Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nie nakręcajcie się dziewczyny
moja przyjaciółka nie miała żadnych objawów tak na marginesie...
Biszkopcik jakie masz typy wózków? Ja dziś cały dzień przeglądałamMam 3 modele, które chcę zobaczyć, żeby to one jeszcze były w jednym sklepie... ba, w jednym mieście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 21:57
-
zuza - gratulacje dziewcząt! jak wy je odróżnicie?
biszkopcik - ja nie brałam duphastonu w ogóle
a co do szyjki - hmm nie chcę nawet o tym myśleć - bo się zeschizuję jeszcze:>
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
zuza - szalenstwo! Gratulacje. O ile sie potwierdzi u mnie dziewczynka, to synkowie innych dziewczyn będą się bić o nasze dziewczyny:))
Nie ma co sie schizować z tą szyjką, każda ma inaczej zbudowane ciało, inną długość szyjki. Ważne by była zamknięta.
Cześć Biszkopcik
Ja nadal biore luteinę
Co do witamin to u mnei ciagle jest femibion 2Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 22:16
Biszkopcik, zuza_3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiaCh wrote:Inka masz rację, ja też się zdziwiłam i liczyłam na jakiś kontakt, bo przecież na oko ciężko stwierdzić o co chodzi. Jutro na pewno podjadę do jakiegoś gina, zaraz odpalę znanylekarz.pl i poszukam kto ma jutro wolny termin.
Biszkopcik, a co ile miałaś wizyty w zeszłej ciąży? Ile trwało rozwieranie się szyjki aż nastąpił moment krytyczny? boję sięrozwarcie 7 cm i wywoływali poród. Nie życzę nikomu tego co przeszlam ;( na szczęście udało się zajsc w ciążę zaraz jak dostalismy zielone światło.
Nie stresuj się, dopiero bóle jak na okres lub bóle krzyza mogą byc niepokojące, rozciąganie i kłucie to naturalna rzeczDaj znać jak będziesz po wizycie. Bierzesz jakieś leki?
-
nick nieaktualnyNiepotrzebnie was nastraszyłąm
Kazda z nas jest pod dobrą opieką, wystarczy dbac o siebie, nie przemęczac się, problem z szyjką może zdazyc się również jesli wczesniej kobieta poroniła i miała zabieg łyzeczkowania. Zawsze mozna isc do jakiegokolwiek gina żeby się upewnić, co 2 tyg wystarczy. Ja chodzę prywatnie raz w miesiącu, jesli cos mnie martwi, a nie chcę wydawać kolejnej stówy idę do najblizszego gina na nfz i do kolejnej wizyty mam spokoj
Alen ja jestem przewrazliwiona z powodu poprzedniej ciązy i wolę uważać.
Czy wy dziewczyny jeszcze pracujecie czy już dałyście sobie spokój? -
ja bralam duphaston, ale lekarz kazał mi "zjesc" wszystkie do konca opakowania, także nie mogę Cię poratowac niestety.
za ladee vit płaciłam 38,90, w najtanszej aptece, przykladowo w tej aptece duphaston kosztował 29,90 a w innej 37...
Zuza teraz to poszalałaś -
nick nieaktualny
-
Zuza super 3 coreczki! Faktycznie podnosisz statystyke
Mi sie wydaje, ze jakos za duzo tu tych chlopcowale ja dalej obstawiam, ze u mnie bedzie dziewczynka
dzis przyszla do mnie kolezanka, ktora mnie dlugo nie widziala i stwierdzila ze obstawia chlopca, bo zadzwiajaco ladnie wygladam
ale to tylko takie zabobony w ktore nie wierze
Ja z witamin to biore pregne, moj lekarz mi polecil
inka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Biszkopcik większość z nas na l4 ale mamy kilka twardych pracujących mam
ja od 8 tyg, lekarz mnie wysłał.
Co do szyjki to chyba jest jakaś bakteria czy coś co można by zbadać czy się ma tendencję do rozwierania się szyjki? Kiedyś tak słyszałam ale nie wiem czy to prawda.
Mnie czasem też coś boli, kłuje ale nie myślę o tym w takich kategoriach. Chociaż to okropne ze przez dwa tyg może dojść do tragedii!!!!!
Mój typ wózka to rico nano, na ten moment Jestem na niego zdecydowana.
Zuza gratuluję dziewczynek!!
Kiara współczuję konieczności podjęcia trudnej decyzji i tych wszystkich boli
-
Kinga a duzo obstawiasz? Bo ja obstawiałam 100% i zaczyna mi biedą powiewac. Prawdopodobnie przegralam hehe
A teraz jak tak z szoku powoli wychodzę po wizytacji to powiem Wam dziewczyny, ze przybralam do tej pory 4 kg na wadze i mój gin powiedzial, ze jesli nie chce duzo przytyc to proponuje zdrowe odzywianie i odstawienie slodyczy oraz rzeczy mącznych typu kluski, pierogi. Ja 2 poprzednich ciazach przytylam 8 kg. Do 5 ms ciazy przytylam w kazdej ledwo ponad 1 kg i faktycznie widze, ze cholera szybko w tej ciazy nabieram wagi. Ale jak sie 30 lat nie lubilo slodyczy i nagle uswiadomilo, ze to taaaaakie dobre jest to ciezko nie przytyc
po za tym fajnie, ze trafilam do gina, ktory sie nie zachowuje jakby zjadl wszystkie rozumy. Pisalam kilka stron wczesniej, ze na początku mialam morfologie pod gorną granica, a teraz nad dolną i sie martwie. Moj lekarz zapytal dlaczego, bo wyniki nie są złe. Wiec wytlumaczylam, ze po pierwszej ciazy mialam anemie, a drugiej malenstwo "zjadalo mnie" dopiero pod koniec ciazy, a tu nie polowa a juz wyniki lecą na łeb na szyje. W tej sytuacji moj lekarz powiedzial, ze skoro tak to faktycznie lepiej brac zelazo juz teraz niż potem sie zamartwiac. Nie bylabym zachwycona gdyby mi powiedzial, ze wyniki mam ok i nic nie trzeba, bo odkąd zobaczylam morfologie to wiedzialam, ze trzeba i zostalo to uszanowane.
Dostalam tez lekcje bezpiecznego podnoszenia sie z pozycji leżącejNiby takie banalne, a nie wiedzialam
-
Kinga, bo może nasze mozliwe, ze dziewczynki to takie wstydnisie;))
co do anemii, ja mam 10.8 hemoglobiny, przepisala mi dr zelazo Biofer. Bralam je przez miesiac i wtedy wlasnie z ponad 11 spadlo mi do 10.8, w szoku bylam jaaak to??!! to mi wytlumaczyla, ze nie wszystkie kobiety przyswajają żelazo. Teraz dostałam żelazo na recepte i Jestem ciekawa czy moje wyniki sie poprawia.
Zmienilam drastycznie swoja dietę, teraz mamusia o mnie zadbala i pije codzienie po sporej szklanie koktajlu (szpinak, brokuly,, botwinka, pietruszka, i owoce jake leca, jagody maliny banan jablko itp) Moja mama naczytala sie ksiazek o 'zielonych eliksirach'Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 22:43
-
nick nieaktualnyKinga Jak nic nie widać, to pewnie dziewczynka, bo sisior od razu
Eforts Tak, to prawda, że winna może być bakteria, ale u mnie nic nie wykazały badania, przeciwciał również nie było, chopczyk był okazem zdrowia, byłam załamana że nie da się już nic zrobić
Ja już też wyluzowałam w pracy, wolę nie ryzykować. Odpoczynek nam się należy, jeszcze się dość napracujemy..
-
nick nieaktualny