X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialam nagrac jak mi sie brzuch rusza, ale co czekalam z kamera to ten cisza, a jak kemerka wylaczona to znow zaczął mocniej, chyba przylapanie go nie bedzie takie proste :) he he

Qrczak lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedziałam sobie godzinę na słońcu i moja mała zaczęła tak kopać, że szok. W ogóle od wczorajszego wieczora jest bardzo aktywna. A wiecie co mi się najbardziej podoba i czym się wzruszam? Jak mąż się kładzie obok mnie na łóżku, całuje brzuch i jego mina niezapomniana, jak przyłożyć rękę do brzucha i maja akurat kopnie. Buzia mu się śmieje wtedy, a mi się serce raduje.

kaarolaa, Kulka41, Kiara, Martynaaa, eforts lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

792b54e64fbee655med.jpg

moje zdobycze dla malucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 13:43

Kinga.k, Kulka41, Kiara, Niespodzianek:), Qrczak, Furia, eforts, lolaliciouse, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski :)

jak juz tak rozsyłacie ksiązki to czy i ja mogłabym prosić?? [email protected] z góry wielkie dzięki :)

ja dziś spałam do 11:30 dawno tyle nie pospałam, ale to wszystko przez to, że nie mogłam zasnąć o normalnej porze i udało mi sie dopiero o 3:30 jakas masakra ;/

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zazdroszcze paula...ja odpukac poki co nie mam problemu ze snem, wczoraj bylam tak zmeczona ze zasnelam chyba po 22 pozniej pobudka jak maz wychodzil do pracy po 6 siusiu i jeszcze spalam do 9

• Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam problem z zasnieciem, czuje ze chce mi sie spac, ale gdy sie klade potrafie godzine lezec i nic...
    34bw43r836g6ojbx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola - ja tak samo :) A od kiedy kupiliśmy (a to już chyba z miesiąc), to kompletnie nie myślę o wózkach, jestem spokojniejsza, bo tak ważny zakup mam z głowy.

inka - też mnie to zdziwiło. On był dziwny, także cóż :) TŻ od razu by zareagował. On to jak widzi, że chodzę w szortach i się schylam gdzieś, to zaraz mi syczy że mam się zasłonić, albo ubrac coś innego. :P

karola - strasznie zazdroszczę Ci już nie tylko figury, ale i tego plażowania, a konkretniej moczenia się w wodzie.... Cudownie!

Bursztynka - jak dostaniesz wypis, to tam powinnaś mnie spisane wyniki.

w ogóle to tak mi szkoda, że nigdzie nie pojedziemy w te wakacje :( Marzy mi się znowu Chorwacja... ale jakoś się pocieszam, że może za rok z maluszkiem gdzieś się wybierzemy... za takie maluchy i tak się nie płaci :)

Trójmiasto - nie stękać! :D U Was tylko 28 stopnii... w Poznaniu 33!!! :/

Mnie boli dzis mocno brzuch tak okresowo, no spa nie działa, mam nadzieję, że to tylko kwestia normalnego stanu w ciąży, a nie kolejnej atrakcji u mnie.
    Mały jest aktywny :)

lolaliciouse lubi tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ja u mojej mamy w górach jestem wiec burza miala do Ciebie spory kawalek:) nie spalam dzisiaj do 4 prawie, mój brat mial 18 stke zrobil impreze do rana muzykę chyba slyszeli w innym mieście a ja mialam ochote ich udusić.. Wiem wiem musza sie wybawić ale dobijają mnie te upaly juz nie mam na nic sily a Kacperek to aktywne dziecko wiec czuje sie trochę jak karola..:p

lolaliciouse lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiara moje moczenie polega na zamoczeniu sie az do kolan he he :)

dalej sie boje bo tyle sie czyta o tych infekcjach, ze nie chce ryzykowac...

ogolnie to chmury jakies nadciagaja nad Elk, moze wieczorem cos popada...

dzieciaki juz wrocily i znow sie beda nudzily, niech sie bajkami pociesza, nic wiecej narazie im nie wymysle :)

Kiara lubi tę wiadomość

• Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa nie boj sie moczyc cala w tej wodzie :P ja tez cala wchodze, a jestem strasznie podatna na infekcje... przed ciaza mialam praktycznie co miesiac niewiadomo z czego... ;/ woda w jeziorkach jest naturalna, a ta basenowa jest chlorowana i niewiadomo co jeszcze i to wlasnie ona jest gorsza... ja zawsze po basenie cos chyce... a po wypadzie nad taki naturalny zbiornik nic sie nie dzieje!
    34bw43r836g6ojbx.png

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts - mądre przemyślenie ;-) W następnym roku wakacje z maluchem:-), a w Trójmieście zaczęło kropić!! Juhuu!!

kaarolaa - piękne uczucie kopniaki małego, moja narazie delikatnie kopie - niestety nie widać, czy brzuszek się rusza. Śliczne ciuszki, ja mam 1 msc przerwy, nic nie kupiłam. W sobote wizyta, jak tylko się dowiem co za płeć zacznę kompletować wszystko.

Paula84 - przez taką pogodę okropnie się zasypia, pozycji dobrej nawet nie moge znaleźć ;/ ehh..

Co do wózków, nie mam wybranego :-( ah zdążę i znajdę jakiś w przestępnej cenie, który będzie spełniał wszystkie wymogi.

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga moze i masz racje, ja na szczescie podatna na infekcje nie jestem, 2 razy w zyciu mialam taka ostrzejsza i chyba mnie przekonalas :)

olcia naprawde super a dzisiaj to juz przechodzi samego siebie...tak mi daje w srodku, ze nawet widac jak uderza... :) i mocno sie wypycha momentami, ze sie gorka na brzuchu robi :) wiem wtedy, ze plecy wypycha...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola - kochana, kup sobie Provag żel i smaruj w domu rano po prysznicu (przed jeziorem) i poźniej jak wrócisz to po opłukaniu się jeszcze. Ja go używam i bardzo sobie chwalę, gin mi polecił :) Zabezpieczysz się profilaktycznie i będziesz spokojniejsza, bo faktycznie jeziora zbyt czyste nie są, a warto się pokąpać póki jest okazja :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uzywalam Provag ale tabletki...wiec teraz moze wyprobuje ten zel...mam multy-gyn ale nie wiem czy w ciazy mozna go stosowac...on jest jak juz raczej cos zacznie sie dziac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a znalazlam w necie ulotke i mozna ten multy-gyn stosowac w ciazy zapobiegwaczo :) wiec jesli bedzie jezioro mozna zaaplikowac zel i smialo plywac w jeziorze :)

Kiara lubi tę wiadomość

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, zabezpieczyć się i korzystać póki jest możliwość ;-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewczyny, ja wlasnie wrocilam z wakacji nad morzem i też się kąpałam cala. Woda w naturalnym akwenie jest jednak czystsza i czytalam ze nie ma się czego obawiać jeśli kąpielisko jest dopuszczone do użytku. Korzystajcie więc póki jest pogoda i możecie

3i49anlimybgnl9h.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od 3 dni twardnieje brzuch. Pomaga jak sobie poleżę lub wezmę no spę. I w szyjce od czasu do czasu mnie kłuje. Mialam we wtorek jechać na tydzień do siostry. Ale teraz się martwię czy sie coś nie dzieje i czy powinnam wyjeżdżać. Mój gin na urlopie.
    Chyba któraś z was miała te kłucia w szyjce o ile dobrze pamiętam?

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey kobitki. Widze ze znow temat wozkoe na taoecir.
    My mimo toznych skrajnych opinii zdecydowalismy sir na tutka grandera alu. Raczej czarna gondola czerwony stelaz i budka ale co do koloru to jeszcze zobsczymy

Kulka ja pidalam o tych kluciach. Kluje mnir do trj pory i csly czasm msm takie uczucie jakbym lezala z czyms w dziurce tzn powiedzmy ze boli po dluzszym staniu czy chodzeniu i msm takie uczucir jak bym elozyla tam palce i trzymalq jakud cxas.

Moje dzieciatko dzis bardzo aktywnr i nir wirm kiedy ona ma te 20 godz snu.
    Od eczoraj idealnir czuje kiedy mala ma czkawke i czym mnir gdzie puka. Nozki ma ok ezgotka lonoeego a glowkr kolo pepka. Wczoraj kapiac sie i mydlac brzuch poczulam kregoslup malrj. To na prwno nir pupka ani glowka, musiala byc blisko skory:)

Przepraszam za bledy ale pisze z tel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 17:39

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka moze warto by to sprawdzic ? Jesli bedzie ok to bez stresu pojedziesz.

Hihi turek 1,5 h tylko siedzial bo cos tam musial zalatwic a ja w zamian oczekuje na pande hihi :D :D :D

Dopiero obiadek sie robi :) Udka pieczone w marynacie ( z ketchupem, miodem, sosem sojowym i przyprawami ) i pieczone ziemniolki i surowka :)

Qrczak, kaarolaa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ