WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, wszystkiego naj naj
    Aniar i wszystkie Anie - też wszystkiego najlepszego

Hana - nie wiem gdzie się chowają te +4kg. Szczuplutka jesteś.
    Kaarolaa - śliczny zgrabny brzusio

Dziewczyny z małymi brzuszkami cieszcie się. W 8-9 miesiącu bardziej brzuchate będą wam zazdrościć

Milcia, mi nogi ogólnie nie puchną. Ale w sumie nie próbowałam zakładać sandałek z ubiegłego roku. W czerwcu kupiłam na płaskim obcasie i trafiły mi się mega wygodne, chodzę w nich cały czas, więc we wrześniu będą do wyrzucenia.
    Nogi mi puchły w Pradze, od chodzenia w ten upał. A przez podróż powrotną woda zatrzymała się w organizmie. We wtorek rano po powrocie ważyłam 68 kg, a po odpoczynku w domu środe rano tylko 67kg. W jedną dobę zeszło ze mnie kg wody

ewelinka_shn, kaarolaa, Bursztynka lubią tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • HANA Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no dziewczyny to prawda same sie nakrecamy objawami ;)

Efort a mi moje włosy po pas scinał mój mąż miesiac temu ;) To co widzicie na zdjeciach to spod jego reki i tępych nożyczek :D

Ja to tak mam poczuje impuls, chwila, szybka decyzja, obetnij mi włosy tu i teraz raz ciach i rewelacja, trochę krzywo ale taki ogólny był zarys :D

Karola Ty sliczna brzuchatko piłeczko ;)

anior też sliczna brzuchatka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 11:26

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki blady ten moj brzuch jest :) he he rece ciemne, nogi tez a plecy i brzuch biale jak u corki mlynarza :) he he

HANA lubi tę wiadomość

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak, leż spokojnie. Wszystko będzie dobrze.
    Ja w przyszłym tygodniu jadę na 1,5 tyg do siostry. Trochę się martwię, że gdyby coś się działo to w pobliżu nie ma dobrego szpitala. Takie schizy ciężarnej. Niby byłam we wtorek u giną i wszystko w porządku, ale...

Któraś z was pytała o lekarza, który robi połówkowe. Ja słyszałam dużo dobrych opinii o lekarzach z ul. Agatowej . Trzeba wpisać w wyszukiwarkę agatowa usg i dane wyskoczą. A zwłaszcza o doktor Hamali ((albo bardzo podobnie).
    Ja ostatecznie byłam u dr Roberta Kulika, ul. Floriańska 6, zdrOva. Polecił mi go mój gin, jakiś jego kolega. Ale w sumie lekarz zrobił na mnie dobre wrażenie. Usg trwało chyba 20 min, może krótko ale mały współpracował. Lekarz bardzo kontaktowy i chyba ma potrzebne certyfikaty

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/groups/774015542617073/ tu link do grupy

dobry :)

aniar lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ktoras tutaj wklejała liste z lekarzami z certyfikatem, mozna ja prosic jeszcze raz...z gory dziekuje :)

• inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    https://www.facebook.com/groups/774015542617073/ tu link do grupy

dobry :)

Dobry dobry!

Tylko, ze wyskakuje brak uprawnien do strony na FB :(

aniar lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a ktoras tutaj wklejała liste z lekarzami z certyfikatem, mozna ja prosic jeszcze raz...z gory dziekuje :)

Psze bardzo: https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

kaarolaa lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka pewnie dlatego ze grupa tajna, zaraz napisze tam zeby adminka na chwile to zdjela.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura, ja też zastanawiam się nad jakimś Bebetto, więc jestem ciekawa twojej opinii

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja widzialam Bebetto luca na zywo i wizualnie mi sie podobal :P ale zbytnio nie wglebialam sie w szczegoly, bo robilo mi sie slabo i musialam wyjsc ze sklepu...
    34bw43r836g6ojbx.png

• aniar Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też czekam na zdjęcie chwilowe "tajnosci" grupy :P

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie Bebetto...czailam sie jakis czas na nie, ale waga i wiele opinii w necie mnie bardzo zniechecily:

http://www.bangla.pl/opinie/p32380/bebetto-nico-nico-plus-wozek

Furia lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ta lista obowiazuje tez lekarzy od polowkowego bo widze tylko 11-13 tyd i ten co mi robił wtedy jest, a mojej obecnej gin nie ma, albo nie moge jej znalezc...

• inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coraz bardziej świta kupienie Camarelo. Kilka negatywnych opinii zdecydowanie wypiera wiekszosc pozytywnych. Przede wszystkim sie nie rozpada, o bebetto znalazlam kilka opinii o polamanym stelazu. Na spacerowke az tak nie psioczą, no i wizualnie oraz kolorystycznie mi pasuje. Wysokosc oparcia moze jakos szczegolnie nie wyprzedza innych wozkow, bo ma 45 cm, ale na korzysc przemawia mi waga i trwalosc stelaza. Waga stelaza z kołami 6,4, waga gondoli 4,1 , a spacerowki 4,3. I na 99% jestem juz zdecydowana. A te kilka negatywnych opinii, ktore mnie początkowo zniechecily to coz...nawet na x-landery psioczą i zawsze sie znajdzie ktos niezadowolony, a wozkow idealnych niema.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a ta lista obowiazuje tez lekarzy od polowkowego bo widze tylko 11-13 tyd i ten co mi robił wtedy jest, a mojej obecnej gin nie ma, albo nie moge jej znalezc...

Polowkowe takze :) Pytalam mojego gina, ktorego na tej liscie nie ma. W sumie na prenatalnym 11-13 to sie sprawdza przeziernosc karkową i kosc nosową, wiec do tego chyba nie trzeba wyjezdzac z Europy zeby sie nauczyc :P
    Jednak pytanie trafne, bo mnie tez to kiedys zaciekawilo.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy wyborze wozka kierujcie sie tez jego wysokoscia... Gondola ma byc na wysokosci waszego pasa, naprawde czesto widze rodzicow, ktorzy sa wysocy i prowadza wozek przygarbieni, bo maja go poprostu za niski... najlepiej isc do sklepu i poprzymierzac do swojego ciala :P wam tez musi sie przeciez ten wozek dobrze prowadzic, co z tego, ze bedzie on idealny, jak bedzie dla was za wysoki lub za niski...
    34bw43r836g6ojbx.png

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za listę raz jeszcze bo to ja pytałam..o dr. Kuliku z Floriańskiej też już słyszałam i też pozytywną opinię..a ile kosztuje polówkowe u niego?

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm..i tą dr Hamelę z Agatowej tez znalazłam na tej liście..teraz nie wiem kogo wybrac ;)

89b74e6224.png
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ