X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie padlo na Camarello żakardowe w odcieniu ciemny szary. Teraz musze go tylko obejrzec i mam nadzieje, ze mnie nie zniecheci i ze defekt z gondolą da sie "naprawic" materacykiem :)

Furia, eforts lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Eforts - pewnie, że tak, jednak marża na takich wózkach jest bardzo duża i na tym się można złapać ;)

Bajka - ja chcę wózek spełniający wszystkie kryteria które kiedyś podałam, ma mi się też podobać wizualnie, ale nie będę dopłacać + 1-2 tys. zł tylko po to żeby miał to czy tamto bardziej zaokrąglone, albo że ten tańszy ma kolor fioletowy a ja chcę wrzosowy :P Jak się dzieci nam urodzą, to naprawdę nie będzie tak istotne czy wózek mój ma najnowszy design, tylko czy mi się nie rozpieprzy, czy nie będę sapać próbując nim wykręcić w wąskiej uliczce sklepowej, czy dam radę go wnieść do autobusu/gdziekolwiek, czy moje dziecko będzie się w nim mieściło, a jazda nim nie będzie męczarnią. :) A jak się czepiać - nie chciałabym żeby 70% wózków jeżdżących po naszych okolicach była taka sama jak mój, a niestety panuje jakaś plaga Camarelo Sevilla... jak jeszcze jakiś czas temu mi się podobał, tak teraz aż mi zbrzydł, bo gdziekolwiek nie pójdę jest ten wózek... :|

Nati - dokładnie tak. Oni wydają baardzo dużo kasy na wszelakie reklamy. Generalnie są wszędzie - na warsztatach dla rodziców, w gazetkach dla przyszłych mam, w sklepach tez różne ulotki znajdziesz... i za tę reklamę płacą właśnie konsumenci o ileś % więcej niż w przypadku produktów innej firmy. Tu sie nie płaci wyłącznie za jakość materiałów, wykonanie, ale i za PR marki i to w znacznym stopniu.

Tarta prawie zrobiona :) Robiłam na siedząco, a TŻ mi podawał/zdejmował co trzeba. Tż zrobił też pyyyyyyyyyyyyyyyyszny obiad <3 Ziemniaczki z koperkiem, kalafiorem z bułką tartą i kotletem z piersi kurczaka <3 Do tego kompot z porzeczek teściowej <3

Znajdziemy takie że będą idealne pod każdym względem :) tak optymistycznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 16:57

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wazne by każda z Was byla zadowolona ze swojego wyboru a reszcie nic do tego:) u mnie buuuurza cudownie:))

Furia lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara podeślij przepis na tarte:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym zjadla cos - nie wiem co :D Big maca napewno ale nikt mi nie kupi haha :D

Ja wlasnie nianie elektroniczne przegladam :)

inka84 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie wbrew zapowiedzianym deszczom cieplutko, jedziemy niedługo ze znajomymi na grilla zamiast siedzieć w domku :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po obiadku, deserku, posprzątane:-) Sterte prasowania zostawiam na później:-)

Qrczak, a czy mogłabyś też wysłać mi książki:-) [email protected] :-) Z góry wielkie dzięki!

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    ja bym zjadla cos - nie wiem co :D Big maca napewno ale nikt mi nie kupi haha :D

Ja wlasnie nianie elektroniczne przegladam :)

Furia nie rób smaka, chyba ze sie odgrywasz za sajgonki :P Ale wbilabym do Maca z miłą chęcią :)

Przy Colinie mialas nianie elektroniczną? Ja nie mialam dotąd i sie zastanawiam czy to nie zbędny wydatek, ale nie ukrywam czasem mnie korci ten bajer. Jesli nie uzywalas przy pierwszym dziecku to co skłania Cie do zakupu przy drugim ? (Babska ciekawosc i chyba szukam powodu aby znów wydac pare zł :P )

Wpuscicie mnie w koncu na FB czy tam tylko na pisemny wniosek? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 17:25

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, ale tu chodzi o boki woec materac moze niewiele dac, ale ocenisz sama.

inka84 lubi tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To poczekam az zobacze i czy sie da cos wykombinowac na te boki :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w koncu dotarlismy na plaze, popatrzylismy chwile i koniec imprexy :) najpiekniejsze jest to ze nie ma slonca!!!

Inka kup ten wozek, pierwsze slowo do dziennika :) ja juz nawet dalej nie sxukam bo wiem ze jak cos mnie odwiedzie od decyzji i kupie inny to bede czula niedosyt :) moze gdybym sie znala a tak to biore ten co mnie zauroczyl i spelnia wsxystkie warunki!! :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts Co prawda to prawda.
    Mój mąz mówi "błagam kup go nawet w ciemno..."... Zgadnijcie dlaczego :P

Furia, eforts lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka podaj maila, to może przez niego uda się Ciebie zaprosić do FB-grupy, bo widzę, że status grupy nadal widnieje jako "tajna".

inka84 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dzisiaj nie do zycia....brak mi energii, od 13 bylismy nad jeziorem i dopiero niedawno wrocilismy...dobrze, ze juz w poniedzialek do domu i dzieciaki wroca do siebie...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Karola, przyzwyczajaj się ;) A w jakim wieku są te dzieciaki?

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 i 9 lat...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już taki wiek, że nie trzeba niańczyć, ale jednak sporo uwagi jeszcze wymagają ;)
    Odpoczniesz, jak oddasz ich rodzicom :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Inka podaj maila, to może przez niego uda się Ciebie zaprosić do FB-grupy, bo widzę, że status grupy nadal widnieje jako "tajna".

Qrczak wysle Ci zaproszenie na Belly i podam prywatnie, bo niestety mialam stalkingowca w przeszlosci i wiem, ze nadal obserwuje, ale juz na dystans i nigdy nigdzie nie podaje nawet maila publicznie.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nianczyc nie trzeba, ale uwagi trzeba im jeszcze poswiecic i wychodzic do parku, na plac zabaw czy jezioro bo w domu sie nudza a mi w te upały nie jest lekko...wczoraj jeszcze jakos dalam rede ale dzisiaj ponad 30 stopni i taka duchota, ze myslalam ze sie wykoncze

• Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ostatnio byly tez dzieci... 3 i 5 letnie... masakra... tydzien masakry... dobrze ze opiekowala sie nimi tez moja mama i siostra bo ja bym zwariowala chyba...
    34bw43r836g6ojbx.png

‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ