X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Eforts pomyślę nad tym :P

Ale jakbyście były już po oglądaniu Riko Nano albo Expandera Mondo to zwróćcie proszę uwagę, czy ta spacerówka nie wydaje Wam się krótka :>

Bajka butelka antykolkowa? Co to za cudo? Pierwsze słyszę :>

Chciałabym mieć 2butelki, 1 antykolkowa (dziecko ponoc powietrza nie zasysa) taka do zadań specjalnych:)
    http://wrzucaj.net/images/2014/07/19/imagesSJBLL4JC.jpg

a drugą właśnie z Lovi bo ma naprawdę dobre opinie i tu już mi obojętnie która albo medical albo aktywne ssanie albo samosterylizująca

:) http://wrzucaj.net/images/2014/07/19/polpmLOVI-BUTELKA-MEDICAL-PLUS-250ml-0m-SMOCZEK-BPA-0--186491.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 09:48

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z butelkami AVENT? Bo też znana firma i mają przeróżne te butelki. Czy też są warte polecenia?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tylko nie kupujcie smoczkow z wygieciem kupilam pamietam za 30 zl z jakiejs drogiej firmy niby pozadnej kolezanka tez i zaden z chlopaKOW nie chcial ich wziasc do buzi..z doswiadczenia wiem ze dla dziecka najlepsze sa te najprostsze smoczki , butelki najzwyklejsze Przy synku przez pierwsze miesiace uzywalam tylko butelki po mleczku ze szpitala byla zwykla -maly gumowy dziub jak za dawnych czasow naprawde nie kupujcie drogich bo to tylko ulepszenia ktore kosztuja majatki a wcale nie sa potrzebne Firmy zyskuja bo reklamuja niby jakies antykolki i sru bzdu jesli dziecku nic nie bedzie wystarczy z malenkim otworkiem i smoczek tez prosty gumowy:)

maria.sm
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly chcial tylko smoka Avent i butelki od TT :P

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wlasnie ta firma Avent
    nie kupilabym mialam smoczki i butelke obie rzeczy 3 razy drozsze niz te zwykle proste ktore akceptowaly moje dzieci ; )

maria.sm
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam o Avent wiele dobrego, ale ile w tym prawdy?
    Póki co jest 1:1. Ktoś się jeszcze wypowie?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam możliwość kupienia butelek antykolkowych z Avent w atrakcyjnej cenie i dwie zakupilam :) po 7 zl wiec zaden pieniadz.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj bylam w tk max wieczorem i zakupilam ubranka dla Syncia :) ile tam jest pieknych rzeczy az nie wiedziałam co wybrać :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    A wczoraj bylam w tk max wieczorem i zakupilam ubranka dla Syncia :) ile tam jest pieknych rzeczy az nie wiedziałam co wybrać :)

Pokazuj :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia jak zrobie fotke wieczorem to pokaze :)

Furia lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj w tesco widziałam fajne ubranka przecenione, ale z moim A. to się dogadać nie idzie :/ On na zabawki patrzył, oczywiście takie, którymi sam by mógł się pobawić :P :p :P
    A jak zapytałam, czemu nie chce ubranek wybierać, to stwierdził, że tak dziwnie ubierać kogoś, kogo się nie widzi i nie wiadomo jak będzie wyglądał i czy ubrania będą pasowały :/ Nosz korka wodna! Ja nie wiem jak mam mu to wytłumaczyć. Mówię, że kupimy kilka ubranek w różnych rozmiarach i na pewno będą pasować... A ten dalej na zabawki lezie i sie cieszy na ich widok jak dzieko :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem to nie tak,że jedna firma ma dobre butelki, smoczki itp a inna nie-WSZYSTKO zależy od dziecka!!

Natalce nakupiłam Aventu wszelakie ustrojstwa, i potem klęłam na czym świat stoi bo po pierwsze nie lubiła tych smoków/butli po drugie coś mi nie pasowało w zaworkach odpowietrzających.

Kupiłam butelki LOVI. Tu nie było problemu. bardzo sobie je chwaliłam.
    Z kolei smoki podeszły tylko NUK'a.

Tym razem dla próby kupiłam wsio TT, ale nie nastawiam się że młodemu spasują, dlatego kupiłam tylko po 1 szt na próbę.

Może znowu się okazać ,że coś nie spasuje, i będę szukać dalej.

ja dla mnie Avent jest na ostatnim miejscu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 10:13

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja nie miałam żadnych firmowych. Miałam pierwsze lesze butelki małą i dużą i najzwyklejsze smoczki silikonowe.
    Szczerze to nie wierzę,że butelki anty kolkowe są takie anty kolkowe ;)

maria.sm lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku postarsz meza ze jak Ty bedziesz z dzieckiem w szpitalu to on w dwa dni bedzie musial skompletowac cala wyprawke, zaraz zabierze Cie na zakupy i da wolna reke :D

Ja pamietam jak moja siostra jadla kasze w butelce po oranzadzie z naciagnietym smoczkiem :) fakt ze stara byla bo chyba z 6 lat miala ale nie chciala odstawic, zawsze na kolacje musiala tak dostac :)

Qrczak lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts jak go spytałam, co by zrobił, gdybym musiała leżeć i nie mogła się nigdzie ruszyć, to powiedział, że dałby mi lapka i wszystko zamówiłabym z allegro :P

Ja do 7rż wcinałam mleko z butli, koniecznie to niebieskie ;) Butelka musiała być ze smoczkiem z dużą dziurą i w minutę nie było już zawartości :P

olcia23, kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myslę, ze ile osób tyle różnych opinii. niestety praktyki żadnej nie mam dlatego chcę 2 lub 3 różne butelki i sama wypróbuję. Wzięłam pod uwagę te butelki które miały dobre opinie wśród znajomych i na internecie i zobaczymy co z tego będzie. Generalnie tez jestem za prostymi rozwiązaniami ale na allegro 13 zł za butelkę to nie taki majątek więc mogę popróbować żeby na przyszłość wiedzieć :)

eforts lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts jak masz taką możliwość to chętnie poznam opinię na temat spacerówki z roczniakiem w środku :)

Lolaliciouse dzięki za opinię :*

Qrczaku trzeba było nie oddychać hahaha!

Olcia moja babcia botwinkę zasadziła i trochę tego jest, a zupę botwinkę lubię, ale już się przejadłam trochę. Nie pomyślałam, żeby ją zmiksować (miksujesz z nóżkami, czy same listki?). Ja chyba anemii nie mam, choć badania miałam robione na początku ciąży, ale trochę zdrowia w szklance nie zaszkodzi :)

Moja dzidzia dalej ani drgnie... tłumaczę sobie to tym łożyskiem na przedniej ścianie co może opóźniać odczucia ;) ile w tym prawdy pieron wie... :P

Qrczak, lolaliciouse lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ogladam okrase i mam apetyt na taka salatke kaczka, cebyla, zyto i mloda pokrzywa doprawiona sola pieprzem i majonez i troche kwasnej smietany. Podawane na stostowanej chalce. Ale bym zjadla ;-)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umieram przez ten upał....deszczu nie będzie.
    Ehhhh i po raz kolejny z moim mężem robimy za pogotowie w kłopotach....ale ja zawsze powtarzam,że przyjaciół ma się po to żeby się wspierać i sobie pomagać.

Nie mam siły wertować wszystkich stron i zapytam co z Kiarą? Odezwała się?

Co do butelek to ja też chcę tą antykolkową i kilka avent. Moja koleżanki sobie chwalą tą firmę.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Dziewczyny pasuje do chłopaka taki kolor???

http://wrzucaj.net/images/2014/07/18/KOCOCIEP-BM-100X135-KC-091.jpg

czy bardziej dziewczęcy?:)
    Moim zdaniem jest sliczny i jak najbardziej pasuje do chlopca!:))

Wczoraj byla masakra. Zla mi zalozyli cewnik zewnetrzny i krwiawilam z cewki, wylam z bolu, nie moflam.sie wysikac, do tego duzy bol,.a cewnik do tego przeciekal.. no i TZ robil awanture, bo nie chceli mi wyjac (a w ogole nie wyrazilam zgody na zalozenie), ja juz blagalam normalnie... pielegniarki cala noc do mnie lataly przez to, bo widzialy w jakim bylam stanie, ale lekarz twardo ze nie... choc nie umial mi wyjasnic po co mi on skoro nie msm zastoju w pecherzu a w nerce i normalnie sama sikam.
    Spalam 2,5h, wczoraj po zabiegu wcale. Malemu chyba tez bylo zle przez to, bo on ma glowe na pecwhrzu i pierwszy raz tak sie zdarzylo, ze bite 1,5h w nocy boksowal mi pecherz, walil roznorako.. i to o 2 w nocy!
    Dzis sie wyklocilam, ordynator sie obrazil, ale mi wyjeli i.. JAKA ULGA. Moge sikac, nie piecze, nie boli, moge lezec w innej pozycji niz na plecach..
    Oczuwoscie po podpajeczynowkowym jeszcze kreci sie w.glowie, musze lezec i chodze zgarbiona, bo plecy bola, ale nie boli cewk a to dopiero ulga!
    Jak mi babka.zdejmowala ten zewnetrzny cewnik to maly zasadzil tam takiego kopa, ze az sie przestraszylam :D

‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ