X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia właśnie do kitu (chyba) bo od 0-9 kg.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Kocyki roznia sie tym materialem u gory ale nie tyle jakoscia co poprostu cena wzoru. Np lamilou ma te kocyki w koszmarnych cenach a ponoc takie same jak makaszka. I np jak zerkniecie u makaszki w album z kocykami i zjedziecie na sam dol to zobaczycie ze tam nizej sa tansze niz np te w malpki co sa u gory :P 100x75 juz wlasnie za 49zl :)
    Pytałam jednego sprzedawcy, u którego można sobie stworzyć samodzielnie i ma 2 aukcje z różnymi wzorami tkanin. Na jednej tańsze, m.in. te sowy, zygzaki, groszki, kotwice itd., a na innej droższe, bardziej oryginalne. Te tańsze to tkaniny polskie, droższe importowane, stąd różnica w cenie o 100 % więcej. No i fakt, powiedział, że jakość podobna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 20:23

Furia lubi tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    Furia właśnie do kitu (chyba) bo od 0-9 kg.
    Moja tez chyba do 9 jest ale maly do 10 sie w niej bujal :) Na troche starczy :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest mozliwe... jestem strasznie zszokowana... moja znajoma byla dzis na usg i okazalo sie, ze serduszko jej maluszka nie bije od 10 tyg! teraz jest niby w 13 tyg... nie miala zadnych objawow, ktore wskazywalyby, ze cos jest nie tak! biedna musi umowic sie na zabieg, ale w pt ma konsultacje jeszcze z innym lekarzem... ma nadzieje, ze lekarz dzis sie pomylil i dziecko zyje... trudno jej jest w to uwierzyc
    34bw43r836g6ojbx.png

• szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej chyba dopłacić i kupić taki jak Eforts pokazała, który może robić za fotelik do 18 kg.

Furia, eforts lubią tę wiadomość

• szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, niestety tak się zdarza :

Mamuśki, a jeśli rożek to usztywniany, czy nie? Opinie są różne i chyba to kwestia indywidualna, ale jakie Wy miałyście? 2 rożki to i tak trzeba mieć?

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam pełno pozytywnych opinii o otulakach dla dzidzi ->http://kobietapisze.pl/wp-content/uploads/2014/03/Otulaczek-Mum-to-Mum-3.jpg

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obumarcie sie zdarza, owszem, ale jesli byla w 13 tc, a serduszko nie bilo od 10 tygodni to juz troche dziwne sie robi, bo ciaze sie liczy od OM, a wiec serduszko jej dzieciatka musialoby bic juz tydzien po owulacji aby moc stwierdzic, ze nie bije od 10 tygodni! Nie pomylila sie? No wiesz w szoku to róznie... :(

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, przykre.;/ ehh..

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka od 10 tygodnia a nie tygodni :P Przykra sprawa, naprawde okrutne ze takie rzeczy sie dzieja :(

My nie mielismy rozka.

tkzgeyx.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, chyba od 10 tygodnia, a nie 10 tygodni.

A gdzie taki otulacz kupić?
    EDIT: źle wpisałam w allegro, już mam ;)

Furia, to w czym Colin spał? Sorki, może pisałaś, ale już nie chce mi się wracać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 20:55

• inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze....to dzis juz kolejny raz jak mój mózg zawodzi :/ Serio. Przerażające co mi sie z głową dzieje. Rejestruje tylko częsciowo, a czasem wcale.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie. To tajne zgrupowanie na FB to w sumie dla kogo zostalo utworzone? Troche zgłupialam w tym temacie :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura w spiworku spal :)

http://wrzucaj.net/images/2014/07/30/DSCI0061.jpg

Inka zalozyla grupe dziewczyna nie od nas z forum, ale jesli bedziecie chcialy kiedys, to mozemy wlasna zalozyc :)

tkzgeyx.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Dziewczyny wiem, że temat już niejednokrotnie wałkowany :P ale powiedzcie mi, jakie Wy macie te swoje poduchy do spania? Najlepiej linki wrzućcie ;)
    No i jak się sprawdzają w praktyce? Pomagają w uniknięciu spania na brzuchu?
    Bo ja wciąż mam dylemat, kupić czy nie kupić i w ogóle jaką... :/

Ja mam taką:
    http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-do-spania-karmienia-ciaza-kojec-i4399101586.html

Moim zdaniem się sprawdza.

Qrczak lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam rożka, a maluda spał pod kołderką normalnie.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Szurabura w spiworku spal :)

http://wrzucaj.net/images/2014/07/30/DSCI0061.jpg

Inka zalozyla grupe dziewczyna nie od nas z forum, ale jesli bedziecie chcialy kiedys, to mozemy wlasna zalozyc :)

Acha! Bo sie zdziwilam co tam robi niejaki Leszek i ewentualnie, na ktorego ma termin :P

Furia sliczny synuś :) U mnie tylko spiworki!

Furia lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna mam zamiar zamowic taka sama, ale nie potrafie zdecydowac sie na wzor ;P obstawiam sowki, ale nie wiem ktore :P
    ostatnio znalazlam taki materac http://www.zabawkowicz.pl/zabawka/3962,ergonomiczny-materac-dla-noworodkow-cocoonababy.html
    po glebszym zastanowieniu stwierdzam, ze szkoda kasy :P
    34bw43r836g6ojbx.png

Pollyanna lubi tę wiadomość

• szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka własna własna grupa byłaby całkiem niezłym pomysłem myślę :)

ja już się naczytałam właśnie o kołderce, że może się zsunąć zakopać, udusić, no a najpewniej odkrywać.

Dobra, jutro muszę zrobić listę zakupów i po wypłacie zaczynam kupować jakieś rzeczy, bo jak się obudzę na raz z zakupami to może być ciężko...

co do poduchy to polubiłam z nią spać, ale czy pomaga nie spać na brzuchu nie wiem bo nigdy tak nie spałam. Niemniej nigdy nie mogłam na lewym boku spać, a z poduchą z powodzeniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:16

Qrczak, Kiara lubią tę wiadomość

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    Pollyanna mam zamiar zamowic taka sama, ale nie potrafie zdecydowac sie na wzor ;P obstawiam sowki, ale nie wiem ktore :P
    ostatnio znalazlam taki materac http://www.zabawkowicz.pl/zabawka/3962,ergonomiczny-materac-dla-noworodkow-cocoonababy.html
    po glebszym zastanowieniu stwierdzam, ze szkoda kasy :P
    34bw43r836g6ojbx.png

Ja mam różowe sowy, ale podobają mi się też szare grochy. Mam zamiar wykorzystywać poduszkę po porodzie, więc może wtedy pomyślę nad dokupieniem poszewki drugiej.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ