X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, wszystkiego naj naj
    Aniar i wszystkie Anie - też wszystkiego najlepszego

Hana - nie wiem gdzie się chowają te +4kg. Szczuplutka jesteś.
    Kaarolaa - śliczny zgrabny brzusio

Dziewczyny z małymi brzuszkami cieszcie się. W 8-9 miesiącu bardziej brzuchate będą wam zazdrościć

Milcia, mi nogi ogólnie nie puchną. Ale w sumie nie próbowałam zakładać sandałek z ubiegłego roku. W czerwcu kupiłam na płaskim obcasie i trafiły mi się mega wygodne, chodzę w nich cały czas, więc we wrześniu będą do wyrzucenia.
    Nogi mi puchły w Pradze, od chodzenia w ten upał. A przez podróż powrotną woda zatrzymała się w organizmie. We wtorek rano po powrocie ważyłam 68 kg, a po odpoczynku w domu środe rano tylko 67kg. W jedną dobę zeszło ze mnie kg wody

ewelinka_shn, kaarolaa, Bursztynka lubią tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • HANA Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no dziewczyny to prawda same sie nakrecamy objawami ;)

Efort a mi moje włosy po pas scinał mój mąż miesiac temu ;) To co widzicie na zdjeciach to spod jego reki i tępych nożyczek :D

Ja to tak mam poczuje impuls, chwila, szybka decyzja, obetnij mi włosy tu i teraz raz ciach i rewelacja, trochę krzywo ale taki ogólny był zarys :D

Karola Ty sliczna brzuchatko piłeczko ;)

anior też sliczna brzuchatka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 11:26

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki blady ten moj brzuch jest :) he he rece ciemne, nogi tez a plecy i brzuch biale jak u corki mlynarza :) he he

HANA lubi tę wiadomość

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak, leż spokojnie. Wszystko będzie dobrze.
    Ja w przyszłym tygodniu jadę na 1,5 tyg do siostry. Trochę się martwię, że gdyby coś się działo to w pobliżu nie ma dobrego szpitala. Takie schizy ciężarnej. Niby byłam we wtorek u giną i wszystko w porządku, ale...

Któraś z was pytała o lekarza, który robi połówkowe. Ja słyszałam dużo dobrych opinii o lekarzach z ul. Agatowej . Trzeba wpisać w wyszukiwarkę agatowa usg i dane wyskoczą. A zwłaszcza o doktor Hamali ((albo bardzo podobnie).
    Ja ostatecznie byłam u dr Roberta Kulika, ul. Floriańska 6, zdrOva. Polecił mi go mój gin, jakiś jego kolega. Ale w sumie lekarz zrobił na mnie dobre wrażenie. Usg trwało chyba 20 min, może krótko ale mały współpracował. Lekarz bardzo kontaktowy i chyba ma potrzebne certyfikaty

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/groups/774015542617073/ tu link do grupy

dobry :)

aniar lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ktoras tutaj wklejała liste z lekarzami z certyfikatem, mozna ja prosic jeszcze raz...z gory dziekuje :)

• inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    https://www.facebook.com/groups/774015542617073/ tu link do grupy

dobry :)

Dobry dobry!

Tylko, ze wyskakuje brak uprawnien do strony na FB :(

aniar lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a ktoras tutaj wklejała liste z lekarzami z certyfikatem, mozna ja prosic jeszcze raz...z gory dziekuje :)

Psze bardzo: https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

kaarolaa lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka pewnie dlatego ze grupa tajna, zaraz napisze tam zeby adminka na chwile to zdjela.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura, ja też zastanawiam się nad jakimś Bebetto, więc jestem ciekawa twojej opinii

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja widzialam Bebetto luca na zywo i wizualnie mi sie podobal :P ale zbytnio nie wglebialam sie w szczegoly, bo robilo mi sie slabo i musialam wyjsc ze sklepu...
    34bw43r836g6ojbx.png

• aniar Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też czekam na zdjęcie chwilowe "tajnosci" grupy :P

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie Bebetto...czailam sie jakis czas na nie, ale waga i wiele opinii w necie mnie bardzo zniechecily:

http://www.bangla.pl/opinie/p32380/bebetto-nico-nico-plus-wozek

Furia lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ta lista obowiazuje tez lekarzy od polowkowego bo widze tylko 11-13 tyd i ten co mi robił wtedy jest, a mojej obecnej gin nie ma, albo nie moge jej znalezc...

• inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coraz bardziej świta kupienie Camarelo. Kilka negatywnych opinii zdecydowanie wypiera wiekszosc pozytywnych. Przede wszystkim sie nie rozpada, o bebetto znalazlam kilka opinii o polamanym stelazu. Na spacerowke az tak nie psioczą, no i wizualnie oraz kolorystycznie mi pasuje. Wysokosc oparcia moze jakos szczegolnie nie wyprzedza innych wozkow, bo ma 45 cm, ale na korzysc przemawia mi waga i trwalosc stelaza. Waga stelaza z kołami 6,4, waga gondoli 4,1 , a spacerowki 4,3. I na 99% jestem juz zdecydowana. A te kilka negatywnych opinii, ktore mnie początkowo zniechecily to coz...nawet na x-landery psioczą i zawsze sie znajdzie ktos niezadowolony, a wozkow idealnych niema.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a ta lista obowiazuje tez lekarzy od polowkowego bo widze tylko 11-13 tyd i ten co mi robił wtedy jest, a mojej obecnej gin nie ma, albo nie moge jej znalezc...

Polowkowe takze :) Pytalam mojego gina, ktorego na tej liscie nie ma. W sumie na prenatalnym 11-13 to sie sprawdza przeziernosc karkową i kosc nosową, wiec do tego chyba nie trzeba wyjezdzac z Europy zeby sie nauczyc :P
    Jednak pytanie trafne, bo mnie tez to kiedys zaciekawilo.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy wyborze wozka kierujcie sie tez jego wysokoscia... Gondola ma byc na wysokosci waszego pasa, naprawde czesto widze rodzicow, ktorzy sa wysocy i prowadza wozek przygarbieni, bo maja go poprostu za niski... najlepiej isc do sklepu i poprzymierzac do swojego ciala :P wam tez musi sie przeciez ten wozek dobrze prowadzic, co z tego, ze bedzie on idealny, jak bedzie dla was za wysoki lub za niski...
    34bw43r836g6ojbx.png

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za listę raz jeszcze bo to ja pytałam..o dr. Kuliku z Floriańskiej też już słyszałam i też pozytywną opinię..a ile kosztuje polówkowe u niego?

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm..i tą dr Hamelę z Agatowej tez znalazłam na tej liście..teraz nie wiem kogo wybrac ;)

89b74e6224.png
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ