ze npr-em interesowalam sie od 15-go roku zycia, a rozwarcie robilo sie bezobjawowo (!) Zaniepokoilo mnie wtedy, ze macica stawia sie co kilka minut przez 3-4 godziny. Miesiąc wyciszali mi skurcze w szpitalu. Skurcze, ktorych nie czulam, a ktore byly :/

Furia lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po dzisiejszej wizycie i USG. Dzidziusie rozwijają się prawidłowo. I najważniejsze na 90% będą trzy dziewczynki. Chyba podniosę tą wiadomością statystyki narodzin dziewczynek w grudniu. :)

Qrczak, Niespodzianek:), Milcia, inka84, Marimiko, olcia23, lolaliciouse, Kinga.k, eforts, kanapa, kaarolaa, Bursztynka, Kulka41, jedynka, Bogusiar80, Nati89, julianna lubią tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah Zuza nadrabiasz swoimi dziewczynkami :)

Bajka ja zaczęłam brać Pregnę, bo przyjaciółka w ciąży wypytywała w aptece i podobno to jedne z niewielu, które mają dha i wszystko co potrzeba. Więc na tym się skupiłam i zaufałam jej i tej pani farmaceutce. A że czuję się po nich dobrze, to biorę. Dorzucę magnez do tego i będzie dobrze :)

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza gratuluje:) zawyżasz "dziewczynkowe" statystyki:))

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naczytalam się o objawach skracania szyjki i juz się boje... mialam ucisk w podbrzuszu (co prawda przy zwiekszeniu magnezu jest ok), dwa dni bolal mnie kręgosłup...

w57vpc0zcrqzma1r.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ