X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama nie dam rady dobrze posmarowac, czekam na meza bo jak zwykle ma robote przy kombajnie, caly dzien spedzil przy nim, a ja z tesciowa i szwagierka....

moje tez dzisiaj kopalo, ale teraz jest cisza, chyba sie zmeczył...

aha i wzielam dzisiaj ostatnia tableke luteiny :) koniec z tym i obym nie musiala jej wiecej brac...

• Furia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu jedzeniowo :D

Ja zapraszam na :

http://wrzucaj.net/images/2014/07/19/104008537615512972206377103766917077590882nd1Jyw.jpg

A na obiad byly domowe zapiekanki z pieczarkami :) Teraz bezalkoholowe piwko bo z tego goraca wytrzymac nie idzie :/

Kiara az mnie ciarki przeszly jak o tym cewniku czytalam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 18:57

HANA, Bogusiar80, Kinga.k lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj pozarlam na kolacje nalesniki z dzemem wisniowym tesciowej, pyyyyyyycha

Furia schowaj te zdjecie bo chetnie bym sobie zjadla :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 19:02

• Qrczak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja z cukinii robię leczo, czasem jak Bursztynka łódki, tyle że z mięsem mielonym jak Bajka albo też placki a la ziemniaczane z samej cukinii lub z cukinii i ziemniaków.

Ewka89 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka mój też dziś cały dzień daje o sobie znać :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mam kryzys - siedzę i wyję :( :( :(

Mam posraną rodzinę i jeszcze bardziej posranego faceta!!!
    Przepraszam, ale musiałam to napisać.
    Mam już dość ich wzajemnych fochów i nienawiści :( I docinania w tym wszystkim mi!

Sorry dziewczyny za to. Idę się troche uspokoić.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra jade nad jezioro do pozniej :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak Kochana co się dzieje? ;***

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak ja mam jeb....teściową, z którą niestety mieszkam.
    Dzisiaj awanturę przy moich rodzicach zrobiła.....aż się ja pobeczałam. Całe życie z pijakiem mieszkała. Jak zbudowaliśmy dom to ją zabraliśmy. Ma swój pokój z osobną łazienką. Meble wzystko jej kupiliśmy , żadnych pieniędzy nie bierzemy, a ta ma wieczne pretensje i nigdy za nic nie podziękowała. No cóż może wygram w totka to jej kupie mieszkanie i niech wypier.......taki mam przez nią humor dzisiaj.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony kobity hormony ;)

Dosris kurde współczuje tesciówka, a co na to Twój mąż? Jak ona takie awantury robi?

Qrczaku nie wyj! Przecież dzidziusiowi tez smutno jak mama beczy, to ciązowe hormony wszystko dostrzegamy gorzej ;)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż widzi,że jej odbija i opier.....ją. od kilku dni chodziła nabuzowana i widział to. Oczywiście wszelkie zło to ja:-) Co bym nie zrobiła to i tak jest źle. Tylko,że ona mnie nie przeszkadza, tylko to ja jej na nerwy działam. To ona ma problem. Niestety z natury potrfię być wredna i po dzisiejszym występie to nie mam zamiaru się odzywać, a w razie potrzeby nie będę się hamować i tyle. Mężowi nie będę o niczym donosić bo dbam o jego nerwy.

Niestety jestem pamiętliwa i jak wojna to wojna. Ja myślę o sobie i maluszku i nie mam zamiaru przejmować się starą histeryczką:-)

Furia, Paula84, HANA lubią tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak nie denerwuj sie! :-*
    Doris olej trsciowa ;-)

Qrczak lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak nie płacz:* maluszkowi też jest smutno, może kopnie mamusie na pocieszenie..;)
    Doris niefajna sytuacja jak się z taką osobą mieszka pod jednym dachem.. Ale wiesz my wszystkie dla naszych teściowych jesteśmy złem koniecznym bo to przecież ich ukochany synek..:p wiem, wiem są wyjątki. Nie ma się co denerwować.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zamiaru się przejmować. Niestety teściowa to nie pępek świata:-) Choć pewnie ona by tak chciała.

Ale koniec o złym:-) Życie jest tylko jedno i trzeba się nim cieszyć, a nie zajmować pierdołami.

Zamówiłam sobie poduche na allegro:-) Do niej będę mogła dobrać pościel, zasłonki do pokoju maluszka:-) Choć nie znam jeszcze płci to trzymając się grudniowej klątwy jajecznej, zamówiłam w niebieskim odcieniu:-)

HANA, eforts, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na temat tesciow nie bede pisala bo moga posypac si eprzeklenstwa :D Najlepiej mieszkac dalekooo i nie dawac im swojego nr telefonu.

Doris hahahaha w razie cory doszyjesz kokardki :P :P

Doris-83, eforts, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardki, gwiazdki, albo oleje system:-) A kto powiedział,że dziewczynek nie można na niebiesko stroić:-) Szczerze róźowego .....nie cierpię.

olcia23, Marimiko lubią tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, jestem ze styczniówek i mam takie pytanie do Was ( szukam pomocy i rady) jestem bardzo zaniepokojona ponieważ dzisiaj na majtkach zobaczyłam jak by wodnistą wydzielinę ( jak woda) tak jak by mała łyżeczka. Czasami miałam takie wodniste upławy ale było ich mniej niż zaobserwowałam to w dniu dzisiejszym. Nic mnie nie boli ( odpukać) , czy któraś z Was miała albo miewa takie wodniste upławy? Boje się, że to wody płodowe :(
    Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi bo inaczej zwariuję :( Nie wiem jak odróżnić wody płodowe :/

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku nie warto szarpac sobie nerwów zjeb**ą rodziną... Dasz wiarę że z moją najstarszą siostrą nie rozmawiam już 7 lat? nie pamiętam jak wygląda jej dziecko, może mijam go na ulicy, ale nie wiem że to on... Druga siostra ma też coś z garem, bo nie odwiedza moich rodziców juz 3 rok, jej młodsza córka nie zna dziadków,a jak spotkam się z Nią czasem w mieście to rozmawia jakby wczoraj była na kawie :/ i o co to wszystko? o pieniądze... o spadek po rodzicach którzy żyją i nie wybierają się miejmy nadzieję na drugą stonę... dostały od rodziców mieszkania - nie małe..każde dziecko moich rodziców dostało, a obraziły się bo jak ja miałam 18 lat to zeby zabezpieczyc moją przyszłośc rodzice w testamencie zapisali mi to, co po nich zostanie, może to byc dom na wsi a może byc kupa długów do spłacenia, zależy jak będą życ do końca... kiedys myślałam że oczy wypłacze z tego powodu, a teraz staram się żeby rodzice już o nich za dużo nie myśleli :)

Wczoraj byłam z Meżęm na przystani wodnej, na imprezie "Przystań w kolorze blue" fajnie było. Wystąpili Paranienormalni a o 21 miała koncert Markowska, akurat zgłodniałąm więc z pizzerii słuchałam jej wycia :P

Doris-83, Qrczak lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka, to nie wody płodowe :) spokojnie!
    Ta wydzielina to po prostu zwykłe upławy, tylko o innej konsystencji, raz będą bardziej a raz mniej wodniste.Raz mniej a czasem więcej.
    Jeśli chcesz się przekonac czy to nie wody noś wkładkę, jesli w przeciągu pół godziny caaaała bedzie morka to zmien na drugą, bo na tej pierwszej moze byc tylko fałszywy alarm czyli taka wydzielina o której piszesz, jesli w krótkim czasie i ta druga wkładka zrobi się bardzo mokra to wtedy alarm i na Izbę Przyjęć:)

Kiara, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    eeee niee, podobno właśnie dzięki smoczkom dziecko się uspakaja,zauważ jak dziecko zaczyna płakac, dasz mu smoka i zazwyczaj przechodzi histeria ;) a położna ostatnio mówiła, że jak najbardziej dawac smoka bo dziecko wyrabia sobie odruch ssania.
    Tez tak czytalam :)
    Ja kupuje smoki od +0 (slikonowe anatomiczne lub ortodontyczne, podobno sa najlepsze, bo nie psuja dziecku zgryzu poniewaz maja ksztalt przypominajacy cycka) i zamierzam jeden zabrac ze soba do szpitala :)

Ja tez uwazam, ze opieke nad maluchem.mamy we krwi. Pewne rzeczy trzeba przyswoic, ale jednak.idzie sie nauczyc ktory placz jest na papu, ktory na przytul mnie, a ktory kupa albo zle sie czuje
    :) sadze ze skoro juz jako 9-latka radzilam sobie z niemowlakiem (brat) to teraz tym bardziej ogarne. :)
    A kryzys mleczny to chyba wiekszosc pierworodek przechodzi, takze kochane mie stresowac sie, damy rade! Byle tylko nie odpuscic i probowac. Slyszalam o kryzysie 2/3 dnia po porodzie, ale jak gadam z matkami, to kazda mowi, ze trzba walczyc a 2 tyg..pozniej bedzie juz ok, a nawet moga byc nawaly pokarmu :p

lolaliciouse lubi tę wiadomość

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ