X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej..dzięki za namiary na lek. z Wawy..ja jakoś do swojego tracę zaufanie..niby 1 ciaze prowadzil i wszytko ok.ale teraz nie iem..jajkos mam mieszane uczucia..:/

Qrczaku lez koniecznie..ja od poczatku prawie leze..co sobie pozwalalam na jakiues dluzsze wstanie np wyjazd do znajomych..konczylo sie plamieniami..ostatnie duze w 14 tyg..teraz tez mam dziwne uczucie z ta szyjka..ciezko opisac..a wizyta dopiero 13.08:/ ehh..

a sama se zbadac w ogole nie umiem..

a ja sajgonki robie z juz podpieczonym farszem (z tego samego powodu strach o surowe miech od zawsze ;) ale faktycznie sie rozwalaja czesto albo papier peka..co nie zmienia faktu ze sa pycha :D ale tak piekne jak Inki to nigdy nie byly ;)

inka84, Qrczak lubią tę wiadomość

89b74e6224.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola a lej jak Ci ulży :P

Asia powiedz mi...co Ty kobito ćwiczysz z tą szyjką? :D Ale odpowiadając na pytanie to bardzo dobrze. Jak sie szyjka obniza, bo np macica uciska to przy kucaniu szyjke czuc blisko ujscia, a nawet w skrajnych przypadkach mozna ją dojrzec. Jak masz ładnie schowaną w srodku w tej pozycji na dlugosc palca to tylko sie cieszyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 20:03

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczku kurwuncia no to odpoczywaj jak najwiecej. Tez mam ten syrop, pomaga bardzo i odpoczywaj.

Qrczak lubi tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok dziekuje za miłe słowa, ale i za cenną informacje kulinarną :) Wynika z tego, ze moje obserwacje są chyba słuszne - powietrze w środku "prowokuje" pękanie, a farsz z surowego jest zbity i mozna z niego "wydusic" powietrze przy zawijaniu.

Mysiok lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w smyku jest przecena wózków i fotelików może którąś zainteresuje.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qrczaku wypoczywaj trzymam kciuki za was :)
    Czy ktoras z was kluje w pochwie?

Qrczak lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qurczak trzymaj się i jak najwięcej oszczędzaj,
    ja dostałam l4 chodzące 2,
    jeżeli chodzi o odp na posty ja nie naleze do zbytnio aktywnych bo ciężko doradzać jak się czlowiek nie zna więc wtedy nie piszę, często po przeczytaniu paru kart zwyczajnie o nich zapominam,
    a sajgonki też lubię, apetytu mi narobiłaś chyba sama za parę dni zrobię, raz już w życiu zdarzyło mi się zrobić były pyszne..
    uciekam oglądać film

Qrczak lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle, ja zawsze wiedziałam że byłam wczesniakiem (7 msc) ale teraz dopytałam mamę to okazało się że przez 5 msc leżała ze mną w szpitalu przez przodujące łożysko!!!

Nati mnie czasem kuło ale to jak brałam globulki dowcipne.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    qrczaku wypoczywaj trzymam kciuki za was :)
    Czy ktoras z was kluje w pochwie?

hm no wlasnie mnie tylklo ja nie wiem czy to klucie..raczej takie klucio ciagniecie i mam juz schizy z ta szyjka :/

89b74e6224.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka jesteś przekochana,bardzo dziękuję za rozwianie moich wątpliwości! :):-* Mam tylko nadzieję, że do jutra minie to pieczenie i że nie wcisnęłam tam sobie żadnej bakterii i nie naruszyłam wejścia do szyjki :)

Nati mnie co raz kłuje w pochwie, 2 tyg temu byłam na IP to po zbadaniu usg szyjki kazali brać nospę - tyle :)

inka84 lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do l4 tez mam chodzace teraz choc lezec musze od poczatku..w poprzedniej ciazy mialam lezace choc dobrze wszystko bylo..dziwnie :/ ale kontrolami tez bym sie nie martwila

89b74e6224.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa. Jesteście nieocenionym wsparciem <3
    Mam zamiar leżeć plackiem, przynajmniej przez najbliższe dwa tygodnie, do następnej wizyty, a jeśli to ma pomóc to i do porodu będę leżeć! Byleby tylko dotrwać w dwupaku przynajmniej do połowy grudnia.
    Wiem, że wiele z Was leżało już dużo wcześniej i niektóre nadal leżą, więc i ja dam jakoś radę.

Kiara uspokoiłaś mnie nieco z tym tętnem i ułożeniem główkowym malucha.

AsiaCh gin wcześniej nie mówił jakiej długości była szyjka, zawsze tylko że w normie.

Inka dzięki za info o niegłaskaniu brzucha. Postaram się do tego stosować. Tylko co wtedy ze smarowaniem w celu nawilżenia?

Doris no tak, bo ja wciąż liczę na nasze grudniowe spotkanie na porodówce. A do Jawora to zapraszam, niekoniecznie aby mi nakopać ;) , ale choćby na kawę ;D

Karola88 ja nie czułam skracania szyjki. Czasem czułam taki chwilowy promieniujący ból w szyjce, ale nie miałam zielonego pojęcia, że to może być objaw.

Aaa no i dowiedziałam się, że wszelkie skurcze, także te orgazmowe są niestety niedobre dla szyjki macicy, bo mogą właśnie powodować jej skracanie :/

Dostałam dalsze L4, na szczęście nadal chodzące, więc chyba gin nie uważa, że jest tragicznie.

Doris-83 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie odczuwam takie klucio ciagniecie, jak mowilam o tym gin to powiedzial, ze to normalne, ja juz jestem teraz niezle zeschizowana ta szyjka skurczy chyba nie mam juz sama nie wiem wszystko mi sie pomieszalo...

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak przyjadę na Inkę:-)
    I tak w ogóle to wczoraj na usg mały też głową dołu był , a za chwilę nie. Jak to zobaczyłam to od razu gina pytam i powiedział,że mam się nie przejmować czy jest głową w dół czy w górę. Układa się tak jak mu na daną chwilę wygodnie.

Ja dzisiaj zeszłam do dwóch tabletek duphastonu i .....sama nie wiem. Muszę obserwować ale niestety mam uczucie ciężkiego brzucha. Ale też pęcherz mnie dzisiaj się odzywa. Może mały się tak poukładał:-)

Aha i odwołuję to,że imię mieliśmy wybrane.....miał być i mam nadzieję,że będzie Adaś.......a mój mąż dzisiaj śmiertelnie poważnie zmienił zdanie na Konrada.....jak się mówi zdrobniale...Kondziu? Nie chcę nikogo obrażać ale mnie to się nie podoba......a mój mąż w zaparte idzie...Help!

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    ja wlasnie odczuwam takie klucio ciagniecie, jak mowilam o tym gin to powiedzial, ze to normalne, ja juz jestem teraz niezle zeschizowana ta szyjka skurczy chyba nie mam juz sama nie wiem wszystko mi sie pomieszalo...

no to witaj w klubie..dzis dzwonilam do swojego gina ale chyba na urlopie jest bo pierwszy raz nie odebral i nie oddzonil :/ a ja sobie nie przypominam zebym miala tak w 1 ciazy, choc wiem oczywiscie ze kazda ciaza jest inna..a IP unikam jak ognia i jeszcze igdy nie bylam (raz w 1 ciazy) bo nie mam zadnego zaufanego lekarza w zadnym szpitalu a wiem ze niewprawne badanie moze tylko zaszkodzic :/ to jak mnie zbadali na IP w 1 ciazy do dzis z przerazeniem wspominam :/

89b74e6224.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak Hmm...ja sie wtedy to nawet nie smarowalam za bardzo czyms bo pod prysznic jak juz mi wolno bylo wstawac to uzywalam oliwke na mokrą skóre, ale jak uzywasz balsamu to moze przesmaruj na szybko brzuch i zostaw odsloniety zeby sie wchlonął do reszty. Nie popadaj tez w skrajnosci. Ciezerne kobiety mają odruch glaskania brzucha czesto nawet nie wiemy, ze lezymy i glaskamy, to jest najgorsze, a nie to ze raz czy dwa dziennie brzuszek posmarujesz :)
    W zdrowej ciazy tez trzeba zwrocic uwage czy glaskanie nie wywoluje twardnienia, jesli tak to nie wolno bo moze wywolac przedwczesny porod ! I to powtarzam, nie jest rada z Pani Domu.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Qrczak przyjadę na Inkę:-)
    I tak w ogóle to wczoraj na usg mały też głową dołu był , a za chwilę nie. Jak to zobaczyłam to od razu gina pytam i powiedział,że mam się nie przejmować czy jest głową w dół czy w górę. Układa się tak jak mu na daną chwilę wygodnie.

Ja dzisiaj zeszłam do dwóch tabletek duphastonu i .....sama nie wiem. Muszę obserwować ale niestety mam uczucie ciężkiego brzucha. Ale też pęcherz mnie dzisiaj się odzywa. Może mały się tak poukładał:-)

Aha i odwołuję to,że imię mieliśmy wybrane.....miał być i mam nadzieję,że będzie Adaś.......a mój mąż dzisiaj śmiertelnie poważnie zmienił zdanie na Konrada.....jak się mówi zdrobniale...Kondziu? Nie chcę nikogo obrażać ale mnie to się nie podoba......a mój mąż w zaparte idzie...Help!

heh..moj dla 1 tez chcial Konrad ale wyperswadowałam..Kondżi chyba..ja nie wiem jak inaczej..hm..teraz nie wiemy co bedzie ale tez cos wspomnial o Konradzie..ehh..wspolnie myślimy nad Patrykiem albo Frankiem..a dla dziewczynki Zuzia ustalone..:)

89b74e6224.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie w szpitalu jest podobnie, ale zalezy od lekarza ja jak trafilam na ip na poczatku ciazy to lekarz wrecz odpiedzielil mnie ze przyszlam i gtare zawracam, a tak byl delikatny, ze niech go szlak trafi, jak trafie na niego na porod to chyba cos przycpam bo go nie strawie.. ja osttanio na wizycie, jak gin mie badal powiedzial, ze mam nisko lozysko i zapytal czy mam plamienia powiedzialam, ze nie mam zadnych plamien tylko klucie w pochwie, to stwierdzil, ze to normalne i tym sie nie przejmowac, a lozysko pewnie nisko bo to w sumie 15 tydz byl, wiec bedzie powoli sie podnosic

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    no u mnie w szpitalu jest podobnie, ale zalezy od lekarza ja jak trafilam na ip na poczatku ciazy to lekarz wrecz odpiedzielil mnie ze przyszlam i gtare zawracam, a tak byl delikatny, ze niech go szlak trafi, jak trafie na niego na porod to chyba cos przycpam bo go nie strawie.. ja osttanio na wizycie, jak gin mie badal powiedzial, ze mam nisko lozysko i zapytal czy mam plamienia powiedzialam, ze nie mam zadnych plamien tylko klucie w pochwie, to stwierdzil, ze to normalne i tym sie nie przejmowac, a lozysko pewnie nisko bo to w sumie 15 tydz byl, wiec bedzie powoli sie podnosic

no ja aż tak nie miałam tego kłucio ciągnięcia i IP nie rozwazalam nawet..czasem przy siadaniu tylko było..a teraz sie nasiliło mocno niezaleznie od pozycji...:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 21:01

89b74e6224.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris...masz przesrane :/ Znasz swego małża najlepiej i wiesz jak i czym go przekonać to dzialaj poki czas :P
    Ja widze, ze to zajefajna sprawa miec podobny gust co do imion z męzem, u nas nawet jakas propozycja odpadala to bez zalu i pretensji wspolnie szukalismy innych typow. Ja to mam szczescie. A Ty Doris dzialaj!

HANA lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ