X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia jak jest cieplo to tak sie dzieje. Mi pomaga zim.a woda w misce i moczenie stopek.
    Ewelinka wszysgkiego najlepszego na rocznice :-) i jeszcze Sto latek :-*
    Hana ty chudzinko ;-)

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5216cc88459c98a0med.jpg

kto nie widzial na fb moze popatrzec tutaj...ja 20 tyd a HANA 22 tyd...

i jeszcze w domu mi mowia, ze mam mały brzuch jak na 5 miesiac :)

Bogusiar80, inka84, ewelinka_shn, Niespodzianek:), eforts, Kinga.k, aniar, Qrczak, HANA, Furia, Bajka, Kiara, Bursztynka, Doris-83 lubią tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa pięknie :) ale Ci zazdroszczę tego jeziora :)

Od 3 dni w nocy boli mnie podbrzusze po bokach - tak nisko jak by przy nogach już. Nie wiem jak to miejsce określić. W nocy jak się przekręcam z boku na bok to czasem tak zaboli że aż się łapię za to miejsce... A rano że tak powiem po wizycie w WC wszystko mija. Myślicie że ten ból to mogą być wzdęcia? Czy rozciąganie?

kaarolaa lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola juz piekny :)
    Hana Twój się już zaokragla :)

U mojej znajomej dopiero brzuszek wyszedl w 7 mcu :) ja się cieszę ze nie musiałam tak długo czekać :D

!!!Aaaaa nie pochwalilam się jaki prezent mi Syn sprawił ;) zostalam obudzona o 5 wielkimi kopniakami <3 Szkrabek wie jak mame uszczęśliwić :) kocham Go <3

Martaaa, Qrczak, HANA, Bajka, Doris-83 lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitole laski, jak mozecie mnie od rana tak dolować. Dlaczego jestescie takie chude? :P Hane to by jeszcze na wybieg dla modelek wpuscili i by sie nie domyslili, a karolaa procz zgrabnej piłeczki to tez chudzina Idę sobie stąd :P

Laski śnilo mi sie, ze sciełam włosy, pół nocy je ścinałam. Teraz czekam az syn wróci z zakupów, biore dupsko w troki i ide 100 m do najblizszego fryzjera, Jak mnie przyjmie od reki to bedzie mi dane tylko jakies 5 godzin zycia, potem mąż wraca z pracy :D

ewelinka_shn, kaarolaa, Qrczak, Kiara lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha inka moj tez marudzi jak scinam wlosy :D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka najlepsze życzenia na wszystkie okazje :)

Dziewczyny wiecie, że my się same nakręcamy tymi dolegliwościami ?! :)

Karola i Hana bardzo ładnie wyglądacie!!

My jedziemy do Trójmiasta na redbull air coś tam i nie wiem jak ja to wytrwam!!!!!

Bajka na stronie smtpyka wszystkojest ale dla mnie szału nie ma :)

Milcia w jakich butach byś nie szła to weź ze sobą jakieś sandałki na zmianę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 10:36

kaarolaa, ewelinka_shn, Bajka lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka najlepszego:) eforts nakrecamy nakręcamy. Ale taka juz chyba natura kobietek:))

ewelinka_shn, eforts lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana malenstwo takie jak u mnie :P a myslalam ze jestem jakas wyobcowana z takim malym brzuchem, bo kazdy mi glupio dogaduje na ten temat...

kaarolaaa a ty nie boisz sie wypoczywac nad woda w stroju 2 czesciowym? Ja specjalnie kupilam 1 czesciowy, zeby brzuch zakrywal... moze dlatego, ze jestem przewrazliwiona, bo znam przypadek, ze przez takie cos dziecko urodzilo sie za wczesnie... ale brzusio ladny :P

Ewelinka wszystkiego naj naj :)

34bw43r836g6ojbx.png

ewelinka_shn, HANA lubią tę wiadomość

• szurabura Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku, jasne zerknę :) na oko wydają się być solidnie wykonane te Bebetto.

Lolalicious, dzięki za tę uwagę, przyjrzę się temu :)

Dziewczyny śliczne brzuchy macie, ja mam mniejszy niż Karola, a większy niż Hana :D

Jednak jadę do Oświęcimia, bliżej mam a znalazłam sklep z Riko i Expanderem, co więcej 300 zł taniej Expander <wow>

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:

Ja dzis mam urodziny, jutto rocznica ślubu :) wiec dzis robimy impreze łączoną. Mamusia mi pomaga bo sama bym nie dala rady.. za szybko się mecze.
    Samych wspaniałości :)

Ja też mam 1 częsciowy :)

Rodzice moi pojechali już do domu, więc teraz mogę leżakować. :)Pogoda się ochłodziła w Trójmiescie, pada deszcz - ohh jaka ulga

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka wszystkiego najlepszego :)

Fryzjerka przyjmie mnie w poniedzialek. Męzowi nic nie mówie, pozyje jeszcze 2,5 doby :P

Moj syn od rana pucuje łazienke, jak tak dalej pojdzie to mi plytki z podlogi znikną :P To nawet byloby fajne gdyby nie ten wewnetrzny strach o to, czego tym razem bedzie chcial :P

ewelinka_shn, Qrczak, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dajcie linka do grupy na facebooku, bo jakos mnie nie było chyba jak wrzucałyscie :)

A to ja z wczoraj czyli w 22 tyg.
    Obecna waga 63 kg (czyli +5kg od momentu testu) 9244e4563e26e4a8med.jpg

Ewelinka najlepszego!!!
    Ja dzisiaj mam imieniny i też impreza mnie czeka, rodzice trochę pomogą z żarełkiem bo sama nie dam rady :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 11:04

Kinga.k, kaarolaa, inka84, ewelinka_shn, HANA, Niespodzianek:), Qrczak, Bogusiar80, Kiara lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka grupa na FB ? :P Ja tez ce!!!

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania...nastepna chuda :P Slicznie :)

aniar lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja lezac na plazy zakrywam brzuch...a jak weszlam na 10 sekund do wody to wtedy odkrylam brzuch...nie mam 1 czesciowego stroju bo juz nie oplacalo mi sie kupowac, a tyle co ja siedze na plazy to 2 czesciowy straczy :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Tobie i reszcie Anulek wszystkiego najlepszego :*

Moj brzuch wlasnie tańczy hihi :D

aniar, Kiara, Bursztynka lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Kaarolaa pięknie :) ale Ci zazdroszczę tego jeziora :)

Od 3 dni w nocy boli mnie podbrzusze po bokach - tak nisko jak by przy nogach już. Nie wiem jak to miejsce określić. W nocy jak się przekręcam z boku na bok to czasem tak zaboli że aż się łapię za to miejsce... A rano że tak powiem po wizycie w WC wszystko mija. Myślicie że ten ból to mogą być wzdęcia? Czy rozciąganie?
    Marta, a w nocy wstajesz siusiu? Bo ja np prawie od początku ciąży nie mam normalnego uczucia, że chce mi się siusiu, tylko poznaję to po pełnym pęcherzu, takim lekkim uciskiem w podbrzuszu a w nocy nawet takim lekkim bólem (jak za bardzo pełny pęcherz). Może masz podobnie jaj ja skoro po wizycie w łazience mija? I w nocy jak czujesz ten ból powinnaś iść do wc? Ja już umiem odróżnić ten ból od innych

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka bardzo chetnie przyjme ksiazke :) daj znac jak wrocisz, to podam Ci maila :) mam teraz sporo wolnego czasu, wiec chetnie cos poczytam ;)

Milcia ja poki co nie puchne, ale obawiam sie, ze i mnie to nie minie w koncu :/

Ewelinka wszystkiego najlepszego w dniu urodzin :) i udanej rocznicy slubu :)

Ewelinka, Hana - dzieki za podpowiedz.

Hana ja nie wiem gdzie Ty te 4kg upchalas, bo kompletnie tego po Tobie nie widac. Sliczny brzusio, taki maly zgrabny :)

Martaaa a to nie czasem rozciaganie w pachwinach?

Inka, ewelinka - moj TZ nie lubi jak koncowki oodcinam :P a co dopiero odwazne ciecie :/

Eforts udanego wypadu :) uwazaj tylko na nadmiar slonka i tlumy ludzi, zeby Cie ktos nie tracil.

ewelinka_shn, eforts, Kulka41 lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku daj meila to Ci wyślę, bo dostałam je wcześniej od Bajki wiec chyba nie będzie miała nic przeciwko ze przesyłam dalej :)

Będę uważać no i okazja coby kupić kapelutek, no i ma padać co mnie cieszy :)

ja miałam kiedyś w nocy bóle przy zmianie boku i to takie poważne ale dosyć krótkotrwałe, zdarzyło się kilka razy i póki co się nie powtarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 11:21

Qrczak lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ