WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Bajka też biorę Pregna Plus. Wyrzuciłam opakowanie, nie wiem czy i ile magnezu zawierają?

niestety w ogóle nie ma tam magnezu :(

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad w postaci ogórkowo-jarzynowej zupy zjedzony - trochę przesoliłam - no cóż trudno.

Mam na coś ochotę - ale nie wiem na co...robię sobie wirtualny spacer w głowie po sklepie spożywczym i nic mi do głowy nie przychodzi....:/

Po za tym strzeliło mi do łba - bo idę w pt do fryzjera na strzyżenie i farbowanie - i zamarzyła mi się zmiana fryzury...tylko co tu z boba zrobić. Kazałam mężowi zrobić zdjęcie moich włosów - BOSH jakie odrosty - wyglądam jak ofiara..i weź tu mi dogódź... coś by zjadła ale nie wiem co - coś bym zrobiła z włosami ale nie wiem co.

Gorzej jak z baba...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Marimiko ja tez mam na coś ochotę ale chyba na coś słodkiego... albo budyn waniliowy... nie wiem sama...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko hahaha, znam to z własnej autopsji. Ja to idę do kuchni, otwieram lodówkę stoje patrze zamykam i siadam dalej.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D no ja właśnie na coś słodkiego mam ochotę :D i nawet byłabym chętna pojechać po to, ale wkurza mnie, że nie wiem co bym chciała więc wale i nigdzie nie jadę :P

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chalwe zjadla :D z bakaliami :D

Bajka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka a jednak nie ma, czyli trzeba kupić... Polecacie jakiś magnez konkretny, bo tyle tego na rynku jest, że głowa mała.

Kolejna burza przeszła w okolicach Krakowa, coś niestabilna ta pogoda dziś :P

właśnie babcia u mnie była, wujek przywiózł gołąbki, ale nie w kapuście, a ptaszydła i babcia próbowała mi wcisnąć, bo ja powinnam, bo to zdrowe bla bla. Bleeee gołębia nie tknę choć wybredna jedzeniowo nie jestem w sumie, to przez te krakowskie obsrańce, z którymi za dużo miałam do czynienia hahah
    Od dziś nie jem nic od babci przez miesiąc, w razie gdyby ptaszydło jednak chciała gdzieś upchnąć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 19:23

Marimiko, Furia, Bursztynka, Qrczak, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara to zależy czy bez tego zabiegu może cokolwiek grozić dziecku ? jakbys po prostu wyszła ze szpitala to czy coś Wam grozi i co bardziej. Znieczulenia bym się bała faktycznie ale nie wiem czy nie będziesz musiała wybrać mniejszego zła. Nie sądzę że w szpitalu będą Ci lekarze doradzać chyba że masz znajomości. Ale właśnie gin prowadzący ma tu swój głos i inny lekarz może właśnie jakiś znajomy. Trzymam kciuki za dobrą decyzję,a co Ci podpowiada intuicja i wiedza którą posiadasz?

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym zjadla sernik z truskawkami i bita smietana ;D

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Bajka a jednak nie ma, czyli trzeba kupić... Polecacie jakiś magnez konkretny, bo tyle tego na rynku jest, że głowa mała.

Kolejna burza przeszła w okolicach Krakowa, coś niestabilna ta pogoda dziś :P

właśnie babcia u mnie była, wujek przywiózł gołąbki, ale nie w kapuście, a ptaszydła i babcia próbowała mi wcisnąć, bo ja powinnam, bo to zdrowe bla bla. Bleeee gołębia nie tknę choć wybredna jedzeniowo nie jestem w sumie, to przez te krakowskie obsrańce, z którymi za dużo miałam do czynienia hahah
    Od dziś nie jem nic od babci przez miesiąc, w razie gdyby ptaszydło jednak chciała gdzieś upchnąć :D

hehhe dobre też bym nie zjadła :) żeby następnym razem nie przyniosła Ci jakiegoś innego zwierza;)

odnośnie magnezu ponoc dobry jest ten chela-mag mama czy jakoś tak w Rossmanie ostatnio na dziale dla mam była promocja więc się zastanawiam ale nie kupuję do następnej wizyty. zapytam mojej gin czy dodatkowo brać nie chcę za dużo witamin na raz:/

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • desou Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) listopadówka 2014 z tej strony

Asia ja mam twardnienia brzucha, takie stawianie się macicy od 14 tyg ciąży, wylądowałam w szpitalu na obserwacji, dostałam luteinę i magnez i do domu. Skurcze nie minęły. W 19 tyg dostałam krwotoku późnym wieczorem, poleciałam na ip i okazało się, że skróciła mi się szyjka z 34mm na 30mm i rozwarcie małe się zrobiło. Krwawienie ustało i po 5 dniach wyszłam. Za kolejne 5 dni znowu plamienie tym razem z silnym skurczem, aż mnie w pępku zaszczypało. Szpital na 8 dni, okazało się, że łożysko dochodzi do ujścia wewnętrznego i jakieś strzępki się odklejają przy skurczach i krwawią... Teraz niby się podniosło o ryzyko krwawień zmalało ale brzuch twardnieje i napina mi się dalej, przez ok 70% dnia... Mam reżim łożkowy, ponieważ skurcze mogą powodować skracanie się szyjki. Nie bagatelizujcie takich twardnień...

Pozdrawiam! :)

• eforts Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa chyba tylko ciężarne zaokraglają tygodnie, reszta świata liczy te które faktycznie mineły :)

Kiara tak samo jak Bajce nasuneło mi się jakie mogą być konsekwencje nie poddania się zabiegowi?

dziewczyny magnez chyba ciężko uzupełnić naturalnie, mi zazwyczaj wystarczyło kilka dni połykać żeby skurcze czy powieka odpuściły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 19:35

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polecenie regularnie łykać magnez który mi przynoszą i nie zapominać. Podobno bardzo ważny jest a w moim femibionie go było tylko 20% zapotrzebowania dziennego. Ja tu jakiś czas temu pisałam że drga mi powieka. W szpitalu doszły skurcze łydek i teraz mam 2 x 500 mg magnezu dziennie. Serce też mogło z braku magnezu się buntować.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc odnośnie witamin kupiłam pregne plus (droższe, reklamowane polecane itp.) i tańsze vita-min plus mama (połowa tej kwoty co pregna) porównując ich składy poza tym że pregna ma dha to ten drugi ma o wiele więcej witamin w tym magnez i wapń, tych co się powielają skład podobny z tym, ze pregna ma więcej żelaza:/ sama nie wiem tańsze gorsze?

moja gin mówi że nie ma znaczenia byle by były to witaminy prenatalne dla kobiet w ciąży.

hmm tylko czy jak biorę jakiś czas pregne (jakiś tydzień) to jeśli nagle zmienię na inne to czy nie jest to jakiś problem:/??? niby proste ale zgłupiałam :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam powitać wszystkie grudniowe mamusie i dołączyć do Was :)

Marimiko, Ewka89, eforts, lolaliciouse, Qrczak, Niespodzianek:), Paula84, HANA, olcia23, Kinga.k, kaarolaa, Bursztynka, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

• michaga82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Biszkopcik napisz cos wiecej o sobie i maluchu tj. Kiedy masz termin? Znasz juz płeć?

Biszkopcik lubi tę wiadomość

kGAop1.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy Biszkopcik :> ustaw proszę suwaczek byśmy wiedziały na jakim etapie jestes:> no i koniecznie napisz coś o sobie:)

Biszkopcik lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj chodzę z miejsca na miejsce, bo coś bym zjadła, ale nie wiem co.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam cały czas ladee vit, z racji że nie było go ostatnio w aptece to wziełam pregne plus i bardzo żałuje. nie dośc ze droższe to sklad okrojony do minimum. zastanawiam się czy nie kupic jednak ladee vit, chociaz pregny mam jeszcze na 20 dni... hm.. a moze kupie jeden "listek" i bede brała na zmiane jeden dzien to drugi to... tu jest sklad ladee vit http://www.ladeevit.pl/?p=sklad

aaa jesli o jedznko chodzi to zjadłam dzis na obiad 2 krokiety z kapucha i grzybami i do tego bułkę z nutellą <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 20:11

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 26.12 chłopczyk i ogólnie dopiero do mnie to dociera :)
    Troszkę nie jestem w temacie, bo wątków widzę mnóstwo :)
    U mnie leci 17 tydzień, objawy minęły, brzuszek widoczny :)
    A jak u was? myślicie już wstępnie o zakupach dla maluszka?

Qrczak, Marimiko, HANA, kaarolaa lubią tę wiadomość

‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ