X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, Ty jesteś tak szczupla, że chyba u Ciebie gruby tyłek w żadnej sukience niemożliwy :P

Ewka89 lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mów mi tak jeszcze :) wczoraj przechodziłam kryzys "bladego ciała" na imprezie, wszystkie laski opalone, a ja za reflektor mogłam robic :P

heh jak zjem kolejny słoik nutelli to już szczupła nie będe, ale co zrobic jak dziecku smakuje ;)

goto4, kaarolaa, Marimiko, Qrczak lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna dzięki za namiar na sklep :) wpadła mi w oko http://www.elpasa.pl/sukienka-ciazowa-kerstin-id-127.html

4dbc34fc83.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Marimiko a bierzesz suplementy dla ciężarówek? W pierwszym trymestrze tez brałam prenalen z Wit b6 i magnezem 2x1tabl. Jakieś 12 zł na 2tygodnie stosowania. Nie wywoływał u mnie mdłości, co czynią te bardziej złożone preparaty. Ewa moje śniadanie to codziennie 2kromki z nutella i kapusta. Moja dzidzia tez ja uwielbia.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;-)
    Nie ma to jak z rana jechac autem suuuuperrrrr. Popoludniu masakra. Ja wlasnie wcinam buleczki z serkiem bialym i cukrem, popijam jogurtem z owocow lesnych mniam. Ja magnez biore aspargin.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana:-)
    Odliczam czas do czwartkowej wizyty.
    Dalej upał u mnie także kolejny dzień spędzę na kanapie w domku bo mi się słabo robi w tej duchocie.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Witam nowe:)

mnie na drganie powieki pomógł sok pomidorowy :) chyba ze 4 dni piłam codziennie i przeszło drganie i skurcze łydek cos w tym jest :)na razie poza pregna nie biorę niczego innego :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechalismy wczoraj odwiedzic ojca. Parkujac przyrabalam w kraweznik. Upsssss. Brat wychodzac i przechodzac kolo naszego auta dzwonil do mnie, a ze ojcu robilam herbate gadal z moim mezem. Sie okazalo, ze kolpak pekl. Na co moj maz, ze jestem 50 zl w plecy. Jak poszlismy juz do auta to jest tylko troszke pekniety. Ale sie trzyma. Powiedziam mezowi, ze nie jestem do tylu, bo to moj samochod i ja moge nawet bez kolpako jezdzic. A ze swoim motormiem niech robi co chce :-P
    A on dzis rano parkujac co? Przyrabal zderzakiem. Mowie i co ty mozesz a ja nie? :-P Faceci ehhhh
    A babcia synkowi wkrecila, ze szwagierki zyn ma przyjechac na dwa dni. I mi malego ukradla. Synek mysli, ze on dzis przyjedzie. A tesciowa do mnje, ze nie wie kiedy. Nie lubie jak ktos go robi w konia lub oklamuje. Bo on zas sie tego nauczy. Wrrrr

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh kiepski mam humor. Jakoś dziwnie się czuję. Sama już nie wiem co mi jest.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

u mnie tez sie ładna pogoda zapiowada, to dobrze, bo z dzieciakami wybieramy sie na plaze :) zaraz pojdziemy po bulki na sniadanko, a pozniej jeziorko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4ba4f7d6e609b24amed.jpg

a to moj brzuszek :) rano jeszcze nie jest dosc pokazny...

Malenq, eforts, Ita, Niespodzianek:), Doris-83, Paula84, Furia, goto4, Marimiko, Qrczak, lolaliciouse, Bogusiar80, Bursztynka, Kiara, Bajka, Kinga.k lubią tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana 18icon_pom.gif

Dziewczynki zaczyna mnie nosić! Dziś spotkanie z położną, więc znów posłucham serducha. A jutro... USG POŁÓWKOWE! Nie wiem jak ja mogłam się umówić dopiero na 15.30. Chyba pęknę do tej godziny! :D

kaarolaa, lolaliciouse, Bajka lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita mnie tez zaczyna nosic, bo wizyte mam w srode, jeszcze to zwykle usg, nie polowkowe, ale moze w koncu poznam płec...maluch chyba zaczyna czuc moje emocje bo od rana puka i puka ;)

Ita lubi tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jeszcze z nami wizytuje w najbliższych dniach? Możemy założyć klub rozemocjonowanych mamuś.

My wczoraj przedwcześnie świętowaliśmy rocznicę i tak się objadłam, że maluch cały dzień był cichutko - myślałam, że go mój wypełniony żołądek zmiażdżył :D

Doris-83, kaarolaa lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :) ja też mam jutro wizytę- połówkowe już!! spać chyba nie będę mogła z nerwów ;) na 100% dowiemy się czy dziewczynka będzie :) a taki mamy problem z imieniem... żadne mi się nie podoba :/ absolutnie żadne! ale za to mała coraz śmielej mnie kopie- wczoraj 4 razy pod rząd w tym samym miejscu :D
    trzymam kciuki za wszystkie wizytujące!

kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do czwartku jajko zniosę:-) I pewnie umówię się na połówkowe:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje w czwartek :) a polowkowe 31 lipca więc też już zaraz :D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana, po mega nieprzespanej nocy. takiej bezsennosci to u mnie nigdy jeszcze nie bylo :( jak pierwszy raz spojrzalam na zegarek byla 3! za drugim razem byla juz 5!!! a moj T w najlepsze sobie pochrapywal :( za trzecim razem jak spojrzalam to byla 8 i musialam wstawac ;/ nie ma to jak 3h snu :(

maluszek sedzial ze mna wczoraj az do 1, ale pozniej widocznie sie zmeczyl i poszedl spac, a dzis od rana kopie matke :)

my sie pomalu zbieram, dzis pogrzeb T babci :( i jak dobrze, ze mi sie przypomnialo, ze wypadaloby kwiaty jakies kupic ehh nie ma to jak miec glowe na karku.

milego dnia dziewczynki poczytam was wieczorkiem jak wroce

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Ja tez wizytuje w czwartek - polowkowe :)

Ja chce juz jesien, no nie daje rady przez te upaly, kazdy ciuch mnie gryzie, nawet koszulka, w nocy spac nie moge od tego goraca, oddychac sie nie da, niby troche padalo, ale nic nie dalo :/

Ita, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zaczął sie tydzien wizytujacych mam... :)
    super bedzie o czym pisac...ja na polowkowe bede chciala umowic sie dopiero na 21 sierpnia...akurat to bedzie 22+4...chyba ze ginka zdecyduje inaczej chociaz inne daty mi nie na reke...

a tak ogolnie jestesmy po sniadanku...zjedlismy parowki i swieze buleczki z masełkiem :) na obiad zrobie rosolek bo dzieciaki chca i maz oczywiscie :)

‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ