Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
szurabura wrote:Eforts pomyślę nad tym
Ale jakbyście były już po oglądaniu Riko Nano albo Expandera Mondo to zwróćcie proszę uwagę, czy ta spacerówka nie wydaje Wam się krótka :>
Bajka butelka antykolkowa? Co to za cudo? Pierwsze słyszę :>
Chciałabym mieć 2butelki, 1 antykolkowa (dziecko ponoc powietrza nie zasysa) taka do zadań specjalnych:)
http://wrzucaj.net/images/2014/07/19/imagesSJBLL4JC.jpg
a drugą właśnie z Lovi bo ma naprawdę dobre opinie i tu już mi obojętnie która albo medical albo aktywne ssanie albo samosterylizująca
http://wrzucaj.net/images/2014/07/19/polpmLOVI-BUTELKA-MEDICAL-PLUS-250ml-0m-SMOCZEK-BPA-0--186491.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 09:48
-
dziewczyny tylko nie kupujcie smoczkow z wygieciem kupilam pamietam za 30 zl z jakiejs drogiej firmy niby pozadnej kolezanka tez i zaden z chlopaKOW nie chcial ich wziasc do buzi..z doswiadczenia wiem ze dla dziecka najlepsze sa te najprostsze smoczki , butelki najzwyklejsze Przy synku przez pierwsze miesiace uzywalam tylko butelki po mleczku ze szpitala byla zwykla -maly gumowy dziub jak za dawnych czasow naprawde nie kupujcie drogich bo to tylko ulepszenia ktore kosztuja majatki a wcale nie sa potrzebne Firmy zyskuja bo reklamuja niby jakies antykolki i sru bzdu jesli dziecku nic nie bedzie wystarczy z malenkim otworkiem i smoczek tez prosty gumowy:)maria.sm
-
Ja wczoraj w tesco widziałam fajne ubranka przecenione, ale z moim A. to się dogadać nie idzie
On na zabawki patrzył, oczywiście takie, którymi sam by mógł się pobawić
:p
A jak zapytałam, czemu nie chce ubranek wybierać, to stwierdził, że tak dziwnie ubierać kogoś, kogo się nie widzi i nie wiadomo jak będzie wyglądał i czy ubrania będą pasowałyNosz korka wodna! Ja nie wiem jak mam mu to wytłumaczyć. Mówię, że kupimy kilka ubranek w różnych rozmiarach i na pewno będą pasować... A ten dalej na zabawki lezie i sie cieszy na ich widok jak dzieko
-
moim zdaniem to nie tak,że jedna firma ma dobre butelki, smoczki itp a inna nie-WSZYSTKO zależy od dziecka!!
Natalce nakupiłam Aventu wszelakie ustrojstwa, i potem klęłam na czym świat stoi bo po pierwsze nie lubiła tych smoków/butli po drugie coś mi nie pasowało w zaworkach odpowietrzających.
Kupiłam butelki LOVI. Tu nie było problemu. bardzo sobie je chwaliłam.
Z kolei smoki podeszły tylko NUK'a.
Tym razem dla próby kupiłam wsio TT, ale nie nastawiam się że młodemu spasują, dlatego kupiłam tylko po 1 szt na próbę.
Może znowu się okazać ,że coś nie spasuje, i będę szukać dalej.
ja dla mnie Avent jest na ostatnim miejscu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 10:13
-
Qurczaku postarsz meza ze jak Ty bedziesz z dzieckiem w szpitalu to on w dwa dni bedzie musial skompletowac cala wyprawke, zaraz zabierze Cie na zakupy i da wolna reke
Ja pamietam jak moja siostra jadla kasze w butelce po oranzadzie z naciagnietym smoczkiemfakt ze stara byla bo chyba z 6 lat miala ale nie chciala odstawic, zawsze na kolacje musiala tak dostac
Qrczak lubi tę wiadomość
-
Eforts jak go spytałam, co by zrobił, gdybym musiała leżeć i nie mogła się nigdzie ruszyć, to powiedział, że dałby mi lapka i wszystko zamówiłabym z allegro
Ja do 7rż wcinałam mleko z butli, koniecznie to niebieskieButelka musiała być ze smoczkiem z dużą dziurą i w minutę nie było już zawartości
olcia23, kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość
-
ja myslę, ze ile osób tyle różnych opinii. niestety praktyki żadnej nie mam dlatego chcę 2 lub 3 różne butelki i sama wypróbuję. Wzięłam pod uwagę te butelki które miały dobre opinie wśród znajomych i na internecie i zobaczymy co z tego będzie. Generalnie tez jestem za prostymi rozwiązaniami ale na allegro 13 zł za butelkę to nie taki majątek więc mogę popróbować żeby na przyszłość wiedzieć
eforts lubi tę wiadomość
-
Eforts jak masz taką możliwość to chętnie poznam opinię na temat spacerówki z roczniakiem w środku
Lolaliciouse dzięki za opinię :*
Qrczaku trzeba było nie oddychać hahaha!
Olcia moja babcia botwinkę zasadziła i trochę tego jest, a zupę botwinkę lubię, ale już się przejadłam trochę. Nie pomyślałam, żeby ją zmiksować (miksujesz z nóżkami, czy same listki?). Ja chyba anemii nie mam, choć badania miałam robione na początku ciąży, ale trochę zdrowia w szklance nie zaszkodzi
Moja dzidzia dalej ani drgnie... tłumaczę sobie to tym łożyskiem na przedniej ścianie co może opóźniać odczuciaile w tym prawdy pieron wie...
Qrczak, lolaliciouse lubią tę wiadomość
-
Ja umieram przez ten upał....deszczu nie będzie.
Ehhhh i po raz kolejny z moim mężem robimy za pogotowie w kłopotach....ale ja zawsze powtarzam,że przyjaciół ma się po to żeby się wspierać i sobie pomagać.
Nie mam siły wertować wszystkich stron i zapytam co z Kiarą? Odezwała się?
Co do butelek to ja też chcę tą antykolkową i kilka avent. Moja koleżanki sobie chwalą tą firmę. -
nick nieaktualnyBajka wrote:Dziewczyny pasuje do chłopaka taki kolor???
http://wrzucaj.net/images/2014/07/18/KOCOCIEP-BM-100X135-KC-091.jpg
czy bardziej dziewczęcy?)
Wczoraj byla masakra. Zla mi zalozyli cewnik zewnetrzny i krwiawilam z cewki, wylam z bolu, nie moflam.sie wysikac, do tego duzy bol,.a cewnik do tego przeciekal.. no i TZ robil awanture, bo nie chceli mi wyjac (a w ogole nie wyrazilam zgody na zalozenie), ja juz blagalam normalnie... pielegniarki cala noc do mnie lataly przez to, bo widzialy w jakim bylam stanie, ale lekarz twardo ze nie... choc nie umial mi wyjasnic po co mi on skoro nie msm zastoju w pecherzu a w nerce i normalnie sama sikam.
Spalam 2,5h, wczoraj po zabiegu wcale. Malemu chyba tez bylo zle przez to, bo on ma glowe na pecwhrzu i pierwszy raz tak sie zdarzylo, ze bite 1,5h w nocy boksowal mi pecherz, walil roznorako.. i to o 2 w nocy!
Dzis sie wyklocilam, ordynator sie obrazil, ale mi wyjeli i.. JAKA ULGA. Moge sikac, nie piecze, nie boli, moge lezec w innej pozycji niz na plecach..
Oczuwoscie po podpajeczynowkowym jeszcze kreci sie w.glowie, musze lezec i chodze zgarbiona, bo plecy bola, ale nie boli cewk a to dopiero ulga!
Jak mi babka.zdejmowala ten zewnetrzny cewnik to maly zasadzil tam takiego kopa, ze az sie przestraszylam