X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia właśnie do kitu (chyba) bo od 0-9 kg.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Kocyki roznia sie tym materialem u gory ale nie tyle jakoscia co poprostu cena wzoru. Np lamilou ma te kocyki w koszmarnych cenach a ponoc takie same jak makaszka. I np jak zerkniecie u makaszki w album z kocykami i zjedziecie na sam dol to zobaczycie ze tam nizej sa tansze niz np te w malpki co sa u gory :P 100x75 juz wlasnie za 49zl :)
    Pytałam jednego sprzedawcy, u którego można sobie stworzyć samodzielnie i ma 2 aukcje z różnymi wzorami tkanin. Na jednej tańsze, m.in. te sowy, zygzaki, groszki, kotwice itd., a na innej droższe, bardziej oryginalne. Te tańsze to tkaniny polskie, droższe importowane, stąd różnica w cenie o 100 % więcej. No i fakt, powiedział, że jakość podobna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 20:23

Furia lubi tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    Furia właśnie do kitu (chyba) bo od 0-9 kg.
    Moja tez chyba do 9 jest ale maly do 10 sie w niej bujal :) Na troche starczy :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest mozliwe... jestem strasznie zszokowana... moja znajoma byla dzis na usg i okazalo sie, ze serduszko jej maluszka nie bije od 10 tyg! teraz jest niby w 13 tyg... nie miala zadnych objawow, ktore wskazywalyby, ze cos jest nie tak! biedna musi umowic sie na zabieg, ale w pt ma konsultacje jeszcze z innym lekarzem... ma nadzieje, ze lekarz dzis sie pomylil i dziecko zyje... trudno jej jest w to uwierzyc
    34bw43r836g6ojbx.png

• szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej chyba dopłacić i kupić taki jak Eforts pokazała, który może robić za fotelik do 18 kg.

Furia, eforts lubią tę wiadomość

• szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, niestety tak się zdarza :

Mamuśki, a jeśli rożek to usztywniany, czy nie? Opinie są różne i chyba to kwestia indywidualna, ale jakie Wy miałyście? 2 rożki to i tak trzeba mieć?

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam pełno pozytywnych opinii o otulakach dla dzidzi ->http://kobietapisze.pl/wp-content/uploads/2014/03/Otulaczek-Mum-to-Mum-3.jpg

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obumarcie sie zdarza, owszem, ale jesli byla w 13 tc, a serduszko nie bilo od 10 tygodni to juz troche dziwne sie robi, bo ciaze sie liczy od OM, a wiec serduszko jej dzieciatka musialoby bic juz tydzien po owulacji aby moc stwierdzic, ze nie bije od 10 tygodni! Nie pomylila sie? No wiesz w szoku to róznie... :(

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, przykre.;/ ehh..

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka od 10 tygodnia a nie tygodni :P Przykra sprawa, naprawde okrutne ze takie rzeczy sie dzieja :(

My nie mielismy rozka.

tkzgeyx.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, chyba od 10 tygodnia, a nie 10 tygodni.

A gdzie taki otulacz kupić?
    EDIT: źle wpisałam w allegro, już mam ;)

Furia, to w czym Colin spał? Sorki, może pisałaś, ale już nie chce mi się wracać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 20:55

• inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze....to dzis juz kolejny raz jak mój mózg zawodzi :/ Serio. Przerażające co mi sie z głową dzieje. Rejestruje tylko częsciowo, a czasem wcale.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie. To tajne zgrupowanie na FB to w sumie dla kogo zostalo utworzone? Troche zgłupialam w tym temacie :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura w spiworku spal :)

http://wrzucaj.net/images/2014/07/30/DSCI0061.jpg

Inka zalozyla grupe dziewczyna nie od nas z forum, ale jesli bedziecie chcialy kiedys, to mozemy wlasna zalozyc :)

tkzgeyx.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Dziewczyny wiem, że temat już niejednokrotnie wałkowany :P ale powiedzcie mi, jakie Wy macie te swoje poduchy do spania? Najlepiej linki wrzućcie ;)
    No i jak się sprawdzają w praktyce? Pomagają w uniknięciu spania na brzuchu?
    Bo ja wciąż mam dylemat, kupić czy nie kupić i w ogóle jaką... :/

Ja mam taką:
    http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-do-spania-karmienia-ciaza-kojec-i4399101586.html

Moim zdaniem się sprawdza.

Qrczak lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam rożka, a maluda spał pod kołderką normalnie.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Szurabura w spiworku spal :)

http://wrzucaj.net/images/2014/07/30/DSCI0061.jpg

Inka zalozyla grupe dziewczyna nie od nas z forum, ale jesli bedziecie chcialy kiedys, to mozemy wlasna zalozyc :)

Acha! Bo sie zdziwilam co tam robi niejaki Leszek i ewentualnie, na ktorego ma termin :P

Furia sliczny synuś :) U mnie tylko spiworki!

Furia lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna mam zamiar zamowic taka sama, ale nie potrafie zdecydowac sie na wzor ;P obstawiam sowki, ale nie wiem ktore :P
    ostatnio znalazlam taki materac http://www.zabawkowicz.pl/zabawka/3962,ergonomiczny-materac-dla-noworodkow-cocoonababy.html
    po glebszym zastanowieniu stwierdzam, ze szkoda kasy :P
    34bw43r836g6ojbx.png

Pollyanna lubi tę wiadomość

• szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka własna własna grupa byłaby całkiem niezłym pomysłem myślę :)

ja już się naczytałam właśnie o kołderce, że może się zsunąć zakopać, udusić, no a najpewniej odkrywać.

Dobra, jutro muszę zrobić listę zakupów i po wypłacie zaczynam kupować jakieś rzeczy, bo jak się obudzę na raz z zakupami to może być ciężko...

co do poduchy to polubiłam z nią spać, ale czy pomaga nie spać na brzuchu nie wiem bo nigdy tak nie spałam. Niemniej nigdy nie mogłam na lewym boku spać, a z poduchą z powodzeniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:16

Qrczak, Kiara lubią tę wiadomość

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    Pollyanna mam zamiar zamowic taka sama, ale nie potrafie zdecydowac sie na wzor ;P obstawiam sowki, ale nie wiem ktore :P
    ostatnio znalazlam taki materac http://www.zabawkowicz.pl/zabawka/3962,ergonomiczny-materac-dla-noworodkow-cocoonababy.html
    po glebszym zastanowieniu stwierdzam, ze szkoda kasy :P
    34bw43r836g6ojbx.png

Ja mam różowe sowy, ale podobają mi się też szare grochy. Mam zamiar wykorzystywać poduszkę po porodzie, więc może wtedy pomyślę nad dokupieniem poszewki drugiej.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ