X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia nie będzie źle. Ja rodząc pierwsze dziecko nie martwiłam się tak. Czytałam sporo gazet o noworodkach, jakąś książkę od kumpeli i z tego dużo się dowiedziałam :) Kryzys może mieć każdy :P

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja nigdy nie zapomnę jak przed pierwszym porodem pytałam moją mamę co ja mam robić z dzieckiem jak się urodzi:) Ale wszystko samo przyszło. Chociaż jak pierwszy raz zmieniałam pieluszkę w szpitalu to tak się stresowałam, że wytarłam małemu pupkę, ubrałam pajacyka i zorientowałam się, że nie założyłam pampersa..matka idealna prawie się poryczała, że musi to maleństwo jeszcze raz rozbierać i ubierać:)Później było z górki:)

Ewka89, eforts, kaarolaa, Bursztynka lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój brat - "doświadczony" tata zmieniał swojej półtorarocznej corce pieluszke... to nic że ubrał ją odwrotnie. liczyły sie checi :P

aaa Kinga, może Twojemu facetowi instynkt ojcowski przyjdzie wraz z pojawieniem się dziecka. Narazie jest przerażony tym, że świat mu się zmieni, ale jak zobaczy takiego szkraba, co może bedzie do niego podobny to serce mu zmięknie :)

eforts, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie się wszystkiego nauczę , ale początki będą ciężkie. Dziecko będzie płakać a ja razem z dzieckiem.

eforts lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno kobiety kochają juz w ciąży a faceci dopiero jak zobaczą :)

Olcia takie pierwsze wspólne chwile :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 21:56

Bajka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czasem jak sobie o tym wszystkim pomyśle, to jestem przerażona.. bo fajnie jest miec dziecko, ale wychowac je jest trudno. Podziwiam moich rodzicow, którzy mają Nas pięcioro. Na szczęście jestem ostatnia (ta najukochańsza oczywiście)

Zrobiłam interes życia dzisiaj, w sumie to bratu zaoszczędziłam 90 zł :P
    Zamówiłam na allegro klamkę do jego dostawczaka.. juz mija miesiac od zamowienia.. po 2 tygodniach kiedy klamka nie przyszła to napisałam do pana maila 1 i 2 po dwóch dniach, oczywiscie bez jakiegokolwiek odzewu, na szczescie wpłata za pobraniem wiec nie stracilismy kasy. za to wystawiłam panu komentarz.. dzis zadzwonił do brata z przeprosinami i powiedział że wyśle klamkę gratis, tylko ma prośbę żeby unieważnic ten komentarz:D

eforts lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co sie stresowac bedzie dobrze. Tylko mamy nie moga plakac razem z dzieckiem. Moj maz synka wzial na rece dopiero jak mial miesiac.
    Ogladam film na polsacie egzorcyzmy emily rose.
    Ewka fajny sprzedawca. Gratis sie przyda haha
    Rozmawialam z mama. Decyzja pani psycholog do taty przyjdzie psychiatra. Pewnie bez lekow sie nie obejdzie.

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja jestem w kropce. Na usg genetycznym lekarz (podobno najlepszy specjalista od genetycznego w Wawie) powiedział, że on sugeruje nam chłopca. Moja gin powiedziała, że ten sam lekarz przepowiedział płeć jej dwójce dzieci i się potwierdziło. ...ale jak byłam w tym tyg na IP, to na szybkim usg pani doktor powiedziała, że jej zdaniem raczej dziewczynka, ale to do potwierdzenia. I teraz chodzi mi to po głowie, bo zaczęłam już synusiować do brzuszka :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie zjedliśmy pizzę domowej roboty. Ale dobra nam wyszła. Aż się córka uaktywniła w brzuchu :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nadal czekam na Męża... jeszcze jakieś pó godzinki, no może 40 minut i w koncu wroci...czasem go podziwiam że nie rzuci tej pracy w cholere i nie znajdzie czegoś 8 godzinnego....
    Z tych nudów szperam w sieci i sie poryczałam, oglądając to : http://joemonster.org/art/28523/Ostatni_dzien_zycia_Dukeya

Milcia serca nie masz, pizza kusisz? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 22:43

4dbc34fc83.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też wszamałam pizze:)

Bogusia, trzeba korzystać z każdej pomocy, aby wszystko zaczęło być dobrze.

Dziewczyny wcześniej kilka stron temu pisałam posta o zielonych 'eliksirach'
    Moja babcia miała hemoglobine 9, dzisiaj poszla na wyniki i podskoczylo jej na 11.2. Pije je codziennie, nie dość, że energia powróciła mi to i mam andzieję. że moje wyniki też pójdą w górę. Także polecam robienie i wypijanie jedynie szklanki dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 22:53

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia to daj jakies przepisy :)

Ehhh maz poszedl na 16 do pracy i gdzies dalekoooo go wyslali i dzwonil ze przed 6 rano nie ma szans wrocic :/

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Olcia kozystamy z wzzystkiego co sie da.
    Moj pojechal na 14-sta do 22-ej. A jutro juz na 6-ta idzie do 14-ej. Wiecznie w tym kraju normalna rodzina musi dorabiac. Ciekawe kiedy to sie polepszy. Ale i tak najwazniejsze zdrowie, bez tego nikt by nic nie zrobil.

• szurabura Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts pomyślę nad tym :P

Ale jakbyście były już po oglądaniu Riko Nano albo Expandera Mondo to zwróćcie proszę uwagę, czy ta spacerówka nie wydaje Wam się krótka :>

Bajka butelka antykolkowa? Co to za cudo? Pierwsze słyszę :>

• Milcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Niestety w tym kraju już tak jest, że więcej zarobić, to trzeba robić po godzinach. Mój też siedzi po nocach i robi przy komputerze. Żal mi, że jest wciąż niewyspany.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki.

Szurabura ja juz go oglądałam i w zasadzie to się zdecydowałam chociaż spacerówkę to praktycznie tyle że podniosłam do góry ale skoro tak mówisz to może rzeczywiście wezmę koleżankę z jej rocznym synkiem ii zobaczymy jak dziecko sie w nią wpasowuje ;)

Ja będę miała dzisiaj gości a jutro wszyscy razem jedziemy do mamusi :D oczywiście mąż w pon ucieka służbowo ode mnie ale i tak będę miała dużoooo towarzystwa :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny!

Natalka też smoczkowo- cyckowa. problemu nie było. Ze zgryzem też nie ma:)

Milcia- domowa pizza mmm to jest TO!!

szurabura-wczoraj miałam okazję pooglądać troszkę wózków na żywo,między innymi Rink nano, (expedita nie było)-w porównaniu z moim wyborem-całkiem podobne wymiarowo-spacerówka wydaje się normalna.

http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/ polecam tą stronkę-fajnie mozna porównac modele które nas interesują:)

ja dziś jadę po mojego Bebetto Luca!!! :D:D:D:D

eforts, Furia, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Oj nawet nie mówcie o rynku pracy... Mój A. ma nienormowany czas pracy, jedzie zwykle o 9 a wraca nie wcześniej niże 19-21, do tego też po nocach przed kompem siedzi i robi jakieś projekty, bo w robocie nie ma zapewnionego sprzętu ani oprogramowania do takich robót. A jeszcze szef do niego dzwoni i marudzi, że efektów nie ma. No tak, jakby zatrudnił sobie 5 ludzi do robienia tego wszystkiego, czym zajmuje się mój TŻ, to pewnie widziałby efekty pracy każdego z nich. A tak mój robi jako manager, marketingowiec, grafik, serwisant sprzętowy i dostawca na kateringach! A czasem jeszcze jako techniczny. Więc jak on ma to wszystko ogarnąć? No ale Pan Szew ma w d..., tylko cieszy się, że jelenia złapał, co mu to wszystko ogarnie, a ten sobie będzie latał gdzieś na narty co miesiąc :/
    Eh szkoda słów :/

Z milszych rzeczy, wczoraj leżałam sobie wieczorem z wywalonym brzuchem i przeglądałam allegro. Mały zaczął się wiercić, więc spojrzałam na brzuch i co widzę? Mój brzuch się ruszał! Aaaaa nie do wiary. Trwało to dłuższą chwilę :D Potem się uspokoił i mówię do niego, no poruszaj się jeszcze troszkę, żeby tatuś zobaczył - no i znów poruszenie :) Ale A. nie nic widział, bo się denerwował, że ja oddycham i on nie wie, kiedy to Junior a kiedy mój odech :P

eforts, Niespodzianek:), kaarolaa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia - na początek dodajesz zieleninę np. botwina, SZPINAK, brokuły, PIETRUSZKA!!, rukola itp. Następnie dodajemy coś słodkiego, żeby koktajl miał smak, np. jablko, malina, jagoda, agrest, brzoskwinia *generalnie dodajesz jaką chcesz zielenine i owoce. Pozniej wlewasz siemie lniane, ktore wczesniej polezalo sobie w szklance wody, *siemie lnianoe jakos z 2 lyzki. Zalewasz wodą do konsystencji takiej jaką chcesz i miksujesz.

Furia lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo musze poszukac siemienia lnianego, ale pierw sprawdzic jak to tu u mnie sie nazywa :D CHoc troche mnie przeraza zmiksowane zielsko z owocami - ale mam taka anemie ze chyb sie przemoge :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ