X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialam nagrac jak mi sie brzuch rusza, ale co czekalam z kamera to ten cisza, a jak kemerka wylaczona to znow zaczął mocniej, chyba przylapanie go nie bedzie takie proste :) he he

Qrczak lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedziałam sobie godzinę na słońcu i moja mała zaczęła tak kopać, że szok. W ogóle od wczorajszego wieczora jest bardzo aktywna. A wiecie co mi się najbardziej podoba i czym się wzruszam? Jak mąż się kładzie obok mnie na łóżku, całuje brzuch i jego mina niezapomniana, jak przyłożyć rękę do brzucha i maja akurat kopnie. Buzia mu się śmieje wtedy, a mi się serce raduje.

kaarolaa, Kulka41, Kiara, Martynaaa, eforts lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

792b54e64fbee655med.jpg

moje zdobycze dla malucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 13:43

Kinga.k, Kulka41, Kiara, Niespodzianek:), Qrczak, Furia, eforts, lolaliciouse, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski :)

jak juz tak rozsyłacie ksiązki to czy i ja mogłabym prosić?? [email protected] z góry wielkie dzięki :)

ja dziś spałam do 11:30 dawno tyle nie pospałam, ale to wszystko przez to, że nie mogłam zasnąć o normalnej porze i udało mi sie dopiero o 3:30 jakas masakra ;/

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zazdroszcze paula...ja odpukac poki co nie mam problemu ze snem, wczoraj bylam tak zmeczona ze zasnelam chyba po 22 pozniej pobudka jak maz wychodzil do pracy po 6 siusiu i jeszcze spalam do 9

• Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam problem z zasnieciem, czuje ze chce mi sie spac, ale gdy sie klade potrafie godzine lezec i nic...
    34bw43r836g6ojbx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola - ja tak samo :) A od kiedy kupiliśmy (a to już chyba z miesiąc), to kompletnie nie myślę o wózkach, jestem spokojniejsza, bo tak ważny zakup mam z głowy.

inka - też mnie to zdziwiło. On był dziwny, także cóż :) TŻ od razu by zareagował. On to jak widzi, że chodzę w szortach i się schylam gdzieś, to zaraz mi syczy że mam się zasłonić, albo ubrac coś innego. :P

karola - strasznie zazdroszczę Ci już nie tylko figury, ale i tego plażowania, a konkretniej moczenia się w wodzie.... Cudownie!

Bursztynka - jak dostaniesz wypis, to tam powinnaś mnie spisane wyniki.

w ogóle to tak mi szkoda, że nigdzie nie pojedziemy w te wakacje :( Marzy mi się znowu Chorwacja... ale jakoś się pocieszam, że może za rok z maluszkiem gdzieś się wybierzemy... za takie maluchy i tak się nie płaci :)

Trójmiasto - nie stękać! :D U Was tylko 28 stopnii... w Poznaniu 33!!! :/

Mnie boli dzis mocno brzuch tak okresowo, no spa nie działa, mam nadzieję, że to tylko kwestia normalnego stanu w ciąży, a nie kolejnej atrakcji u mnie.
    Mały jest aktywny :)

lolaliciouse lubi tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ja u mojej mamy w górach jestem wiec burza miala do Ciebie spory kawalek:) nie spalam dzisiaj do 4 prawie, mój brat mial 18 stke zrobil impreze do rana muzykę chyba slyszeli w innym mieście a ja mialam ochote ich udusić.. Wiem wiem musza sie wybawić ale dobijają mnie te upaly juz nie mam na nic sily a Kacperek to aktywne dziecko wiec czuje sie trochę jak karola..:p

lolaliciouse lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiara moje moczenie polega na zamoczeniu sie az do kolan he he :)

dalej sie boje bo tyle sie czyta o tych infekcjach, ze nie chce ryzykowac...

ogolnie to chmury jakies nadciagaja nad Elk, moze wieczorem cos popada...

dzieciaki juz wrocily i znow sie beda nudzily, niech sie bajkami pociesza, nic wiecej narazie im nie wymysle :)

Kiara lubi tę wiadomość

• Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa nie boj sie moczyc cala w tej wodzie :P ja tez cala wchodze, a jestem strasznie podatna na infekcje... przed ciaza mialam praktycznie co miesiac niewiadomo z czego... ;/ woda w jeziorkach jest naturalna, a ta basenowa jest chlorowana i niewiadomo co jeszcze i to wlasnie ona jest gorsza... ja zawsze po basenie cos chyce... a po wypadzie nad taki naturalny zbiornik nic sie nie dzieje!
    34bw43r836g6ojbx.png

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts - mądre przemyślenie ;-) W następnym roku wakacje z maluchem:-), a w Trójmieście zaczęło kropić!! Juhuu!!

kaarolaa - piękne uczucie kopniaki małego, moja narazie delikatnie kopie - niestety nie widać, czy brzuszek się rusza. Śliczne ciuszki, ja mam 1 msc przerwy, nic nie kupiłam. W sobote wizyta, jak tylko się dowiem co za płeć zacznę kompletować wszystko.

Paula84 - przez taką pogodę okropnie się zasypia, pozycji dobrej nawet nie moge znaleźć ;/ ehh..

Co do wózków, nie mam wybranego :-( ah zdążę i znajdę jakiś w przestępnej cenie, który będzie spełniał wszystkie wymogi.

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga moze i masz racje, ja na szczescie podatna na infekcje nie jestem, 2 razy w zyciu mialam taka ostrzejsza i chyba mnie przekonalas :)

olcia naprawde super a dzisiaj to juz przechodzi samego siebie...tak mi daje w srodku, ze nawet widac jak uderza... :) i mocno sie wypycha momentami, ze sie gorka na brzuchu robi :) wiem wtedy, ze plecy wypycha...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola - kochana, kup sobie Provag żel i smaruj w domu rano po prysznicu (przed jeziorem) i poźniej jak wrócisz to po opłukaniu się jeszcze. Ja go używam i bardzo sobie chwalę, gin mi polecił :) Zabezpieczysz się profilaktycznie i będziesz spokojniejsza, bo faktycznie jeziora zbyt czyste nie są, a warto się pokąpać póki jest okazja :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uzywalam Provag ale tabletki...wiec teraz moze wyprobuje ten zel...mam multy-gyn ale nie wiem czy w ciazy mozna go stosowac...on jest jak juz raczej cos zacznie sie dziac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a znalazlam w necie ulotke i mozna ten multy-gyn stosowac w ciazy zapobiegwaczo :) wiec jesli bedzie jezioro mozna zaaplikowac zel i smialo plywac w jeziorze :)

Kiara lubi tę wiadomość

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, zabezpieczyć się i korzystać póki jest możliwość ;-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewczyny, ja wlasnie wrocilam z wakacji nad morzem i też się kąpałam cala. Woda w naturalnym akwenie jest jednak czystsza i czytalam ze nie ma się czego obawiać jeśli kąpielisko jest dopuszczone do użytku. Korzystajcie więc póki jest pogoda i możecie

3i49anlimybgnl9h.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od 3 dni twardnieje brzuch. Pomaga jak sobie poleżę lub wezmę no spę. I w szyjce od czasu do czasu mnie kłuje. Mialam we wtorek jechać na tydzień do siostry. Ale teraz się martwię czy sie coś nie dzieje i czy powinnam wyjeżdżać. Mój gin na urlopie.
    Chyba któraś z was miała te kłucia w szyjce o ile dobrze pamiętam?

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey kobitki. Widze ze znow temat wozkoe na taoecir.
    My mimo toznych skrajnych opinii zdecydowalismy sir na tutka grandera alu. Raczej czarna gondola czerwony stelaz i budka ale co do koloru to jeszcze zobsczymy

Kulka ja pidalam o tych kluciach. Kluje mnir do trj pory i csly czasm msm takie uczucie jakbym lezala z czyms w dziurce tzn powiedzmy ze boli po dluzszym staniu czy chodzeniu i msm takie uczucir jak bym elozyla tam palce i trzymalq jakud cxas.

Moje dzieciatko dzis bardzo aktywnr i nir wirm kiedy ona ma te 20 godz snu.
    Od eczoraj idealnir czuje kiedy mala ma czkawke i czym mnir gdzie puka. Nozki ma ok ezgotka lonoeego a glowkr kolo pepka. Wczoraj kapiac sie i mydlac brzuch poczulam kregoslup malrj. To na prwno nir pupka ani glowka, musiala byc blisko skory:)

Przepraszam za bledy ale pisze z tel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 17:39

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka moze warto by to sprawdzic ? Jesli bedzie ok to bez stresu pojedziesz.

Hihi turek 1,5 h tylko siedzial bo cos tam musial zalatwic a ja w zamian oczekuje na pande hihi :D :D :D

Dopiero obiadek sie robi :) Udka pieczone w marynacie ( z ketchupem, miodem, sosem sojowym i przyprawami ) i pieczone ziemniolki i surowka :)

Qrczak, kaarolaa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ