X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia i Inka te kiszone to pewnie na dziewczynkę :) U mnie i mama i teściowa tak miały :) Ja też tak mam i tak czuję cały czas haha

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytuję Was reguarnie..jako bez nastroju do pisania :/ ale ale..dzięki Wam zaczęłam gotować :) bo już mogę trochę wstawać i co chwila wyprobowuję któreś z pomysłów :) plan na jutro - ciasto z nutellą...brzmi jak najpyszniejsza rzecz pod słońcem :D

Furia lubi tę wiadomość

89b74e6224.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia moja dziewczynka to chlopczynka - ma pisiora :P

Qrczak, Bajka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam upatrzonych dostawcow na róż i jak uslysze, ze chlopak na 100% to do porodu nie zdaze szczeki pozbierac do kupy :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Ja jako mate mysle ze wezme koc piknikowy cos takiego tylko inne kolory bo w sumie na lato na wyjscia tez sie przyda :) https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10477103_673637916057564_4641219700592930766_n.jpg?oh=382500a7baf4386f208ce90cc697eeaf&oe=543D4FBB

Poscieli nie kupuje bo tez wlasnie bede miaa spiworki, wiec kocyk starczy
    Furia idąc Twoim tropem poszperałam szybko i oto, co znalazłam:
    http://allegro.pl/koc-piknikowy-plazowy-150x130-z-izolacja-spokey-i4451441275.html
    Może to i nie głupi pomysł z taką matą. Chociaż siostra się zapowiedziała, że chce mi kupić w prezencie. No ale jak Junior będzie do dziadków w odwiedziny chodził, to może mieć tam taką matę-koc ;)

Furia lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie mam do doświadczonych Mamuś..heh..sama jestem doświadczona ale zapomniałam ;) jaki rozmiar czapeczki na zimę się kupuje dla takiego Grudniaczka?

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/dwustronny-kocyk-minky-75x100cm-bawelna-100-i4438466624.html i jeszcze pyt. też szaleję na punkcie minky ;) i się tak zastanawiam..znalazłam kocyki w cenie 49 zł jak wyżej z linku a są też takie o tych samych wymiarach za 160 na przykład..jaka jest różnica oprócz wzorów?? ktoś wie?

89b74e6224.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia Pożyjemy zobaczymy ;)
    Wczoraj młócili więc musiałam wodę z baseniku wylać. Dziś wlałam świeżą i co słońce o 15-ej zaszło i zbiera się na jakiś deszcz.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak, tylko że to co wkleiłaś to chyba mało przyjemne dla dziecka jest, w sensie nie jest miękkie.

Kurcze, to ja już nie wiem co kupować, a czego nie kupować. Może Kiaro masz rację, że na początek pościel nie potrzebna...

• eforts Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Ja jako mate mysle ze wezme koc piknikowy cos takiego tylko inne kolory bo w sumie na lato na wyjscia tez sie przyda:)

Furia na wszystko masz odpowiedź :) ale ja to lubię bo zawsze coś fajnego wrzucasz ;)

Ja też pościeli nie kupuję, na początku będzie zawinięty w kocyk albo rożek a później pewnie w jakimś śpiworku będzie spał.

Wyczaiłam, że chłodniej się zrobiło to poszłam na spacer, deszcz mnie złapał i wróciłam mokra kura do domu :)

Furia lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla Was to takie oczywiste, ja chyba jednak mało znam się na dzieciach :D

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Qrczak, tylko że to co wkleiłaś to chyba mało przyjemne dla dziecka jest, w sensie nie jest miękkie.

Kurcze, to ja już nie wiem co kupować, a czego nie kupować. Może Kiaro masz rację, że na początek pościel nie potrzebna...
    Szarabura to tak na szybko było wyszperane ;) Chodzi o kolory, że takie dla dziecka przyciągające wzrok :)
    Trzeba byłoby się zagłębić w temat i poszukać tak jak piszesz, czegoś miększego i przyjemnego w dotyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 19:41

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    dla Was to takie oczywiste, ja chyba jednak mało znam się na dzieciach :D

Dla mnie to też nie oczywiste po prostu wcześniej zasłyszane/przeczytane :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że temat już niejednokrotnie wałkowany :P ale powiedzcie mi, jakie Wy macie te swoje poduchy do spania? Najlepiej linki wrzućcie ;)
    No i jak się sprawdzają w praktyce? Pomagają w uniknięciu spania na brzuchu?
    Bo ja wciąż mam dylemat, kupić czy nie kupić i w ogóle jaką... :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki!!
    Byłam dziś u lekarza, wyjeżdża na urlop i L4 musiałam przedłużyć. No i poza tym, że maluch jak to nazwał lekarz bardzo proporcjonalny i siusiaka nadal ma :) to koniec dobrych wieści.
    Juz w zeszłym tygodniu zauważyłam, że wydzielina z pochwy mi się zmieniła. Lekarz zbadał i stwierdził, że wygląda mu to na infekcję mieszaną i dostałam globulki. Przy okazji stwierdzi, że mimo iż jestem tam trochę opuchnięta to szyjka wygląda dobrze i jet zamknięta.
    Ponadto lekarz rzucił okiem na wyniki glukozy, które wg laboratorium były w górnej granicy ale jednak w normie. Wg lekarza mam już cukrzycę bo zmieniły sie m-c temu normy dla ciężarnych. Dostałam skierowanie na jutro na badanie po obciążeniu i od razu skirowanie do poradni diabetologicznej. No i od dziś dieta cukrzycowa mnie czeka buuu.
    A przecież i tak nie jem dużo słodkiego. No cóż czego się nie robi dla malucha.

Kiara lubi tę wiadomość

kGAop1.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja. Z maluszkiem wszystko dobrze, wyniki badać lepsze niż na poczatku ciąży. Wazymy 349g i nie mamy jajek :-) na 98% dziewczynka:-)

eforts, Kinga.k, Niespodzianek:), Qrczak, Bajka, Kiara lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku kupić, mi na początku przydawała się tylko w dzień(książka, komputer) a teraz musze z nią spać, sama nie wiem czego to kwestia, może jak mam jedną nogę wyżej to coś mi odciąża no i łatwiej jest utrzymać pozycję na boku. A nawet ostatecznie jak nie wykorzystasz jej do spania to wykorzystasz do karmienia.

Qrczak lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-hustawka-kinderkraft-easy-swing-i4425100997.html

Co myślicie o tym bujaku?

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia jak dla mnie to ładny :) nie znam się, ja mam taki
    http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-wibracje-3w1-0-18kg-i4436714857.html
    po siostrzeńcu i znam kilka osób który taki miało i było zadowolone

Super dziewczyny że z dziećmi wszystko dobrze, gratuluje synka i córeczki

Michaga infekcją się nie martw ja też brałam globulki i teraz jest ok. Co do cujezycy się nie wypowiem ale bardzo źle nie jest skoro mieścisz się w starych normach no ale dietka to zawsze jakieś restrykcje:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 19:59

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czapeczka 0-3 :) Kocyki roznia sie tym materialem u gory ale nie tyle jakoscia co poprostu cena wzoru. Np lamilou ma te kocyki w koszmarnych cenach a ponoc takie same jak makaszka. I np jak zerkniecie u makaszki w album z kocykami i zjedziecie na sam dol to zobaczycie ze tam nizej sa tansze niz np te w malpki co sa u gory :P 100x75 juz wlasnie za 49zl :)

Qrczak ale kupi ci pewnie ta taka mate edukacyjna co nie ? One sa swietne, mam po Colinie, ale male i jak dziecko sie ruszac zaczyna wiecej to wylazi z niej :) Mialam wczesniej piankowe puzle na podlodze, ze maly mogl swobodnie sobie na nie wypelzac, ale juz ich nie kupie bo moj kot je za bardzo lubil i strasznie je poniszczyl :(

Michaga ojjjj wspolczuje bardzo, oby jutro po obciazeniu byly lepsze wyniki :( U mnie sie tego badania nie robi - dopiero jak cos sie dzieje. Ja mialam bo puchlam, teraz mam nadzieje ze uda mi sie nie miec.

Paula gratuluje pipolki :)

Ola super :) A do ilu ona kg jest ? My mamy hustawke z fp i baaardzo sie sprawdzila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 20:09

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ