X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, chwała za to, że jest forum. Ja nie mam żadnego pojęcia co i jak robić.

Będę musiała zeszyt założyć z notatkami :)

eforts lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie:) widzę ze temat prania sie pojawil, dzięki za inf o loveli jeśli jeszcze będzie to kupie przy synku pralam i nigdy nie mial uczulenia. Na początku pralam w proszku i plynie do plukania, później w samym proszku i bylo ok. Natomiast nigdy nie plukalam jeszcze dodatkowo woda.

evr44nt.png

z9vvjl9.png

Wysłany: 31 lipca 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ciekawe na suwaczku mam 18 tc 6 dni a w kalendarzu 19 tc i tak powinno sie pojawiać..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane miłego dnia :)

Proszę o kciuki bo zaraz wychodzę na polowkowe.... Synus czuje chyba stres bo się kręcił pol nocy.

eforts, lolaliciouse, Furia lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka kciuki zaciśnięte:)

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka- kciuki za połówkowe.\!!

Wpadam poczytac co u Was- caały dzień mnie wczoraj nie było.
    temat prania?- u nas rządziły płatki mydlane. Do płukania płyn dziecięcy.
    Wszystko czyściutkie,moda bez uczuleń.

lecę czytać:)

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-) Dzisiaj super mi się spało bo w nocy deszcz spadł....tylko Panowie od kostki nie są zadowoleni. Siąpi i narzekają,że podsypka za mokra....eh.

Wiecie co ja dalej nie czuję ruchów....gin kazał się nie przejmować....ale ja już się martwię.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka powodzenia!

Ja też dzisiaj połówkowe :)

Doris ja na Twoim etapie też nie czułam, na dniach już poczujesz.

A dziewczyny nie wiem czy którąś z Was męczą przed wczesne skurcze, bo mi gin kiedyś mówił że jego żonie pomagał basen na coś takiego. Tak mi się przypomniało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 08:52

ewelinka_shn, Doris-83 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! :)

Ale cudnie sie spalo po deszczu i ochlodzeniu, aj aj :) W koncu!
    Snilo mi sie, ze kupuje przytulanke z pozytywką, wiec jaki mam plan od rana ? :P Nie moge ciuszkow nakupowac bo płci nie znam to sobie nadrobie czym innhym hehe :)

Furia lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts ja nigdy nie plukalam dwa razy. Uzywalam przy kazdym dziecku Jelpa do prania i bylam zadowolona. Teraz wyprobuje Dzidziusia, bo cenowo super i opinie ma bdb. Wzielam tez plyn do plukania, ale bede go uzywac malutenko, tak tylko dla lekkiego zmiekczenia i przyjemnego zapachu, a ma ładny zapach ten plyn. Taki hmm... "puderkowy" :)

eforts lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Jak ja Wam zazdroszczę tej przespanej nocy. Udało mi się zasnąć po 23 i do 4:30 byłam w wc 3 razy. Całą noc kiepsko spałam, było mi niewygodnie, a po ostatnim siusianiu wróciłam do łóżka i już nie mogłam zasnąć :/ Pierwszy raz mi się tak zdarzyło, do tej pory spałam w nocy bez problemu i nawet po wizycie w toalecie od razu zasypiałam. Po 5 podniosłam się z łóżka, bo stwierdziłam, że skoro i tak nie mogę zasnąć, to nie będę się męczyć. Usiadłam do kompa i przeglądałam allegro. Po godzinie tak mnie brzuch rozbolał, że aż się w końcu poryczałam. położyłam się do łóżka, zwinęłam w kłębek i próbowałam głęboko oddychać, licząc, że przejdzie. Nawet A. się przebudził i strasznie zmartwił moim stanem. Po 10 minutach mojego leżenia przyszedł do mnie i pyta, czy jedziemy do jakiegoś lekarza. Na co ja, że nie, że samo przejdzie. A on, że czytał na necie i że w ciąż bóle brzucha są dość częste, ale jak się bardzo źle czuję, to pojedziemy do lekarza. Zaskoczył mnie, bo po raz pierwszy zainteresował się tematem ciąży na tyle, żeby usiąść i samemu coś poczytać bez mojego trucia.
    Wzięłam leki i chwilowo przeszło.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie używam płynów do prania zamiast proszków i dla dziecka na początku też będę używała płynu do prania bo jest delikatniejszy niż proszek. Z czasem jak plamy będą trudniejsze to przezuce się na proszek.

Dzięki za odpowiedzi :)

qurczaku biedaku :/ Kiedy masz lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 09:20

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha chyba tez zaloze zeszycik :p

Jejku dziewczyny ale mi czas szybko leci na tym l4, w pon 3 tyg minie a ja tak bezproduktywnie siedze...

Czekam na meza i jedziemy na targ, moze ogorki kupie i ukisze, ale nie wiem ile ixh kupic :p

Co do ruchow, to takie pykniecia mi sie zdarzaja, ale nie wiem czy to to, podobno takie ruchy mamusie rozpoznaja bez problemu, wiec nie wiem, ale z drugiej str przed ciaza takiego czegos nie mialam wiec moze to dzidzius? W kazdym razie jesli to ruxhy to bardzo sporadyczne, na wieczor raczej i delikatne

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts lekarz dopiero w piątek za tydzień. Na razie ból mi przeszedł, ale jeśli znów dziś wróci, to pójdę do gina. Do przychodni mam niedaleko, a mój lekarz przyjmuje praktycznie codziennie, tyle że na różne godziny, więc gdyby znów coś się działo, to polecę do niego. W ostateczności IP, ale mam też prywatny numer do niego i jak będzie potrzeba to zadzwonię i zapytam, co mam robić.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczek bidulko :/ Dobrze ze przeszlo.

Ja tez w plynach piore, mlodemu w takim z misiem pralam, on bardzo delikatny jest, a teraz planuje prac w vanish z podwojnym plukamiem, ale zobaczymy czy sie sprawdzi :)

Inka nooo to sie potem pochwal zakupem :)

Ja czekam az maz wstanie, co nie predko nastapi bo wrocil o 4,3o , i pojedzemy na zakupy bo w lodowce mam swiatlo :P :P

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia znalazlam 4, ktore mi sie podobają i teraz muszę stoczyc z sobą bitwe zeby nie kupic wszystkich :P

krowka albo owieczka
    http://allegro.pl/spiewajaca-przytulanka-spioszek-babylove-4-modele-i4447994128.html

http://allegro.pl/cloud-b-krolik-bubbly-przytulanka-pozytywka-nowosc-i4439344150.html

http://allegro.pl/babyono-zabawka-z-pozytywka-duza-37cm-piesek-0m-i4419645580.html

http://allegro.pl/babyono-zabawka-edukacyjna-z-pozytywka-myszka-i4463828454.html

Se od rana musialam dylemat znaleźc, oczywiscie ze tak. Poczekam na męża buahahaha...bidulek mój :P

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak oj nie wiem czy to "krzatanie" Ci przypadkiem nie wychodzi. Czasem tak bywa, ze i krzatac sie nie mozna :( Jak Cie bedzie tak bolec to idz do lekarza szybciej.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarabura to z pewnością dzidziuś :D Ja początkowo czułam dziwne rozpychanie i też nie byłam pewna, czy to to, a potem pojawiły się delikatne puknięcia, zwykle w południe jak siedziałam spokojnie albo na wieczór, gdy leżałam na plecach. I ja nie czułam rybiego ogona, skrzydeł motyla czy bąbelków, tylko zaczęłam czuć od razu wiercenie w brzuchu, jakby mi ktoś tam ostro grzebał ;) (na początku średnio przyjemne, rzekła bym nawet nieprzyjemne :P ) i dokładnie wiedziałam że to mały zmienia pozycję. Teraz puknięcia są coraz częstsze a dziś po raz pierwszy poczułam je też w nocy.
    Także i Ty w końcu się doczekasz :)
    Aaaa i byłam przekonana, że mam łożysko na przedniej ściance, bo tak mi gin na genetycznym powiedział, i spodziewałam się ruchów dużo później. A ostatnio podczas USG gin gadał trochę do mnie trochę do siebie :P i powiedział, że łożysko jest na tylnej ściance! No i to + macica nisko wyjaśniają wcześniejsze czucie ruchów ;)

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 link naj naj :D Sliczniaste :)
    Jeszcze ta mi sie podoba :P http://allegro.pl/fisher-price-uspokajajacy-konik-morski-rozowy-w24h-i4385741208.html

Biedny maz :D

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jaki sliczny konik morski !!!

Furia...nie pomagasz :P Mam juz 5 :D

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ