Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
eforts wrote:Qurczaku daj meila to Ci wyślę, bo dostałam je wcześniej od Bajki wiec chyba nie będzie miała nic przeciwko ze przesyłam dalej
Bede wdzieczna[email protected]
Co do tego bebetto, ktory wczoraj widzialam, to stoimy w kolejce sklepowej i mowie do mamy, ze fajny wozek, wiec chce zobaczyc model, na co odzywa sie gosciu przede mna i mowi: faktycznie fajny, tylko jak sie piasek dostanie do kol, to trzeba czyscic, zeby na gwarancje nie oddawac, bo sie kola przez to blokuja. No i mowil, ze gondola spoko, duza i gleboka, a ze spacerowki tez sa poki co zadowoleni.
Tak na prawde jest mase tych wozkow i czasem roznia sie tylko detalem. Szkoda, ze nie mozna sobie samemu stworzyc idealnego wozka -
Ja mysle, ze przy wyborze wozka powinnismy sie w szczegolnosci kierowac naszym zdaniem, a nie zdaniem znajomych, ktorzy moga trafic np na wadliwy egzemplarz, albo poprostu im ten wozek akurat nie podpasowal... Fakt jest taki, ze w kazdym wozku cos sie moze zdarzyc (tak samo jak z samochodami, jedne psuja sie czesto, a inne w ogole). Czym wiecej wozkow, tym wiecej opini, czasem opini mylacych, najlepiej kupic wozek i przetestowac go na wlasnej skorze... zastanowcie sie tez ile faktycznie te dziecko bedzie w tym wozku przebywac... niektorzy maja wozek jako "lozeczko" i sluzy im do bardzo wielu rzeczy, a innym bedzie potrzebne tylko na spacer (tak jak mi), czasem dzieci tez nie lubia jezdzic w wozku... wiec wg mnie szkoda wydawac na wozek duzo kasy ;/ lepiej przeznaczyc to na cos innego
Kiara lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzięki za odzew i namiary na lekarzy.
Kulka Tobie głównie..dr Hamela mnie przekonuje ma super opinie
O dr Kuliku tez mi wczesniej kolezanka wspominala ale poczytalam opinie i jednak sie na dr Hamele zdecydowalam..zobaczymy
Wielkie dzięki raz jeszcez
co do wozkow nie udzielam sie bo mam po synku...mam Teutonie Mistral S i bylam naprawde zadowolona choc z wad to ciezki jest ale dla mnieto akurat bylo mniej wazne bo ie musze nosic..
jesli tylko moge doradzic fajne jesli w budce jest wielkie otwierane okienko i zzeby w sp[acerowce oparcie sie zupelnie na plasko dalo rozlozyc..dziecko moze jechac wtedy na brzuchu a uwierzcie ze jest to super sprawa bo moj maly od 5 msc mial wstret anty wozkowy i duuzo na brzuchu jezdzil..czesto dopiero jak zasypial go na plecki odwracalam.. -
Ja akurat duzo czytam i sprawdzam bo nie chce kupowac wozka ze spacerówką po to by po tygodniu na spacerowce bawic sie w sprzedaz i kupno kolejnego. Ale ja juz mam taki charakter, ze jak podejmuję wazną decyzje, a wozek tani nie jest, to wole zrobic to tak aby w razie czego (klapy) powiedziec sobie, ze sie staralam i zrobilam wszystko zeby podjąc własciwą decyzję, nawet jesli okaze sie ona klęską to przynajmniej nie bede sie sama potem dołowac.
Jesli zobacze Camarele na oczy i nie odwroci to mojej decyzji od kupna to ją zamówie, własnie ze wzgledu na coraz lepsze opinie wlascicieli.Furia lubi tę wiadomość
-
Qrczak to jak już ją masz to sobie zobacz tam o tych ruchach jest troszkę opisane
i na pewno znajdziesz coś jeszcze dla siebie
Hana brzuszek bardzo bardzo malutki a ja myślałam że mam małyi czasem się nawet martwiłam
Ewelinka wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin.
Karola brzuszek cudnyuwielbiam takie, mój podobny się robi
U mnie miał padac descz a tu piękne słoneczkoi dobrze, ogarniam mieszkanie bo znajomi mają wpaść wieczorkiem i jeszcze zdążę cos upichcić
ewelinka_shn, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Mysiok wrote:dzięki za listę raz jeszcze bo to ja pytałam..o dr. Kuliku z Floriańskiej też już słyszałam i też pozytywną opinię..a ile kosztuje polówkowe u niego?
Mysiok lubi tę wiadomość
-
Nie ma wózka idealnego. Zawsze komuś coś nie będzie pasowało, zresztą każdy ma inne oczekiwania. Najważniejsze są opnie właśnie o jakości, czy coś się nie łamie itp. Gdyby był jakiś model , który spełnia wszystkie oczekiwania i cena jest rozsąda, to wszystkie kupiłybyśmy ten sam :p
-
A moj maluszek drugi dzien z rzedu nie chce kopac, wczoraj dalo na chwile znac jak kichnelam i to wszystko, dzisiaj nic, a caly tydzien rozpiszczalo kopniakami juz o w miare regularnych porach co byo dla mnie niesamowite jak na te pore ciąży i takiego doła zaczynam łapac, ze szkoda mowic
-
Ja jestem zdania blizej Inki, z Toba Kinga nie do konca sie zgadzam, generalnie wole opinie znajomych niz z intetnetu gdzie najczesciej pisza rozzaleni ludzie no i jakby nie bylo (poza skrajnosciami) cena idzie w parze z jakoscia.
Inka zwroc uwage w camarello na to ze ma szmaciana gondole i takie druciane usztywniacze w srodku w ktore moze uderzyc sie dziecko, no i w tym wozku jednak stelaz jest odchudzony kosxtem jego masywnosci. Mam kolezanke ktora go ma, narazie korzysta tylko z gondoli i poza zacinajavym sie chamulcem ni narzeka. Gdybym miala go nosic to pewnie bym go kupila. -
eforts wrote:Ja jestem zdania blizej Inki, z Toba Kinga nie do konca sie zgadzam, generalnie wole opinie znajomych niz z intetnetu gdzie najczesciej pisza rozzaleni ludzie no i jakby nie bylo (poza skrajnosciami) cena idzie w parze z jakoscia.
Inka zwroc uwage w camarello na to ze ma szmaciana gondole i takie druciane usztywniacze w srodku w ktore moze uderzyc sie dziecko, no i w tym wozku jednak stelaz jest odchudzony kosxtem jego masywnosci. Mam kolezanke ktora go ma, narazie korzysta tylko z gondoli i poza zacinajavym sie chamulcem ni narzeka. Gdybym miala go nosic to pewnie bym go kupila.
Dzieki wielkie! A masz na co dzien stycznosc z tym wozkiem? W sensie, ze jakąs fotke tej gondoli/usztywniaczy zrobic? Ja mialam w ten weekend jechac do BoboWozka w Poznaniu, ale po kilku dniach blogiego deszczyku i temperatury 24 stopnie dzis znów słonce praży i klima poszla w ruchNie ma mowy na żaden wyjazd
-
Qrczak sprawdz maila
ja uważam że jak coś mam porządnego kupic i na długo to wolę dać troszkę więcej kasy niż wymieniać no i ważne są wszystkie opinie i to co sama myslęwiększe zakupy lubie jak są przemyślane, inna sprawa z ubrankami
Qrczak, Furia lubią tę wiadomość
-
aaa moje pierwsze używane ubranko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:53
inka84, eforts, HANA, Qrczak, Kiara, Bogusiar80, Bursztynka, Niespodzianek:), Furia, Doris-83, kaarolaa, lolaliciouse lubią tę wiadomość
-
Bajka ja w pewnej chwili mialam dosc w kwestii wózka i stwierdzialm, ze chyba postawie 100% na jakos i wezme x-landera, w koncu taka renomowana firma, w necie nie bardzo mi sie podobaly, ale nie byla to jakas tragedia, do czasu....az nie zobaczylam go na żywo... . Wystarczyl rzut okiem i stwierdzialm, ze jakby kosztowal 1000 zl mniej to i tak bym go nie wzięła bo nie moglam na niego patrzec, tak mi sie nie podobal, a bylam gotowa zaplacic za niego prawie 2500 zl.
Camarelo ma u mnie jeden wielki plus - waga wózka, a nie ma opinii, ze uszczuplony stelaż sie łamie, wiec biorąc pod uwage przynajmniej 2 lata taszczenia wozka na 2 pietro (o ile nie wyzej, bo sie bedziemy przeprowadzac takze do bloków) to jednak jest to argument dosc solidny dla mojego kręgosłupa i muskulatury komaraWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 14:06
Bajka lubi tę wiadomość
-
ja dzisiaj byłam w sklepie "dzieciaczek" w Sosnowcu. Bardzo fajny sprzedawca, jestesmy zdecydowani kupic tam wozek nano riko, wozek zrobil na nas ogromne wrazenie, funkcjonalny, moj maz podniosl go razem z gondola i powiedzial ze spokojnie dam sobie z nim rade, bardzo zwrotny, lekki w prowadzeniu, po prostu mnie urzekl
kupimy tez lozeczko z kolekcji safari wraz z materacem i inne duperel ceny takie jak na allegro, wozek 3w1 1640zl, lozeczko safari 280 zl materac 69 zl posciel polecil nam kupic prosto od producenta "remi". Przegladam te posciele i za 6 elemnt ok 100 zl, tez mozna uzyskac spory rabat, takze jezeli ktoras z was mieszka niedaleko, szczerze polecam
Bajka, eforts lubią tę wiadomość