Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
eforts wrote:Dziewczyny a macie bóle pleców w krzyżu? Bo ja jak dłużej siedzę albo jadę autem to mnie łapią ale to chyba normalne co? Skoro już o tej szyjce i tych bólach to myślę, zapytam
U mnie sie zaczynająW kazdje ciazy mniej wiecej okolo polowy. Najgrosza byla pierwsza ciąza, wyłam zbólu, a o przekreceniu sie z boku na bok nie bylo mowy. Teraz boli, ale da sie zyc. Najgorzej jak sie poloze, chwile odsapne i potem musze wstac. Ide wtedy jak połamana
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
inka obstawiam 70% na dziewczynke
szczerze to nawet wolalabym dziewczynke, bo u mojego narzeczonego sa same chlopy ( jest ich 9 chlopow i 2 dziewczyny, a u ich dzieci znow to tez same chlopaki i 2 dziewczynki ). gdzies czytalam, ze jezeli jest duzo facetow w rodzinie mezczyzny to duze prawdopodobienstwo, ze on predzej splodzi chlopca niz dziewczynke, ale mysle ze mojemu sie udalo z ta dziewczynka, chociaz on obstawia chlopca
u mnie w domu kazdy obstawia chlopca, tylko ja dziewczynke
mam nadzieje ze moja intuicja sie sprawdzi
inaczej bede zawiedziona...
inka84 lubi tę wiadomość
-
Bajka wrote:więc odnośnie witamin kupiłam pregne plus (droższe, reklamowane polecane itp.) i tańsze vita-min plus mama (połowa tej kwoty co pregna) porównując ich składy poza tym że pregna ma dha to ten drugi ma o wiele więcej witamin w tym magnez i wapń, tych co się powielają skład podobny z tym, ze pregna ma więcej żelaza:/ sama nie wiem tańsze gorsze?
moja gin mówi że nie ma znaczenia byle by były to witaminy prenatalne dla kobiet w ciąży.
hmm tylko czy jak biorę jakiś czas pregne (jakiś tydzień) to jeśli nagle zmienię na inne to czy nie jest to jakiś problem:/??? niby proste ale zgłupiałam
A poza tym biorę aspargin (magnez + potas), lekarz zalecił jak zaczęłam mieć skurcze łydek. A widzę , że i na twardnienie brzucha pomaga -
Biszkopcik wlasnie niedawno pisalysmy o tym, bo w 2 ciazach mialam palpacyjne badanie na start, a potem usg, a obecny gin oglada szyjke jedynie przez usg
kinga hihihiMoge Ci po dzisiejszej wizycie cos napisac o intuicji
Trzymam kciuki zeby Twoja nie stroila sobie z Ciebie zartow, jak to uczynila moja osobista intuicja
-
Kulka41 wrote:Bajka, mi lekarz polecił pregnę. Też na początku pomyślałam, że ma mniej witamin, ale przecież jest lato i witamin mamy dużo ze świeżych owoców i warzyw. A pregna podobno zawiera te, które najbardziej są potrzebne dziecku - tak słyszałam, ale to już nie od giną.
A poza tym biorę aspargin (magnez + potas), lekarz zalecił jak zaczęłam mieć skurcze łydek. A widzę , że i na twardnienie brzucha pomaga
No wlasnie dzis dostalam aspargin, bo powiedzialam, ze ja "czuje lydki", to jest takie uczucie napiecia, ktore lada moment moze sie przerodzic w skurcz, ale jednak sie nie przeradza. Tez mi przepisal aspargin i powiedzial, ze swietnie dziala w II polowie ciazy na skurcze macicy.
-
inka mam nadzieje, ze moja mnie nie zawiedzie
chociaz nigdy nic nie wiadomo... (prawdopodobnie) w dniu w ktorym zaszlam w ciaze mialam sen... snilo mi sie, ze urodzilam dziecko i byl to chlopiec
i co chwile mi sie sni, ze bedzie chlopiec, tylko raz mi sie snilo, ze dziewczynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 22:56
-
Ja zanim z córką zaszlam w ciaze mialam sen, ze karmie piersią dzieciątko w rozowym, domniemam dziewczynke
I moze to zabrzmi idiotycznie, ale w zeszlym roku stojąc w sypialni i mówiąc cos do męża mialam autentyczne wrazenie, ze kątem oka widze raczkujące dziecko ubrane na niebiesko. Ot taki kątowo-oczny omam[Nie, nie mam tak na co dzien i nie, nie widze bialych myszek]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 23:08
Marimiko, Qrczak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo ja się nie znam, lepiej niech bada więcej
wtedy jak wylądowałam w szpitalu to też najpierw na koziołka mnie posiadzili i zajrzeli do srodka i od razu na porodówkę.
Przes usg brzucha tez wszystko widac, wiec nie wiem po co to nieprzyjemne grzebanieinka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydobry wieczor mamusie
doczytalam jakos 11 stron...
inka no widocznie bedzie chlopak, chyba ze znow sie cos zmieni...
zuzaki gratki 3 dziewczyneksłodko
biszkopcik witam i tu kolejny chlopal do listy
a moje małe dzisiaj tak waliło, ze widzialam przez skore jak sie wierci
kurcze całkiem mocno wali, wiec pewnie chlopak bedzie hi hi...no nic 23 moze sie dowiemBiszkopcik, Qrczak lubią tę wiadomość
-
I tak nadal nie kupuje niebieskiego. Musze uslyszec, ze to 100% i widziec jajka na monitorze, utrwalone tez na zdjeciu
Zmykam spac. Wymeczyly mnie te wizytowe wrazeniaDo jutra!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 23:12
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKinga jestes udana
-
nick nieaktualny*
eforts 1 grudni/27 listopad
synek
*aniar 1 grudnia
coreczka
*Mamax 2 grudnia
synek