Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Poduch jest wiele dobrych, wazne zeby nie byly wypelnione wata
Inka no my tez tylko spiworkiBardzo fajna sprawa nie musiec dzidziola odkrywac do karmienia
Szurabura fakt, te zakuy trzeba podzielic sobie, najlepiej rozrysowac plan co po ktorej wyplacie kupic
Kinga no szkoda kasyLepiej dobry do lozeczka kupic
Choc w sumie jak by sie gdzies tanio dostalo... Kolezanka kupila kiedys za 6F z doomoo taka poduche lezaczek ktora z 600zl kosztuje - interes zycia
No to jak bedzie wiecej chetnych to mozemy faktycznie taka grupe nasza prywatna zrobic -
Szurabura większość rożków (chyba), niektóre na pewno mają wyciągane te usztywniacze. Ja chyba jeden kupię aczkolwiek chyba nikt z moich sióstr/znajomych nie używał ich. Moja koleżanka tylko w szpitalu.
Dziewczyny jak byście były zainteresowane to w kauflandzie lovela proszek i płyn do pranie jest w promocji z 23 na 13 zł. I mam pytanie w temacie czy piorę tylko w płynie do prania czy potrzrbuje też płynu do płukania?
A czy serio potrzebujecie kopii naszego forum? Jak i tu i tu będą te same osoby to właściwie po c o? Chyba że przeżucimy się na fb coby zdjęcia było łatwiej wrzucaćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:26
-
a co sądzicie o takim? http://allegro.pl/otulacz-kocyk-zawijak-becik-spiworek-5w1-bawelna-i4444406780.html
Eforts, bo nie wiem czy dawniej nie było konieczne posiadanie rożka w szpitalu, do wyjścia? Teraz nosidełka (fotelika) u nas w szpitalu wymagają, bez nie wypuszcząJa kupię chyba do spania, skoro piszecie, że sprawdza się to do spania też
a facebookowe forum może dla zachowania większej prywatności? Ja nie chcę wrzucać tak publicznie swoich zdjęć tutaj, a któraś dziewczyna pisała, że ktoś ją śledził w internecie :> no ale albo przenieść się definitywnie tam, albo zostać tutaj bo skakać z kwiatka na kwiatek nie ma sensu chybaZreszta nie wiem na ile tam jest wygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:31
eforts lubi tę wiadomość
-
Szurabura nie wiem jak w domu ale myślę że na wyjście to się nie nada bo my i tak będziemy musiały kombinexony zakładać (znowu moje domniemanie:) )
chociaż jest bardzo uroczy i może na cieplejsze dni rzeczywiście fajna sprawa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:30
-
Osobiscie wole forum, bo na FB mozna czasem na glowe dostac od powiadomien i trzebaby bylo przeskakiwac z wpisu do wpisu zeby czegos nie przegapic. Na FB mozna fajnie w czasie rzeczywistym pogadac i sie posmiac, ale takze duuuzo rzeczy przegapic. Osobiscie nie mam cierpliwosci biegac do kazdego wpisu, ktory mi wyskoczyl w powiadomieniu
olcia23 lubi tę wiadomość
-
no dobra, masz rację
ale w zasadzie zamiast rożka mógłby być, służyć w domu, a później gdy cieplej trochę... ale w sumie w tej cenie można mieć 2 zwykłe rożki. I tak w praktyce wyjdzie co się przyda, a co nie.
Inka, aa racja, faktycznie tak to tam wygląda. To mnie to nie potrzebneWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:35
-
Plusami FB ybyloby wlasnie prostsze wklejanie fotek i pelna anonimowosc, bo to cu piszemy jest łatwo dostepne. Ja nie raz mialam cosik ochote napisac np o czlonku rodziny, ale wolalabym zeby przypadkiem to nie wpadlo potem komus w oko i nie skojarzyl faktow
Furia, eforts, Kiara lubią tę wiadomość
-
ja też dla Synka kupiłam śpiworki...a potem się okazało że baaardzo ulewał i baaardzo długo i na boczku musiał spać..a jak na boczku to te śpiworki jakoś mi się nie sprawdziły chociaż podobno faktycznie są najzdrowsze i najbezpieczniejsze..ale teraz od razu kocyk kupuję..
rożka używałam nieusztywnionego..na początku wcale go nie chciałam ale z perspektywy czasu jednak super sprawa..zwłaszcza na początku w szpitalu też jak bałam się dziecko chwycić bo nie miałam doświadczenia wcześniej i nie wiedziałam jak
czapeczki 0-3 to jasne..ale na allegro jest dużo rozmiarów w stylu 35, 40 (po obwodzie) i ja już nie pamiętam ile dziecko ma mniej więcej jak się rodzi.. stąd pytanie
a Szarabura, ten otulacz do fotelika super..Grudniowym Mamuskom by się przydał tylko ciekawe czy zmieści się z kombinezonem zimowymteż myślałam o czymś takim ale raczej dodatkowo
kocyk minky kupię jednak tańszy..chociaż droższe mają piękniejsze wzoryale jednak chyba szkoda mi kasy na taki drooogi...
a podzuszkę mam MOTHERHOOD..taka jak w pierwszej ciązy..zycia sobie bez niej nie wyobrazam!!!
-
Jeśli chcecie to można założyć forum prywatne, a później zablokować możliwość rejestracji i na takie się przenieść
Są chyba jakieś darmowe platformy.
Ja minky też tańszy kupię, trudno, będę mieć mniej wypasiony wzór
śpiworek ten jest super: http://allegro.pl/show_item.php?item=4437892921&msg=Obserwujesz+t%C4%99+ofert%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2588db2f0d2284939d6df5b28ebc72fd553da4b654bb8a05ab6d91f2d6ed1ca0 rośnie z dzieckiemi na plus odpinanie od dołu i łatwy dostęp do pieluszki, ale cienkie mi się to wydaje, chyba jeszcze kocykiem trzeba by przykryć?
Ten otulaczek też super sprawa http://motherhood.pl/sklep/otulaczek-9 ale to też trzeba coś dodatkowego.
No i zwykły rożek, który rozpięty też może posłużyć jako kołderka.
więc chyba to kupię
Ten do fotelika raczej z kombinezonem nie wejdzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:48
-
szurabura wrote:Jeśli chcecie to można założyć forum prywatne, a później zablokować możliwość rejestracji i na takie się przenieść
Są chyba jakieś darmowe platformy.
Cos takiego jak najbardziej i moze byloby wiecej opcji np wyszukiwania postow, bo to forum to tylko dodatek do strony i jest srednio rozbudowane. Wtedy moznaby swobodnie fotki wklejac z twarzą etc i zachowac anonimowosc w sieci.
-
Mysiok moja siostrzenica urodziła się ostatnio z 36 cm przy 3500 g.
Co do pieluch to one mają śliczne wzory i nawet przeszło mi przez myśl żeby jedna kupić na spróbowanie ale jak myślę o tym dłużej to chyba wymiękam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:50
Mysiok lubi tę wiadomość
-
Mysiok wrote:dziewczyny, a czy któraś z Was rozważa opcję pieluch wielorazowych?? ja w pierwszej ciazy sobie nie wyobrażałam..od razu pampersy...ale teraz się zastanawiam trochę...
Dla mnie to utrudnianie sobie zycia, ale jak ktos ma nadmiar wolnego czasu to czemu nieAle to tylko moje zdanie. Na pewno znajdą sie osoby, ktore wymienią wiele pozytywów takich pieluch. Ja nie umiem ich znaleźć.
-
inka84 wrote:Dla mnie to utrudnianie sobie zycia, ale jak ktos ma nadmiar wolnego czasu to czemu nie
Ale to tylko moje zdanie. Na pewno znajdą sie osoby, ktore wymienią wiele pozytywów takich pieluch. Ja nie umiem ich znaleźć.
no ja właśnie też tak myślałam..ale teraz się zastanawiam bo to jendak nie jestr takie trudne..wymienia się wkłądy w pieluchach tak jak pampersy tyle że jak pampersów koło 10 na dobę tak tu wkładów pewnie z 15..jak coś wycieknie to zmienia się tez otulaczyk zewnetrzny..no i wszystko pierze..
powiem szczerze ze zastanawiam sie ze wzgledow finansowych ale musialabym miec faktycznie rzetelne info ze to taniej wychodiz..