X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia i Inka te kiszone to pewnie na dziewczynkę :) U mnie i mama i teściowa tak miały :) Ja też tak mam i tak czuję cały czas haha

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytuję Was reguarnie..jako bez nastroju do pisania :/ ale ale..dzięki Wam zaczęłam gotować :) bo już mogę trochę wstawać i co chwila wyprobowuję któreś z pomysłów :) plan na jutro - ciasto z nutellą...brzmi jak najpyszniejsza rzecz pod słońcem :D

Furia lubi tę wiadomość

89b74e6224.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia moja dziewczynka to chlopczynka - ma pisiora :P

Qrczak, Bajka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam upatrzonych dostawcow na róż i jak uslysze, ze chlopak na 100% to do porodu nie zdaze szczeki pozbierac do kupy :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Ja jako mate mysle ze wezme koc piknikowy cos takiego tylko inne kolory bo w sumie na lato na wyjscia tez sie przyda :) https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10477103_673637916057564_4641219700592930766_n.jpg?oh=382500a7baf4386f208ce90cc697eeaf&oe=543D4FBB

Poscieli nie kupuje bo tez wlasnie bede miaa spiworki, wiec kocyk starczy
    Furia idąc Twoim tropem poszperałam szybko i oto, co znalazłam:
    http://allegro.pl/koc-piknikowy-plazowy-150x130-z-izolacja-spokey-i4451441275.html
    Może to i nie głupi pomysł z taką matą. Chociaż siostra się zapowiedziała, że chce mi kupić w prezencie. No ale jak Junior będzie do dziadków w odwiedziny chodził, to może mieć tam taką matę-koc ;)

Furia lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie mam do doświadczonych Mamuś..heh..sama jestem doświadczona ale zapomniałam ;) jaki rozmiar czapeczki na zimę się kupuje dla takiego Grudniaczka?

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/dwustronny-kocyk-minky-75x100cm-bawelna-100-i4438466624.html i jeszcze pyt. też szaleję na punkcie minky ;) i się tak zastanawiam..znalazłam kocyki w cenie 49 zł jak wyżej z linku a są też takie o tych samych wymiarach za 160 na przykład..jaka jest różnica oprócz wzorów?? ktoś wie?

89b74e6224.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia Pożyjemy zobaczymy ;)
    Wczoraj młócili więc musiałam wodę z baseniku wylać. Dziś wlałam świeżą i co słońce o 15-ej zaszło i zbiera się na jakiś deszcz.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak, tylko że to co wkleiłaś to chyba mało przyjemne dla dziecka jest, w sensie nie jest miękkie.

Kurcze, to ja już nie wiem co kupować, a czego nie kupować. Może Kiaro masz rację, że na początek pościel nie potrzebna...

• eforts Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Ja jako mate mysle ze wezme koc piknikowy cos takiego tylko inne kolory bo w sumie na lato na wyjscia tez sie przyda:)

Furia na wszystko masz odpowiedź :) ale ja to lubię bo zawsze coś fajnego wrzucasz ;)

Ja też pościeli nie kupuję, na początku będzie zawinięty w kocyk albo rożek a później pewnie w jakimś śpiworku będzie spał.

Wyczaiłam, że chłodniej się zrobiło to poszłam na spacer, deszcz mnie złapał i wróciłam mokra kura do domu :)

Furia lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla Was to takie oczywiste, ja chyba jednak mało znam się na dzieciach :D

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Qrczak, tylko że to co wkleiłaś to chyba mało przyjemne dla dziecka jest, w sensie nie jest miękkie.

Kurcze, to ja już nie wiem co kupować, a czego nie kupować. Może Kiaro masz rację, że na początek pościel nie potrzebna...
    Szarabura to tak na szybko było wyszperane ;) Chodzi o kolory, że takie dla dziecka przyciągające wzrok :)
    Trzeba byłoby się zagłębić w temat i poszukać tak jak piszesz, czegoś miększego i przyjemnego w dotyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 19:41

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    dla Was to takie oczywiste, ja chyba jednak mało znam się na dzieciach :D

Dla mnie to też nie oczywiste po prostu wcześniej zasłyszane/przeczytane :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że temat już niejednokrotnie wałkowany :P ale powiedzcie mi, jakie Wy macie te swoje poduchy do spania? Najlepiej linki wrzućcie ;)
    No i jak się sprawdzają w praktyce? Pomagają w uniknięciu spania na brzuchu?
    Bo ja wciąż mam dylemat, kupić czy nie kupić i w ogóle jaką... :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki!!
    Byłam dziś u lekarza, wyjeżdża na urlop i L4 musiałam przedłużyć. No i poza tym, że maluch jak to nazwał lekarz bardzo proporcjonalny i siusiaka nadal ma :) to koniec dobrych wieści.
    Juz w zeszłym tygodniu zauważyłam, że wydzielina z pochwy mi się zmieniła. Lekarz zbadał i stwierdził, że wygląda mu to na infekcję mieszaną i dostałam globulki. Przy okazji stwierdzi, że mimo iż jestem tam trochę opuchnięta to szyjka wygląda dobrze i jet zamknięta.
    Ponadto lekarz rzucił okiem na wyniki glukozy, które wg laboratorium były w górnej granicy ale jednak w normie. Wg lekarza mam już cukrzycę bo zmieniły sie m-c temu normy dla ciężarnych. Dostałam skierowanie na jutro na badanie po obciążeniu i od razu skirowanie do poradni diabetologicznej. No i od dziś dieta cukrzycowa mnie czeka buuu.
    A przecież i tak nie jem dużo słodkiego. No cóż czego się nie robi dla malucha.

Kiara lubi tę wiadomość

kGAop1.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja. Z maluszkiem wszystko dobrze, wyniki badać lepsze niż na poczatku ciąży. Wazymy 349g i nie mamy jajek :-) na 98% dziewczynka:-)

eforts, Kinga.k, Niespodzianek:), Qrczak, Bajka, Kiara lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku kupić, mi na początku przydawała się tylko w dzień(książka, komputer) a teraz musze z nią spać, sama nie wiem czego to kwestia, może jak mam jedną nogę wyżej to coś mi odciąża no i łatwiej jest utrzymać pozycję na boku. A nawet ostatecznie jak nie wykorzystasz jej do spania to wykorzystasz do karmienia.

Qrczak lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-hustawka-kinderkraft-easy-swing-i4425100997.html

Co myślicie o tym bujaku?

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia jak dla mnie to ładny :) nie znam się, ja mam taki
    http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-wibracje-3w1-0-18kg-i4436714857.html
    po siostrzeńcu i znam kilka osób który taki miało i było zadowolone

Super dziewczyny że z dziećmi wszystko dobrze, gratuluje synka i córeczki

Michaga infekcją się nie martw ja też brałam globulki i teraz jest ok. Co do cujezycy się nie wypowiem ale bardzo źle nie jest skoro mieścisz się w starych normach no ale dietka to zawsze jakieś restrykcje:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 19:59

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czapeczka 0-3 :) Kocyki roznia sie tym materialem u gory ale nie tyle jakoscia co poprostu cena wzoru. Np lamilou ma te kocyki w koszmarnych cenach a ponoc takie same jak makaszka. I np jak zerkniecie u makaszki w album z kocykami i zjedziecie na sam dol to zobaczycie ze tam nizej sa tansze niz np te w malpki co sa u gory :P 100x75 juz wlasnie za 49zl :)

Qrczak ale kupi ci pewnie ta taka mate edukacyjna co nie ? One sa swietne, mam po Colinie, ale male i jak dziecko sie ruszac zaczyna wiecej to wylazi z niej :) Mialam wczesniej piankowe puzle na podlodze, ze maly mogl swobodnie sobie na nie wypelzac, ale juz ich nie kupie bo moj kot je za bardzo lubil i strasznie je poniszczyl :(

Michaga ojjjj wspolczuje bardzo, oby jutro po obciazeniu byly lepsze wyniki :( U mnie sie tego badania nie robi - dopiero jak cos sie dzieje. Ja mialam bo puchlam, teraz mam nadzieje ze uda mi sie nie miec.

Paula gratuluje pipolki :)

Ola super :) A do ilu ona kg jest ? My mamy hustawke z fp i baaardzo sie sprawdzila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 20:09

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ