X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama nie dam rady dobrze posmarowac, czekam na meza bo jak zwykle ma robote przy kombajnie, caly dzien spedzil przy nim, a ja z tesciowa i szwagierka....

moje tez dzisiaj kopalo, ale teraz jest cisza, chyba sie zmeczył...

aha i wzielam dzisiaj ostatnia tableke luteiny :) koniec z tym i obym nie musiala jej wiecej brac...

• Furia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu jedzeniowo :D

Ja zapraszam na :

http://wrzucaj.net/images/2014/07/19/104008537615512972206377103766917077590882nd1Jyw.jpg

A na obiad byly domowe zapiekanki z pieczarkami :) Teraz bezalkoholowe piwko bo z tego goraca wytrzymac nie idzie :/

Kiara az mnie ciarki przeszly jak o tym cewniku czytalam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 18:57

HANA, Bogusiar80, Kinga.k lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj pozarlam na kolacje nalesniki z dzemem wisniowym tesciowej, pyyyyyyycha

Furia schowaj te zdjecie bo chetnie bym sobie zjadla :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 19:02

• Qrczak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja z cukinii robię leczo, czasem jak Bursztynka łódki, tyle że z mięsem mielonym jak Bajka albo też placki a la ziemniaczane z samej cukinii lub z cukinii i ziemniaków.

Ewka89 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka mój też dziś cały dzień daje o sobie znać :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mam kryzys - siedzę i wyję :( :( :(

Mam posraną rodzinę i jeszcze bardziej posranego faceta!!!
    Przepraszam, ale musiałam to napisać.
    Mam już dość ich wzajemnych fochów i nienawiści :( I docinania w tym wszystkim mi!

Sorry dziewczyny za to. Idę się troche uspokoić.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra jade nad jezioro do pozniej :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak Kochana co się dzieje? ;***

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak ja mam jeb....teściową, z którą niestety mieszkam.
    Dzisiaj awanturę przy moich rodzicach zrobiła.....aż się ja pobeczałam. Całe życie z pijakiem mieszkała. Jak zbudowaliśmy dom to ją zabraliśmy. Ma swój pokój z osobną łazienką. Meble wzystko jej kupiliśmy , żadnych pieniędzy nie bierzemy, a ta ma wieczne pretensje i nigdy za nic nie podziękowała. No cóż może wygram w totka to jej kupie mieszkanie i niech wypier.......taki mam przez nią humor dzisiaj.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony kobity hormony ;)

Dosris kurde współczuje tesciówka, a co na to Twój mąż? Jak ona takie awantury robi?

Qrczaku nie wyj! Przecież dzidziusiowi tez smutno jak mama beczy, to ciązowe hormony wszystko dostrzegamy gorzej ;)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż widzi,że jej odbija i opier.....ją. od kilku dni chodziła nabuzowana i widział to. Oczywiście wszelkie zło to ja:-) Co bym nie zrobiła to i tak jest źle. Tylko,że ona mnie nie przeszkadza, tylko to ja jej na nerwy działam. To ona ma problem. Niestety z natury potrfię być wredna i po dzisiejszym występie to nie mam zamiaru się odzywać, a w razie potrzeby nie będę się hamować i tyle. Mężowi nie będę o niczym donosić bo dbam o jego nerwy.

Niestety jestem pamiętliwa i jak wojna to wojna. Ja myślę o sobie i maluszku i nie mam zamiaru przejmować się starą histeryczką:-)

Furia, Paula84, HANA lubią tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak nie denerwuj sie! :-*
    Doris olej trsciowa ;-)

Qrczak lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak nie płacz:* maluszkowi też jest smutno, może kopnie mamusie na pocieszenie..;)
    Doris niefajna sytuacja jak się z taką osobą mieszka pod jednym dachem.. Ale wiesz my wszystkie dla naszych teściowych jesteśmy złem koniecznym bo to przecież ich ukochany synek..:p wiem, wiem są wyjątki. Nie ma się co denerwować.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zamiaru się przejmować. Niestety teściowa to nie pępek świata:-) Choć pewnie ona by tak chciała.

Ale koniec o złym:-) Życie jest tylko jedno i trzeba się nim cieszyć, a nie zajmować pierdołami.

Zamówiłam sobie poduche na allegro:-) Do niej będę mogła dobrać pościel, zasłonki do pokoju maluszka:-) Choć nie znam jeszcze płci to trzymając się grudniowej klątwy jajecznej, zamówiłam w niebieskim odcieniu:-)

HANA, eforts, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na temat tesciow nie bede pisala bo moga posypac si eprzeklenstwa :D Najlepiej mieszkac dalekooo i nie dawac im swojego nr telefonu.

Doris hahahaha w razie cory doszyjesz kokardki :P :P

Doris-83, eforts, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardki, gwiazdki, albo oleje system:-) A kto powiedział,że dziewczynek nie można na niebiesko stroić:-) Szczerze róźowego .....nie cierpię.

olcia23, Marimiko lubią tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, jestem ze styczniówek i mam takie pytanie do Was ( szukam pomocy i rady) jestem bardzo zaniepokojona ponieważ dzisiaj na majtkach zobaczyłam jak by wodnistą wydzielinę ( jak woda) tak jak by mała łyżeczka. Czasami miałam takie wodniste upławy ale było ich mniej niż zaobserwowałam to w dniu dzisiejszym. Nic mnie nie boli ( odpukać) , czy któraś z Was miała albo miewa takie wodniste upławy? Boje się, że to wody płodowe :(
    Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi bo inaczej zwariuję :( Nie wiem jak odróżnić wody płodowe :/

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku nie warto szarpac sobie nerwów zjeb**ą rodziną... Dasz wiarę że z moją najstarszą siostrą nie rozmawiam już 7 lat? nie pamiętam jak wygląda jej dziecko, może mijam go na ulicy, ale nie wiem że to on... Druga siostra ma też coś z garem, bo nie odwiedza moich rodziców juz 3 rok, jej młodsza córka nie zna dziadków,a jak spotkam się z Nią czasem w mieście to rozmawia jakby wczoraj była na kawie :/ i o co to wszystko? o pieniądze... o spadek po rodzicach którzy żyją i nie wybierają się miejmy nadzieję na drugą stonę... dostały od rodziców mieszkania - nie małe..każde dziecko moich rodziców dostało, a obraziły się bo jak ja miałam 18 lat to zeby zabezpieczyc moją przyszłośc rodzice w testamencie zapisali mi to, co po nich zostanie, może to byc dom na wsi a może byc kupa długów do spłacenia, zależy jak będą życ do końca... kiedys myślałam że oczy wypłacze z tego powodu, a teraz staram się żeby rodzice już o nich za dużo nie myśleli :)

Wczoraj byłam z Meżęm na przystani wodnej, na imprezie "Przystań w kolorze blue" fajnie było. Wystąpili Paranienormalni a o 21 miała koncert Markowska, akurat zgłodniałąm więc z pizzerii słuchałam jej wycia :P

Doris-83, Qrczak lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka, to nie wody płodowe :) spokojnie!
    Ta wydzielina to po prostu zwykłe upławy, tylko o innej konsystencji, raz będą bardziej a raz mniej wodniste.Raz mniej a czasem więcej.
    Jeśli chcesz się przekonac czy to nie wody noś wkładkę, jesli w przeciągu pół godziny caaaała bedzie morka to zmien na drugą, bo na tej pierwszej moze byc tylko fałszywy alarm czyli taka wydzielina o której piszesz, jesli w krótkim czasie i ta druga wkładka zrobi się bardzo mokra to wtedy alarm i na Izbę Przyjęć:)

Kiara, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    eeee niee, podobno właśnie dzięki smoczkom dziecko się uspakaja,zauważ jak dziecko zaczyna płakac, dasz mu smoka i zazwyczaj przechodzi histeria ;) a położna ostatnio mówiła, że jak najbardziej dawac smoka bo dziecko wyrabia sobie odruch ssania.
    Tez tak czytalam :)
    Ja kupuje smoki od +0 (slikonowe anatomiczne lub ortodontyczne, podobno sa najlepsze, bo nie psuja dziecku zgryzu poniewaz maja ksztalt przypominajacy cycka) i zamierzam jeden zabrac ze soba do szpitala :)

Ja tez uwazam, ze opieke nad maluchem.mamy we krwi. Pewne rzeczy trzeba przyswoic, ale jednak.idzie sie nauczyc ktory placz jest na papu, ktory na przytul mnie, a ktory kupa albo zle sie czuje
    :) sadze ze skoro juz jako 9-latka radzilam sobie z niemowlakiem (brat) to teraz tym bardziej ogarne. :)
    A kryzys mleczny to chyba wiekszosc pierworodek przechodzi, takze kochane mie stresowac sie, damy rade! Byle tylko nie odpuscic i probowac. Slyszalam o kryzysie 2/3 dnia po porodzie, ale jak gadam z matkami, to kazda mowi, ze trzba walczyc a 2 tyg..pozniej bedzie juz ok, a nawet moga byc nawaly pokarmu :p

lolaliciouse lubi tę wiadomość

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ