X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, Ty jesteś tak szczupla, że chyba u Ciebie gruby tyłek w żadnej sukience niemożliwy :P

Ewka89 lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mów mi tak jeszcze :) wczoraj przechodziłam kryzys "bladego ciała" na imprezie, wszystkie laski opalone, a ja za reflektor mogłam robic :P

heh jak zjem kolejny słoik nutelli to już szczupła nie będe, ale co zrobic jak dziecku smakuje ;)

goto4, kaarolaa, Marimiko, Qrczak lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna dzięki za namiar na sklep :) wpadła mi w oko http://www.elpasa.pl/sukienka-ciazowa-kerstin-id-127.html

4dbc34fc83.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Marimiko a bierzesz suplementy dla ciężarówek? W pierwszym trymestrze tez brałam prenalen z Wit b6 i magnezem 2x1tabl. Jakieś 12 zł na 2tygodnie stosowania. Nie wywoływał u mnie mdłości, co czynią te bardziej złożone preparaty. Ewa moje śniadanie to codziennie 2kromki z nutella i kapusta. Moja dzidzia tez ja uwielbia.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;-)
    Nie ma to jak z rana jechac autem suuuuperrrrr. Popoludniu masakra. Ja wlasnie wcinam buleczki z serkiem bialym i cukrem, popijam jogurtem z owocow lesnych mniam. Ja magnez biore aspargin.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana:-)
    Odliczam czas do czwartkowej wizyty.
    Dalej upał u mnie także kolejny dzień spędzę na kanapie w domku bo mi się słabo robi w tej duchocie.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Witam nowe:)

mnie na drganie powieki pomógł sok pomidorowy :) chyba ze 4 dni piłam codziennie i przeszło drganie i skurcze łydek cos w tym jest :)na razie poza pregna nie biorę niczego innego :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechalismy wczoraj odwiedzic ojca. Parkujac przyrabalam w kraweznik. Upsssss. Brat wychodzac i przechodzac kolo naszego auta dzwonil do mnie, a ze ojcu robilam herbate gadal z moim mezem. Sie okazalo, ze kolpak pekl. Na co moj maz, ze jestem 50 zl w plecy. Jak poszlismy juz do auta to jest tylko troszke pekniety. Ale sie trzyma. Powiedziam mezowi, ze nie jestem do tylu, bo to moj samochod i ja moge nawet bez kolpako jezdzic. A ze swoim motormiem niech robi co chce :-P
    A on dzis rano parkujac co? Przyrabal zderzakiem. Mowie i co ty mozesz a ja nie? :-P Faceci ehhhh
    A babcia synkowi wkrecila, ze szwagierki zyn ma przyjechac na dwa dni. I mi malego ukradla. Synek mysli, ze on dzis przyjedzie. A tesciowa do mnje, ze nie wie kiedy. Nie lubie jak ktos go robi w konia lub oklamuje. Bo on zas sie tego nauczy. Wrrrr

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh kiepski mam humor. Jakoś dziwnie się czuję. Sama już nie wiem co mi jest.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

u mnie tez sie ładna pogoda zapiowada, to dobrze, bo z dzieciakami wybieramy sie na plaze :) zaraz pojdziemy po bulki na sniadanko, a pozniej jeziorko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4ba4f7d6e609b24amed.jpg

a to moj brzuszek :) rano jeszcze nie jest dosc pokazny...

Malenq, eforts, Ita, Niespodzianek:), Doris-83, Paula84, Furia, goto4, Marimiko, Qrczak, lolaliciouse, Bogusiar80, Bursztynka, Kiara, Bajka, Kinga.k lubią tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana 18icon_pom.gif

Dziewczynki zaczyna mnie nosić! Dziś spotkanie z położną, więc znów posłucham serducha. A jutro... USG POŁÓWKOWE! Nie wiem jak ja mogłam się umówić dopiero na 15.30. Chyba pęknę do tej godziny! :D

kaarolaa, lolaliciouse, Bajka lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita mnie tez zaczyna nosic, bo wizyte mam w srode, jeszcze to zwykle usg, nie polowkowe, ale moze w koncu poznam płec...maluch chyba zaczyna czuc moje emocje bo od rana puka i puka ;)

Ita lubi tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jeszcze z nami wizytuje w najbliższych dniach? Możemy założyć klub rozemocjonowanych mamuś.

My wczoraj przedwcześnie świętowaliśmy rocznicę i tak się objadłam, że maluch cały dzień był cichutko - myślałam, że go mój wypełniony żołądek zmiażdżył :D

Doris-83, kaarolaa lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :) ja też mam jutro wizytę- połówkowe już!! spać chyba nie będę mogła z nerwów ;) na 100% dowiemy się czy dziewczynka będzie :) a taki mamy problem z imieniem... żadne mi się nie podoba :/ absolutnie żadne! ale za to mała coraz śmielej mnie kopie- wczoraj 4 razy pod rząd w tym samym miejscu :D
    trzymam kciuki za wszystkie wizytujące!

kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do czwartku jajko zniosę:-) I pewnie umówię się na połówkowe:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje w czwartek :) a polowkowe 31 lipca więc też już zaraz :D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana, po mega nieprzespanej nocy. takiej bezsennosci to u mnie nigdy jeszcze nie bylo :( jak pierwszy raz spojrzalam na zegarek byla 3! za drugim razem byla juz 5!!! a moj T w najlepsze sobie pochrapywal :( za trzecim razem jak spojrzalam to byla 8 i musialam wstawac ;/ nie ma to jak 3h snu :(

maluszek sedzial ze mna wczoraj az do 1, ale pozniej widocznie sie zmeczyl i poszedl spac, a dzis od rana kopie matke :)

my sie pomalu zbieram, dzis pogrzeb T babci :( i jak dobrze, ze mi sie przypomnialo, ze wypadaloby kwiaty jakies kupic ehh nie ma to jak miec glowe na karku.

milego dnia dziewczynki poczytam was wieczorkiem jak wroce

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Ja tez wizytuje w czwartek - polowkowe :)

Ja chce juz jesien, no nie daje rady przez te upaly, kazdy ciuch mnie gryzie, nawet koszulka, w nocy spac nie moge od tego goraca, oddychac sie nie da, niby troche padalo, ale nic nie dalo :/

Ita, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zaczął sie tydzien wizytujacych mam... :)
    super bedzie o czym pisac...ja na polowkowe bede chciala umowic sie dopiero na 21 sierpnia...akurat to bedzie 22+4...chyba ze ginka zdecyduje inaczej chociaz inne daty mi nie na reke...

a tak ogolnie jestesmy po sniadanku...zjedlismy parowki i swieze buleczki z masełkiem :) na obiad zrobie rosolek bo dzieciaki chca i maz oczywiscie :)

‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ