X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok ty z resztą jedno juz masz z tego co widze to wiesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:57

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Początkowo kupki są baaaardzo rzadkie i takie "wycieki" zdarzają sie notorycznie i tu sie dla mnie historia dla tych pieluch zaczyna i konczy :)

no to fakt...heh..moze jedna na probe kupie :) i zobacze.do szpitala na pewno z zapasem pampersow sie stawie ;)

89b74e6224.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok pewnie! Do odwaznych swiat nalezy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:59

Mysiok lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Mysiok ty z resztą jedno juz masz z tego co widze to wiesz :)
    tak..tylko ze od kupek nie jestm ekspertem i w zasadzie nie wiem jak jest normalnie :/..bo moj Maly od malego mial ogromne problemy z kupkami przez uczulenia...wiec daleko nam od normy:/

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Mysiok pewnie! Do odwaznych swiat nalezy :D

odważni to są Ci, którzy do szpitala na porodówkę od razu z wielorazówkami sie udają ;) haha

inka84 lubi tę wiadomość

89b74e6224.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    odważni to są Ci, którzy do szpitala na porodówkę od razu z wielorazówkami sie udają ;) haha

Yyyyy a są takie? :P Tak serio serio?

Mysiok lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Dziewczyny jak byście były zainteresowane to w kauflandzie lovela proszek i płyn do pranie jest w promocji z 23 na 13 zł. I mam pytanie w temacie czy piorę tylko w płynie do prania czy potrzrbuje też płynu do płukania?
    loveli lepiej nie kupuj... bardzo dużo osób pisze na wszelakich forach, a nawet moja mama pediatra i mówiła, że jej pacjenci też tak mówią, że Lovela często uczula :/ Lepsze są: Jelp, Dziudziuś i Biały Jeleń albo te kasztany.
    szurabura wrote:

Kurcze, to ja już nie wiem co kupować, a czego nie kupować. Może Kiaro masz rację, że na początek pościel nie potrzebna...
    dla mnie niepotrzebna, bo czytałam wypowiedzi lekarzy od dzieciaczków i wszyscy jednogłośnie mówili: kołder i poduszek nie powinno sie dawać niemowlakom. Zbyt duże ryzyko uduszenia. Poleca się właśnie śpiworki i rożki. No więc na cholerę do tego pościel? :P I tak takie normalne wymiary pościeli nie pasują żeby w nią włożyć koc (sprawdzałam).
    Ja rożek i tak kupię, bo po 1: przyda mi się w szpitalu i na początku żeby maluszka w domu trzymać (wygodniej w takim czymś taką drobinkę trzymac), po 2: można to używac później też w formie okrycia, po 3: jest tani.
    Śpiworki mam kupione z sh, jeszcze z 1 szt. dokupię, bo chcę żeby w nich spało dziecko od kilku tygodni życia. :) (na początek wybieram rożek żeby czuło się bezpieczniej = ciaśniej, jak w brzuszku).

olcia23 wrote:
    http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-hustawka-kinderkraft-easy-swing-i4425100997.html

Co myślicie o tym bujaku?
    fajny :)

Ja też będę miała używany tak jak Eforts. My dostaniemy od rodziny TŻ. Nawet nie wiem jak ten bujak wygląda :P

Szurabura - co do rożka, to te usztywniane i tak w 90% mają tę usztywnianą część wyjmowaną :) Jest taka kieszonka. Także są jakby 2 w 1.
    Ja raczej kupię miękki, bo umiem maluszka takiego trzymać, także wystarczy mi taki, a jeśli będzie tańszy to nie widzę powodu by dokładać.

QRCZAK - moja poduszka:
    http://allegro.pl/poduszka-kojec-do-karmienia-spania-motherhood-i4440087727.html
    nie śpię z nią, jest za wielka, zajmuje za dużo miejsca w łóżku i wtedy ja mam mniej, poza tym teraz mi z nią za gorąco + do tego nie umiem się z nią przekładać. Używam jej w dzień - pod nogi (zwiniętą) albo pod plecy, ewentualnie jak w dzień sama na łóżku jestem i drzemię.
    Szczerze? Bez szału. Ja ją dostałam od TŻ.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 22:40

• Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37-39 pisze na czapie takiej nierozciagliwej, na rozciagliwych 56 i 62 :)

Ojjj ja uznaje tylko jednorazowe pieluchy :)

inka84, Mysiok lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara juz kupiłam ale akurat całe moje dzieciate otoczenie używa loveli i jest ok, ewentualnie wyjdzie w praniu :) fajnie że masz mamę pediatrę, będziesz miała kogo dręczyć po porodzie w razie pytań :)

no ale jakby nie było używamy płynu do płukania? Bo słyszałam o podwójnym płukaniu ale to chyba właśnie woda żeby chemia nie została?

A z tymi kupami to nie jest tak że na początku i zapach i konsystencja mniej odstraszające niż później? I takie wielorazówki były by ,, przyjemniejsze'' właśnie na początku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 22:29

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Kiara juz kupiłam ale akurat całe moje dzieciate otoczenie używa loveli i jest ok, ewentualnie wyjdzie w praniu :) fajnie że masz mamę pediatrę, będziesz miała kogo dręczyć po porodzie w razie pytań :)

no ale jakby nie było używamy płynu do płukania? Bo słyszałam o podwójnym płukaniu ale to chyba właśnie woda żeby chemia nie została?

A z tymi kupami to nie jest tak że na początku i zapach i konsystencja mniej odstraszające niż później? I takie wielorazówki były by ,, przyjemniejsze'' właśnie na początku?
    Mi sie wydaje, ze skoro sa specjalne plyny do plukania dla dzieci to sa one odpowiednie i nie trzeba dodatkowy plukac.. chyba ze sie myle..
    34bw43r836g6ojbx.png

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    37-39 pisze na czapie takiej nierozciagliwej, na rozciagliwych 56 i 62 :)

Ojjj ja uznaje tylko jednorazowe pieluchy :)

dzięki..bede czapeczki i kombinezonika teraz szukac..taka mam zachcianke :)

Furia lubi tę wiadomość

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Yyyyy a są takie? :P Tak serio serio?

hehe..no..albo eko Mamy albo ktos nie wie na co sie porywa moim zdaniem..ale juz w domu sprobuje choc raz :)

89b74e6224.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pralam w proszku a potem intensywne plukanie bez plynu.

eforts lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ale chodzi mi właśnie o fakt czy używa się płynów do płukania czy sama wodą wypłukujemy płyn do prania ? No a to dodatkowe to tez nie wiem.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a ja sie mrtwic zaczelam troche, bo jak sie klade juz wieczor do lozka to czuje twardnienie i takie jakby ciagniecie w dole brzucha, zaraz nad wzgorkiem. Nie ciage, chwilowo i przechodzi. Ma/miala tak ktras z was? Dobrze ze lekarz juz w poniedzialek...

Kiara, masz jakies doswiadczenie z noworodkami? Duzo wiesz, albo sprawiasz takie wrazenie :-)

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts plukanie podwojne tu chodzi o to zeby woda plukac..ja uzywalam tylko proszku bez plynu :) i tak do tej pory i jest ok

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Kurcze, a ja sie mrtwic zaczelam troche, bo jak sie klade juz wieczor do lozka to czuje twardnienie i takie jakby ciagniecie w dole brzucha, zaraz nad wzgorkiem. Nie ciage, chwilowo i przechodzi. Ma/miala tak ktras z was? Dobrze ze lekarz juz w poniedzialek...

Kiara, masz jakies doswiadczenie z noworodkami? Duzo wiesz, albo sprawiasz takie wrazenie :-)

ja dzis duzo chodzilam jak na siebie...bo generalnie od poczatku ciaza praktycznie lezaca..i teraz tez mam takie twardnienie i ciągniecie nawet jak leze :/

ale jednoczesnie tez chyba przez to chodzenie czuje dzis naprawde duzo kopniakow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 22:55

89b74e6224.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu ciagle siedze, malo co robie. Obiad ugotuje, ogarne nieco, posnuje sie po domu i bardzo duzo siedze, a to przy lapku a to przy tv. Wiec nie przemeczam sie ale pozycja siedzaca dominuje....

Jak u Ciebie moze to byc efekt chodzenia, to moze to szyjka tak nam daje znac o sobie? Albo juz za bardzo sie przez Wasze szyjki nakrecam...

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Ja w domu ciagle siedze, malo co robie. Obiad ugotuje, ogarne nieco, posnuje sie po domu i bardzo duzo siedze, a to przy lapku a to przy tv. Wiec nie przemeczam sie ale pozycja siedzaca dominuje....

Jak u Ciebie moze to byc efekt chodzenia, to moze to szyjka tak nam daje znac o sobie? Albo juz za bardzo sie przez Wasze szyjki nakrecam...

O tej szyjce to chyba kazda z nas sie zastnawia :) ja oczywisce tez..ale sama juz nie wiem..wizyte mam w srode..zobaczymy..ogolnie naprawde niezle sie czuje dlatego pozwolilam sobie na dlzsze chodzenie dzis..mysle ze jak cos nas niepokoi takiego to jednak lezenie jest podstawa..jak nie przechodzi to nospa..jak nie to kontakt z ginem..

89b74e6224.png
‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ