X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Qurczaku daj meila to Ci wyślę, bo dostałam je wcześniej od Bajki wiec chyba nie będzie miała nic przeciwko ze przesyłam dalej :)

Bede wdzieczna :) [email protected]

Co do tego bebetto, ktory wczoraj widzialam, to stoimy w kolejce sklepowej i mowie do mamy, ze fajny wozek, wiec chce zobaczyc model, na co odzywa sie gosciu przede mna i mowi: faktycznie fajny, tylko jak sie piasek dostanie do kol, to trzeba czyscic, zeby na gwarancje nie oddawac, bo sie kola przez to blokuja. No i mowil, ze gondola spoko, duza i gleboka, a ze spacerowki tez sa poki co zadowoleni.
    Tak na prawde jest mase tych wozkow i czasem roznia sie tylko detalem. Szkoda, ze nie mozna sobie samemu stworzyc idealnego wozka ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze przy wyborze wozka powinnismy sie w szczegolnosci kierowac naszym zdaniem, a nie zdaniem znajomych, ktorzy moga trafic np na wadliwy egzemplarz, albo poprostu im ten wozek akurat nie podpasowal... Fakt jest taki, ze w kazdym wozku cos sie moze zdarzyc (tak samo jak z samochodami, jedne psuja sie czesto, a inne w ogole). Czym wiecej wozkow, tym wiecej opini, czasem opini mylacych, najlepiej kupic wozek i przetestowac go na wlasnej skorze... zastanowcie sie tez ile faktycznie te dziecko bedzie w tym wozku przebywac... niektorzy maja wozek jako "lozeczko" i sluzy im do bardzo wielu rzeczy, a innym bedzie potrzebne tylko na spacer (tak jak mi), czasem dzieci tez nie lubia jezdzic w wozku... wiec wg mnie szkoda wydawac na wozek duzo kasy ;/ lepiej przeznaczyc to na cos innego
    34bw43r836g6ojbx.png

Kiara lubi tę wiadomość

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za odzew i namiary na lekarzy.
    Kulka Tobie głównie..dr Hamela mnie przekonuje ma super opinie :)
    O dr Kuliku tez mi wczesniej kolezanka wspominala ale poczytalam opinie i jednak sie na dr Hamele zdecydowalam..zobaczymy :)

Wielkie dzięki raz jeszcez :)

co do wozkow nie udzielam sie bo mam po synku...mam Teutonie Mistral S i bylam naprawde zadowolona choc z wad to ciezki jest ale dla mnieto akurat bylo mniej wazne bo ie musze nosic..

jesli tylko moge doradzic fajne jesli w budce jest wielkie otwierane okienko i zzeby w sp[acerowce oparcie sie zupelnie na plasko dalo rozlozyc..dziecko moze jechac wtedy na brzuchu a uwierzcie ze jest to super sprawa bo moj maly od 5 msc mial wstret anty wozkowy i duuzo na brzuchu jezdzil..czesto dopiero jak zasypial go na plecki odwracalam..

89b74e6224.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat duzo czytam i sprawdzam bo nie chce kupowac wozka ze spacerówką po to by po tygodniu na spacerowce bawic sie w sprzedaz i kupno kolejnego. Ale ja juz mam taki charakter, ze jak podejmuję wazną decyzje, a wozek tani nie jest, to wole zrobic to tak aby w razie czego (klapy) powiedziec sobie, ze sie staralam i zrobilam wszystko zeby podjąc własciwą decyzję, nawet jesli okaze sie ona klęską to przynajmniej nie bede sie sama potem dołowac.
    Jesli zobacze Camarele na oczy i nie odwroci to mojej decyzji od kupna to ją zamówie, własnie ze wzgledu na coraz lepsze opinie wlascicieli.

Furia lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza a co u Ciebie? Wszystko ok?

Furia lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak to jak już ją masz to sobie zobacz tam o tych ruchach jest troszkę opisane :) i na pewno znajdziesz coś jeszcze dla siebie :)

Hana brzuszek bardzo bardzo malutki a ja myślałam że mam mały :D i czasem się nawet martwiłam :)

Ewelinka wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin.

Karola brzuszek cudny :D uwielbiam takie, mój podobny się robi :)

U mnie miał padac descz a tu piękne słoneczko :) i dobrze, ogarniam mieszkanie bo znajomi mają wpaść wieczorkiem i jeszcze zdążę cos upichcić :D

ewelinka_shn, kaarolaa lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    dzięki za listę raz jeszcze bo to ja pytałam..o dr. Kuliku z Floriańskiej też już słyszałam i też pozytywną opinię..a ile kosztuje polówkowe u niego?
    250 zl i na Agatowej tyle samo. A prenatalne robiłam gdzie indziej i tez było 250. Chyba takie ceny w wawie

Mysiok lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma wózka idealnego. Zawsze komuś coś nie będzie pasowało, zresztą każdy ma inne oczekiwania. Najważniejsze są opnie właśnie o jakości, czy coś się nie łamie itp. Gdyby był jakiś model , który spełnia wszystkie oczekiwania i cena jest rozsąda, to wszystkie kupiłybyśmy ten sam :p

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka jeszcze nie mam książki, czekam aż eforts mi wyśle, bo też się zaoferowała ;)
    Na pewno znajdę w niej coś interesującego i mam nadzieję uspokajającego :D

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maluszek drugi dzien z rzedu nie chce kopac, wczoraj dalo na chwile znac jak kichnelam i to wszystko, dzisiaj nic, a caly tydzien rozpiszczalo kopniakami juz o w miare regularnych porach co byo dla mnie niesamowite jak na te pore ciąży i takiego doła zaczynam łapac, ze szkoda mowic :(

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    250 zl i na Agatowej tyle samo. A prenatalne robiłam gdzie indziej i tez było 250. Chyba takie ceny w wawie

Już się zapisałam na Agatową do dr Hameli :) będzie 19+3 ale powiedzieli że to ok. bo potem dr jest na urlopie.

89b74e6224.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdania blizej Inki, z Toba Kinga nie do konca sie zgadzam, generalnie wole opinie znajomych niz z intetnetu gdzie najczesciej pisza rozzaleni ludzie no i jakby nie bylo (poza skrajnosciami) cena idzie w parze z jakoscia.

Inka zwroc uwage w camarello na to ze ma szmaciana gondole i takie druciane usztywniacze w srodku w ktore moze uderzyc sie dziecko, no i w tym wozku jednak stelaz jest odchudzony kosxtem jego masywnosci. Mam kolezanke ktora go ma, narazie korzysta tylko z gondoli i poza zacinajavym sie chamulcem ni narzeka. Gdybym miala go nosic to pewnie bym go kupila.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole w trojmiescie to bedzie jakis armagedon, ciagle w korku jedziemy :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Ja jestem zdania blizej Inki, z Toba Kinga nie do konca sie zgadzam, generalnie wole opinie znajomych niz z intetnetu gdzie najczesciej pisza rozzaleni ludzie no i jakby nie bylo (poza skrajnosciami) cena idzie w parze z jakoscia.

Inka zwroc uwage w camarello na to ze ma szmaciana gondole i takie druciane usztywniacze w srodku w ktore moze uderzyc sie dziecko, no i w tym wozku jednak stelaz jest odchudzony kosxtem jego masywnosci. Mam kolezanke ktora go ma, narazie korzysta tylko z gondoli i poza zacinajavym sie chamulcem ni narzeka. Gdybym miala go nosic to pewnie bym go kupila.

Dzieki wielkie! A masz na co dzien stycznosc z tym wozkiem? W sensie, ze jakąs fotke tej gondoli/usztywniaczy zrobic? Ja mialam w ten weekend jechac do BoboWozka w Poznaniu, ale po kilku dniach blogiego deszczyku i temperatury 24 stopnie dzis znów słonce praży i klima poszla w ruch :( Nie ma mowy na żaden wyjazd :(

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efortsmoglabys mniej wiecej przyblizyc te usztywniacze i co masz na mysli pisząc o szmacianej gondoli , w sensie, ze badziewny material?

2jdzrs.jpg

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak sprawdz maila :)

ja uważam że jak coś mam porządnego kupic i na długo to wolę dać troszkę więcej kasy niż wymieniać no i ważne są wszystkie opinie i to co sama myslę :) większe zakupy lubie jak są przemyślane, inna sprawa z ubrankami :)

Qrczak, Furia lubią tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa moje pierwsze używane ubranko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:53

inka84, eforts, HANA, Qrczak, Kiara, Bogusiar80, Bursztynka, Niespodzianek:), Furia, Doris-83, kaarolaa, lolaliciouse lubią tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja w pewnej chwili mialam dosc w kwestii wózka i stwierdzialm, ze chyba postawie 100% na jakos i wezme x-landera, w koncu taka renomowana firma, w necie nie bardzo mi sie podobaly, ale nie byla to jakas tragedia, do czasu....az nie zobaczylam go na żywo... . Wystarczyl rzut okiem i stwierdzialm, ze jakby kosztowal 1000 zl mniej to i tak bym go nie wzięła bo nie moglam na niego patrzec, tak mi sie nie podobal, a bylam gotowa zaplacic za niego prawie 2500 zl.
    Camarelo ma u mnie jeden wielki plus - waga wózka, a nie ma opinii, ze uszczuplony stelaż sie łamie, wiec biorąc pod uwage przynajmniej 2 lata taszczenia wozka na 2 pietro (o ile nie wyzej, bo sie bedziemy przeprowadzac takze do bloków) to jednak jest to argument dosc solidny dla mojego kręgosłupa i muskulatury komara :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 14:06

Bajka lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków mam swoje typy ale jeśli wizualnie stwierdzę, ze to nie to bo zadnego w rzeczywistości nie widziałam nie dotykałam to się załamię :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj byłam w sklepie "dzieciaczek" w Sosnowcu. Bardzo fajny sprzedawca, jestesmy zdecydowani kupic tam wozek nano riko, wozek zrobil na nas ogromne wrazenie, funkcjonalny, moj maz podniosl go razem z gondola i powiedzial ze spokojnie dam sobie z nim rade, bardzo zwrotny, lekki w prowadzeniu, po prostu mnie urzekl :) kupimy tez lozeczko z kolekcji safari wraz z materacem i inne duperel ceny takie jak na allegro, wozek 3w1 1640zl, lozeczko safari 280 zl materac 69 zl posciel polecil nam kupic prosto od producenta "remi". Przegladam te posciele i za 6 elemnt ok 100 zl, tez mozna uzyskac spory rabat, takze jezeli ktoras z was mieszka niedaleko, szczerze polecam

Bajka, eforts lubią tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ