X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Eforts pomyślę nad tym :P

Ale jakbyście były już po oglądaniu Riko Nano albo Expandera Mondo to zwróćcie proszę uwagę, czy ta spacerówka nie wydaje Wam się krótka :>

Bajka butelka antykolkowa? Co to za cudo? Pierwsze słyszę :>

Chciałabym mieć 2butelki, 1 antykolkowa (dziecko ponoc powietrza nie zasysa) taka do zadań specjalnych:)
    http://wrzucaj.net/images/2014/07/19/imagesSJBLL4JC.jpg

a drugą właśnie z Lovi bo ma naprawdę dobre opinie i tu już mi obojętnie która albo medical albo aktywne ssanie albo samosterylizująca

:) http://wrzucaj.net/images/2014/07/19/polpmLOVI-BUTELKA-MEDICAL-PLUS-250ml-0m-SMOCZEK-BPA-0--186491.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 09:48

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z butelkami AVENT? Bo też znana firma i mają przeróżne te butelki. Czy też są warte polecenia?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tylko nie kupujcie smoczkow z wygieciem kupilam pamietam za 30 zl z jakiejs drogiej firmy niby pozadnej kolezanka tez i zaden z chlopaKOW nie chcial ich wziasc do buzi..z doswiadczenia wiem ze dla dziecka najlepsze sa te najprostsze smoczki , butelki najzwyklejsze Przy synku przez pierwsze miesiace uzywalam tylko butelki po mleczku ze szpitala byla zwykla -maly gumowy dziub jak za dawnych czasow naprawde nie kupujcie drogich bo to tylko ulepszenia ktore kosztuja majatki a wcale nie sa potrzebne Firmy zyskuja bo reklamuja niby jakies antykolki i sru bzdu jesli dziecku nic nie bedzie wystarczy z malenkim otworkiem i smoczek tez prosty gumowy:)

maria.sm
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly chcial tylko smoka Avent i butelki od TT :P

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wlasnie ta firma Avent
    nie kupilabym mialam smoczki i butelke obie rzeczy 3 razy drozsze niz te zwykle proste ktore akceptowaly moje dzieci ; )

maria.sm
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam o Avent wiele dobrego, ale ile w tym prawdy?
    Póki co jest 1:1. Ktoś się jeszcze wypowie?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam możliwość kupienia butelek antykolkowych z Avent w atrakcyjnej cenie i dwie zakupilam :) po 7 zl wiec zaden pieniadz.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj bylam w tk max wieczorem i zakupilam ubranka dla Syncia :) ile tam jest pieknych rzeczy az nie wiedziałam co wybrać :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    A wczoraj bylam w tk max wieczorem i zakupilam ubranka dla Syncia :) ile tam jest pieknych rzeczy az nie wiedziałam co wybrać :)

Pokazuj :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia jak zrobie fotke wieczorem to pokaze :)

Furia lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj w tesco widziałam fajne ubranka przecenione, ale z moim A. to się dogadać nie idzie :/ On na zabawki patrzył, oczywiście takie, którymi sam by mógł się pobawić :P :p :P
    A jak zapytałam, czemu nie chce ubranek wybierać, to stwierdził, że tak dziwnie ubierać kogoś, kogo się nie widzi i nie wiadomo jak będzie wyglądał i czy ubrania będą pasowały :/ Nosz korka wodna! Ja nie wiem jak mam mu to wytłumaczyć. Mówię, że kupimy kilka ubranek w różnych rozmiarach i na pewno będą pasować... A ten dalej na zabawki lezie i sie cieszy na ich widok jak dzieko :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem to nie tak,że jedna firma ma dobre butelki, smoczki itp a inna nie-WSZYSTKO zależy od dziecka!!

Natalce nakupiłam Aventu wszelakie ustrojstwa, i potem klęłam na czym świat stoi bo po pierwsze nie lubiła tych smoków/butli po drugie coś mi nie pasowało w zaworkach odpowietrzających.

Kupiłam butelki LOVI. Tu nie było problemu. bardzo sobie je chwaliłam.
    Z kolei smoki podeszły tylko NUK'a.

Tym razem dla próby kupiłam wsio TT, ale nie nastawiam się że młodemu spasują, dlatego kupiłam tylko po 1 szt na próbę.

Może znowu się okazać ,że coś nie spasuje, i będę szukać dalej.

ja dla mnie Avent jest na ostatnim miejscu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 10:13

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja nie miałam żadnych firmowych. Miałam pierwsze lesze butelki małą i dużą i najzwyklejsze smoczki silikonowe.
    Szczerze to nie wierzę,że butelki anty kolkowe są takie anty kolkowe ;)

maria.sm lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku postarsz meza ze jak Ty bedziesz z dzieckiem w szpitalu to on w dwa dni bedzie musial skompletowac cala wyprawke, zaraz zabierze Cie na zakupy i da wolna reke :D

Ja pamietam jak moja siostra jadla kasze w butelce po oranzadzie z naciagnietym smoczkiem :) fakt ze stara byla bo chyba z 6 lat miala ale nie chciala odstawic, zawsze na kolacje musiala tak dostac :)

Qrczak lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts jak go spytałam, co by zrobił, gdybym musiała leżeć i nie mogła się nigdzie ruszyć, to powiedział, że dałby mi lapka i wszystko zamówiłabym z allegro :P

Ja do 7rż wcinałam mleko z butli, koniecznie to niebieskie ;) Butelka musiała być ze smoczkiem z dużą dziurą i w minutę nie było już zawartości :P

olcia23, kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myslę, ze ile osób tyle różnych opinii. niestety praktyki żadnej nie mam dlatego chcę 2 lub 3 różne butelki i sama wypróbuję. Wzięłam pod uwagę te butelki które miały dobre opinie wśród znajomych i na internecie i zobaczymy co z tego będzie. Generalnie tez jestem za prostymi rozwiązaniami ale na allegro 13 zł za butelkę to nie taki majątek więc mogę popróbować żeby na przyszłość wiedzieć :)

eforts lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts jak masz taką możliwość to chętnie poznam opinię na temat spacerówki z roczniakiem w środku :)

Lolaliciouse dzięki za opinię :*

Qrczaku trzeba było nie oddychać hahaha!

Olcia moja babcia botwinkę zasadziła i trochę tego jest, a zupę botwinkę lubię, ale już się przejadłam trochę. Nie pomyślałam, żeby ją zmiksować (miksujesz z nóżkami, czy same listki?). Ja chyba anemii nie mam, choć badania miałam robione na początku ciąży, ale trochę zdrowia w szklance nie zaszkodzi :)

Moja dzidzia dalej ani drgnie... tłumaczę sobie to tym łożyskiem na przedniej ścianie co może opóźniać odczucia ;) ile w tym prawdy pieron wie... :P

Qrczak, lolaliciouse lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ogladam okrase i mam apetyt na taka salatke kaczka, cebyla, zyto i mloda pokrzywa doprawiona sola pieprzem i majonez i troche kwasnej smietany. Podawane na stostowanej chalce. Ale bym zjadla ;-)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umieram przez ten upał....deszczu nie będzie.
    Ehhhh i po raz kolejny z moim mężem robimy za pogotowie w kłopotach....ale ja zawsze powtarzam,że przyjaciół ma się po to żeby się wspierać i sobie pomagać.

Nie mam siły wertować wszystkich stron i zapytam co z Kiarą? Odezwała się?

Co do butelek to ja też chcę tą antykolkową i kilka avent. Moja koleżanki sobie chwalą tą firmę.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Dziewczyny pasuje do chłopaka taki kolor???

http://wrzucaj.net/images/2014/07/18/KOCOCIEP-BM-100X135-KC-091.jpg

czy bardziej dziewczęcy?:)
    Moim zdaniem jest sliczny i jak najbardziej pasuje do chlopca!:))

Wczoraj byla masakra. Zla mi zalozyli cewnik zewnetrzny i krwiawilam z cewki, wylam z bolu, nie moflam.sie wysikac, do tego duzy bol,.a cewnik do tego przeciekal.. no i TZ robil awanture, bo nie chceli mi wyjac (a w ogole nie wyrazilam zgody na zalozenie), ja juz blagalam normalnie... pielegniarki cala noc do mnie lataly przez to, bo widzialy w jakim bylam stanie, ale lekarz twardo ze nie... choc nie umial mi wyjasnic po co mi on skoro nie msm zastoju w pecherzu a w nerce i normalnie sama sikam.
    Spalam 2,5h, wczoraj po zabiegu wcale. Malemu chyba tez bylo zle przez to, bo on ma glowe na pecwhrzu i pierwszy raz tak sie zdarzylo, ze bite 1,5h w nocy boksowal mi pecherz, walil roznorako.. i to o 2 w nocy!
    Dzis sie wyklocilam, ordynator sie obrazil, ale mi wyjeli i.. JAKA ULGA. Moge sikac, nie piecze, nie boli, moge lezec w innej pozycji niz na plecach..
    Oczuwoscie po podpajeczynowkowym jeszcze kreci sie w.glowie, musze lezec i chodze zgarbiona, bo plecy bola, ale nie boli cewk a to dopiero ulga!
    Jak mi babka.zdejmowala ten zewnetrzny cewnik to maly zasadzil tam takiego kopa, ze az sie przestraszylam :D

‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ