X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goto4 wrote:
    A pewnie, że chcę. Jak to uczynisz, to pochwalę się brzuszkiem ;)
    juz jestes na liscie :)

• goto4 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa jestem z Aleksandrowa Kujawskiego. W Toruniu pracuje. Dziękuję za umieszczenie na liście. Jutro cykle fotkę i wstawię. Obiecuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 21:14

kaarolaa, Ewka89, Furia lubią tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa uwaga, bo to było bezcenne po prostu... jedziemy sobie nad jeziorko, kocyk jest, podusie są, woda jest, piwko dla Męża również, strój mam na sobie, okularki też, przekąska obowiązkowo... czego nie ma? Ręczników!!! :P

kaarolaa, goto4, lolaliciouse, eforts, Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloo babeczki
    Nie nadrobie was tym razem. Moze jakis skrocik co sie dzialo
    Nie mam sily na nadrabianie. Cos sie dzis ze mna dzieje.
    Od rana zle sie czulam tzn zjadlam sniadanie i w sekunde poczulam wielki bol brzucha taki jak przy zatruciu od razu slabo mi sie zrobilo, mroczki przed oczami i krecilo mi sie w glowie pozniej przed obiadem olecialam do kibelka i troszke ulzylo ale nadal zostaly mroczki i kreciolki. Przespalam sie chwile bylo powiedzmy ok ale nie idealnie. Cisnienie w miare ok od wczoraj wieczora mialam straszny bol po lewej stronie tak jakby mnie kolka zlapala (to nie byl bol kolki) trzymal mnie do dzis chociaz juz troszke mniej , natomiast teraz nie boli wcale a przerodzilo sie to w okropny bol po lewej stronie z tylu na wysokosci nerki. Pecherz wyleczony wiec to nie to. Boli okropnie i doprowadza mnie to do bezdechu. Ciezko mi oddychac

Wiecie moze czym to jest spowodowane. Nigdy tak nie mialam. Z mala chyba wszystko ok bo szaleje i daje popalic

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok to czekamy, ja moze tez sie pochwale jutro brzuszkiem, chociaz za duzo nie urósł od ostatniego zdjecia...

Ewka89 lubi tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola moze masz gorszy dzień po prostu... albo mała faktycznie szaleje i Cie gdzies skopała ;) poczekaj do jutra jak nie przejdzie to skontaktuj się z lekarzem.
    ja wczoraj wieczorem jak zjadłam pól pizzy to myślałam że zejde ze świata.. miałam taki ciężki brzuch, kazdy ruch mnie bolał jak szłam.. Jak była dziura w jezdni to myślałam że odlece z bólu, ostatni raz się objadłam!

4dbc34fc83.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    W końcu i ja się ujawnię. Czytam Was już od dłuższego czasu, ale bałam się dołączyć ze względu na przykre wcześniejsze doświadczenia.
    Chyba w końcu zaczynam wierzyć, że tym razem będzie dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 21:29

Ewka89, goto4, Bogusiar80, kaarolaa, Paula84, lolaliciouse, eforts, Niespodzianek:), Furia, Qrczak, Bursztynka lubią tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pollyanno :) milo że nam się grono grudniowych mamusiek powiększa.. Zapytałabym czy znasz płeć... Chociaż w 99% będzie chłopiec, ale możesz mnie zaskoczyć ;)

Pollyanna lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Cię zaskoczę. Klątwa mnie nie dosięgła - będzie dziewczynka ;)

Marimiko, kaarolaa, Niespodzianek:), Qrczak, Bursztynka lubią tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe kolezanki i gratuluje jajek i pipuni

Ewka mam nadzieje ze nic mi sie nie przypaletalo. Wczoraj nocke mielismy bez dziecka i troche zaszalelismy, moze to przez to? Hmmm

Pollyanna lubi tę wiadomość

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88, a boli Cię cały czas?

km5smg7y28om81lj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe :) :)

Dziewczyny, w szpitalu mi gin i uro powiedzieli, ze 20-21tc zazwyczaj ciezarne zaczynaja skarzyc sie na kolki nerkowe z.powpdu ucisku macicy, takze te bole mozecie miec od tego.
    Zawsze mozna na IP podjechac i zrobia usg nerek, czasami robi sie zastoj od tego ucisku wlasnie. Jednak w wiekszosci przypadkow wystarczy tylko doraznie no spa i paracemtamol (tali zestaw jest przy kolce, chyba, ze nie pomaga to buscolizyna jeszcze ale tego tepiej nie za czesto), innej metody nie ma :) jak.sytuacja jest w usg powazna to i tak tylko mozna albo nerke nakluc (bol okropny), albo zalozyc cewnik DJ, a tego tez nie robia od tak.

Mielismy usg gin. Nie wiem ile ma.maly, bo pigula byla ze mna i zabrala kartke od razu, tylko zobaczylam wage -382g :) z malym wszystko ok. Gin zmierzyl tez szyjke i... 58mm:O pytam go.zy moze rosnac skoro mialam.znacznie mniej, a on ze raczej nie... :O no to ja ze moze blad pomiaru, on ze na pewno nie u niego, bo wydrukowal tez zdj.

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to byc może że to o to chodzi.. ;)
    Ja ostatnio staram się M trzymac z daleka bo za kazdym razem jest "day after dzigi dzigi" to cos jest nie tak... raz krwawiłam, raz plamiłam, potem kiedyś wymiotowalam jak kot, a innym razem bolało mnie podbrzusze. także istnieje prawdopodobienstwo że też cieżko przechodzisz przytulanki w ciąży ;)

Pollyanna to faktycznie niespodzianka :) gratulacje :):)

4dbc34fc83.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, kolki? Kurde jeszcze tego brakowało :/
    U mnie chyba zaczyna odzywac się powoli znowu kość ogonowa.. Na poczatku ciaży 3 tygodnie mnie napierdzielała, najpierw lekko a na koniec tak że jak lezałam to wstawałam z płaczem i przeszło praktycznie z dnia na dzien... a dzis jak poszłam siusiu w plener bo toi toi`a było czuc z kilometra to przeciskając się podnosiłam noge i znowu zabolała.... a jak u Was z kręgosłupami?

4dbc34fc83.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly boli caly czas
    Kiara tez myslalam wlasnie ze to jest to. Rano czulam troszke mniejszy bol a teraz tak ok 18 moze 17 boli bardzo. Zobaczymy co bedzie w nocy i jutro najwyzej pojade na IP

• karola88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka ja mam ogolnie problemy z kregoslupem a dokladniej z koscia ogonowa wlasnie, ktora mam o pare mm przesunieta. Boli jak siedze wiecej niz 10 min w jednym miejscu, boli jak dluzej pochodze czy jak leze w pozycji pollezacej.

• goto4 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że coś zobaczycie ;)

http://wrzucaj.net/images/2014/07/20/IMG2310JQVaq.th.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 22:05

Marimiko, Pollyanna, Bogusiar80, Bajka, Niespodzianek:), Furia, Qrczak, Bursztynka, Kinga.k lubią tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widac widac, zgrabniusi brzusio :)

madzialena lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola88 życzę zdrówka- jakby co, to weź nospę. Nie męcz się. Ewka89 ja miałam straszne problemy z kręgosłupem w pierwszej ciąży. Jakoś około 6 miesiąca jak się położyłam, to później nie mogłam wstać. Każdy krok sprawiał mi ból. Później jakoś to rozchodziłam i było ok. Teraz jak się zmęczę, albo dłużej jadę samochodem to czuję powtórkę z rozrywki, ale jeszcze nie na taką skalę.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goto malenstwo z twojego brzusia pieknosci taki zgrabniutki

Do leku mi daleko tym bardziej ze ide spac, zasne i nie bedzie bolalo. Jak jutro bedzie tak samo to lykne nospe. Najgorsze jest to ze bardzo ciezko mi sie oddycha :/

‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ