X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dzień upalny ufff

jest cholernie gorąco- pies śpi, kot śpi, Grzegorz śpi, Młoda śpi,Junior chyba też..a ja mam zgagę hehe

Postaram się Wam wrzucić potem fotki mojego wózeczka.

Kiara- jak się czujesz?
    ja tez kupiłam dokłądnie takie smoki jak Ty.Tak jak już pisałam,młoda ich używała i problemu ze ssaniem nie było. Odstawiła smoki w dziń ok 2 ur. Ok 3 ur odstawiła nocny.

Pewnie,że wszystkie sobie poradzicie- to instynkt przeciez! Mój "kryzys" laktacyjny polegał na tym, że mleka miałam CIAGLE za dużo- dosłownie fontanna przy karmieniu,wytrzymałam 4 mc i odpuściłam. teraz żałuję,będe mądrzejsza :P
    Istnieją w końcu woreczki do mrożenia pokarmu.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Noc paskudna, goraco jak w piekle i wszyscy sie nie wyspalismy :/

Ja mialam na 3 dobe nawal pokarmu i tak przez cale 10 miesieczne karmienie mialam mleka jak dla 5raczkow :P

Szurabura czekam na foto :)
    Marimiko tez fotke obiecalas !

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dziewczyn, które kupuja używane wózki- kiedy macie zamiar wyprać tapicerkę? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 09:16

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny urodziła się wczoraj moja siostrzenica, piękna, zdrowa 3500 g, 56 cm :)
    I było super tylko mała łykneła wody, zaraziła się paciorkowcem i dostała zapalenia płuc :( no ale dostała antybiotyki i chyba będzie dobrze, czytałam ze to bardzo często się zdarza, no ale 10 dni poleżą w szpitalu :(

A co do kolorów to ja i moje siostry miałyśmy niebiskie chrzczonki, nie wiem jak u Was ale u nas 30 lat temu niebieski to był kolor dziewczynek :)

lola ja bym prała jeszcze latem żeby miało szansę szybko i idealnie wyschnąć.

a jeszcze co do wód to sama sobie wkręcam, dzisiaj w nocy miałam dużo wodnej wydzieliny ale mam nadzieję że to przez globulki dowcipne :/ jeszcze tylko dwa dni mi zostały. Jeszcze wszyscy mi mówią ze mam nisko brzuch i ciągle mi siedzi w głowie ze lekarz powiedział qurczakowi, że tak miała od krótkiej szyjki i trochę się denerwuję :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 09:33

lolaliciouse, Niespodzianek:), HANA lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://i1078.photobucket.com/albums/w496/karolinacygon1986/w1_zpsf1bd8bb6.png
    http://i1078.photobucket.com/albums/w496/karolinacygon1986/w5_zps672a3d01.jpg
    http://i1078.photobucket.com/albums/w496/karolinacygon1986/w3_zps56f965f1.jpg
    http://i1078.photobucket.com/albums/w496/karolinacygon1986/w4_zps5df28699.jpg
    http://i1078.photobucket.com/albums/w496/karolinacygon1986/w2_zps61c462e1.jpg

eforts, HANA, michaga82, Bogusiar80, Qrczak, Niespodzianek:), Furia, Bajka, Marimiko, Kinga.k lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 bardzo ale to baaardzo dziękuję Ci za odpowiedź, faktycznie to najwyraźniej upławy bo był to jednorazowy incydent i za dużo tego nie było. Dzięki za odpowiedź i za uspokojenie

368959bc81nd29tx.gif

mhsvp07w3ex0n696.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola bardzo fajnie się prezentuje, dla mnie większość jest do siebie podobna ale ten akurat jest w grupie która do mnie przemawia :)

lolaliciouse lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakie zdjecie Furio mialam wrzucic?

Parno dzis, ide do kosciola, cos mi sie zdaje, ze znow nie wystoje...

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Lola bardzo fajnie się prezentuje, dla mnie większość jest do siebie podobna ale ten akurat jest w grupie która do mnie przemawia :)
    Dzięki eforts-do mnie głównie "przemówił"ten duży wywietrznik w budzie gondoli,system pozwalający regulowac twardość zawieszenia, buda spacerówki -dzięki której mogę nie myśleć o tej niewygodnej parasolce:P,

eforts lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zestresowałam się trochę tymi wodami i nawet chciałam kupić te paski do sprawdzenia ale w aptekach ich nie ma. Nie włożę juz dzisiaj globulki i zobaczę czy dalej będę miała mokro, jak coś to pójdę do jakiegoś lekarza bo jadę do mamusi wiec swojego nie będę miała w zasięgu. Macie taka wodną wydzielinę? Na wkladce bardzo tego nie widzę bardziej na bieliźnie.

Hana nadal jesteś chudziutka :)

Mnie najbardziej irytują teksty, o masz większy brzuch niż ktoś tam w którymś tam tygodniu!!! Szlag mnie trafia, oczywiście mówię żeby się wypchali bo ja lubię mój brzuszek i mam w poważaniu ich zdanie :)

Qrczak lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Dziś już mi troche lepiej. Za to łeb mi pęka i kości twarzy bolą. Pewnie od wczorajszego ryczenia.
    Doris przyko mi, że masz taka teściową. Ja na swoją narzekam, ale ona aż tak wredna nie jest. A Twoja rzeczywiście powinna być Ci wdzięczna, za to że ją przygarnęłaś, a nie jeszcze w ten sposób Cię traktować. Przykre :(
    Ewka Twoja sytuacja rodzina to już w ogóle jest smutna :( Straszne jest to, jak pieniądze mogą podzielić rodzinę :( Przykro, że nie masz kontaktu z siostrami i że nie interesują się rodzicami. Przecież one też coś od rodziców dostały, a tak jak piszesz - nie wiadomo, co Ty ostatecznie odziedziczysz...

U mnie sprawa wygląda tak, że 3,5 roku temu mój TŻ i moi rodzice sfochowali się na siebie. Ojciec od początku był uprzedzone do A., nie podobało mu się, że po poprzednim nieudanym związku tak szybko na nowo sią z kimś związałam. Potem były jakieś uszczypliwości na jego temat itd. Co by nie zrobił - było źle. Po prostu zupełnie różnił się od mojej rodziny i ich pogladów i oni nie potrafili tego zaakceptować. Do tego te 3,5 roku temu mój A. powiedział o jedno zdanie za dużo, które i mi się wówczas nie spodobało, nawet przez to na krótki czas się rozstaliśmy, ale ja zrozumiałam, że to bylo pod wpływem emocji, natomiast moja rodzina nie zrozumiała... Od tego czasu nie spotykają się, nie rozmawiają ze sobą i ogólnie jest kiepsko. O ile jeszcze moja mama byłaby w stanie o tym zapomnieć, to mój tato za każdym razem docina mi o A. i wciąż żąda przeprosin z jego strony. Niestety obaj mają trudne haraktery, są strasznie uparci i żadne nie chce ustąpić. Pod tym względem są do siebie bardzo podobni.
    Jest mi niezmiernie trudno, bo kocham ich wszystkich, ale cała ta sytuacja bardzo mnie męczy i dobija psychicznie :( Tak na prawdę to ja najbardziej w tym wszystkim cierpię :(
    Myślałam, że sytuacja się poprawi, gdy zajdę w ciążę, jednak póki co jest jeszcze gorzej :(
    Kiedy powiedziałam rodzicom o ciąży - nie usłyszałam od nich "gratuluję", "cieszymy się" czy "jak się czujesz", tylko pierwszy komentarz był taki, że tato miał rację, że się remontujemy, bo jestem w ciąży. Drugi komentarz mamy brzmiał: "jak sobie to wyobrażasz bez ślubu?" a trzeci taty: "córka w ciąży, a ja nawet zięcia nie znam" :( Pomijam fakt, że przez 6 lat, kiedy jeszcze nie byli skłóceni dość dobrze zdążyli się poznać.

Także w skrócie tak wygląda moja sytuacja... Nieciekawie, prawda?!

Nikomu tego nie życzę. Czasem chciałabym wyjechać gdzieś daleko i zostawić to wszystko za sobą...

Uf w końcu to z sieb ie wyrzuciłam.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdej rodzince pewnie znajdzie się historia mroczna z czarną owcą na czele..
    Qrczaku, może jak się wnuk pojawi to się troche zaakceptują, niekoniecznie pokochają i rzucą sobie w objęcia, ale chociaż ze względu na dziecko będą się znosic wzajemnie . własnie najgorsze są niedomówienia...
    Moi rodzice udają że jest to im obojętne, ale widzę jak bardzo ich to boli że ie widzą wnuków.. Za to mają jeszcze 3 innych dzieci, które im wynagradzają nieobecnost tamtych hehe i budujemy się we trójkę obok rodzicow, żeby im pomagac na starość.

Qrczak lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff udało się wytrwać w kościele :)

wczoraj gadałyśmy o tej butelce antykolkowej, akurat byłam u koleżanki, która ma 4 miesięczną córcię i od początku karmi ją taką butelką. Mówi, że mała nie miała kolek w ogóle. Może zbieg okoliczności, a może faktycznie działa, bo mówi, że mała tak łapczywie jadła, że powietrze łykała i dlatego zdecydowała się na zakup, a kupiła za 30 zł w jakimś sklepie, bo w Smyku drożej. Więc i ja się pokuszę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola - wczoraj wieczorem bylo lepiej. Dzis jestem jakas oslabiona, glowa nadal boli i niestety zaczela mnie piec cewka - mamy nowa babe na.sali, stara histeryczka, wietrzyla cala noc pokoj, nie dala zamknac choc czesci okien i chyba to zimno doprawilo mi cewke. Nadal dostaje antybiotyk dozylnie (7 doba juz), do tego urosept 3x2 takze nie powinnam miec zapalenia no ale zobaczymy.. mam nadzieje, ze to jednodniowe.:) nerka prawa nie boli, ledzwie juz mniej :) ale za to jak na zlosc zaczela mnie pobolewac lewa nerka :o mam nadzieje, ze teraz tam nie bedzie problemu...
    Wozek bardzo ladny, zgrabny :) tylko nie moj kolor , dla mnie za smutny.

Eforts - ale duzu brzuch to nic zlego:) a to, ze ludzie porownuja to.raczej. normalne, bo kazda ma nieco inny :)

lolaliciouse, eforts lubią tę wiadomość

• szurabura Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie jakiś fajny przepis na sałatkę z surowego kalafiora? Naszło mnie ;)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko to z pewnością nie wody płodowe. Ja też mam sporo wydzieliny, czasem gęstej czasem rzadszej. Ta wydzielina chroni maleństwo przed bakteriami z zewnątrz, więc musi występować. Myślę, że nie ma powodu do niepokoju, tym bardziej, że piszesz, że to było jednorazowe.

Kiara no kurde kiedy Ci to przejdzie :/ I do tego baba na sali, która nie liczy się ze zdaniem inych, przecież faktycznie mogło Cię przewiać w nocy, a to z pewnością w obecnej stuacji niebezpieczne. Robili Ci usg? Co z maluchem?
    Co do pokarmu, to też słyszałam, że krysys nastepuje 2-3 dnia, ale tak jak piszesz, nie należy się poddawać.

Lola ja jeszcze wózka nie kupiłam, ale jak kupie, to pewnie jak najprędzej będę chciała go wyprać, żeby jak pisze eforts wysechł sobie dobrze na świeżym powietrzu.
    A wózek bardzo ładny :)

Eforts gratuluję siostrzenicy :D Jak będzie miała na imię?
    Jeśli chodzi o chrzczonki to słyszałam, że tak się właśnie kiedyś robiło, że dla dziewczynek był błekit, a dla chłopców róż. Nawet ostatnio kelnerki w restauracji u TŻa jak stroiły salę na przyjęcie chrzcielne to chciały tak właśnie zrobić, ale nie było to ustalone wcześniej z rodzicami dziecka, więc zrobiły w błękicie dla chłopca.
    Ze mnie po globulkach cały dzień mocno ciekło, więc nie panikuj ;) To z pewnością globulka. Zresztą u mnie bez globulek też sporo wycieka, także ja już przywykłam :P
    Aaaa i na pewno nie skraca Ci się szyjka ;)
    I jak najbardziej bądź nadal dumna ze swojego dużego brzucha :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 11:48

eforts, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ja lubię kalafiot, ogorek, jajko na twardo, groszek i majonez.

Kiara ja nie widzę w tym nic złego ale wiesz jak czasami ludzie potrafią komentować :)

Qurczaku tez Ci współczuję takiej sytuacji, zdaje sobie sprawę jak to musi Cie męczyć. Mi na początku ciężko było się pochodzić z kosmiczną teściową mimo że rzadko się widujemy i w ogóle. A najbardziej mnie boli ze oficjalnie jest miła a za plecami jestem najgorsza a hipokryzji naprawdę nie znoszę no i pierwszy raz mam z kimś taka relację. Ale też życzę Wam coby Wasze dzieciatko Was zbliżyło :)

A zapomniałam że kalafior podgotowuje.

qurczak przesylam Ci buziaka :* a mała jest Natalka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 11:51

Qrczak lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Podglądam Was od dłuższego czasu ;) Czuję się jak paparazzi. Fajnie, że się tak zaprzyjaźniłyście, macie wiele wspólnych tematów, które i mnie zainteresowały. Od czasu do czasu dodam swoje pięć groszy, tak jak dzisiaj... kalafiora surowego ścieram na tarce na dużych oczkach, lekko solę i pieprzę, daję trochę majonezu i gotowa surówka obiadowa. Prosta, szybka i smaczna.

HANA lubi tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goto zapraszamy do wymiany myśli :)
    Kogo masz w brzuszku?

goto4 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goto4, zapraszamy :) dzięki za pomysł, do obiadu ok, ale chcę zrobić na samodzielną przekąskę więc dodam coś więcej :)

eforts, dzięki, właśnie jajca gotuję ;) pomidora dodam jeszcze, bo mam sporo a w taką pogodę to szybko kipnąć mogą.

eforts, goto4 lubią tę wiadomość

‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ