X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Qurczaku daj meila to Ci wyślę, bo dostałam je wcześniej od Bajki wiec chyba nie będzie miała nic przeciwko ze przesyłam dalej :)

Bede wdzieczna :) [email protected]

Co do tego bebetto, ktory wczoraj widzialam, to stoimy w kolejce sklepowej i mowie do mamy, ze fajny wozek, wiec chce zobaczyc model, na co odzywa sie gosciu przede mna i mowi: faktycznie fajny, tylko jak sie piasek dostanie do kol, to trzeba czyscic, zeby na gwarancje nie oddawac, bo sie kola przez to blokuja. No i mowil, ze gondola spoko, duza i gleboka, a ze spacerowki tez sa poki co zadowoleni.
    Tak na prawde jest mase tych wozkow i czasem roznia sie tylko detalem. Szkoda, ze nie mozna sobie samemu stworzyc idealnego wozka ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze przy wyborze wozka powinnismy sie w szczegolnosci kierowac naszym zdaniem, a nie zdaniem znajomych, ktorzy moga trafic np na wadliwy egzemplarz, albo poprostu im ten wozek akurat nie podpasowal... Fakt jest taki, ze w kazdym wozku cos sie moze zdarzyc (tak samo jak z samochodami, jedne psuja sie czesto, a inne w ogole). Czym wiecej wozkow, tym wiecej opini, czasem opini mylacych, najlepiej kupic wozek i przetestowac go na wlasnej skorze... zastanowcie sie tez ile faktycznie te dziecko bedzie w tym wozku przebywac... niektorzy maja wozek jako "lozeczko" i sluzy im do bardzo wielu rzeczy, a innym bedzie potrzebne tylko na spacer (tak jak mi), czasem dzieci tez nie lubia jezdzic w wozku... wiec wg mnie szkoda wydawac na wozek duzo kasy ;/ lepiej przeznaczyc to na cos innego
    34bw43r836g6ojbx.png

Kiara lubi tę wiadomość

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za odzew i namiary na lekarzy.
    Kulka Tobie głównie..dr Hamela mnie przekonuje ma super opinie :)
    O dr Kuliku tez mi wczesniej kolezanka wspominala ale poczytalam opinie i jednak sie na dr Hamele zdecydowalam..zobaczymy :)

Wielkie dzięki raz jeszcez :)

co do wozkow nie udzielam sie bo mam po synku...mam Teutonie Mistral S i bylam naprawde zadowolona choc z wad to ciezki jest ale dla mnieto akurat bylo mniej wazne bo ie musze nosic..

jesli tylko moge doradzic fajne jesli w budce jest wielkie otwierane okienko i zzeby w sp[acerowce oparcie sie zupelnie na plasko dalo rozlozyc..dziecko moze jechac wtedy na brzuchu a uwierzcie ze jest to super sprawa bo moj maly od 5 msc mial wstret anty wozkowy i duuzo na brzuchu jezdzil..czesto dopiero jak zasypial go na plecki odwracalam..

89b74e6224.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat duzo czytam i sprawdzam bo nie chce kupowac wozka ze spacerówką po to by po tygodniu na spacerowce bawic sie w sprzedaz i kupno kolejnego. Ale ja juz mam taki charakter, ze jak podejmuję wazną decyzje, a wozek tani nie jest, to wole zrobic to tak aby w razie czego (klapy) powiedziec sobie, ze sie staralam i zrobilam wszystko zeby podjąc własciwą decyzję, nawet jesli okaze sie ona klęską to przynajmniej nie bede sie sama potem dołowac.
    Jesli zobacze Camarele na oczy i nie odwroci to mojej decyzji od kupna to ją zamówie, własnie ze wzgledu na coraz lepsze opinie wlascicieli.

Furia lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza a co u Ciebie? Wszystko ok?

Furia lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak to jak już ją masz to sobie zobacz tam o tych ruchach jest troszkę opisane :) i na pewno znajdziesz coś jeszcze dla siebie :)

Hana brzuszek bardzo bardzo malutki a ja myślałam że mam mały :D i czasem się nawet martwiłam :)

Ewelinka wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin.

Karola brzuszek cudny :D uwielbiam takie, mój podobny się robi :)

U mnie miał padac descz a tu piękne słoneczko :) i dobrze, ogarniam mieszkanie bo znajomi mają wpaść wieczorkiem i jeszcze zdążę cos upichcić :D

ewelinka_shn, kaarolaa lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    dzięki za listę raz jeszcze bo to ja pytałam..o dr. Kuliku z Floriańskiej też już słyszałam i też pozytywną opinię..a ile kosztuje polówkowe u niego?
    250 zl i na Agatowej tyle samo. A prenatalne robiłam gdzie indziej i tez było 250. Chyba takie ceny w wawie

Mysiok lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma wózka idealnego. Zawsze komuś coś nie będzie pasowało, zresztą każdy ma inne oczekiwania. Najważniejsze są opnie właśnie o jakości, czy coś się nie łamie itp. Gdyby był jakiś model , który spełnia wszystkie oczekiwania i cena jest rozsąda, to wszystkie kupiłybyśmy ten sam :p

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka jeszcze nie mam książki, czekam aż eforts mi wyśle, bo też się zaoferowała ;)
    Na pewno znajdę w niej coś interesującego i mam nadzieję uspokajającego :D

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maluszek drugi dzien z rzedu nie chce kopac, wczoraj dalo na chwile znac jak kichnelam i to wszystko, dzisiaj nic, a caly tydzien rozpiszczalo kopniakami juz o w miare regularnych porach co byo dla mnie niesamowite jak na te pore ciąży i takiego doła zaczynam łapac, ze szkoda mowic :(

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    250 zl i na Agatowej tyle samo. A prenatalne robiłam gdzie indziej i tez było 250. Chyba takie ceny w wawie

Już się zapisałam na Agatową do dr Hameli :) będzie 19+3 ale powiedzieli że to ok. bo potem dr jest na urlopie.

89b74e6224.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdania blizej Inki, z Toba Kinga nie do konca sie zgadzam, generalnie wole opinie znajomych niz z intetnetu gdzie najczesciej pisza rozzaleni ludzie no i jakby nie bylo (poza skrajnosciami) cena idzie w parze z jakoscia.

Inka zwroc uwage w camarello na to ze ma szmaciana gondole i takie druciane usztywniacze w srodku w ktore moze uderzyc sie dziecko, no i w tym wozku jednak stelaz jest odchudzony kosxtem jego masywnosci. Mam kolezanke ktora go ma, narazie korzysta tylko z gondoli i poza zacinajavym sie chamulcem ni narzeka. Gdybym miala go nosic to pewnie bym go kupila.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole w trojmiescie to bedzie jakis armagedon, ciagle w korku jedziemy :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Ja jestem zdania blizej Inki, z Toba Kinga nie do konca sie zgadzam, generalnie wole opinie znajomych niz z intetnetu gdzie najczesciej pisza rozzaleni ludzie no i jakby nie bylo (poza skrajnosciami) cena idzie w parze z jakoscia.

Inka zwroc uwage w camarello na to ze ma szmaciana gondole i takie druciane usztywniacze w srodku w ktore moze uderzyc sie dziecko, no i w tym wozku jednak stelaz jest odchudzony kosxtem jego masywnosci. Mam kolezanke ktora go ma, narazie korzysta tylko z gondoli i poza zacinajavym sie chamulcem ni narzeka. Gdybym miala go nosic to pewnie bym go kupila.

Dzieki wielkie! A masz na co dzien stycznosc z tym wozkiem? W sensie, ze jakąs fotke tej gondoli/usztywniaczy zrobic? Ja mialam w ten weekend jechac do BoboWozka w Poznaniu, ale po kilku dniach blogiego deszczyku i temperatury 24 stopnie dzis znów słonce praży i klima poszla w ruch :( Nie ma mowy na żaden wyjazd :(

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efortsmoglabys mniej wiecej przyblizyc te usztywniacze i co masz na mysli pisząc o szmacianej gondoli , w sensie, ze badziewny material?

2jdzrs.jpg

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak sprawdz maila :)

ja uważam że jak coś mam porządnego kupic i na długo to wolę dać troszkę więcej kasy niż wymieniać no i ważne są wszystkie opinie i to co sama myslę :) większe zakupy lubie jak są przemyślane, inna sprawa z ubrankami :)

Qrczak, Furia lubią tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa moje pierwsze używane ubranko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:53

inka84, eforts, HANA, Qrczak, Kiara, Bogusiar80, Bursztynka, Niespodzianek:), Furia, Doris-83, kaarolaa, lolaliciouse lubią tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja w pewnej chwili mialam dosc w kwestii wózka i stwierdzialm, ze chyba postawie 100% na jakos i wezme x-landera, w koncu taka renomowana firma, w necie nie bardzo mi sie podobaly, ale nie byla to jakas tragedia, do czasu....az nie zobaczylam go na żywo... . Wystarczyl rzut okiem i stwierdzialm, ze jakby kosztowal 1000 zl mniej to i tak bym go nie wzięła bo nie moglam na niego patrzec, tak mi sie nie podobal, a bylam gotowa zaplacic za niego prawie 2500 zl.
    Camarelo ma u mnie jeden wielki plus - waga wózka, a nie ma opinii, ze uszczuplony stelaż sie łamie, wiec biorąc pod uwage przynajmniej 2 lata taszczenia wozka na 2 pietro (o ile nie wyzej, bo sie bedziemy przeprowadzac takze do bloków) to jednak jest to argument dosc solidny dla mojego kręgosłupa i muskulatury komara :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 14:06

Bajka lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków mam swoje typy ale jeśli wizualnie stwierdzę, ze to nie to bo zadnego w rzeczywistości nie widziałam nie dotykałam to się załamię :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj byłam w sklepie "dzieciaczek" w Sosnowcu. Bardzo fajny sprzedawca, jestesmy zdecydowani kupic tam wozek nano riko, wozek zrobil na nas ogromne wrazenie, funkcjonalny, moj maz podniosl go razem z gondola i powiedzial ze spokojnie dam sobie z nim rade, bardzo zwrotny, lekki w prowadzeniu, po prostu mnie urzekl :) kupimy tez lozeczko z kolekcji safari wraz z materacem i inne duperel ceny takie jak na allegro, wozek 3w1 1640zl, lozeczko safari 280 zl materac 69 zl posciel polecil nam kupic prosto od producenta "remi". Przegladam te posciele i za 6 elemnt ok 100 zl, tez mozna uzyskac spory rabat, takze jezeli ktoras z was mieszka niedaleko, szczerze polecam

Bajka, eforts lubią tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ