X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola no widzisz u Ciebie husteczki kuggies byly suche jak wiór, a ja raz trafilam na takie, ktore ociekały płynem i się darly bez zadnego wysilku :/

Qrczak te Fitti to przyznam, ze nie uzywalam, bo jak sie zrazilam kilka razy do roznych marek bo albo cena kolosalna a od dady sie nie roznily jakością albo jakosc do bani i nie kupilam innych chusteczek od nie wiem kiedy :)

Furia skoro nalegasz... to kupie :P

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-D
    Ja dlatego plukalam podwojnie tzw program intensywne plukanje, bo pralam w proszku jak dla nas doroslych.
    Ja chusteczki dada uzywalam. A pieluszki huggies uzywalam przez ponad rok. Bo dada sie nie sprawdzaly dla maludy, albo byla felerna partia. Z kazdej pieluchy wszystko wylatywalo mi. Byla masakra. Ale jak juz mial 1,5 roku to kupowalam dade.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos proszkow nigdy nie uzywalam dla dzieci, jakos tak mi sie dziwnie wydawalo, ze plyn jest latwiej wyplukac, ale moze to tylko moje złudzenie :)

eforts lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakich witamin prenatalnych używacie? Ja brałam femibion natal 1, ale mi sie skończyły i się zastanawiam, jakie dalej kupić, czy 1 czy 2?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie polecam lidlowych chustek - suche sa.

Inka nalegam :D Hihi bedziesz miala na kogo zwalic :D

WIecie jaka byla ulubiona zabawka Colina jak mial miesiac ? :D http://www.youtube.com/watch?v=AapqUC2z0_8 tylko przy tym chcial zasypiac :D Niestety uszy mu sie popsuly :P

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pomimo, ze to moja druga ciaza jeszcze nie czuje ruchow. Za duzo waze :-P w pierwszej 10 stycznia mialam ostatni okres a 20 maja czulam pierwsze ruchy. I tak porownujac do pierwszej to juz powinnam czuc :-P a tu lipa jeszcze, ale no stres hahaha

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia natal2 bo jest z kwasami Dha :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Ja uzywam Pampersa tylko w pierwszych kilku tygodniach, potem przerzucam sie na Dada. Kazde z moich dzieci na nich bylo, a ich jakos sie poprawia, tylko ze to widac na przelomie lat. Wiem jakie byly 12 lat temu i wiem jakie są teraz, a są dobre, przepuszczają powietrze, pupa sie nie odparza, nie uczulają (a zdarzaja sie uczulenia na pampki), są miekkie i wygodne. Chusteczki Dada tez rewelacja, duzo lepsze niz np haggies, ktore są jak wykompane w płynie i się drą.

ja też się zgadzam..Dada pieluszki sa super :) potem to pampeersa oryginalnego tylko na noc zakladalam..:) ponoc zreszta chodza plotki nie wiem na ila prawdziwe ze to tez produkt pampersa tylko dla Biedro

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka gratki Synusia..super że wszystko dobrze.

Kiedy ja wreszcie płeć poznam??
    Wizyta połówkowe w środę..może wtedy?

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Pharmaton Matruelle

wielkie do połknięcia ale fajnie pachną czekoladką ;)

89b74e6224.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    1 link naj naj :D Sliczniaste :)
    Jeszcze ta mi sie podoba :P http://allegro.pl/fisher-price-uspokajajacy-konik-morski-rozowy-w24h-i4385741208.html

Biedny maz :D

tego konika mogę polecić, jest super :) Córa 3 lata nadal z nim śpi.

• eforts Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka też 1 pampersa a od 2 dady.

milcia femibion2 z dha

ewelinka gratuluję synka (mój też w 20t4d ważył 400g) :)

Przez Was pewnie i ja coś kupię :) taki konik nadaje się od początku?

Siostra mi powiedziała ze dziecko mi się dużo rusza bo ja dużo leniuchuje to oszukuję go, leżę i bujam bioderkami :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Dziewczyny konik jest od 6 msc wiec macie czas :) chyba że nadaje się już wcześniej ale to ja się nie znam.

córa miała od urodzenia. Włączalam i zasypiała przy melodyjkach. Wg mnie warto zainwestować od początku, im wcześniej się dziecko przyzwyczai tym lepiej.
    Ja planuję już do brzucha przykładać grające melodyjki :)

Furia, eforts lubią tę wiadomość

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka- własnie suche miałam i mega się targały.

milcia -femibion2. :)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra dziewczyny to teraz owca czy konik? Znowu zacznę wymyślać i nic z tego nie będzie. Przy owcy to i tak zaczękam na niebieski albo poszukam innego sprzedawcy. A skoro Aga konika znasz to może na niego postawie?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was i chyba muszę wziąć się za zakupy :D
    przejrzeć rzeczy po córce i do dzieła. W pierwszej ciąży już miałam 3/4 wyprawki po 20 tyg :D

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/tomy-projektor-lampka-kubus-lullaby-disney-1862-i4404701153.html

co myślicie o tym? Ale to już chyba dla starszego dziecka? Taki małych nie potrzebuje tyle bodźców co?

Qrczak lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aga.just Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts owca to ma bice serca? pokaż linka

• Furia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://images.mytoys.com/intershoproot/eCS/Store/de/images/226/70/2267091-2-l.jpg na dole kartonika 0+ pisze wiec od urodzenia :D ojjjjj dodam go do zakladek jednak... :P

Lola jak juz dojdziesz do tego jaki wzor jednak jest naj naj to sie pochwal :D

Ja nie lykam tych ciazowych witamin bo 3 rodzaje probowalam i po kazdych byl wymiot... Lykam zelazo i wit d.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    http://allegro.pl/tomy-projektor-lampka-kubus-lullaby-disney-1862-i4404701153.html

co myślicie o tym? Ale to już chyba dla starszego dziecka? Taki małych nie potrzebuje tyle bodźców co?

dla mnie szkoda kasy + stanowczo za dużo bodźców dla malucha

‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ