X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk sliczny taki neutralny pasuje w 100%
    Aaale pojadlam i teraz mi niedobrze :/ glupia karolinka oj glupia

Bajka lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka moim zdaniem zarówno kocyk jak i wózek są uniwersalne. My wózek dostaniemy w spadku od brata i bratowej, ale ja nawet nie wiem co to za model i z tego co kojarzę to chyba turkusowo-czarny... ale co tam, darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda! ;)

Bajka lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a mnie skręca z głodu, już nie mogę się doczekać aż ziemniaczki się ugotują! :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka mi też się wydaje że pasuje.

Co do wspólnych wizyt to od czasu jak mąż poszedł ze mną pierwzzy raz to już ciągle chce :) ale ja lubię jak on ze mną chodzi bo później nie ma historii typu a wiesz bo ten lekarz to miał taką niepewną minę jak mówił ze wszystko w porządku :)

W ogóle na pocieszenie zaprosił mnie na obiad na miasto ale ma takie urwanie głowy w pracy że cały czas na telefonie :/
    generalnie od czasu jak jestem w ciąży to praktycznie nie miewam humorków a nawet jak chcę strzelić jakiegoś focha to mąż ma na mnie jakiś sposób i zaraz sama się z tego śmieje :)

Szurabura a obiecaj że jak znajdziesz idealny wózek to tak do września :) bo wtedy chcemy kupić bo na niektóre czeka się do msc u nas w hurtowni a w październiku chcę już wszystko mieć. No a jak ja kupię a Ty znajdziesz idealny to będę zazdrosna :)

Bajka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja też się najadłam, ze zaraz pęknę :D

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to widzę, że tylko ja rezerwuję fiolet dla dziewczynki ;)

Ja tez umieram z głodu. Dziś barszcz czerwony z ziemniakami :D Mniam już się doczekać nie mogę :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojadłam i ja :D Teraz przydałaby się drzemka ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zastanawiam sie nad czarnym kolorem wozka, ale nie wiem czy w tym czarnym jak zrobi sie juz cieplo dziecku nie bedzie za goraco... W dodatku czarny to taki smutny kolor jak dla dziecka ;/
    34bw43r836g6ojbx.png

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwestia gustu raczej. ja tam uwazam, że jest tyle łądnych kolorów że czarnego dziecku nie kupie, bo faktycznie smutny kolor.

ciekawośc mnie zabija... weszłam na wagę.. i po co ja sie pytam? chyba tylko po to żeby zobaczyc +6 kg... 19 tydzien ledwo sie rozpoczał, a ja juz waże tyle ile miałam nadzieję przytyc przez całą ciąże :P

eforts lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa myślę że to była ta lżejsza połowa ciąży :) u mnie podobnie więc daje sobie bufor 15 kg :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura no tescie w de mieszkaja, oni tu (maz tez) 20 lat mieszkaja, bo sa "wysiedlencami" tescia i tesciowej matki byly niemkami. Co nalepsze za rok mamy sie przeprowadzac a moj R do tescia " noo jak sie przeprowadzimy to wam niedaleko nas poszukamy tez mieszkania", malo nie adlam na zawal :O

Bajka sliczny kocyk :) Ja mam przewijak taki jakby fioletowy a nie wyglada babsko :) Jak cos to kotkowe kocyki ma tez makaszka z szerwonym i z mietowym materialem, choc ten twoj jest ladniejszy :) :)

Kinga teraz wozki robia z nienagrzewajacych sie materialow :)

eforts, Bajka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kg mam wielka nadzieje przytyc jeszcze max 9kg, ale przy moim obecnym apetycie czarno to widze :/

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Szurabura no tescie w de mieszkaja, oni tu (maz tez) 20 lat mieszkaja, bo sa "wysiedlencami" tescia i tesciowej matki byly niemkami. Co nalepsze za rok mamy sie przeprowadzac a moj R do tescia " noo jak sie przeprowadzimy to wam niedaleko nas poszukamy tez mieszkania", malo nie adlam na zawal :O

Padła bym i ja :)

Bajka nie ma już tego filmu na zalukaj :( a już się nastawiłam

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuuu :( Właśnie zauważyłam, że mam po bokach po 3 czerwone rozstępy :( :( :( Jak to możliwe, że tak szybko się pojawiły? Jestem pewna, że jeszcze wczoraj ich tam nie było! Bu :( Skoro już się pojawiają, to boję się co będzie później... :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chce oswiadczyc sukces! Od poczatku ciazy przytylam az 800 g! Mam nadzieje, ze do wizyty to sie utrzymie, bo opieprz murowany... Choc juz sie nie przejmuje,ze nic nie tyje :P i zauwazylam wkoncu, ze moj brzuch zaczal rosnac :P chociaz dalej go nie widac... ;/
    Macie jakis fajny przepis na pizze? Ja mialam, ale zgubilam gdzies, a chcialabym zrobic na kolacje :p
    34bw43r836g6ojbx.png

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts - ja znalazłam, masz linka http://zalukaj.tv/zalukaj-film/20449/niebo_istnieje_naprawde_heaven_is_for_real_2014_.html

eforts lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się w nocy bo oczywiście lewy bok mi ścierpł... przerzucając się na prawy chyba synuś zgniótł mi wszystkie bebechy, albo nie wiem sama co to było, bo czułam coś ciężkiego jak idzie z lewej na prawą stronę...
    śmialam się że to dzieco jak śpi to waży tonę więcej.. ale w sumie nie wiem czy to możliwe?

4dbc34fc83.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ja wlasnie wrocilam z pizzy - rodzice mnie zabrali :)

co do wozkow i koloru, mi sie czarny podoba i taki kupie. Dziecko nie zwraca uwagi na kolor wozka, pozniej mozna przywiesic jakies duperelki. To taki uniwersalny, a chcialabym zeby ten wozek przydal sie na kolejne dzieciatko:)

Furia lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się podobają czarne wózki :D Tylko właśnie, czy nie nagrzewają się bardziej przez ten ciemny kolor?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaczku ja mam wozek czerwono-czarny, nie nagrzewa sie :)

Qrczak lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ