X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok ty z resztą jedno juz masz z tego co widze to wiesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:57

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Początkowo kupki są baaaardzo rzadkie i takie "wycieki" zdarzają sie notorycznie i tu sie dla mnie historia dla tych pieluch zaczyna i konczy :)

no to fakt...heh..moze jedna na probe kupie :) i zobacze.do szpitala na pewno z zapasem pampersow sie stawie ;)

89b74e6224.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok pewnie! Do odwaznych swiat nalezy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:59

Mysiok lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Mysiok ty z resztą jedno juz masz z tego co widze to wiesz :)
    tak..tylko ze od kupek nie jestm ekspertem i w zasadzie nie wiem jak jest normalnie :/..bo moj Maly od malego mial ogromne problemy z kupkami przez uczulenia...wiec daleko nam od normy:/

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Mysiok pewnie! Do odwaznych swiat nalezy :D

odważni to są Ci, którzy do szpitala na porodówkę od razu z wielorazówkami sie udają ;) haha

inka84 lubi tę wiadomość

89b74e6224.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    odważni to są Ci, którzy do szpitala na porodówkę od razu z wielorazówkami sie udają ;) haha

Yyyyy a są takie? :P Tak serio serio?

Mysiok lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Dziewczyny jak byście były zainteresowane to w kauflandzie lovela proszek i płyn do pranie jest w promocji z 23 na 13 zł. I mam pytanie w temacie czy piorę tylko w płynie do prania czy potrzrbuje też płynu do płukania?
    loveli lepiej nie kupuj... bardzo dużo osób pisze na wszelakich forach, a nawet moja mama pediatra i mówiła, że jej pacjenci też tak mówią, że Lovela często uczula :/ Lepsze są: Jelp, Dziudziuś i Biały Jeleń albo te kasztany.
    szurabura wrote:

Kurcze, to ja już nie wiem co kupować, a czego nie kupować. Może Kiaro masz rację, że na początek pościel nie potrzebna...
    dla mnie niepotrzebna, bo czytałam wypowiedzi lekarzy od dzieciaczków i wszyscy jednogłośnie mówili: kołder i poduszek nie powinno sie dawać niemowlakom. Zbyt duże ryzyko uduszenia. Poleca się właśnie śpiworki i rożki. No więc na cholerę do tego pościel? :P I tak takie normalne wymiary pościeli nie pasują żeby w nią włożyć koc (sprawdzałam).
    Ja rożek i tak kupię, bo po 1: przyda mi się w szpitalu i na początku żeby maluszka w domu trzymać (wygodniej w takim czymś taką drobinkę trzymac), po 2: można to używac później też w formie okrycia, po 3: jest tani.
    Śpiworki mam kupione z sh, jeszcze z 1 szt. dokupię, bo chcę żeby w nich spało dziecko od kilku tygodni życia. :) (na początek wybieram rożek żeby czuło się bezpieczniej = ciaśniej, jak w brzuszku).

olcia23 wrote:
    http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-hustawka-kinderkraft-easy-swing-i4425100997.html

Co myślicie o tym bujaku?
    fajny :)

Ja też będę miała używany tak jak Eforts. My dostaniemy od rodziny TŻ. Nawet nie wiem jak ten bujak wygląda :P

Szurabura - co do rożka, to te usztywniane i tak w 90% mają tę usztywnianą część wyjmowaną :) Jest taka kieszonka. Także są jakby 2 w 1.
    Ja raczej kupię miękki, bo umiem maluszka takiego trzymać, także wystarczy mi taki, a jeśli będzie tańszy to nie widzę powodu by dokładać.

QRCZAK - moja poduszka:
    http://allegro.pl/poduszka-kojec-do-karmienia-spania-motherhood-i4440087727.html
    nie śpię z nią, jest za wielka, zajmuje za dużo miejsca w łóżku i wtedy ja mam mniej, poza tym teraz mi z nią za gorąco + do tego nie umiem się z nią przekładać. Używam jej w dzień - pod nogi (zwiniętą) albo pod plecy, ewentualnie jak w dzień sama na łóżku jestem i drzemię.
    Szczerze? Bez szału. Ja ją dostałam od TŻ.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 22:40

• Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37-39 pisze na czapie takiej nierozciagliwej, na rozciagliwych 56 i 62 :)

Ojjj ja uznaje tylko jednorazowe pieluchy :)

inka84, Mysiok lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara juz kupiłam ale akurat całe moje dzieciate otoczenie używa loveli i jest ok, ewentualnie wyjdzie w praniu :) fajnie że masz mamę pediatrę, będziesz miała kogo dręczyć po porodzie w razie pytań :)

no ale jakby nie było używamy płynu do płukania? Bo słyszałam o podwójnym płukaniu ale to chyba właśnie woda żeby chemia nie została?

A z tymi kupami to nie jest tak że na początku i zapach i konsystencja mniej odstraszające niż później? I takie wielorazówki były by ,, przyjemniejsze'' właśnie na początku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 22:29

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Kiara juz kupiłam ale akurat całe moje dzieciate otoczenie używa loveli i jest ok, ewentualnie wyjdzie w praniu :) fajnie że masz mamę pediatrę, będziesz miała kogo dręczyć po porodzie w razie pytań :)

no ale jakby nie było używamy płynu do płukania? Bo słyszałam o podwójnym płukaniu ale to chyba właśnie woda żeby chemia nie została?

A z tymi kupami to nie jest tak że na początku i zapach i konsystencja mniej odstraszające niż później? I takie wielorazówki były by ,, przyjemniejsze'' właśnie na początku?
    Mi sie wydaje, ze skoro sa specjalne plyny do plukania dla dzieci to sa one odpowiednie i nie trzeba dodatkowy plukac.. chyba ze sie myle..
    34bw43r836g6ojbx.png

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    37-39 pisze na czapie takiej nierozciagliwej, na rozciagliwych 56 i 62 :)

Ojjj ja uznaje tylko jednorazowe pieluchy :)

dzięki..bede czapeczki i kombinezonika teraz szukac..taka mam zachcianke :)

Furia lubi tę wiadomość

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Yyyyy a są takie? :P Tak serio serio?

hehe..no..albo eko Mamy albo ktos nie wie na co sie porywa moim zdaniem..ale juz w domu sprobuje choc raz :)

89b74e6224.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pralam w proszku a potem intensywne plukanie bez plynu.

eforts lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ale chodzi mi właśnie o fakt czy używa się płynów do płukania czy sama wodą wypłukujemy płyn do prania ? No a to dodatkowe to tez nie wiem.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a ja sie mrtwic zaczelam troche, bo jak sie klade juz wieczor do lozka to czuje twardnienie i takie jakby ciagniecie w dole brzucha, zaraz nad wzgorkiem. Nie ciage, chwilowo i przechodzi. Ma/miala tak ktras z was? Dobrze ze lekarz juz w poniedzialek...

Kiara, masz jakies doswiadczenie z noworodkami? Duzo wiesz, albo sprawiasz takie wrazenie :-)

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts plukanie podwojne tu chodzi o to zeby woda plukac..ja uzywalam tylko proszku bez plynu :) i tak do tej pory i jest ok

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Kurcze, a ja sie mrtwic zaczelam troche, bo jak sie klade juz wieczor do lozka to czuje twardnienie i takie jakby ciagniecie w dole brzucha, zaraz nad wzgorkiem. Nie ciage, chwilowo i przechodzi. Ma/miala tak ktras z was? Dobrze ze lekarz juz w poniedzialek...

Kiara, masz jakies doswiadczenie z noworodkami? Duzo wiesz, albo sprawiasz takie wrazenie :-)

ja dzis duzo chodzilam jak na siebie...bo generalnie od poczatku ciaza praktycznie lezaca..i teraz tez mam takie twardnienie i ciągniecie nawet jak leze :/

ale jednoczesnie tez chyba przez to chodzenie czuje dzis naprawde duzo kopniakow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 22:55

89b74e6224.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu ciagle siedze, malo co robie. Obiad ugotuje, ogarne nieco, posnuje sie po domu i bardzo duzo siedze, a to przy lapku a to przy tv. Wiec nie przemeczam sie ale pozycja siedzaca dominuje....

Jak u Ciebie moze to byc efekt chodzenia, to moze to szyjka tak nam daje znac o sobie? Albo juz za bardzo sie przez Wasze szyjki nakrecam...

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Ja w domu ciagle siedze, malo co robie. Obiad ugotuje, ogarne nieco, posnuje sie po domu i bardzo duzo siedze, a to przy lapku a to przy tv. Wiec nie przemeczam sie ale pozycja siedzaca dominuje....

Jak u Ciebie moze to byc efekt chodzenia, to moze to szyjka tak nam daje znac o sobie? Albo juz za bardzo sie przez Wasze szyjki nakrecam...

O tej szyjce to chyba kazda z nas sie zastnawia :) ja oczywisce tez..ale sama juz nie wiem..wizyte mam w srode..zobaczymy..ogolnie naprawde niezle sie czuje dlatego pozwolilam sobie na dlzsze chodzenie dzis..mysle ze jak cos nas niepokoi takiego to jednak lezenie jest podstawa..jak nie przechodzi to nospa..jak nie to kontakt z ginem..

89b74e6224.png
‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ