X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, chwała za to, że jest forum. Ja nie mam żadnego pojęcia co i jak robić.

Będę musiała zeszyt założyć z notatkami :)

eforts lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie:) widzę ze temat prania sie pojawil, dzięki za inf o loveli jeśli jeszcze będzie to kupie przy synku pralam i nigdy nie mial uczulenia. Na początku pralam w proszku i plynie do plukania, później w samym proszku i bylo ok. Natomiast nigdy nie plukalam jeszcze dodatkowo woda.

evr44nt.png

z9vvjl9.png

Wysłany: 31 lipca 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ciekawe na suwaczku mam 18 tc 6 dni a w kalendarzu 19 tc i tak powinno sie pojawiać..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane miłego dnia :)

Proszę o kciuki bo zaraz wychodzę na polowkowe.... Synus czuje chyba stres bo się kręcił pol nocy.

eforts, lolaliciouse, Furia lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka kciuki zaciśnięte:)

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka- kciuki za połówkowe.\!!

Wpadam poczytac co u Was- caały dzień mnie wczoraj nie było.
    temat prania?- u nas rządziły płatki mydlane. Do płukania płyn dziecięcy.
    Wszystko czyściutkie,moda bez uczuleń.

lecę czytać:)

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-) Dzisiaj super mi się spało bo w nocy deszcz spadł....tylko Panowie od kostki nie są zadowoleni. Siąpi i narzekają,że podsypka za mokra....eh.

Wiecie co ja dalej nie czuję ruchów....gin kazał się nie przejmować....ale ja już się martwię.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka powodzenia!

Ja też dzisiaj połówkowe :)

Doris ja na Twoim etapie też nie czułam, na dniach już poczujesz.

A dziewczyny nie wiem czy którąś z Was męczą przed wczesne skurcze, bo mi gin kiedyś mówił że jego żonie pomagał basen na coś takiego. Tak mi się przypomniało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 08:52

ewelinka_shn, Doris-83 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! :)

Ale cudnie sie spalo po deszczu i ochlodzeniu, aj aj :) W koncu!
    Snilo mi sie, ze kupuje przytulanke z pozytywką, wiec jaki mam plan od rana ? :P Nie moge ciuszkow nakupowac bo płci nie znam to sobie nadrobie czym innhym hehe :)

Furia lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts ja nigdy nie plukalam dwa razy. Uzywalam przy kazdym dziecku Jelpa do prania i bylam zadowolona. Teraz wyprobuje Dzidziusia, bo cenowo super i opinie ma bdb. Wzielam tez plyn do plukania, ale bede go uzywac malutenko, tak tylko dla lekkiego zmiekczenia i przyjemnego zapachu, a ma ładny zapach ten plyn. Taki hmm... "puderkowy" :)

eforts lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Jak ja Wam zazdroszczę tej przespanej nocy. Udało mi się zasnąć po 23 i do 4:30 byłam w wc 3 razy. Całą noc kiepsko spałam, było mi niewygodnie, a po ostatnim siusianiu wróciłam do łóżka i już nie mogłam zasnąć :/ Pierwszy raz mi się tak zdarzyło, do tej pory spałam w nocy bez problemu i nawet po wizycie w toalecie od razu zasypiałam. Po 5 podniosłam się z łóżka, bo stwierdziłam, że skoro i tak nie mogę zasnąć, to nie będę się męczyć. Usiadłam do kompa i przeglądałam allegro. Po godzinie tak mnie brzuch rozbolał, że aż się w końcu poryczałam. położyłam się do łóżka, zwinęłam w kłębek i próbowałam głęboko oddychać, licząc, że przejdzie. Nawet A. się przebudził i strasznie zmartwił moim stanem. Po 10 minutach mojego leżenia przyszedł do mnie i pyta, czy jedziemy do jakiegoś lekarza. Na co ja, że nie, że samo przejdzie. A on, że czytał na necie i że w ciąż bóle brzucha są dość częste, ale jak się bardzo źle czuję, to pojedziemy do lekarza. Zaskoczył mnie, bo po raz pierwszy zainteresował się tematem ciąży na tyle, żeby usiąść i samemu coś poczytać bez mojego trucia.
    Wzięłam leki i chwilowo przeszło.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie używam płynów do prania zamiast proszków i dla dziecka na początku też będę używała płynu do prania bo jest delikatniejszy niż proszek. Z czasem jak plamy będą trudniejsze to przezuce się na proszek.

Dzięki za odpowiedzi :)

qurczaku biedaku :/ Kiedy masz lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 09:20

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha chyba tez zaloze zeszycik :p

Jejku dziewczyny ale mi czas szybko leci na tym l4, w pon 3 tyg minie a ja tak bezproduktywnie siedze...

Czekam na meza i jedziemy na targ, moze ogorki kupie i ukisze, ale nie wiem ile ixh kupic :p

Co do ruchow, to takie pykniecia mi sie zdarzaja, ale nie wiem czy to to, podobno takie ruchy mamusie rozpoznaja bez problemu, wiec nie wiem, ale z drugiej str przed ciaza takiego czegos nie mialam wiec moze to dzidzius? W kazdym razie jesli to ruxhy to bardzo sporadyczne, na wieczor raczej i delikatne

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts lekarz dopiero w piątek za tydzień. Na razie ból mi przeszedł, ale jeśli znów dziś wróci, to pójdę do gina. Do przychodni mam niedaleko, a mój lekarz przyjmuje praktycznie codziennie, tyle że na różne godziny, więc gdyby znów coś się działo, to polecę do niego. W ostateczności IP, ale mam też prywatny numer do niego i jak będzie potrzeba to zadzwonię i zapytam, co mam robić.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczek bidulko :/ Dobrze ze przeszlo.

Ja tez w plynach piore, mlodemu w takim z misiem pralam, on bardzo delikatny jest, a teraz planuje prac w vanish z podwojnym plukamiem, ale zobaczymy czy sie sprawdzi :)

Inka nooo to sie potem pochwal zakupem :)

Ja czekam az maz wstanie, co nie predko nastapi bo wrocil o 4,3o , i pojedzemy na zakupy bo w lodowce mam swiatlo :P :P

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia znalazlam 4, ktore mi sie podobają i teraz muszę stoczyc z sobą bitwe zeby nie kupic wszystkich :P

krowka albo owieczka
    http://allegro.pl/spiewajaca-przytulanka-spioszek-babylove-4-modele-i4447994128.html

http://allegro.pl/cloud-b-krolik-bubbly-przytulanka-pozytywka-nowosc-i4439344150.html

http://allegro.pl/babyono-zabawka-z-pozytywka-duza-37cm-piesek-0m-i4419645580.html

http://allegro.pl/babyono-zabawka-edukacyjna-z-pozytywka-myszka-i4463828454.html

Se od rana musialam dylemat znaleźc, oczywiscie ze tak. Poczekam na męża buahahaha...bidulek mój :P

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak oj nie wiem czy to "krzatanie" Ci przypadkiem nie wychodzi. Czasem tak bywa, ze i krzatac sie nie mozna :( Jak Cie bedzie tak bolec to idz do lekarza szybciej.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarabura to z pewnością dzidziuś :D Ja początkowo czułam dziwne rozpychanie i też nie byłam pewna, czy to to, a potem pojawiły się delikatne puknięcia, zwykle w południe jak siedziałam spokojnie albo na wieczór, gdy leżałam na plecach. I ja nie czułam rybiego ogona, skrzydeł motyla czy bąbelków, tylko zaczęłam czuć od razu wiercenie w brzuchu, jakby mi ktoś tam ostro grzebał ;) (na początku średnio przyjemne, rzekła bym nawet nieprzyjemne :P ) i dokładnie wiedziałam że to mały zmienia pozycję. Teraz puknięcia są coraz częstsze a dziś po raz pierwszy poczułam je też w nocy.
    Także i Ty w końcu się doczekasz :)
    Aaaa i byłam przekonana, że mam łożysko na przedniej ściance, bo tak mi gin na genetycznym powiedział, i spodziewałam się ruchów dużo później. A ostatnio podczas USG gin gadał trochę do mnie trochę do siebie :P i powiedział, że łożysko jest na tylnej ściance! No i to + macica nisko wyjaśniają wcześniejsze czucie ruchów ;)

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 link naj naj :D Sliczniaste :)
    Jeszcze ta mi sie podoba :P http://allegro.pl/fisher-price-uspokajajacy-konik-morski-rozowy-w24h-i4385741208.html

Biedny maz :D

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jaki sliczny konik morski !!!

Furia...nie pomagasz :P Mam juz 5 :D

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ