X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Hej

Ale dzis znów upał w Gda... afeee... juz padam. Dajcie trochę ochlody...
    u mnie też. Do tego moje stopy...puchną nawet po gorącej nocy(jak dzis)...

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, ze dzis owczesny luby uwagi nie zwrocił to nie wiem :P Mój by od razu powiedzial żartobliwie zeby nie wprowadzać dodatkowego zażenowania, ze mam sie nakryc bo mi pipka świeci :P No to wyszly z nas ekshibicjonistki :P

Lola super, ze imprezka udana :)

ewelinka wielkopolska tez sie praży w słońcu.

Oj mamy lato w tym roku, nie da sie zaprzeczyc, ale cieszmy sie, ze na to lato ni eprzypadl nam III trymestr! :D

Kiara lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od samego rana upał :/ oddychać ciężko

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

My też z Juniorem leżymy i ledwo jest czym oddychać. Na szczęście Junior wczoraj dokazywał co jakiś czas, praktycznie przez cały dzień, więc byłam spokojniejsza :)

Lola, Ewelinka - sprawdźcie, czy książki doszły.

kaarolaa, lolaliciouse, eforts, Kiara lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

u mnie tez upał, maz w pracy na sluzbie az do jutra rana, a ja musze cos dzieciakom wymyslic...ale po wczorajszej plazy mam dosc...juz mam tak opalone lopatki i kark, ze mi skora zaczela schodzic...a w swetrach przeciez nie wysiedze...

chyba sie w mieszkaniu dzisiaj ponudza...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nic im nie będzie, jak jeden dzień w mieszkaniu pobędą. Muszą zrozumieć, że Ty też musisz się oszczędzać.
    A nie masz jakichś puzzli albo gier planszowych? Albo jakieś inne zabawy wymyśl. Może wspólne gotowanie/pieczenie... Byle nie gry komputerowe!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 10:22

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie nie mam puzzli...moze pojde pozniej z nimi do znajomych to w panstwa miasta zagramy bo im sie spodobala ta zabawa...

piec nic nie bedziemy bo jutro juz do domu jedziemy i nawet zakupow nie mam zrobionych...a gotowac to moze tez lepiej nie...

• inka84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dzieci lubią ciasteczka robic, ale trzeba je potem tez do sprzatania zachecic :) U mnie syn za robienie ciasteczek zgodzilby sie na posprzatanie nawet u sąsiadów :P
    Jedne minus....troche gorąco zeby jeszcze piekarnikiem dogrzewac :(
    Mnie dzis naszlo na pizze ale sobie odpuszczam, bo pieke na kamieniu, a kamien nagrzewam w temp 250 st przez godzine Pizza robie sie 4 minuty, wiec 3 szt w 15 min gotowe, ale kamien potem studzi sie kilka godzin i przechodząc przez aneks kuchenny czuc dodatkowe cieplo.
    Oj przyjdzie zima bedziemy psioczyc jeszcze bardziej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 10:48

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak dziękuję książka dotarła :)

Qrczak lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze szczerze to ja mam lenia i nie mam ochoty na pieczenie ciasteczek w ten upal no i zakupy by trzeba bylo robic, a specjalnie wszystko oprozniam bo do domu wrocimy dopiero 21 sierpnia na 4 dni, potem znow na wies az do 8 wrzesnia...

wystraczy, ze kurczaka upieke na obiad...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 10:53

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak- książki dotarły! Dziękuję!

Lecę się ubrać- dziś u nas w parafii odpust- idziemy po balona ;P

Qrczak lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też upał, w nocy ciężko się śpi.

Dziękuję za książki. Jakie grube tomisko ta w oczekiwaniu na dziecko :)

Nadal czekam niecierpliwie na puknięcia mojego malucha, który ucichł od czwartku :/ No i zaczynam dziś 22 tydzień.

No i w czwartek wizyta u gina. Chcę żeby jeszcze raz spojrzał czy na pewno siusiorek jest i od razu po wizycie idę do Tesco na wyprzedaż ciuszków. Same resztki zostały ale ceny dobre -50% i -70%.

Aaaa i dalej nie mam wypisu ze szpitala, super :D Jak się mnie lekarz zapyta co tam wykryli w szpitalu i o wyniki to mu powiem, żeby się zorientował gdzie jest mój wypis a wyniki są nadal w szpitalu w historii leczenia. Może jemu się uda :D

Kiara lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaraz mam nadzieje naspacerek idziemy - pogoda szarawa, lekko chlodne <3 lubie to :D

Maz chce mnie przekupic - kusi strojem pandy dla malego zebym sie zgodzila zeby taki jego kolega turek przyszedl ( nie przepadam :P ) wiec hmmm chyba musze to przemyslec :P

inka84, eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko.

W trójmieście jaka tragedia, skwar normalnie.!! Ehh a tu muszę wyjść po zakupy.!

Pozytywem jest to, że już we wtorek mojemu ściągają PRAWDOPODOBNIE jeden gips z nogi. Będziemy mogli sobie w końcu gdzieś pojechać

kaarolaa, Kiara, Furia lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja też w Trójmieście i szczerze mogłam lepiej to przemyśleć, chociaż na szczęście wczoraj byłook dzisiaj rano byliśmy na monciaku to jeszcze dało się żyć a na pokazy dotrzemy pewnie nnajwcześniej na 14 i po cichu liczę na deszcz :) a jak nie to skryję się gdzieś w cieniu, największa tragedia to tłumy (wiem ze jestem jego częścią :) ).
    I powiedziałam mężowi ze nie chce żadnych wakacji w tym roku, ostatecznie mieliśmy pojechać na domek ale stwierdziłam ze tydzień takiego wyjazdu to będzie wózek dla dziecka i wolę zostawić te pieniądze żeby za rok z młodym juz gdzieś pojechać bo w to lato i tak nie umiem czerpać z tego przyjemności :/

Furia czego się nie robi dla pandy :D

kaarolaa, Bajka, Qrczak, Furia lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiej wielkości butelki dla dzidzi kupować? Nie ogarniam tematu ile dziecię zjada na jakim etapie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprzedalam dzieci :) he he

przyszli znajomi i zabrali je nad jezioro...a ja moge odpoczac, poleze troche a pozniej umyje podloge, kurczak sie piecze na obiad i Marcel dzisiaj kopie jak szalony...w koncu i az mi sie łzy w oczach pojawiły, bo przez 4 dni byl bardzo delikatny a czasem cały dzien sie nie odzywal...

Qrczak, eforts lubią tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola takie są czasem uparciuszki ztych naszych dzieciaczków, na szczęście kopią od czasu do czasu i nas uspokajają :)odpoczywaj sobie :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci ubreczone dzisiaj, na ten upał chyba :/ Na obiad kupujemy kurczaka z rozna i bagietki, dorobie salatke po grecku i obiad bedzie :)

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka uparciuszki masz racje :) ale dzieki temu, ze dzisiaj mocniej sie rusza mam lepszy humor :)

Bajka, HANA lubią tę wiadomość

‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ