WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nakręcajcie się dziewczyny :) moja przyjaciółka nie miała żadnych objawów tak na marginesie...

Biszkopcik jakie masz typy wózków? Ja dziś cały dzień przeglądałam :) Mam 3 modele, które chcę zobaczyć, żeby to one jeszcze były w jednym sklepie... ba, w jednym mieście :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 21:57

• inka84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dziewczynki? :) Ale slodko! Jednak za naście lat wspolczuje tatusiowi jak trza bedzie dopchac sie do łazienki hihi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 22:06

Qrczak, Biszkopcik, zuza_3, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza - gratulacje dziewcząt! jak wy je odróżnicie?:) :D

biszkopcik - ja nie brałam duphastonu w ogóle

a co do szyjki - hmm nie chcę nawet o tym myśleć - bo się zeschizuję jeszcze:>

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza - szalenstwo! Gratulacje. O ile sie potwierdzi u mnie dziewczynka, to synkowie innych dziewczyn będą się bić o nasze dziewczyny:))

Nie ma co sie schizować z tą szyjką, każda ma inaczej zbudowane ciało, inną długość szyjki. Ważne by była zamknięta.

Cześć Biszkopcik :)
    Ja nadal biore luteinę

Co do witamin to u mnei ciagle jest femibion 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 22:16

Biszkopcik, zuza_3 lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Inka masz rację, ja też się zdziwiłam i liczyłam na jakiś kontakt, bo przecież na oko ciężko stwierdzić o co chodzi. Jutro na pewno podjadę do jakiegoś gina, zaraz odpalę znanylekarz.pl i poszukam kto ma jutro wolny termin.

Biszkopcik, a co ile miałaś wizyty w zeszłej ciąży? Ile trwało rozwieranie się szyjki aż nastąpił moment krytyczny? boję się :(
    Asiu ja miałam wizytę co miesiąc, na początku co 2 tygodnie, Teraz mam częściej, po 16 tyg muszę juz zuważac, odpoczywac, nie przeciążac się, a w 18 idę do szpitala i mimo tego że na razie się nic nie dzieje będę miała zakładany szew-krążek. Niestety od 16 tyg dzidziuś już ciązy i w przypadku niewydolnosci szyjki taki krążek może uratowac kolejną ciążę. Najgorsze jest to, że ja nic nie czułam, 2 tyg wczesniej bylam na wizycie, a zaraz potem dostałam bóli jak przed okresem i silnego krwawienia :( rozwarcie 7 cm i wywoływali poród. Nie życzę nikomu tego co przeszlam ;( na szczęście udało się zajsc w ciążę zaraz jak dostalismy zielone światło.
    Nie stresuj się, dopiero bóle jak na okres lub bóle krzyza mogą byc niepokojące, rozciąganie i kłucie to naturalna rzecz :) Daj znać jak będziesz po wizycie. Bierzesz jakieś leki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepotrzebnie was nastraszyłąm :( Kazda z nas jest pod dobrą opieką, wystarczy dbac o siebie, nie przemęczac się, problem z szyjką może zdazyc się również jesli wczesniej kobieta poroniła i miała zabieg łyzeczkowania. Zawsze mozna isc do jakiegokolwiek gina żeby się upewnić, co 2 tyg wystarczy. Ja chodzę prywatnie raz w miesiącu, jesli cos mnie martwi, a nie chcę wydawać kolejnej stówy idę do najblizszego gina na nfz i do kolejnej wizyty mam spokoj ;) Alen ja jestem przewrazliwiona z powodu poprzedniej ciązy i wolę uważać.
    Czy wy dziewczyny jeszcze pracujecie czy już dałyście sobie spokój?

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam duphaston, ale lekarz kazał mi "zjesc" wszystkie do konca opakowania, także nie mogę Cię poratowac niestety.
    za ladee vit płaciłam 38,90, w najtanszej aptece, przykladowo w tej aptece duphaston kosztował 29,90 a w innej 37...
    Zuza teraz to poszalałaś :)

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza- no to mamy kandydatki dla naszych kawalerów :D
    szurabura-jutro podeślę linki wózków, bo zmykam spać zaraz :)

• Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza super 3 coreczki! Faktycznie podnosisz statystyke :P
    Mi sie wydaje, ze jakos za duzo tu tych chlopcow :P ale ja dalej obstawiam, ze u mnie bedzie dziewczynka :P dzis przyszla do mnie kolezanka, ktora mnie dlugo nie widziala i stwierdzila ze obstawia chlopca, bo zadzwiajaco ladnie wygladam :P ale to tylko takie zabobony w ktore nie wierze :P
    Ja z witamin to biore pregne, moj lekarz mi polecil :P
    34bw43r836g6ojbx.png

inka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa najważniejsze...jeśli jest problem z szyjką..lepiej powstrzymać się od współżycia, a już na pewno używać prezerwatyw, niestety to tez przyspiesza poród, nam tego lekarz nie powiedział i teraz mamy 9 miesięczny post.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia twierdzi, że skoro tyle chłopców się rodzi, to na pewno wojna będzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, a Ty jeszcze nie znasz płci?

• eforts Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik większość z nas na l4 ale mamy kilka twardych pracujących mam :) ja od 8 tyg, lekarz mnie wysłał.

Co do szyjki to chyba jest jakaś bakteria czy coś co można by zbadać czy się ma tendencję do rozwierania się szyjki? Kiedyś tak słyszałam ale nie wiem czy to prawda.

Mnie czasem też coś boli, kłuje ale nie myślę o tym w takich kategoriach. Chociaż to okropne ze przez dwa tyg może dojść do tragedii!!!!!

Mój typ wózka to rico nano, na ten moment Jestem na niego zdecydowana.

Zuza gratuluję dziewczynek!!

Kiara współczuję konieczności podjęcia trudnej decyzji i tych wszystkich boli :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik nie nie znam ;) ale pewnie sie kiedys dowiem :P na ostatniej wizycie dzidzi nie chcialo sie tak fajnie obrucic zeby pokazac :P a slyszalam, ze dziewczynki nie chca pokazywac :P Moze za tydz sie dowiem :)

• inka84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a duzo obstawiasz? Bo ja obstawiałam 100% i zaczyna mi biedą powiewac. Prawdopodobnie przegralam hehe :D

A teraz jak tak z szoku powoli wychodzę po wizytacji to powiem Wam dziewczyny, ze przybralam do tej pory 4 kg na wadze i mój gin powiedzial, ze jesli nie chce duzo przytyc to proponuje zdrowe odzywianie i odstawienie slodyczy oraz rzeczy mącznych typu kluski, pierogi. Ja 2 poprzednich ciazach przytylam 8 kg. Do 5 ms ciazy przytylam w kazdej ledwo ponad 1 kg i faktycznie widze, ze cholera szybko w tej ciazy nabieram wagi. Ale jak sie 30 lat nie lubilo slodyczy i nagle uswiadomilo, ze to taaaaakie dobre jest to ciezko nie przytyc :P

po za tym fajnie, ze trafilam do gina, ktory sie nie zachowuje jakby zjadl wszystkie rozumy. Pisalam kilka stron wczesniej, ze na początku mialam morfologie pod gorną granica, a teraz nad dolną i sie martwie. Moj lekarz zapytal dlaczego, bo wyniki nie są złe. Wiec wytlumaczylam, ze po pierwszej ciazy mialam anemie, a drugiej malenstwo "zjadalo mnie" dopiero pod koniec ciazy, a tu nie polowa a juz wyniki lecą na łeb na szyje. W tej sytuacji moj lekarz powiedzial, ze skoro tak to faktycznie lepiej brac zelazo juz teraz niż potem sie zamartwiac. Nie bylabym zachwycona gdyby mi powiedzial, ze wyniki mam ok i nic nie trzeba, bo odkąd zobaczylam morfologie to wiedzialam, ze trzeba i zostalo to uszanowane.

Dostalam tez lekcje bezpiecznego podnoszenia sie z pozycji leżącej :) Niby takie banalne, a nie wiedzialam :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, bo może nasze mozliwe, ze dziewczynki to takie wstydnisie;))

co do anemii, ja mam 10.8 hemoglobiny, przepisala mi dr zelazo Biofer. Bralam je przez miesiac i wtedy wlasnie z ponad 11 spadlo mi do 10.8, w szoku bylam jaaak to??!! to mi wytlumaczyla, ze nie wszystkie kobiety przyswajają żelazo. Teraz dostałam żelazo na recepte i Jestem ciekawa czy moje wyniki sie poprawia.

Zmienilam drastycznie swoja dietę, teraz mamusia o mnie zadbala i pije codzienie po sporej szklanie koktajlu (szpinak, brokuly,, botwinka, pietruszka, i owoce jake leca, jagody maliny banan jablko itp) Moja mama naczytala sie ksiazek o 'zielonych eliksirach' :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 22:43

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga Jak nic nie widać, to pewnie dziewczynka, bo sisior od razu ;)
    Eforts Tak, to prawda, że winna może być bakteria, ale u mnie nic nie wykazały badania, przeciwciał również nie było, chopczyk był okazem zdrowia, byłam załamana że nie da się już nic zrobić :(
    Ja już też wyluzowałam w pracy, wolę nie ryzykować. Odpoczynek nam się należy, jeszcze się dość napracujemy..

• eforts Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie bóle pleców w krzyżu? Bo ja jak dłużej siedzę albo jadę autem to mnie łapią ale to chyba normalne co? Skoro już o tej szyjce i tych bólach to myślę, zapytam :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik a miałaś badana poprzednio szyjkę? Długość coś? Przepraszam jeżeli nie chcesz do tego wracać to odpuśćmy temat

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musi boleć w plecach, przeciez rosniemy:) i nosimy ciężar dodatkowy, ja przez bole spać nie mogę

‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ