X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara cieszę się bardzo, ze się udało oby Cie już nic nie bolało, odetchnęłam:) mam nadzieję, że szybko Was wypiszą:) najważniejsze, że jesteś spokojniejsza i z się udało i że maluszkiem ok :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wózków rozmyślam nad tym :)http://allegro.pl/jogger-sport-alu-lekki-3w1-adamex-nowa-wersja2014-i4392781586.html oczywiscie mój malzonek pierwsze co, ze zólty jest boski i taki kupimy, ale oczywiscie ostateczny głos mam ja :P
    jeszcze ten mi chodzi po głowie http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=6328

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 13:12

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara dobrze, że już jesteś po i wszystko poszło dobrze:) Teraz sobie odpoczywaj i niczym się nie stresuj.
    Mmmm Bajka rzeczywiście przyjemne przedpołudnie, ja od rana męczę męża żebyśmy w końcu wybrali łóżko dla Kacperka, zaliczyliśmy meblowy ( prawie zeszłam na tej duchocie ) a w połowie oglądania wybranych przeze mnie łóżek na allegro szanowny małżonek zasnął:p Ale nie odpuszczę oczywiście po południu jedziemy do Ikei:)
    Co do imion dla dziewczynki nie miałabym problemu bo też zawsze podobało mi się Julia lub Aleksandra natomiast dla chłopca mamy malutki kłopocik. Ja zawsze chciałam mieć Kacperka i mam a teraz pojawiła się propozycja Bartka, Piotrka i tylko nie podoba się Kajetan, ale boje się, że dziecko czułoby się skrzywdzone "Kajtek bez majtek" :)
    Kinga współczuje zachowania przyszłego tatusia.. Może on się czegoś obawia skoro się tak zachowuje? W każdym razie ja mojego męża bym udusiła gdyby mi tak powiedział.. Dziiaj zrobiłam mu test w którym miesiącu jestem ( tygodnie są za skomplikowane :) kiedy mam termin porodu i wizytę u lekarza i zdał na 100%:) A co do wizyt on też chce zawsze ze mną chodzić już ostatnio mu powiedziałam, że pójdę sama bo tak mi jakoś głupio było znowu męża do gabinetu ciągnąć. Ale na połówkowe to już obowiązkowo razem o ile w pracy coś nie wypadnie..

evr44nt.png

z9vvjl9.png

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być, że tylko mnie podoba się Kajetan. Nati wizualnie bardzo ładne wózki:) Ale żółty chyba trochę niepraktyczny jak maluszek zacznie w spacerówce wcinać ciasteczka i inne smakołyki:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Miało być, że tylko mnie podoba się Kajetan. Nati wizualnie bardzo ładne wózki:) Ale żółty chyba trochę niepraktyczny jak maluszek zacznie w spacerówce wcinać ciasteczka i inne smakołyki:)
    Dokładnie, bruczny, a po drugie do zoltego owady lecą, wiec mu to wybije z głowy ;)

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati mnie się ten drugi podoba :D

Nati89 lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara to super ze wszystko sie udało...nie było łatwo, ale teraz juz bedzie dobrze...

My juz dawno wybralismy imiona...ogolnie maz chcial dla synka Piotr ale on ma tak na imie i na 2 Piotrow sie nie zgodze...
    wiec bedzie Marceli Piotr
    a dziewczynka jak cos to bedzie Anastazja...

moj maluch wczoraj spokojny był, a dzisiaj juz lekko puka od rana...pogoda mnie meczy siedze tylko w cieniu, slonce jest bleee...
    aha i mezu zdał egzaminy w szkole podoficerskiej :) juz koniec polrocznej rozłąki...a od 28 lipca do 5 wrzesnia ma urlop i spedzamy go na wsi, a moze uda sie jeszcze wyjechac gdzies nad morze...

23 mam wizyte, a dzisiaj zrobilam jeszcze jedne wyniki toxo i we wtorek bede miala wyniki, oby obyło sie bez antybiotyku, oby wyniki były jednak ok...

eforts lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogole witam sie z Wami :) troszke nie mam czasu, ale probuje wszystko nadrabiac :)

HANA lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara jak dobrze, że jest już po wszystkim. Oby tylko ból Ci zbytnio nie dokuczał. Daj też znać po usg maluszka.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem jeszcze jakbym jej nie wysłała na kibelek przed wyjazdem 10minut prędzej.... najlepsze jest to że u nas na pkp nie ma toalety, a ona ryczy że nie wytrzyma.... moja mama zabrałą ją za peron i po sprawie... oooo nie nie nie na moje nerwy takie rzeczy. mój dzieiaczek jak cos takieg będzie odwalał to do pełnoletności w pampersach będzie z domu wychodził...

Kiara kciuki już puszczam, bo widzę ze już jest ok :) bardzo się cieszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 13:38

eforts lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha co do kupy dzieci to wam cos powiem :P wczoraj byl u mnie kolega i mowi, ze jego 4 letni brat dalej sra w majty.... a najgorsze jest to, ze jak juz narobi to potem to wyciaga i smaruje tym meble, sciany, samego siebie... jego rodzice z tym walcza, ale mlody jest nieugiety i codziennie maja z nim takie numery! Takiego czegos to wam nie zycze :P
    34bw43r836g6ojbx.png

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    Haha co do kupy dzieci to wam cos powiem :P wczoraj byl u mnie kolega i mowi, ze jego 4 letni brat dalej sra w majty.... a najgorsze jest to, ze jak juz narobi to potem to wyciaga i smaruje tym meble, sciany, samego siebie... jego rodzice z tym walcza, ale mlody jest nieugiety i codziennie maja z nim takie numery! Takiego czegos to wam nie zycze :P
    34bw43r836g6ojbx.png
    Bleeee kurcze mam nadzieje, że moje dziecko nie wpadnie na taki genialny pomysł.. chociaż jak przebieram mu pampersa z kupką to próbuje łapkami dosięgnąć kupki:/ Liczę na to, że wkrótce pampers zacznie mu przeszkadzać i zacznie używać zakurzonego jak na razie nocnika..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaale sobie pospalam :)
    Dzis Marysia idzie do babci na noc a ja wyciagne ema do nalesnikarni chociaz wczoraj je robilam, tylko ja robie takie zwykle a tam sa hmmm wypasione :p

Kiara bardzo sie ciesz ze juz wszystko ok. Teraz tylko trzeba sie cieszyc ciaza i pukac do malucha.

Siedze sobie sama w domku i wlasnie wstawilam kalafiorka ziemniaczki i jajo sadzone zrobie, mowie do malucha ze zaraz sobie zjemy a ona jak przyfasolila az caly brzuch sir uniosl, usiadlam i mowie do niej ttakich rzeczy to amamusi nie rob a ona znow. Juz rosnie mala podlizna <3

Niespodzianek:), Marimiko lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pasuje do chłopaka taki kolor???

http://wrzucaj.net/images/2014/07/18/KOCOCIEP-BM-100X135-KC-091.jpg

czy bardziej dziewczęcy?:)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wg mnie pasuje:) śliczny jest.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Niespodzianek tak się właśnie zastanawiałam :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym dla chłopca nie brała fioletu ;) Ale to tylko moje zdanie, bo osobiście jako kobieta kocham fiolet i taką mam w pokoju jedną ścianę i wszystkie dodatki, dlatego ewidentnie kojarzy mi się z dziewczynkami ;) Ale to tylko MOJE zdanie!
    Kocyk sam w sobie cudny <3

Bajka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że pasuje! Delikatny i śliczny:)

Bajka lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym powiedziała, że jest nawet uniwersalny :)

Bajka lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę nad tym fioletem bo oczywiście mnie się podobają szare i czarne tak jak wózek ale mąż uparł się na fioletowy Expander http://wrzucaj.net/images/2014/07/18/mondo-black12-ultra-violet-1.jpg

bo że na czarnym kurz widać bardzo :D i tak sobie chciałam w miare pod kolor kocyk dobrać :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ